Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış Lastiği Tavsiye
ugurcan52
31-12-2015, 20:08
Lassa Snoways Era + , Asiri memnunum . Bugun kartalda milletin ara sokaklarda kureme olmadigi icin caddelere yigilip trafigi kitlemesine karsi ara dik sokaklardan sikintisiz gecince kalitesini cok daha iyi anladim :)
darkmann
31-12-2015, 20:19
İstanbul anadolu yakasi nokian wr d4 nerden alabiliriz bilgisi olan arkadaslar varmi ?
Bugün sabahtan lastik alayım dedim, geç kaldım tabi bu iş için, hiçbir lastikçi 2 lastim satmadı takımı bozamayız dediler..
Peki dedim zincir alayım bari. Lastik ölçüsü 235 55 17.. baktım her taraca yok, en son bi benziklite "10" numaralı max 235 45 17 yazan zinciri aldım.
Ne yaptım ne ettiysem olmadı 3 kere filan yolda çıktı dolandı, ciddi şekilde kuçük geldi yanak ebadı yüzündens 235 55 ile 235 45 arasında çok büyük bir fark yok ama aklınızda bulunsun mutlaka lastil ölçünüz tutsun zincir alirken yoksa benim gibi perişan oluyorsunuz..
huseyinturk
31-12-2015, 20:56
Petlas almaya niyetlendim bende bu gün, 195/55/16 için 180 lira fiyat verdi lastikçi, hepsiburadada 139 lira. Modek farkıda yok tek tip sanırım
Takımı bozamam hikayesi de öyle işte.. yemek takımı sanki.. fırsatı yakalayan esnaf yapıştırıyo işte. Son dakikaya bırakınca böyle oluyo
enesbeyter
31-12-2015, 21:01
Petlas almaya niyetlendim bende bu gün, 195/55/16 için 180 lira fiyat verdi lastikçi, hepsiburadada 139 lira. Modek farkıda yok tek tip sanırım
İnternetten iyice araştırmadan almayın derim. Düzce'de çinmalı adı duyulmamış kış lastikleri fiyatına n11'den hankook aldım 2015 tarihli hemde
Takımı bozamam hikayesi de öyle işte.. yemek takımı sanki.. fırsatı yakalayan esnaf yapıştırıyo işte. Son dakikaya bırakınca böyle oluyo
Kuyruklu yalan, millet mecbur kaldı ya
Nokian wr d4 bulamadim , 225/45/17 olcusunde , ankarada satan yer tavsiye ederseniz sevinirim, tek bi yerde bulabildim onda da 350 ye sattigi lastigi adam bulunmuyor diye 375 yapti bes kurus inmem kiymete bindi dedi :) esnafligi hosuma gitmedi almadim sonuc olarak, nerden temin edebilirim ankarada? Ya da kargo ile de olabilir tavsiyelerinizi bekliyorum
Kime sordun?
2 gün önce aldık petlas 2 adet. lastiğin takımı mı olurmuş dallama yahu
Bugün petlasın adını bilmediğim bir modeliyle ciddi zorladık karda araç fiorino ciddi iyiydi frenlemesi falanda. Ama cliomda kullandığım lastik conti ts850 kesinlikle çok iyi. Testlerde hep 1 çıktığı için demiyorum net tavsiye ederim. Lastik hayattır aslında lazım olduğunda evde kimseler yoksa bir kıymeti yok çünkü.
Arkadaşlar herhangi bir lastikle karşılaştırmak için söylemiyorum ama Hankoklara resmen aşık oldum. An itibari ile c.bostan'dan bostancıya geldim. Ara sokaklar, rampalar kullandım. Buz üzerinde de bol ve üzeri ezilmemiş karda da deneyimleme imkanına sahip oldum. Sahil yolu bağdat caddesi 5-6 cm, ara sokaklar 10-15 cm kar olmasına rağmen en ufak sorun yaşamadım.
Kar öncesi bu markadan çok endişeliydim ama şu an resmen önyargılı olduğuma inandım
Arkadaşlar herhangi bir lastikle karşılaştırmak için söylemiyorum ama Hankoklara resmen aşık oldum. An itibari ile c.bostan'dan bostancıya geldim. Ara sokaklar, rampalar kullandım. Buz üzerinde de bol ve üzeri ezilmemiş karda da deneyimleme imkanına sahip oldum. Sahil yolu bağdat caddesi 5-6 cm, ara sokaklar 10-15 cm kar olmasına rağmen en ufak sorun yaşamadım.
Kar öncesi bu markadan çok endişeliydim ama şu an resmen önyargılı olduğuma inandım
Hankook iyi marka. Macar malı. Ben 4 mevsim lastiği kullandım. Lastik sene olarak yaşlanadıkça sıkıntı yok. Yaşlandığında 4.5mm diş derinliği olduğu halde kabak tadı verdi.
Hankook ciddi kaliteli bir markadır-Güney Kore ana vatanı. Birçok üretici oem lastik olarak kullanır ayrıca motor sporları ile ilgilenen bir markadır.
Kumho vs diğer kore mallarından 2 tık üsttür ve pahalıdır. Birçok lastik testinde ilk 5 içinde kendine yer bulur.
Nokian wr d4 bulamadim , 225/45/17 olcusunde , ankarada satan yer tavsiye ederseniz sevinirim, tek bi yerde bulabildim onda da 350 ye sattigi lastigi adam bulunmuyor diye 375 yapti bes kurus inmem kiymete bindi dedi :) esnafligi hosuma gitmedi almadim sonuc olarak, nerden temin edebilirim ankarada? Ya da kargo ile de olabilir tavsiyelerinizi bekliyorum
http://www.lastikjantdunyasi.com/17-Lastik,LA_328-2.html#action=productPanel&id=2959 yerleri gimatta ary otomotiv
Kime sordun?
panora tarafında bi yerdi, sahibinden de bulduğum yerlerde ya 2 tane var takım yok ,ya hiç ellerinde yok yılsonu olduğu için vs.
Benim arabaya hiç adını bile duymadığım Antares diye bi lastik taktık. Bakırköyden çıktım beylikdüzü esenyurt avcılar bakırköy yaptım gık demedi. Dtc yi kapayınca güzel yan verdi açınca çizgisinden çıkmadı. Aşırı memnun kaldım.
Falken eurowinter hs449 ları sonunda karda tecrübe edinme fırsatı oldu dün balıkesirde yakalandım kara. Ezilmemis karda, buzlanmış karda ve hafif erimiş karda kalkarken fena dururken hiç kızaklama yapmadı. Tabiki kış lastiğim var diye tedbiri elden bırakmadım. Ama herkesin dediği gibi iyi yada kötü hic fark etmez bir takım kar lastiğiniz yoksa bile bile lades demekten öteye geçmez karda yola çıkmak
Falken eurowinter hs449 ları sonunda karda tecrübe edinme fırsatı oldu dün balıkesirde yakalandım kara. Ezilmemis karda, buzlanmış karda ve hafif erimiş karda kalkarken fena dururken hiç kızaklama yapmadı. Tabiki kış lastiğim var diye tedbiri elden bırakmadım. Ama herkesin dediği gibi iyi yada kötü hic fark etmez bir takım kar lastiğiniz yoksa bile bile lades demekten öteye geçmez karda yola çıkmak
Kalkarken veya frenlemede olacaktı editleyemedim
yer trabzon, lastikler 205-55-16 michelin crossclimate 4 mevsim, yol %30 civarında eğimli. Kar yağışı geceden başlayıp gün içinde devam etti yarın sabah don yaparsa nolur bilemiyorum. trabzon gibi yılda bikaç gün için kar yağışı olan yerler için ideal bence yolda bırakmaz.
https://www.youtube.com/watch?v=Q8fl3kEZd4E
https://www.youtube.com/watch?v=6yxUUec64Ig
https://www.youtube.com/watch?v=VABppO6ak98
https://www.youtube.com/watch?v=VABppO6ak98
Dunlop ICE 02 ile bugun 10 15 cm kar olan 100 metre uzunlugundaki bir yokusu çok zorlamadan çıktım.
Bugün özellikle el değmemiş yer bulup arabayı bir kaç kez kara saplayıp fazla zorlanmadan çıkarttım.
17 Şubat 2015 de yazlık lastık olduğu için fazla çıkmadım ama mecburiyetten cıkıncada haliyle hiç zevk almamıştım.
Panik fren yaptım birkaç kez test için çok fazla kızaklamadı
2 gündür önlerde CrossClimate ile gezdim. Bugünde Lassa Snoways 2+ lastikleri öne taktırıp, CrossClimate'ları arkaya aldırdım.
Genel olarak CrossClimate oldukça iyiydi bana göre. Karda kalkış da ve panik frende Snoways kadar olmasa da iyiydi. Kışın çok çetin geçmediği yerler için oldukça iyi bence.
lastiği geçinde elinde golf 7 ye göre kara jant olan yada bulabileceğimiz bir yer varmı :D 2 adet
lastiği geçinde elinde golf 7 ye göre kara jant olan yada bulabileceğimiz bir yer varmı :D 2 adet
Bende 4 adet 2000 km yol yapmış 2013 jetta saç jant var arabamı sattım duruyorlar istersen 4 tanesini verebilirim
KGüneyli
02-01-2016, 12:24
Nankang nasıldır?
Ben kullandım ilk defa bu sezon, Şuanlık memnunum. Dimdik rampa cıkıyorum banamısın demiyor. takır takır tırmanıyor Sprinter'da.
Ama binek araclar için pek bi bilgim yok.
Üzerindeki normal lastikten iyidir her türlü tahminim. Şu 2 lastik 4 lastik videolarını seyrettim de, çok zorluyolar arabayı, ben 2 lastik iş görür diye düşünüyorum. Arkadaş itişlerde durum farklı olabilir ama önden çekişde derdimiz zatne yolda durmamak. Aklım karışmadı değil ama 2 latstikle çözülür heralde.
2 sezondur yokohama kullaniyorum muhtesem ler tavsiye ederim
Bende 4 adet 2000 km yol yapmış 2013 jetta saç jant var arabamı sattım duruyorlar istersen 4 tanesini verebilirim
istanbuldamı bursadamı ??
olivera7
02-01-2016, 20:47
Nokian wr d4 inanilmaz yol tutus ve fren mesafesi var islak yoldaymis gibi gittim yilbasi gecesi silivriye
Shadow_Dancer
02-01-2016, 21:00
Michelin ALpine5 test ettim bugün seat leonda, çok güzel bi lastik gerçekten.. Frenlemedeki tepkisi , tutunması çok iyi.
Kötü kış lastiği yoktur, acemi şöför vardır..
istanbuldamı bursadamı ??
Bursadalar
-Murat Özcan-
06-01-2016, 22:49
195-65-15 olarak golf 6 aracıma sessiz ve yumuşak kar lastiği önerisi olanlar varmı beyler ?
alpin 4 lerden çok memnundum geçen sene ama yılbaşı gecesi silivride beni zorladı gerçekten; 3sene oldu
gerçi acemi ve yaz lastikli arkadaşlar rampada kalınca kalkamadım tekrar ondan olabilir sanırım
A4 allroad a 245/45/18 goodyear eagle ultra grip var kar lastigi var cok iyi tipide kar yagisinda buzlanma vs fren de hic yari yolda birakmadi tabi quattro var ama cok nadir esp yakti
falken eh işte ucuz diye alınır ama tavsiye ucuz lastikte debica alın.
paraya kıyarsanız good year veya nokian tek geçerim.
Ön çeker araçta sadece önlere takmak iş görür mü veya bir zararı olur mu? çok yol yapan biri değilim maksat araç lazım olduğunda saplanıp kalmayalım.
Ön çeker araçta sadece önlere takmak iş görür mü veya bir zararı olur mu? çok yol yapan biri değilim maksat araç lazım olduğunda saplanıp kalmayalım.
Is görür. Dikkat edilmesi gerekenler;
Viyadük geçişlerinde hız yüksek ve yer karliysa ufaktan arkayi yana doğru gelebilir.
Ani frenlemelerde Arkasi yalpalayabilir. Hatta freni azaltıp arabayi duzeltmezseniz yan yan durabilir. Ama hani sakin dikkatli giderim diyorsanız is görür.
195-65-15 olarak golf 6 aracıma sessiz ve yumuşak kar lastiği önerisi olanlar varmı beyler ?
Nokian wr d4 biraz erken taktırmıştım be lastik ihtiyacından dolayı, ilk dikkat çeken şey sessizliği oldu,geçenlerde de ankaraya kar yağınca kar performansında gayet başarılı,dah aönce kışlık olarak conti ve yokohama kullanıyordum,evin önündeki dik rampada onlarda yaşadığım bası ufak tefek eksi noktalar bile yok bu lastikte.
Is görür. Dikkat edilmesi gerekenler;
Viyadük geçişlerinde hız yüksek ve yer karliysa ufaktan arkayi yana doğru gelebilir.
Ani frenlemelerde Arkasi yalpalayabilir. Hatta freni azaltıp arabayi duzeltmezseniz yan yan durabilir. Ama hani sakin dikkatli giderim diyorsanız is görür.
Bende şu arkayı savurma ihtimalinden korkuyorum. Tamam karlı havada sakin giderizde normalde insan heran tintin gidemeyebiliyor :D Risk almaya gerek yok sanırım bu konuda.
pirelli sottozero kullanıyorum problem görmedim şimdiye kadar.tavsiye ederim.
daha öncede yazdım elemanın kavşakta arkayı kaydırdı geldi vurdu benim aracıma, en kötü kış lastiği bile en iyi yazlık lastikten iyidir karlı zeminde.sürekli soru işareti ile gezmektense sorunu kökten çözüp rahat rahat binmek bence en güzeli.
-Murat Özcan-
07-01-2016, 17:30
Nokian wr d4 biraz erken taktırmıştım be lastik ihtiyacından dolayı, ilk dikkat çeken şey sessizliği oldu,geçenlerde de ankaraya kar yağınca kar performansında gayet başarılı,dah aönce kışlık olarak conti ve yokohama kullanıyordum,evin önündeki dik rampada onlarda yaşadığım bası ufak tefek eksi noktalar bile yok bu lastikte.
Evet sanırım nokian wr d4 alacağım hocam.Çok yorum okudum olumsuz bir şey duymadım.
Tavsiye etmem. Kalkışta sorun yaşamazsın ama tutunma ve durmaya gelince arka taraf sürekli gelir.
Ekleme yapayım bir üstteki mesaja. 16 üstü kışlıklar pahalı. 13-14 sac janta geçip 550-600'e çözebilirsin.
cembozbey
08-01-2016, 09:34
bu arada arkadaslar gecen kıs aldıgım lastiklerimi 1 ay falan anca kullandım riken marka 225/50/17 olculernde sıfır sayılırlar 500e vercem lazım olan mesaj atabilir karda tutunması gayet başarılıydı
-Murat Özcan-
08-01-2016, 12:56
Satmak isteyen varsa 195-65-15 ebatlarında ikinci el olarak kar lastiği de alabilirim arkadaşlar..
Dün bir takım petlas alarak kış lastiğine geçiş yaptım. Bir kar yağsa da test etsek bakalım nasıl olacak. :D
Goodyear Ultimate Grip 9 kullanıyorum iki senedir, kar yağdığında direksiyon başından kalkamayan bir insanım, oldukça sağlam kar/buz durumlarında aracı kopartamadığım için şikayet ettiğim dahi oldu :)
Araç Leon.
Goodyear Ultimate Grip 9 kullanıyorum iki senedir, kar yağdığında direksiyon başından kalkamayan bir insanım, oldukça sağlam kar/buz durumlarında aracı kopartamadığım için şikayet ettiğim dahi oldu :)
Araç Leon.
UltraGrip 9 derim bende buzda cok ıyı degıl ama karda cıddı manada ıse yarıyor yagmur yagdıgında ıse sakın guvenmeyın :)
birtanakbala
12-01-2016, 15:17
Şimdilik Kumho I'ZEN KW27 kullanıyorum, memnunum.
birtanakbala
12-01-2016, 15:19
Ayrıca fiyat açısından da bir çoğuna göre uygundu 205/55/17 ölçülerinde olan.
UltraGrip 9 derim bende buzda cok ıyı degıl ama karda cıddı manada ıse yarıyor yagmur yagdıgında ıse sakın guvenmeyın :)
Geçen kış Uludağ çıkışımda sabah 5 gibi tırmanmıştım, kar yoktu buz vardı çok sıkıntı yaşamamıştım ancak karda buzdan daha iyi olduğuna ben de katılıyorum :)
Bu arada 7 derecenin altında yağmurlu zeminde sıkıntı çekmemiştim hiç ancak bundan sonra ekstra bir dikkat edeceğim. :)
Çok acil lastik tavsiyenize ihtiyacım var. Araç 1998 s320, jant lastik ebadı 235 60 R16. Uludağa çıkacağım nokian wr d4 düşündüm ama benim ebatlarda yokmuş 4 serisinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
hondaperformans
19-01-2016, 16:10
Çok acil lastik tavsiyenize ihtiyacım var. Araç 1998 s320, jant lastik ebadı 235 60 R16. Uludağa çıkacağım nokian wr d4 düşündüm ama benim ebatlarda yokmuş 4 serisinde. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.
eğer uludağ gibi biryere çıkma niyetin varsa , ne marka alırsan al lastik havalarını 3-4 arttır. ki dişler açılsın...
yazlık lastikle bu taktiği deneyip , 30 hava bastığım lastikleri 36 doldurup bolu rampasını keçi gibi çıkmıştım.
tabi ki lastik hava doldurma ve ayarlama işlemleri lastikler soğukken yapılmalıdır. bunu unutmayalım. kışın karda buzda bile lastikler ısınır.bir yakıt istasyonunda 5 dk da soğur. soğuduktan sonra işlem tavsiye ederim.
marka olarak ucuz ama iyi bir lastik istersen continental yan ürünü barum tavsiye ederim. yazlığı bile kışın iyi yol tutuşu sağlar. diş aralıkarı açıktır.
kolay gelsin. iyi tatiller dilerim.
Şu sorumu ben bi yenileyeyim:
2004 Honda CRV marka aracin lastik degisim zamani geldi geciyor, uzerinde 205/65/16 ebatinda lastik var. Sanirim orjinal ebati. Ancak istedigim lastigin 205 tabanda 65 yanagi yok. 55 ve 60'i var. Ancak 55 yanak 60'a gore 300 lira avantajli. Sorum su, 205/65/16'dan sonra takilacak en mantikli lastik ebati bunlardan hangisi olur? Acaba 65 yanaktan 55'e donmek sikinti kisa veya uzun vadede cikartir mi?
Almayi dusundugum lastik Michelin CrossClimate
ogunozcan
19-01-2016, 16:45
cok konfor delısı degılsen bence hıc bısı olmaz ama fıyatı fark edıyo 55 ıle 65 yanak arası lassa da dusunebılırsın bence daha uzun omurlu bence lastık olarak
eğer uludağ gibi biryere çıkma niyetin varsa , ne marka alırsan al lastik havalarını 3-4 arttır. ki dişler açılsın...
yazlık lastikle bu taktiği deneyip , 30 hava bastığım lastikleri 36 doldurup bolu rampasını keçi gibi çıkmıştım.
tabi ki lastik hava doldurma ve ayarlama işlemleri lastikler soğukken yapılmalıdır. bunu unutmayalım. kışın karda buzda bile lastikler ısınır.bir yakıt istasyonunda 5 dk da soğur. soğuduktan sonra işlem tavsiye ederim.
marka olarak ucuz ama iyi bir lastik istersen continental yan ürünü barum tavsiye ederim. yazlığı bile kışın iyi yol tutuşu sağlar. diş aralıkarı açıktır.
kolay gelsin. iyi tatiller dilerim.
Abi çok teşekkür ettim değerli bilgilendirmelerin için. Yazdıklarınızı şimdi gördüm. Kimseden o sıra fikir alamadığım ve nokian wr d4 bulamadığım için tercihimi continental olarak kullandım. Tekrardan teşekkür ederim.
hondaperformans
19-01-2016, 21:15
Abi çok teşekkür ettim değerli bilgilendirmelerin için. Yazdıklarınızı şimdi gördüm. Kimseden o sıra fikir alamadığım ve nokian wr d4 bulamadığım için tercihimi continental olarak kullandım. Tekrardan teşekkür ederim.
ne demek... her zaman... doğruyu paylaşmak ve öğrenmek amaçlı buradayız zaten...
continental lastiklerin hayırlı olsun. gayet geçerli ...
Beyler acil lastık almam lazım afyonda nerdeyse barıyerden ucucaktım. Yazlık lastıkle
cok konfor delısı degılsen bence hıc bısı olmaz ama fıyatı fark edıyo 55 ıle 65 yanak arası lassa da dusunebılırsın bence daha uzun omurlu bence lastık olarak
Oncelikle cevap icin tesekkurler :)
Arac aile araci ve konfor onemli bir miktar. 55 yanak %6 farkediyor orjinale gore.
Var mi baska yorumu olan :)
ahmet3425
19-01-2016, 21:52
Beyler sunu da iyi kavramak lazim kar lastigi alacaksaniz illa standart evatlara bagli kalmaniza gerek yok hatta mumkunse caplari inceltin 235 standart taban olcusunu kar lastiginde 225 e dusurun.
205 i 195 e
195 i 185 e
Jant vs sikinti olmayacaksa daha iyi yol tutusu ve frenleme icin tabanlari kucultun.
Oncelikle cevap icin tesekkurler :)
Arac aile araci ve konfor onemli bir miktar. 55 yanak %6 farkediyor orjinale gore.
Var mi baska yorumu olan :)
SUV araca binek lastiği takmamanı öneririm ben.
CrossClimate nin SUV versiyonu denebilecek LatitudeCross bak derim o sebeple. 215/65R16 olanını kullanabilirsin. Veya CrossClimate illa diyorsan 215/60R16 sını kullan derim.
http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-latitude-cross
SUV araca binek lastiği takmamanı öneririm ben.
CrossClimate nin SUV versiyonu denebilecek LatitudeCross bak derim o sebeple. 215/65R16 olanını kullanabilirsin. Veya CrossClimate illa diyorsan 215/60R16 sını kullan derim.
MICHELIN Latitude Cross | - 4X4 & SUV | MICHELIN (http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-latitude-cross)
Cevap icin tesekkurler Levent, daha once hic dusunmedigim bir konuya parmak bastin. :)
Hic bu sekilde dusunmemistim, cunku sen de bilirsin CR-V bence yukseltilmis ve biraz kilo olarak şişman binek arac gibi, SUV sinifina girse de arazi kabikiyeti cok denecek kadar az.
Ha bugun kaşkaylar bile SUV sinifina girmekte ama bilmiyorum asfalt jipleri bunlar :)
LatitudeCross'u daha once hic incelemedim, internette testlerine vs. bakacagim en kisa firsatta. Bana en yakin oran dedigin gibi 215/65/16
Peki binek arac lastikleri ile SUV lastikleri arasindaki temel farklar nedir? Yani CrossClimate'yi neden onermedin ilk başta? Agirliktan dolayi mi, yoksa baska etkende mevcut mu?
15 jantli dip basik onden cekisli araba icin ne onerirsiniz. Arac kendi aracin 98 bravo ? Suan onlerde 195x50x15 yaz lastigi var. Bir de 4 lastikmi yoksa sadece onlere taksamda olur mu ?
Canselmo
20-01-2016, 01:05
15 jantli dip basik onden cekisli araba icin ne onerirsiniz. Arac kendi aracin 98 bravo ? Suan onlerde 195x50x15 yaz lastigi var. Bir de 4 lastikmi yoksa sadece onlere taksamda olur mu ?
Kesinlikle 4 lastik alın , yoksa virajlarda arkayı kaybetme olasılıgınız cok cok yüksek ,
Cevap icin tesekkurler Levent, daha once hic dusunmedigim bir konuya parmak bastin. :)
Hic bu sekilde dusunmemistim, cunku sen de bilirsin CR-V bence yukseltilmis ve biraz kilo olarak şişman binek arac gibi, SUV sinifina girse de arazi kabikiyeti cok denecek kadar az.
Ha bugun kaşkaylar bile SUV sinifina girmekte ama bilmiyorum asfalt jipleri bunlar :)
LatitudeCross'u daha once hic incelemedim, internette testlerine vs. bakacagim en kisa firsatta. Bana en yakin oran dedigin gibi 215/65/16
Peki binek arac lastikleri ile SUV lastikleri arasindaki temel farklar nedir? Yani CrossClimate'yi neden onermedin ilk başta? Agirliktan dolayi mi, yoksa baska etkende mevcut mu?
Öncelikle ağırlıktan ziyade yükseklik farkından dolayı oluşan virajlardaki G farkının yanaklara olan etkisi diyelim.
Misal 1500 kg olsun CRV, aynı ağırlıkta Accord diyelim aynı ebat lastiği kullanıyorlar. Aynı hızla ikisi aynı viraja girdiği zaman yükseklikteki yaklaşık 15-20 cm lik farktan dolayı Accord un lastiklerinin yanağı CRV dekiler kadar katlanmayacaktır. Arazi lastiklerinin yanakları daha güçlü üretiliyor bildiğim kadarıyla darbelere karşı koruma esas amaçlı olarak, o sebeple arazi lastiği dedim ama;
Dediğin de mantıklı geldi Buğra, kaşkay, crv, rav4 bunlar hep kompakt suv sınıfı. Arazi kabiliyetleri belli, şimdi böyle düşününce gündelik şartlarda kullanılan CRV için arazi sınıfı lastik ne kadar gerekli tartışılır.
215/60R16 CrossClimate tak gitsin :) Yuvarlanma çapındaki değişim de minimumda tutulmuş olur böylece hem.
Merhabalar
Kış Lastigi hakkinda bilgi ve tecrubelere ihtiyacim var.
Nexen Winguard Sport
Kumho WP51
Merhabalar
Kış Lastigi hakkinda bilgi ve tecrubelere ihtiyacim var.
Nexen Winguard Sport
Kumho WP51
Continental al :) Asla pişman olmazsın.
onursumer
26-09-2016, 15:46
nokian wd4 geçen sene i30 a aldım ciddi başarılı düşünenler incelesinler
KoramiraL
26-09-2016, 15:52
Debica bak derim 2 sene üst üste hadımköye orman yolundan ve şamlar köyü üzerinden gittim hiç bir şekilde sorun yaşamadım
3 kıştır yazıyorum petlas w651 snowmaster(205 55 16 ölcüm) daha herhangibir yerde hiç falsosu olmadı.
inişte çıkışta bırakmadı karda yağmurda vs.de. tam bir f/p ürünüdür kendileri yerine göre 140-160 lira arasında değişen fiyatıyla.
2013 sonu dotlu lastiklerimin bu sene 4.kışını görmüş olacak, artık bu sezondada yüzümü kara çıkartmazsa bir sonraki kışa yeni takımıda bundan alıcam
Redfish16V
26-09-2016, 16:00
Bridstone Blizzak ve Lassa snoways era tecrübelerim oldu daha önce.Açıkcası Lassa şaşırtıcı derecede iyiydi.Bridstone ise eh işte bi yerden sonra etkisi yoktu.Şu an alacak olsam nokian yada goodyear ug serisine bakardım
ERkut 205
26-09-2016, 16:34
Nokian alın başka lastik bakmayın.
Lassa'dan memnun kaldım (megane 2)
Aurora diye bir lastik vardı, şoke edecek kadar memnun etti beni... (Mazda3 turbo)
Çin malı Sonny me ne öyle bir lastik vardı... Acayip derecede memnun kaldım... (Hyundai Tucson)
Petlas fena değildi... (Volvo C70)
Michelin Pilot Alpine vardı, onlardanda çok memnun kalmıştım... (Mazda3)
Kötü kış lastiği yoktur, acemi-kanı kaynayan söför vardır..
emrekuzdere
26-09-2016, 17:10
Deneyimli arkadaşlardan bir yardım alalım :)
3 ürün arasında kaldım (goodyear UG9, Continental TS850, Michelin Alpin5)
Bu üç ürünün performansları 3 aşağı 5 yukarı birbiri ile aynı ve biliyorum ki hangisini takarsam takayım başıma iş açmaz ancak;
Bu ürünler arasında en sessizi hangisi?
Diğer forum ve internette ki kullancı yorumları ile ürün etiketleri üzerinde yazan dB değerleri tam ters gibi birşey :D
Vallahi gonul ister nokian , continental vb kaliteli markalar almak ancak kisin aracimi cok kullanmiyorum. Acil bir durum olursa kullanmalik ve 7 derece alti sicakliklarda yazliklarin tutunmasi zorlastigi icin istemekteyim.
Aradigim ebat sebebiyle cok kullanmayacagim lastige de 2000+ gibi paralar vermek istememekteyim..
falken eurowinter hs449 aldım geçen sene. 31 aralık günü tam sıkıntılı zamanlarda bursa-akhisar arasını hiç problem yaşatmadan getirdiler. bunun harici ıslakta da gayet başarılılardır tavsiye ederim.
emrekuzdere
27-09-2016, 11:53
Deneyimli arkadaşlardan bir yardım alalım :)
3 ürün arasında kaldım (goodyear UG9, Continental TS850, Michelin Alpin5)
Bu üç ürünün performansları 3 aşağı 5 yukarı birbiri ile aynı ve biliyorum ki hangisini takarsam takayım başıma iş açmaz ancak;
Bu ürünler arasında en sessizi hangisi?
Diğer forum ve internette ki kullancı yorumları ile ürün etiketleri üzerinde yazan dB değerleri tam ters gibi birşey :D
Yok mu bu konuda bilgisi olan?
Nokian WR A4 almayı düşünüyorum. Ne dersiniz?
onursumer
10-10-2016, 12:38
geçen sene i30 a aldım ben kusursuz gonul rahatlığı ile alabilirsin
geçen sene i30 a aldım ben kusursuz gonul rahatlığı ile alabilirsin
Teşekkürler :)
onursumer
10-10-2016, 12:44
Teşekkürler :)
bu arada şimdi farkettim D4 almıştım ben A4 bu sene çıktı ama + sı vardır eksiği yoktur :D
AhmetKadir
10-10-2016, 12:58
Diger markalari cok kullanmadim. Sadece puntomda bi kis petlas kullanmistim. Gecen kis civic e nokian aldim. Fiyat performans dogrultusunda kafamda kislik lastikle ilgili bi soru isareti yok artik
2012 üretimi neredeyse hiç kullanılmamış petlas snowmasters iş görür mü? (Lastiğin dişleri sıfır gibi ve çatlama vs yok hiç lastikçide yerden yüksekte güneşten uzakta muhafaza edilmiş)
İş görmesi gerekir. Kış lastiklerinin hamuru yumuşak olduğu için sertleşme sorunu olmaz. Ben de bu kış 9 yıllık kış lastiğimi kullanacağım mesela.. Diş varsa sorun yok..
kadireren
10-10-2016, 13:09
2012 üretimi neredeyse hiç kullanılmamış petlas snowmasters iş görür mü? (Lastiğin dişleri sıfır gibi ve çatlama vs yok hiç lastikçide yerden yüksekte güneşten uzakta muhafaza edilmiş)
Ben 6-7 yıllık bridgestone kışlıklarımı kullanıyorum dişleri sıfır gibi aralarındaki boyası duruyo , sıfır alınan lastik kadar olmayabilir belki ama beni Ankara gibi biyerde yolda bırakmadı
İş görmesi gerekir. Kış lastiklerinin hamuru yumuşak olduğu için sertleşme sorunu olmaz. Ben de bu kış 9 yıllık kış lastiğimi kullanacağım mesela.. Diş varsa sorun yok..
Ben 6-7 yıllık bridgestone kışlıklarımı kullanıyorum dişleri sıfır gibi aralarındaki boyası duruyo , sıfır alınan lastik kadar olmayabilir belki ama beni Ankara gibi biyerde yolda bırakmadı
http://i.hizliresim.com/rE48g1.jpg
Bu şekilde dişleri. :D O zaman bu lastik bu kış idare eder beni. İlk defa karlı memlekette araba kullanıcam endişe ettim.
Hiç düşünmeden alabilirsin D4 vardı e90 aracımda Uludağa zincirli gibi çıkıyordu.
X1 için Nokian WR SUV 3, Continental TS850, Michelin Alpin5 arasında tercihiniz ne olur ?
http://i.hizliresim.com/rE48g1.jpg
Bu şekilde dişleri. :D O zaman bu lastik bu kış idare eder beni. İlk defa karlı memlekette araba kullanıcam endişe ettim.
bu benim lastikten heralde petlas benimde 3 sene oldu 4.kere takılacaklar bakalım 8-9 seneleri duyduktan sonra birşey olacagını sanmıyorum ozaman :D
Berkan kanka petlasla bir bağlantında varda bizemi söylemiyorsun :)
Kis lastigi iyi guzelde kisin yagan yagmurdada duzgun iyi yol tutan fren mesafesi iyi olan yine onerilen markalarmi
yucelebeci
10-10-2016, 20:11
Bridgestone blizzak lm 25 nasıldır, nissan qq araç 19 jant var işe yararmı?
Berkan kanka petlasla bir bağlantında varda bizemi söylemiyorsun :)
:haha:
Mal güzel kankam
kadireren
11-10-2016, 00:05
c20let eğer düzgün saklandıysa sorun olacağını sanmıyorum ayrıca karda en iyi lastikte olsa dikkat etmek gerek ayrıca buz ve gizli buz olayını yaşamadıysan hiç ona kardan daha çok dikkat etmelisin
c20let eğer düzgün saklandıysa sorun olacağını sanmıyorum ayrıca karda en iyi lastikte olsa dikkat etmek gerek ayrıca buz ve gizli buz olayını yaşamadıysan hiç ona kardan daha çok dikkat etmelisin
Kar yağsında şöyle doya doya yanlayayım :D Buzu da gizli mizli yaşayıp öğrenicem artık.
Kar yağsında şöyle doya doya yanlayayım :D Buzu da gizli mizli yaşayıp öğrenicem artık.
Amam diyim gizli buza denk gelme az arabanin gectigi yollara çok dalma ben 15 20ile giderken denk geldim o bile aklımı aldi kic bi yana bas biyana gidiyor frene minicik dokunduğun anda bile
Kış lastiği sadece karda işe yaradığından ve İstanbulda doğru düzgün kar yağmadığından kullanmıyorum. Arabayı çıkarmıyorum karda :) Hem masrafsız hem risksiz :)
Kışlıkları aldım..
Nokian WR A4
http://i474.photobucket.com/albums/rr105/mhmt/F645D3DF-9E08-462C-BA61-7D75A01B4FB9_zpsya4b1hrs.jpg (http://s474.photobucket.com/user/mhmt/media/F645D3DF-9E08-462C-BA61-7D75A01B4FB9_zpsya4b1hrs.jpg.html)
Kışlıkları aldım..
Nokian WR A4
http://i474.photobucket.com/albums/rr105/mhmt/F645D3DF-9E08-462C-BA61-7D75A01B4FB9_zpsya4b1hrs.jpg (http://s474.photobucket.com/user/mhmt/media/F645D3DF-9E08-462C-BA61-7D75A01B4FB9_zpsya4b1hrs.jpg.html)
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler...
Dün sava eskimo s3 aldım. Ebat küçük fiyat baya uyguna geldi. Daha önce de kullanmıştım memnundum. Yorumlar da fena olmayınca taktım.
Geçen kış twingo ile öyle yerlere çıktım indim ben bile inanamadım.
Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler...
Teşekkürler..
Allah cümlemizi kazadan beladan korusun.
Kışlıkları aldım..
Nokian WR A4
ne kadara aldınız acaba?
Kullanıcı
13-10-2016, 10:31
Membat Flake alıp kullanan var mı acaba? Fiyatları baya uygun
mikelazi
13-10-2016, 10:35
Kışlıkları aldım..
Nokian WR A4
ebat nedir???sıkıntı olmazsa kaça aldınız
ne kadara aldınız acaba?
ebat nedir???sıkıntı olmazsa kaça aldınız
Ebat 215-40-17
Tanesi 380 Tl den satın aldım.
Nokıan ıcın test bılgısı olan var mı?
Buldum bırseyler,herkese faydalı olucaktır ama almanca :)
Winterreifen-Test 2016: 205/55 R16 - autobild.de (http://www.autobild.de/artikel/winterreifen-test-2016-205-55-r-16-10811081.html)
Nokıan ıcın test bılgısı olan var mı?
Dünyanın en sessiz lastik markası olarak geçiyor,
Subaru Impreza Diesel 2.0D - Nokian WR G2 - ESP Off - Madac - Corse Neige Drift 2013 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=4PjoRBnKHBU)
punto_multijet
14-10-2016, 07:55
tüm araçlarımızda continantel kullanıyoruz hiç problem yaşamadık ki kardan kapanmış yollarda bile zincir takmadan manisadan afyon/emirdağ'a gidebilmiştim mesela.
şimdi benim sormak istediğim marka/model den ziyade ebatla ilgili. ***** karda vs küçük taban daha iyi. buna istinaden sizce taban küçültme yapmalı mı kışlıkları alırken. mesela şuanda qashqai var bunun kışlıkları olmadığından alıcam lastik ölçüleri 215/60/17. bunu 205/65/17 olarak alsam mesela sizce yararı olur mu? yuvarlanma çapını vs boşverin buarada
Polo da kışın 15" e geçiyorum bi rahatlama bi ferahlama oluyor arabada sormayın
Pirelli snowcontrol serie3 var çok zor şartları değil zor şartı bile görmemiştir pek std soğuk şartlarında( kuru-ıslak vb ) gayet başarılı
X1 de rft dunlop sp winter M3 var 2. takımım tüm olası ağır şartları ( kar-buz-çok düşük sıcaklık ) sık sık görüyor dunlop ı çok sevmem ama mükemmel ötesi diyebilirim rahatlıkla yeni serileri testlerde zaten sürekli en üstlerde..
tüm araçlarımızda continantel kullanıyoruz hiç problem yaşamadık ki kardan kapanmış yollarda bile zincir takmadan manisadan afyon/emirdağ'a gidebilmiştim mesela.
şimdi benim sormak istediğim marka/model den ziyade ebatla ilgili. ***** karda vs küçük taban daha iyi. buna istinaden sizce taban küçültme yapmalı mı kışlıkları alırken. mesela şuanda qashqai var bunun kışlıkları olmadığından alıcam lastik ölçüleri 215/60/17. bunu 205/65/17 olarak alsam mesela sizce yararı olur mu? yuvarlanma çapını vs boşverin buarada
bence direk hayvani kar ve bol buzların oldugu yerde ufaltmak mantıklı (bosna nebilim alaska finlandinya vs :) ), olmadığı sürece ufaltmaya bence gerek yok
kışlık lastiklerin dar yanak olması daha avantajlıdır ve genelde normalin bir altı seçilir
mesela benim yazlıklar 205, kışlıklar 195
hatırlatmak istedim
başlık kış lastiği evet ama halen saçma sapan zincir takıntısı olan tipler var
kış lastiği gereksiz, nasılsa hepsi yuvarlak ve aynı diyen cahiller var
bu cahillerin nesli tükenmez biliyorum ama genede yazalım belki aradan bir kaçını kurtarabiliriz.
kış lastiklerinin asıl üstün oldukları taraf desen değil (o sadece işin bir kısmı)
fark lastiğin hamurunda
normal lastikler soğuk havada sertleşerek "LASTİK" özelliğini kaybeder, taş gibi olur.
dolayısı ile kar üzerinde hiç tutunamaz ve kayar, hiç bir işe yaramazlar.
kış lastikleri ise en soğuk havada bile elastiktir, yaz lastiğine göre belki 1000 kat daha iyi yol tutuşun olur karda!
rezillik çekmez, yürür gidersin
lastik önemlidir, belkide ömründe 1 kere tam lazım olur
ya yaşarsın ya ölürsün!
Ben kis kastiginde siki bir conti ve pirelliciyim.
Ancak conti son cikardigi desenle acik ara fark atti pirelliye.
Nokian sessiz ama testlerde oek iyi cikmamis :(
Good year baya ilerletti kendini,belkide alip deneyecegim. Dun yeni bir arac aldim,forester dizel,ona koyacagim. Bakalim nedir ne degildir...
Bugün aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Lastik seçiminde kararsız kaldım. Ebat olarak aynı yanak olarak biraz küçük mü alsam diye düşünmüyor değilim. Aracı yeni aldım sayılır çok vakit ayıramadım. O yüzden bazı işleri kış mevsiminde halletmeyi düşünüyorum yaydır , tampon ekidir vs. Bir yandan da kış mevsimi olduğu için araç ile çok oynamasam mı diyorum. Hem bu yönde hem de lastik yönünde tavsiyesi olabilecek yetkili bir abi yardımcı olursa sevinirim. :D
Bugün aracıma kış lastiği almayı düşünüyorum. Lastik seçiminde kararsız kaldım. Ebat olarak aynı yanak olarak biraz küçük mü alsam diye düşünmüyor değilim. Aracı yeni aldım sayılır çok vakit ayıramadım. O yüzden bazı işleri kış mevsiminde halletmeyi düşünüyorum yaydır , tampon ekidir vs. Bir yandan da kış mevsimi olduğu için araç ile çok oynamasam mı diyorum. Hem bu yönde hem de lastik yönünde tavsiyesi olabilecek yetkili bir abi yardımcı olursa sevinirim. :D
Kışın araca elleme, lastiğini tak yeterli. Havaların ısınmasıyla tampon ekini vs halledersin.
Kötü kış lastiği yoktur, kötü şöför vardır. Bütçene göre Goodyear UG8, Continental TS860 ya da Nokian WR D4 tercih edebilirsin.
Lastik ebatlarını bilmiyorum ancak örnek vermek gerekirse; 225/55/17 olan orijinal ebat için 215 taban tercih edilebilir.
::ZaFeR::
17-10-2016, 16:22
205/55 ya da 205/60 16 için önerdiğiniz bi marka var mıdır ? Yoksa Petlas alıp kış lastiği macerama öyle mi başlasam :D
geçen kış (31 aralık günü bursa-balıkesir arası) 4 tekeri de boşa dönüp yürüyemeyen panameranın yanından önden çeker ama kış lastikli araba ile rahat bir şekilde geçince anladım önemini
Kışın araca elleme, lastiğini tak yeterli. Havaların ısınmasıyla tampon ekini vs halledersin.
Kötü kış lastiği yoktur, kötü şöför vardır. Bütçene göre Goodyear UG8, Continental TS860 ya da Nokian WR D4 tercih edebilirsin.
Lastik ebatlarını bilmiyorum ancak örnek vermek gerekirse; 225/55/17 olan orijinal ebat için 215 taban tercih edilebilir.
Lassa iceways aldım abi tavsiyeler için teşekkür ederim.
Merhabalar
Aracinda Celik Sibop kullanan var mi? Yorumlarinizi almak isterim..
Peki bu kış lastiğine geçerken misal yanak aynı 225 tabandan 215 tabana geçmenin herhangi bir negatif yönü var mıdır?
Bende sorayım golf 7'ime birde kışlık set yapıcam, üzerine şuan 225/40/18 lassa impetus revo2ler var bunlar yazlık lastiklerim
Kışlık set için 15" teneke mi alayım 16" teneke mi
İlk gelen oem jantlastik (midline donanım) 195/65/15ti
Yoksa 205/55/16 mı takayım
Birde maks 200 liraya kadar (adet) güzel performansı iyi kış lastiği ne tavsiye edersiniz
Kesinlikle continental açık ara en iyisi bana göre. Ucuz seçim olarak petlasda bayağı iş görüyor.
Conti Ts 860 lar piyasaya girmis kullanan var mi ?
punto_multijet
21-10-2016, 13:14
sonsuz guvendiğim bir abimizin tavsiyesi ile michelin alpin x-ice modelinden 2 takım sipariş verdim. 225/60/18 ve 215/60/17. lastikler gelsin onlar hakkında yorumlarımı yazıcam. buarada hali hazırda kullanan var mı içimizde bu lastiklerden?
punto_multijet
21-10-2016, 13:17
sonsuz guvendiğim bir abimizin tavsiyesi ile michelin alpin x-ice modelinden 2 takım sipariş verdim. 225/60/18 ve 215/60/17. lastikler gelsin onlar hakkında yorumlarımı yazıcam. buarada hali hazırda kullanan var mı içimizde bu lastiklerden?
edit yok tabii yanlış yazmışım Michelin Latitude X-Ice Xi2 olacaktı
Bende sorayım golf 7'ime birde kışlık set yapıcam, üzerine şuan 225/40/18 lassa impetus revo2ler var bunlar yazlık lastiklerim
Kışlık set için 15" teneke mi alayım 16" teneke mi
İlk gelen oem jantlastik (midline donanım) 195/65/15ti
Yoksa 205/55/16 mı takayım
Birde maks 200 liraya kadar (adet) güzel performansı iyi kış lastiği ne tavsiye edersiniz
Ben olsam 15" ten devam ederim kışlıklara. Hiç değilse lastik maliyetim az olur..
Merhabalar
Aracinda Celik Sibop kullanan var mi? Yorumlarinizi almak isterim..
Benim jipte var. ne avantajını gördüm ne de dezavantajını..
Belki tam yeri değil ama aklıma takılan bir durum var
Orjinali rft olan arabaya rft olmayan kışlık lastik takarsak bir sorun oluşurmu?
onursumer
21-10-2016, 20:32
Orjinali rft olan arabaya rft olmayan kışlık lastik takarsak bir sorun oluşurmu?
daha konforlu olur rft olması gerekmiyor benim bildiğim opsiyon sonuçta
Ben arabalarımdan birini tam ters kullanıyorum. Kış lastikleri RFT yazlıklar normal. Kışlıkları RFT aldığıma konfor farklılığı yüzünden pişmanım.
Yiğit G.
27-10-2016, 01:33
Arkadaşlar bana bir akıl verin lütfen... Mini Cooper aracımda lastikler öldü artık dişleri gitmesede çatlamış heryeri ve inanılmaz sarıyor yol tutma namına pek birşey yok.Frenlemesi vs hala kötü değil ama sınır zorlamıyorum.Michelin pilot sport veya P zero alıcam.Ama şimdi kış geliyor kış lastiği almak istiyorum , baharda da spor lastiklerimi alırım diye düşündüm... Mantıklı mı düşünüyorum
Orta kalitede kış lastikleri kışın yagmurda çamurda pilot sport veya p zero dan dan daha mı iyi yol tutar veya daha iyi kısa fren mesafesine sahiptir sizce ? Aracı çok kullanmıyorum ama bu kış çok yagmur çamur buz kar geçicek diyorlar maddi yönden sorunum yok iki lastiğide alabilirim ama gerçekten kış lastikleri yagmur çamurda super spor lastiklerden daha mı iyi performans a sahip olur ???
kesinlikle evet zaten :) Yiğit G. önce kışı alın baharda yazlıga geçersiniz
ERkut 205
27-10-2016, 08:29
Arkadaşlar bana bir akıl verin lütfen... Mini Cooper aracımda lastikler öldü artık dişleri gitmesede çatlamış heryeri ve inanılmaz sarıyor yol tutma namına pek birşey yok.Frenlemesi vs hala kötü değil ama sınır zorlamıyorum.Michelin pilot sport veya P zero alıcam.Ama şimdi kış geliyor kış lastiği almak istiyorum , baharda da spor lastiklerimi alırım diye düşündüm... Mantıklı mı düşünüyorum
Orta kalitede kış lastikleri kışın yagmurda çamurda pilot sport veya p zero dan dan daha mı iyi yol tutar veya daha iyi kısa fren mesafesine sahiptir sizce ? Aracı çok kullanmıyorum ama bu kış çok yagmur çamur buz kar geçicek diyorlar maddi yönden sorunum yok iki lastiğide alabilirim ama gerçekten kış lastikleri yagmur çamurda super spor lastiklerden daha mı iyi performans a sahip olur ???
Bahar da bir takım michelin ps bende alacağım. Kış için ise aracınızı her gün kullanmıyorsanız, orta seviye bir şey alsanız yeterli olacaktır. Ama Her gün kullanıyorsanız kış lastiği nokian alın, kafanızı o marka mı bu marka mı karıştırmayın. Kışlık lastiği sadece yağmur, çamur ve kar olarak düşünmeyelim. Düşen hava ısısı sebebi ile yaz lastiği veya performans lastiği sertleşecektir. Dolayısı ile yaza girdiğiniz de sıcak havadaki performansı da eskiye göre azalacaktır.
Yiğit G.
27-10-2016, 11:00
Nokian a baktım arkadaşlar 360 tl gibi bir fiyat çıkıyor adet başına.Neredeyse spor lastik fiyatı.Ama mesela fiyat performans olarak iyi lastikler oldugunu söylüyorlar petlas snowmaster gibi.160 tl gibi adet fiyatı var.Ve yorumlar hiçte kötü değil.Aracımı haftada 1 gün haftasonu çıkarıyorum.Onun harici hafta içi belki 1-2 gün carefour a git gel.Onun harici genelde ya evdeim ya sporda.
Kış lastiği için az kullanılıyorsa ilk tercih ebat küçültme olabilir en iyi marka modeli çok uyguna alırsınız diğer tercih aynı ebatta daha ucuz markalar olabilir
1 kere işe yarasa yeter zaten o 1 kez bile bazen çok çok önemli olabiliyor
Sonuç olarak kış lastiği almakta yarar var..
nokianda waterprof 4 mevsim lastiği var hem karda hem yazın yazmış özelliklerinde fiyatıda uygun görünüyor. acaba tecrübe eden varmı
Lassa alin,bridstone ile ayni teknoloji ve ucuz.
Biz tum agir vasitada lassa ya donduk kislik yazlik,cokkk memnunuz.
Ben semperit taktım benim ufaklığa, bakalım nasılmış deneyeceğiz... Şimdilik sorun yok gibi normal tutuşta
Lassa alin,bridstone ile ayni teknoloji ve ucuz.
Biz tum agir vasitada lassa ya donduk kislik yazlik,cokkk memnunuz.
abi fiyatlara bakınca en uygun goodyear ultragrip sonra nokian wr4 modeli diğerli daha pahalı
Good year yenı testlerde cokkk basarılı otomobıl kıs lastıgınde...
onurgoyunc
30-10-2016, 07:29
205 45 17 için tavsiye verebilecek var mı?
Bridgestone blizzak veya conti wintercontact nasıldır?
burakgunay
31-10-2016, 13:20
225 45 17 lastik alıcam, vasat olmayan bi lastik arıyorum ankara şartlarında tedirgin etmesin fiyatı aşırı dert değil uçuk olmadıkça. Var mi şunu al geç hiç başkasına bakma dediğiniz, sayfalarca aramadan kurtaracak?
Lastik sesi sıkıntı değilse kumho alabilirsin bu ebatta güzel lastiktir ama ses yapar
burakgunay
31-10-2016, 13:31
Lastik sesi sıkıntı değilse kumho alabilirsin bu ebatta güzel lastiktir ama ses yapar
Abi cevap için teşekkür, evet kumho fazla sesli. Geçen kış jinyu almıştım fakat araba değiştirdim. Ebatları da farklı. Nokian da durumlar ne bahsedildiği kadar iyi mi alınmalı mı?
Abi cevap için teşekkür, evet kumho fazla sesli. Geçen kış jinyu almıştım fakat araba değiştirdim. Ebatları da farklı. Nokian da durumlar ne bahsedildiği kadar iyi mi alınmalı mı?
Nokian tecrübem yok ama burada arkadaşlar bi modelini yazmışlardı tamamı değil belli modelleri iyi diyorlardı
onursumer
31-10-2016, 14:06
205 / 55 / 16 ebadında i30 da nokian wd4 kullanıyorum bu sene 2. sezonu olucak ben çok memnun kaldım geçen sene , kar fırtınanın olduğu donemde istanbul-tekirdağ yaptım bildiğin karla kaplı yollar uzerinde ozellikle fren performansı duşunduğumunde otesinde çıkmıştı ve ses gurultu vs yapmıyor yağmur performansıda çok iyi bu arada
konuya dahil bir şey soracağım,
ne zaman takılmalı kış lastikleri ?
onursumer
31-10-2016, 14:14
kasımın 2 veya 3 haftası takarım ben :)
burakgunay
31-10-2016, 14:28
Gelen cevaplar için teşekkürler, biraz daha araştırma yapıp 225 45 17 lastik alırım yakınlarda. Yorumları yazarım.
+7 dereenin altında sıcaklıklar yaşanmaya başlayınca takılmalıdır
Redfish16V
31-10-2016, 17:08
istanbul içi soruluyorsa 15 kasım'dan sonra takmanız yararınıza.ayın 15'inden sonra soğuklar başlar.
aybarsdnr
31-10-2016, 18:45
255/35/19 ebatlarda petlas kışlık lastik iş yapar dimi?
yucelebeci
31-10-2016, 20:03
Qashqai için 225/45/19 ölçüsünde petlas harici fiyatlar çok servis sattığı için petlas iyidir diyor ama ben emin değilim, bu ölçüler için tavsiyesi olan varmı?
Arkadaşlar Nokian WeatherProof 4 mevsim lastik için ne düşünüyorsunuz? Kışın ***** en fazla 5-6 gün kar üstünde gidiyoruz istanbulda. Böyle olunca da acaba gerçekten gerek var mı diye düşünüyor insan. Aslında buradaki bir soru da yazın bu lastiklerin nasıl davranacağı. Yol tutuş yazın ne alemde acaba? Bilgisi olan varsa yorum yazarsa sevinirim.
Arkadaşlar Nokian WeatherProof 4 mevsim lastik için ne düşünüyorsunuz? Kışın ***** en fazla 5-6 gün kar üstünde gidiyoruz istanbulda. Böyle olunca da acaba gerçekten gerek var mı diye düşünüyor insan. Aslında buradaki bir soru da yazın bu lastiklerin nasıl davranacağı. Yol tutuş yazın ne alemde acaba? Bilgisi olan varsa yorum yazarsa sevinirim.
Bu lastikler kar lastiği değil kış lastiği öncelikle sadece karda gitmenize yaramıyor kışın soğuk havalarda yaz lastiğine göre ciddi fark var arasında.
bu konuya her sene yazıyorum sanıyorum 2012 de yokohama w drive kış lastiği aldım yanlış hatırlamıyosam işte 4 yada 5 sezondur kullanıyorum lastik cidden soğuk havada kendini belli ediyor fren tepkileri yol tutuşu aşırı iyi yazın yaz lastiklerimden iyi desem abartmış olmam ki pirelli pzero nero kullanıyorum
yazın saçma sapan şeyler yapar çok gezer fren tutmaz çok kolay patinaj çeker artı yazın hemen yıpranır lastik hiç sağlıklı değil kullanmak hiç tavsiye etmem
Grimlord
17-11-2016, 22:43
Goodyearın yan ürünü olan Sava marka aldım bende, lastiklerin üzerinde de Made in Germany yazıyor, ona güvenerek aldım :D
Çok memnunum şuana kadar, Ankara içi soğumaya başladı geceleri. 225/45/17 4 lastik 900 liraya aldım. Bilindik markalar 1400den aşağı yoktu.
lethaldoze
17-11-2016, 23:04
Bende amarok a alıcam. 265/60/18 olması lazım. Makul ne alınablir.
Yiğit G.
23-11-2016, 02:30
Petlas iyimidir arkadaşlar alıyorum bu hafta ? petlas snowmaster 205 50 17 veya 45 17 alıcam... Şu an üstündekiler 215 ama karda yanlış hatırlamıyorsam tabanın incesi makuldur.O yüzden 205 uygun olur sanırsam. 200 tl gibi ortalama bir fiyatı var tanesinin.Anadolu yakasında bostancıda falan petlas bayi bilen varmıdır uyguna alabileceğimiz güvenilebilecek ???
195/65/15 ölçüsünde lassa mı yoksa sava mı tercih edersiniz? Az kullanılan bir aracımıza takacağız. O yüzden fazla para bağlamayalım istiyorum...
Lassa alin,fiyati uygunsa olcunuzde en iyi calisan ucuz kis kastigi.
kumho kw22 aldım 2 adet :)
goodyear ultragrip var hangi modeli bilmiyorum. geçen gün 13 derece havada ıslanmış bir asfalt üstünde denemek için fren yaptım bana mısın demedi anında kaydı araç. bu kadar başarısız olması normal mi? geçen sene aynı lastiklerle mart başı yaklaşık 16-17 derece havada kuru asfaltta duramayıp öndekine vurdum.
Lastiğin ömrünü tamamlamış olabilir mi?
goodyear ultragrip var hangi modeli bilmiyorum. geçen gün 13 derece havada ıslanmış bir asfalt üstünde denemek için fren yaptım bana mısın demedi anında kaydı araç. bu kadar başarısız olması normal mi? geçen sene aynı lastiklerle mart başı yaklaşık 16-17 derece havada kuru asfaltta duramayıp öndekine vurdum.
7 derece üstündeki sıcaklıklarda asfalt özellikle yeni ıslakken sabunda kayıyor hissi birçok kışlık lastikte var.
Lastiğin ömrünü tamamlamış olabilir mi?
10-15 bin km arası taş çatlasın.
7 derece üstündeki sıcaklıklarda asfalt özellikle yeni ıslakken sabunda kayıyor hissi birçok kışlık lastikte var.
geçmiş yıllarda şirket aracında pirelli sottozero vardı hiç böyle sıkıntılar yaşadığımı hatırlamıyorum ondan sordum.
teşekkür ediyorum cevaplar için.
23-11-2016, 13:26
Geçen hafta Nexen Winguard SnowG WH2 lastik aldım.Şimdilik bir şey söylemek için erken.Ama 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kışlık lastik hissettriyor kendini. Bu arada ölçüsü 205 55 16.
10-15 bin km arası taş çatlasın.
geçmiş yıllarda şirket aracında pirelli sottozero vardı hiç böyle sıkıntılar yaşadığımı hatırlamıyorum ondan sordum.
teşekkür ediyorum cevaplar için.
Üretim yılı nedir? yol yapmamış ama belki hamuru sertleşmiştir.
Yazlık kışlık TOYO kullanıyorum çok beğeniyorum. 215/50R17 ölçüleri aracın pahalı geliyor bana ve hem fiyat hem kalite performans olarak gayet te memnunum...
emregnal
23-11-2016, 17:01
Geçen kış sezonu petlas kullandım. Bu kış yine petlas aldım uygun fiyatlı ve çok ekstrem durum olmadığı sürece iş görüyor.
Yiğit G.
25-11-2016, 17:29
Pirelli Sottozero 3 aldım arkadaşlar , taktırdım bugun.Bakalım umarım yagmurda çamurda veya karda üzmez.Biraz sesi fazla ugultulu geldi , ilk defa kış lastiği kullanıyorum , normal lastiklere göre daha mı seslidir kış lastikleri ?
Kullanıcı
25-11-2016, 17:31
Pirelli Sottozero 3 aldım arkadaşlar , taktırdım bugun.Bakalım umarım yagmurda çamurda veya karda üzmez.Biraz sesi fazla ugultulu geldi , ilk defa kış lastiği kullanıyorum , normal lastiklere göre daha mı seslidir kış lastikleri ?
Normalden daha sesli ve bir nebze daha yakıt yaktırır arabaya
Geçen hafta Nexen Winguard SnowG WH2 lastik aldım.Şimdilik bir şey söylemek için erken.Ama 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kışlık lastik hissettriyor kendini. Bu arada ölçüsü 205 55 16.
Sizin yazlıklar da Nexen'di değil mi?
25-11-2016, 22:41
Sizin yazlıklar da Nexen'di değil mi?
Aynen hocam.Kışlıkta da Nexen'i deneyeyim istedim.
225 45 17 lastik alıcam, vasat olmayan bi lastik arıyorum ankara şartlarında tedirgin etmesin fiyatı aşırı dert değil uçuk olmadıkça. Var mi şunu al geç hiç başkasına bakma dediğiniz, sayfalarca aramadan kurtaracak?
- Ben Saab 9-5 için 225/45R17 Bridgestone Potenza lastiklerinin yerine yaz-kış kullanmak için 16 Jant ve 205/55R16 Michelin Cross Climate lastik aldım. Konforundan çok memnunum. 1520Kg ağırlığında bir araç olunca 205/55R16 ebat lastikler 225/45R17 ebata göre ; karlı ve buzlu zeminde yere daha iyi basacağından kış performansı çok daha iyi olacaktır. Ayrıca kışın yol şartları kötüleştiğinden konfor ihtiyacı ortaya çıkıyor. 225/45R17'ler yeterli konfor sağlayamıyor maalesef.
http://m.youtube.com/watch?v=2cgtmmtsqFA
Video Cross Climate'i anlatmaya yetiyor sanırım...
daha önce de sormuştum, artık kış lastikleri takılabilir sanırım :D
subaru forester var bu aralar 1-2 sert fren yapınca kızak gibi kayıyor araç, sanki lastikleri değiştir diyor birileri.. :)
nokianda waterprof 4 mevsim lastiği var hem karda hem yazın yazmış özelliklerinde fiyatıda uygun görünüyor. acaba tecrübe eden varmı
- 195/65R15 ebatlı E34 BMW 520'de tecrübe ettim. Kesinlikle tavsiye ederim. Konforu ve kış performansı gayet iyi bir lastik. Nokian WeatherProof alacaktım konfor özelliği daha iyi olan Michelin Climate tercih ettim. Ancak kış performansı WeatherProof'un biraz daha iyi...
ehveniser1903
26-11-2016, 22:12
isveçte yasayan bir türk arkadasım ile konustum,kendisine o şartlarda en fazla tutulan kış lastiği nedir diye sordum
kumho cevabını verdi :) çok şaşırmıştım.
viking yaz lastiği kullanıyorum 175 65 r14 ebatında kış lastiği almıştım sava eskimo s3+ 2216 dotlu
ikisinide çok beğendim
isveçte yasayan bir türk arkadasım ile konustum,kendisine o şartlarda en fazla tutulan kış lastiği nedir diye sordum
kumho cevabını verdi :) çok şaşırmıştım.
- Enteresan :beuj: Uygun fiyatlı olduğundandır sanırım...
- 195/65R15 ebatlı E34 BMW 520'de tecrübe ettim. Kesinlikle tavsiye ederim. Konforu ve kış performansı gayet iyi bir lastik. Nokian WeatherProof alacaktım konfor özelliği daha iyi olan Michelin Climate tercih ettim. Ancak kış performansı WeatherProof'un biraz daha iyi...
Aslinda aracimda istanbulda kullanilabilir diye dusunuyorum ama yakiti arttirirmi birde ses olayi nasildir merak konusu tabi. Db degerleri yaziyor ama inandirici gelmiyor. Ug8 var puntomda acayip ugultu yapiyor yaz lastiklerinden sonra. 4 mevsimlerde yaparsa katlanilmaz
kis lastigine gecince yanak olcusunu degistiriyormusunuz? standart ince yanak olcusuyle devam mi edelim?
-Murat Özcan-
27-11-2016, 21:14
195-65-15 olarak bana tavsiye edeceğiniz marka varmıdır ?
LightSide
27-11-2016, 22:14
Kumho kis lastikleri icin kullanilan hammaddenin ureticisidr. Kendi lastiklerinde de bilca kullandiklarindan olsa gerek kar performansi bana gore efsanedir. Ben kendi ticari araclarimda kw31 modelini kullaniyorum iki yildir cok sacma cikmaz dedigim yerlerde bile yolda birakmadi.
bora1311
27-11-2016, 23:47
205/55/16 91H nokian WR A4 kış lastiği almayı planlıyorum, iyi kötü yorumlarınız nedir?
Kumho kis lastikleri icin kullanilan hammaddenin ureticisidr. Kendi lastiklerinde de bilca kullandiklarindan olsa gerek kar performansi bana gore efsanedir. Ben kendi ticari araclarimda kw31 modelini kullaniyorum iki yildir cok sacma cikmaz dedigim yerlerde bile yolda birakmadi.
ku31 serisi bi tanıdığım vardı çok sarıyordu kumhonun bu serisi hariç iyi diyorlar bilginiz varsa aydınlatabilir misiniz
205/55/16 91H nokian WR A4 kış lastiği almayı planlıyorum, iyi kötü yorumlarınız nedir?
wr d4 alın yada conti ts860
bugra_0101
28-11-2016, 08:43
alabiliyosan bende wr4 öneriyorum
ERkut 205
28-11-2016, 11:20
Yüksek hız, spor kullanım şartlarında kış için Nokian WR A4 alın. Ama Standart kış şartlarında kullanım için WR D4 yeterlidir.
Tavsiye ihtiyacım var.
225 - 55 - 17 ölçüleri için
Lassa Snoways 3 ya da Bridgestone Blizzak LM32-RFT
Birisi normal lastik diğeri RFT Hangisini takardınız?
onursumer
28-11-2016, 11:37
Tavsiye ihtiyacım var.
rft bence istanbul şartlarında çok lazım değil konforu düşürmeside var
Tavsiye ihtiyacım var.
Kış lastiği dediğin yumuşak olur.Rft bi tık daha sert ve konforsuzdur gerek yok bence
Geçen yıl Lassa Competus kullanmıştım çok memnun kalmıştım. İnternette testlerde Blizzak sıralamalara giriyor, ama burada hiç memnun kalınmamış. Kafam karıştı.
Valla abi goodyear efficientgrip 4 mevsim lastiği kullandım bu kadar berbat bi lastik görmedim. Abs bile illallah etmiştir devreye girmekten ama gelgelelim kullanan çoğu kişi ilginç şekilde memnun anlamadım gitti.. Yani kullanan insanların yasadığı sehir,kullandığı asfalt,lastikten beklentiler vs hepsi değişiklik gösterebilir.
Geçen kış ug8 aldım çok test etme şansım olmadı ama genel olarak memnunum
Yiğit G.
28-11-2016, 13:59
Beyler sottozero 3 ile yapabileceğim max hız nedir ? Hızlı gidilir mi bu lastiklerle ? Yani 270-280 den bahsetmiyorum atıyorum 140-150 ın üstüne çıkmayın çabuk aşınır lastik gibi ? Genel olarak kış lastiklerinde varmı böyle bir durum ?
Yiğit G.
28-11-2016, 14:05
Valla abi goodyear efficientgrip 4 mevsim lastiği kullandım bu kadar berbat bi lastik görmedim. Abs bile illallah etmiştir devreye girmekten ama gelgelelim kullanan çoğu kişi ilginç şekilde memnun anlamadım gitti.. Yani kullanan insanların yasadığı sehir,kullandığı asfalt,lastikten beklentiler vs hepsi değişiklik gösterebilir.
Geçen kış ug8 aldım çok test etme şansım olmadı ama genel olarak memnunum
EfficientGrip 4 mevsim değil , yaz lastiğidir.Kışın ne beklenebilir ki "yaz" lastiğinden :)
The Goodyear EfficientGrip is a Premium Touring Summer tyre designed to be fitted to Passenger Car
http://i.hizliresim.com/AnA6G0.jpg
http://i.hizliresim.com/5L8mqR.jpg
EfficientGrip 4 mevsim değil , yaz lastiğidir.Kışın ne beklenebilir ki "yaz" lastiğinden :)
The Goodyear EfficientGrip is a Premium Touring Summer tyre designed to be fitted to Passenger Car
[IMG]http://i.hizliresim.com/AnA6G0.jpg
[IMG]http://i.hizliresim.com/5L8mqR.jpg
4 mevsim dediğime bakma ağız alışkanlığı olmuş :) Bahsettiğim durum tabikide kışın karda soğukta olmadı. Onun için kış lastiğim mevcut zaten..
Yaz aylarında bahar aylarında kuru zeminde,ıslak zeminde her şekilde berbattı. Hatta geçen bi tanıdığımın fluence'inde vardı duramıyorum en ufak şeyde abs açıyor kayıyor diyordu bi baktım aynı lastik mevcut 2015 üretimi ve diş derinliği iyi olmasına rağmen
4 mevsim dediğime bakma ağız alışkanlığı olmuş :) Bahsettiğim durum tabikide kışın karda soğukta olmadı. Onun için kış lastiğim mevcut zaten..
Yaz aylarında bahar aylarında kuru zeminde,ıslak zeminde her şekilde berbattı. Hatta geçen bi tanıdığımın fluence'inde vardı duramıyorum en ufak şeyde abs açıyor kayıyor diyordu bi baktım aynı lastik mevcut 2015 üretimi ve diş derinliği iyi olmasına rağmen
eg değilde egp daha iyi fren mesafesi için bunu almıştım belli km sonra çatlama olmuştu ama hala tutuyordu ebatlarınızı bilmiyorum genel olarak kızaklanmayı en aza indiren marka kullandıklarım arasında conti
Beyler sottozero 3 ile yapabileceğim max hız nedir ? Hızlı gidilir mi bu lastiklerle ? Yani 270-280 den bahsetmiyorum atıyorum 140-150 ın üstüne çıkmayın çabuk aşınır lastik gibi ? Genel olarak kış lastiklerinde varmı böyle bir durum ?
Abi üstlerinde 225/55/17 97 w yazıyor sondaki harf maksimum hızı gösteriyor. 150 de bisey olmaz
lastik hız endeksi - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=lastik+h%C4%B1z+endeksi&biw=1600&bih=794&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwis54Kg88vQAhVBKcAKHZk9CzIQsAQIGQ#imgrc=-b4qK8QR6rv8PM%3A)
Aynen hocam.Kışlıkta da Nexen'i deneyeyim istedim.
Bir değerlendirme yazısı bekliyoruz o zaman.:)
28-11-2016, 20:06
Bir değerlendirme yazısı bekliyoruz o zaman.:)
İnşallah hocam.Kar bi yağsın güzel bi testinin yaparim :)
Yiğit G.
28-11-2016, 21:33
eyw ya millet bende 4 mevsim var kışında gezerim diyorda anlatamıyorsun :) öyle düşünüyorsun sandım karda kışın tutmuyor nasıl mevsim falan diye :)))
Lastik performansı falan çok düşük zaten konfor biraz iyi gibi
Goodyear EfficientGrip - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/EfficientGrip.htm)
Yiğit G.
28-11-2016, 21:43
Abi üstlerinde 225/55/17 97 w yazıyor sondaki harf maksimum hızı gösteriyor. 150 de bisey olmaz
lastik hız endeksi - Google'da Ara (https://www.google.com.tr/search?q=lastik+h%C4%B1z+endeksi&biw=1600&bih=794&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwis54Kg88vQAhVBKcAKHZk9CzIQsAQIGQ#imgrc=-b4qK8QR6rv8PM%3A)
hız endeksi yazıyorda normal yaz lastiklerine göre daha mı hızlı aşınır desenler acaba ? Merakım o yönde.
Yok yok karda kullanmadım :D :D
Bu arada bugün ug8 leri taktım. Bikaç fren ve direksiyon kırma hareketi yaptım sakız gibi yapıştı :) Bu kış yüzümüzü kara çıkartmayacak gibi
Snowways blizzak derken wr d4 aldım geçtim. Lassayı piyasada bulamadım dedi lastikçim, blizzak içime sinmedi, nokian bakalım bu yıl da bakalım dedim. Wr A4 almadığıma pişman olmam diye düşünüyorum, kışın ortasında bu trafikte neyin sportif sürüşü olacak. Karda kalmayalım yolda, Bolu dağını aşırsın bana başka bir şey istemem
Ya bende simdi Joyetech var ama buna baslik varmi "DOGAL" sigara koyabilmek icin tutunsuz? (CAKTIRMA)
Lassa ve petlas kullandım şirket aracimda ikisi de çok vasatti. Contiden yağmur ve karlı havada çok memnun kaldım.
Ya bende simdi Joyetech var ama buna baslik varmi "DOGAL" sigara koyabilmek icin tutunsuz? (CAKTIRMA)
Senin kafa zaten dumanlı ki niye başlık arıyorsun
245/40 R 18 97 V XL Nokian WR A3 alınır mı ? Kullananlar var mıdır aramızda ?
Şuan aracımda 240/40/18 fabrika çıkıs lastiklerde interlagoslar var. İlk defa kış lastiği alacağım. Hangi yanak ve genişlikte kış lastiği tercih etmeliyim ? Mevcut durumda 1200-1300 civarında para verebilirim. Daha önce kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. artısı eksisi ne olur bu fiyat aralığında aldığım lastiklerin ?
artık takılma zamanı geldi sanki kış lastiklerinin :D
245/40 R 18 97 V XL Nokian WR A3 alınır mı ? Kullananlar var mıdır aramızda ?
Şuan aracımda 240/40/18 fabrika çıkıs lastiklerde interlagoslar var. İlk defa kış lastiği alacağım. Hangi yanak ve genişlikte kış lastiği tercih etmeliyim ? Mevcut durumda 1200-1300 civarında para verebilirim. Daha önce kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. artısı eksisi ne olur bu fiyat aralığında aldığım lastiklerin ?
Ben de a4 ve d4 arasından kaldım, aşağıdaki tablo yardımcı oldu. Size de fikir verir sanırım.
Bana göre bu tabloda burun farkıyla d4 öne çıkıyor. Ya da benim lastikten beklentim diyebiliriz.
https://tablet.donanimhaber.com/store/ba/b4/bb/bab4bb60c29a402254af70774900c1d0.JPG
2013 ug8 var aldigim aracta disleri yerinde bakalim performansi nasil olacak. Ama ugultusu var yazliklardan gecince direkt farkettim dusuk hizlarda bile.
ottoman32
29-11-2016, 16:47
abi simdi benim lastikler 225 45 17 benim 205 50 17 mi almam gerekiyor kislik icin? aklimda nokian wr d4 var fiyatlara baktim biraz tuzlu ama Edirne'nin kisi zor gecer dediler kartla alacagiz artik :)
Yiğit G.
29-11-2016, 17:24
abi simdi benim lastikler 225 45 17 benim 205 50 17 mi almam gerekiyor kislik icin? aklimda nokian wr d4 var fiyatlara baktim biraz tuzlu ama Edirne'nin kisi zor gecer dediler kartla alacagiz artik :)
karda herzaman 1-2 boy ince lastik makbuldur..Bende ölçümü küçültüp 205 aldım.Fiyatta çok fark ediyor sanırsam
Kış lastiğimde contiyi tek geçerim. Normal binek için ts830 performans kış lastiği olarakta ts850. Ts830 u kullanıyorum karda inanılmaz başarılı 4 çeker kar lastikli araçların çıkamadığı yerden çıkıyor dizel clio siz düşünün. Islakta süper değil ama iyi not verebilirim. Kuru ve soğukta ise yine ciddi başarılı ve tutunması bayağı iyi. Kısaca lastikte ucuza kaçılmaz tüm kış lastikleri kışın yaz lastiğinden iyidir ama continental ve diğerleri diyebilirim. Ug gen1 de iyi diyorlar ama denemediğim için yorum yapamam.
ottoman32
29-11-2016, 17:41
yazliklarim conti.. forumda nokiani yeni ogrendim acikcasi memnun olmayanda yok gibi 2 si arasinda kaldim
arkadaşlar yeni konu açmadan burdan fikirlerinizi almak istiyorum. Aracım w211 e 200 kompresör. Lastik ebadım 245/45/17 ancak kışlık olacağı için 225/50/17 ebatlarında lastik almak istiyorum. Aşağıda verdiğim linkte f/p olarak nokian öne çıkıyor. Acaba listeden önereceğiniz lastik var mı? Teşekkürler.
Oto Lastik Fiyatları | Kış Lastiği & Yaz Lastiği - Kargo Bedava (http://www.hepsiburada.com/oto-lastikler-c-259720?filtreler=mevsim:k0131015f;tabangenisligimm :22520mm;kesitorani:50;jantcapi:17)
arkadaşlar yeni konu açmadan burdan fikirlerinizi almak istiyorum. Aracım w211 e 200 kompresör. Lastik ebadım 245/45/17 ancak kışlık olacağı için 225/50/17 ebatlarında lastik almak istiyorum. Aşağıda verdiğim linkte f/p olarak nokian öne çıkıyor. Acaba listeden önereceğiniz lastik var mı? Teşekkürler.
Oto Lastik Fiyatları | Kış Lastiği & Yaz Lastiği - Kargo Bedava (http://www.hepsiburada.com/oto-lastikler-c-259720?filtreler=mevsim:k0131015f;tabangenisligimm :22520mm;kesitorani:50;jantcapi:17)
Wrd4 tercih ederdim..
Lassa ICEWAYS
Bu lastikleri dün akşam taktırdım.
195-65-15 ebatlarında
İlk gün karda ve buzda kullanma şansım oldu.
Sonuç gayet iyi tutunması dişleri vakumu vs süper
Olumsuz yönleri arabayı resmen tutuyor yakıt sarfiyatı 100 km de 0,3 lt arttı
Bir önceki eski sertleşmiş bridgestone kar lastiği idi.
Yol sesi yani uğultu daha yükşek
Ama zor şartlarda hayat kurtarır
rain man
30-11-2016, 09:41
Arkadaşlar merhaba. Mevcut olan bir sezon kullandığım 225 45 17 crossclimate lastikleri satarsam orjinal ölçüm olan 215 45 17 ye geçmek istiyorum.
Yaşadığım bölgede kar bir buçuk ay yerden kalkmıyor crossclimatetan aslında oldukça memnunum ama kışın tabanın küçülmesi gerektiği yerde büyütmüş olmanın getirdiği huzursuzluk olduğundan tekrar lastik bakıyorum ne tavsiye edersiniz?
Kolay gelsin beyler, F20 araçım var orjinal jantlarımı depomda yer kalmadığı için satmiştim. 5x120 ''16 inc 205 / 55 / 16 şeklindeydi , şimdi kar kış muhabbetine tekrar jant lastik almaya karar verdim. Ama her ağızdan başka başka cümleler çıkıyor kafa bulandı yardımlarınızı beklıyorum. Hemen çözmek istiyorum durumu. 19 inc jantlarla mağdur durumda kalmak istemiyorum.
16 inc jant lastik mi, 17 inc jant lastik mi ? 18 Taksak sıkıntı çıkartır mi? Lastik ölcüleri ney olmali? Ön arka farkli ölçü mü olmali 4 u de standart mi?
16 inc , 205 / 55 / 16 ?
17 inc , 225 / 45 / 17 ?
18 inc , 225 / 40 / 18 ?
teşekkürler.
Seyfettin777
01-12-2016, 21:08
Ben de 165 70 r14 ölçülerinde makul fiyatlı lakin kaliteli bir kış lastiği arıyorum, ***** Doblo'ya takılacak ama uygun fiyatlı olması daha önemli.
Hangi lastiği tavsiye edersiniz, ve ortalama fiyatı nedir tavsiyenizin?
Ben de 165 70 r14 ölçülerinde makul fiyatlı lakin kaliteli bir kış lastiği arıyorum, ***** Doblo'ya takılacak ama uygun fiyatlı olması daha önemli.
Hangi lastiği tavsiye edersiniz, ve ortalama fiyatı nedir tavsiyenizin?
- Nissan Micra'da 165/70R14 Goodyear Ultra Grip 9 kullanıyorum çok memnunum ve Tavsiye ediyorum. Bu ebatta testlerde 1. olmuş.
2015 ADAC Winter Tyre Test 165 70 R14 - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-ADAC-Winter-Tyre-Test-165-70-R14.htm)
GoodYear Ultragrip 9 165/70R14 85T XL - KolayOto (http://kolayoto.com/goodyear-ultragrip-9-165-70r14-85t-xl.html?gclid=CISsnZrX1dACFY9uGwodh-gBzA)
Seyfettin777
02-12-2016, 17:18
Önerin için teşekkür ederim abi, yalnız öğrenciyim.Daha makul fiyatlı bir şeyler bakıyordum, bu bana çok gelir.Nokian'ın, d3 sanırım modeli hatırlamıyorum, internette 140₺'ye gördüm, daha uyguna bulabilir miyiz bu lastiklerden acaba?
Nokian da bildiğim kadarıyla iyi bir marka.
slm arkadaşlar aracımı sattığımdan sıfır aldığım ve 2000 km kullandığım 4 adet Continental 205/55R16 91H Kış Lastiği (Üretim Yılı: 2015-45 hafta) lastiklerim boşa çıktı.ihtiyacı olana uygun fiyata bırakabilirim.
ottoman32
05-12-2016, 18:18
nokian nokian diye tutturdum malesef bulamadim.. barum aldim yeni takildi bakalim nasil
185 65 14 kış kar tavsıyenız nedır tendurek dagı cok karlı yolda kalmamam lazım
2 aracımızda da kumho var bi düşün derim en başarılı olanlar içinde, yanında zincirde olsun :)
Nokian wr d4, lastik hakkında çok fazl aövgü var internette ama test ebatları ile alacağınız ebat arasında illaki fark olacaktır, 205 55 16 ve 195 65 15 ölçülerinde iki farklı araçta kullanıyoruz. yumuşak ve şimdiye kadar kullandığım en sessiz kış lastiği diyebilirim fiyat ve performans olarak süper.
zincir takmayıp direk kullanabılcegım lastık arıyorum
zincir takmayıp direk kullanabılcegım lastık arıyorum
Goodyear Ultragrip9 var arkadaşta, 1.2 polo araba 14 jantta Edirne kar altında kaldığında sıkıntısız gidiyor, 2. seti aldı baya memnun :)
Nokian WR D4 ten çok memnunum
mirafiori
14-12-2016, 14:06
http://www.hepsiburada.com/nokian-185-65-r14-86t-wr-d3-kis-lastigi-uretim-yili-2016-p-OTKMT429674 direkt nokta atışı olur. Wrd4 'te tavsiye ederim :)
Seyfettin777
14-12-2016, 14:26
Roadstone/Nexen markalarının Winguard Ice modeli nasıl acaba bilen var mı?
mirafiori
14-12-2016, 14:37
İstanbul şartlarında iş görür ama öyle yüksek performans beklemeyin.
nokian ilk sene güzelde 2. sene tırt, dunlop ice 02 üzerine kar lastiği tanımam.
Aynı ölçüyü clio sport da kullanıyorum. Geçen gün 3 derece dış ısı da kuru zeminde panik fren yaparak köpeğe çarptım gayet net durmamı sağladı.
Bu sabah da -2 derece de dik sayılabilecek ve hafif karlı bir yokuşu çıktım gayet sorunsuz.
Daha önce de başka aracımda aynı marka lastik ile ciddi karda yol aldım bana mısın demedi.
Lastikler Sava eskimo s3 ben memnunum. Ama bütçeyi zorlasam nokian'a yönelirdim. Uygun bütçe için f/p denebilir.
Burak K.
14-12-2016, 16:05
Sava Eskimo HP2 taktım E90'a 225 45 17 ebatlarında,daha şehir içinde kar görmedik ama taktırdığım günün akşamı uludağa çıktım kar da yeterli seviyede vardı,kalkışta ve frenlemede bi sıkıntı görmedim şimdilik çok memnunum.
Geçen sene 2 takım 195/65/15 WRD3 almıştık, birini GOLF4 aracımıza diğerinide W124 aracımıza taktık, Golf satılınca lastikler boşa çıktı, yazlık lastik alıp gönderdik, o yüzden 1 takım 2015 40. hafta 195/65/15 Nokian WRD3 lastikler boşa çıktı, sadece bir sezon toplam 2-3bin km ya kullanıldı ya kullanılmadı, dördünü 450 TL ye vereceğim, lastikler sıfır ayarında hiçbir sıkıntısı yok.
bu nokian ın vidalı lastiklerinden kullanan varmı nasıl lastik
aybarsdnr
14-12-2016, 17:23
255/35/19 Hankook Icept Evo modelini aldım kışlık. Uzun yolda, kardai yağmurda vs. çok memnunum şuan için. Ses olayı da standart lastiklerden farksız, düşünenlere öneririm
Beyler Reno Kangoo da 175/70/14 kışlık lastik ne kullanılacak. Toptancı arkadaşımın aracı genelde şehir içi kullanım.
salihbilgin
14-12-2016, 18:30
195-60-15 petlas aldım internetten. tanesi 130 lira beş taksit kargo ücretsiz.
sekizsilindir
14-12-2016, 20:18
sava iyi gibi ya
Fark yoksa f/p olarak nokian wrd4 öneririm
Herşeyiyle başarılı, aracın kaderi değişti cinsinden 👍
Önlerde 225/45 arkalarda 245/40 takılı suan bende ikisinede 225/45 nokian wrd4 taksam verimli olurmu acaba yada minimum kaç taban takabilirim çok anladığım bir konu değil kış lastiği
Önlerde 225/45 arkalarda 245/40 takılı suan bende ikisinede 225/45 nokian wrd4 taksam verimli olurmu acaba yada minimum kaç taban takabilirim çok anladığım bir konu değil kış lastiği
Araç nedir ?