Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış Lastiği Tavsiye
Petlas W651 siparişi verdim gitti, cuma Cumartesi geldiği gibi takarım yorumları eklerim :)
TarikS Aynen kanka f/p ve yorum olarak en akla yatanı aldım. 2. El Nokianlar 2016/Kasım üretim çıktı cüzii fark için 2. El riskine gerek yok dedim :)
Petlas W651 siparişi verdim gitti, cuma Cumartesi geldiği gibi takarım yorumları eklerim :)
TarikS Aynen kanka f/p ve yorum olarak en akla yatanı aldım. 2. El Nokianlar 2016/Kasım üretim çıktı cüzii fark için 2. El riskine gerek yok dedim :)
bende de falken var.daha takalı 300 km olmadı ama sessizliği falan güzel geldi.
bende de falken var.daha takalı 300 km olmadı ama sessizliği falan güzel geldi.
Ben üzeceklerini düşünmüyorum abi bakalım tecrübe ettikçe görücez:)
Update de ben yapayım 225/45R17 ebatta öneri - kullanıcı yorumu alabilir miyim?
Sipariş vermişsin ama yine de yazayım. Aynı ölçüde Pirelli Sottozero3 kullanıyorum acaip memnunum ıslak kuru kar her açıdan tatmin ediyor beni yalnız H serisi bendekiler max 210 km/h gösteriyor yani 170lerde titreme başlıyor 210 falan nahoş oluyor
normalde 225 - 45 kullanıyorum ama ne istiyorsunuz marshallara, tarihi ne demiştiniz göremedim de :)
golgeoyunu03
28-11-2018, 16:14
185/65/15 ebatlarında f/p tavsiyeniz var mı? Fren performansı ve ömrü önemli. Dacia Logan sw ye takılacak.
Sipariş vermişsin ama yine de yazayım. Aynı ölçüde Pirelli Sottozero3 kullanıyorum acaip memnunum ıslak kuru kar her açıdan tatmin ediyor beni yalnız H serisi bendekiler max 210 km/h gösteriyor yani 170lerde titreme başlıyor 210 falan nahoş oluyor
Çok güzel lastik ama arada 2 kat fiyat farkı var, semislick alırım azcık daha ekleyip :)
Araç 3.20i ED
Arkalar 255 - 40 - 18
Önler 225 - 45 - 18
Pirelli SottoZero Series 2 (RFT) aldım, yaklaşık 1000 km'ye yakın yol yaptım şu anda memnunum.
Cinturato'lar ile hafif arkasını salladığı yerlerde SottoZero'lar ile ıslak ve kuru da her hangi bir salınım veya kayma yaşamadım.
Hatta kesin burada kayacak dediğim yerlerde bile oldukça güzel performans sergiliyor lastikler.
Kar performansını da deneyip buraya görüşlerimi yazarım.
Araç 3.20i ED
Arkalar 255 - 40 - 18
Önler 225 - 45 - 18
Pirelli SottoZero Series 2 (RFT) aldım, yaklaşık 1000 km'ye yakın yol yaptım şu anda memnunum.
Cinturato'lar ile hafif arkasını salladığı yerlerde SottoZero'lar ile ıslak ve kuru da her hangi bir salınım veya kayma yaşamadım.
Hatta kesin burada kayacak dediğim yerlerde bile oldukça güzel performans sergiliyor lastikler.
Kar performansını da deneyip buraya görüşlerimi yazarım.
Eski aracım Giulietta'da kullanmıştım. Çok güzel lastiktir. Testlerde biraz alt sıralarda kalmış görünüyordu, o yüzden zamanında alırken az da olsa soru işareti vardı kafamda ama ilk seferi Kartalkaya'ya yapıp sıcaklığın aşağıda 10, ara yola girince -2'ye düşüp tipi başladığı yerde müthiş performans gösterdiğini görünce, soru işareti falan kalmadı :D
Hatta arabada 5 kişi, bavullar vs vardı, arkadaşım "şurada bi frene bas bakim" dedi, asfaltta gider gibi orta sert bi frenle yavaşladık, tekrar hızlandık, arkadaşlardan "ohaa" sesleri gelmişti :D Artist artist gidip standart lastikleri ile ilk virajlarda uçup kara saplanan Range'lerin yanından yardıra yardıra geçmiştik :)
Şimdi ölçü ve fiyatlar yüzünden 500x'e Nokian Weatherproof 4 mevsim aldım. İki takım bu ölçüde zor bana :) Şimdilik yalnızca İlkbahar-Yaz-Sonbahar kullanımı yapabildim ama kar performansını özellikle övüyorlar. Özellikle rakibi Michelin CC'ye göre karda çok iyi diyorlar. Asfalt özelliklerini merak ediyordum, hiç sıkıntı yaratmadı. Örneğin ısınınca çok çabuk ötebilir veya yapı itibariyle kendini salabilir falan diyorduk, hiç yapmadı, baya memnun kaldım. Kışı iyice merak ediyorum.
Konfor açısından da süper, çok yumuşak hamurlu ama dişleri sanıyorum normal lastiklere göre daha fazla. Bu anlamda yazın yaşanabilecek "paralanma" konusu bi nebze halledilmiş gibi düşünülebilir.
Donanımhaber vs gibi kaynaklar veya "lastikçi ağzı" tarzı söylemlerde çok salak salak şeyler dönüyor bu lastikle ilgili. Efendim lastik Finlandiya markasıymış, yazın orası maksimum 20 derece oluyormuş, ona göre üretilmişmiş, yazın bu lastik arabaya takılmazmış. Ağzımla gülmedim :)
Yalnız fiyat olarak eski cazibesini kaybetti diyorlar Nokian için, hoş, tanesi 500-600 küsür TL'ye iki takım lastik yerine almış oluyorsunuz. Bence değer. Bundan ucuzu da Kleber Quadraxer 2 diyorlardı. Fiyat/Performans ürünü olduğu söyleniyor. O da 4 mevsim.
Emrecan-R
29-11-2018, 23:46
İstanbulda hususi araçlar için zorunlumu?
Değil diye biliyorum, ticari araçlar için geçerli ama mal ve can sağlığın için bence kullan derim.
Bu arada ContiWinter 830p veya Wintercontact 860 kullanan var mı ? A3 için bunu tavsiye etti lastikçim.
Haberler devamlı saçma salak şekilde sanki zorunluymuş gibi başlık atıyor, tıklansın diye.
Sonrasında da metin içerisinde "yük ve yolcu taşıyan araçlar için" diye hemen detayı belirtiyor. Ama bizde pek "okuma" alışkanlığı olmadığı için... Hoş, okuduğunu bile anlayamayanlar varken, okunmasını beklemek mucize gibi.
Samimi olduğum, belli eğitim düzeyindeki arkadaşlarım bile bunu yaparken... Normal karşılıyorum. Adamlar mütemadiyen haber linki paylaşıyor, zorunlu oldu galiba diye :)
Yetki Valiliklerde, İstanbul için henüz açıklama gelmedi. Ama şehirlerarası yola çıkacaklarda belirli rotalar için hususi araçlara da zorunluluk var.
Emrecan-R
30-11-2018, 14:05
Değil diye biliyorum, ticari araçlar için geçerli ama mal ve can sağlığın için bence kullan derim.
Bu arada ContiWinter 830p veya Wintercontact 860 kullanan var mı ? A3 için bunu tavsiye etti lastikçim.
Teşekkür ederim, internette araştırdım herkes farklı yazmış
emreogut
30-11-2018, 14:09
ben conti860 kullandım bir sezon yol tutuşu ve yol sesi olarak çok beğendim ama kar performansını pek beğendiğimi söyleyemem.. normal ama kötü performansa sahip değil.. sonra aracımı sattım ama o büyük paraları hakettiğini pek söyleyemem..
dunlop icewinter 2 tavsiye ederim şiddetle heleki yoğun yağış olan bir yerde yaşıyorsanız alternatifi sava eskimo2 diyorum kullanıyorum memnunum
Bende gecen yil aldim eskimo3+ larida pek bisey goremedim dogru durust kis göremediğiz icin. Ama ıslakta falan gayet güzeldi. Darisi bu senenin basima
aynen bende de Sava Eskimo var. Debica Frigo ile birebir aynı. birini bulamazsanız diğerini alabilirsiniz. Falsosunu daha görmedim. Buzlu yolda her kış lastiği gibi pati çekme oluyor ama bi şekilde yokuşu çıktık. Asıl olay bu sene gibi gözüküyor.
Değil, valilik aksi bir bildiri kural vs. Yayınlamadigi sürece hususide zorunluluk yok
@ormancı çok güzel açıklamış zorunlulukla ilgili bilgiyi ek olarak canımız ve malımız bu kadar ucuz olmammalı hem kendimizin hem karşı tarafın alıın arkadaşlar takın korkmayın batmassınız
lastik olark daha önce de yazdım f/p olarak ben nokian derim ben geçen kış kullandım konfor ve güvenlik çok iyi artı çok sessiz
Lassa bence basarili f\p de
Nokian pahali ama sasirtici bir yorum ustunlugune sahip.
AhmetKadir
01-12-2018, 17:02
Lassa bence basarili f\p de
Nokian pahali ama sasirtici bir yorum ustunlugune sahip.
3 4 yil onceki fiyatları petlas gibiydi. O zaman cilgin gibi satinca tv de bi kere reklam yapmadan internet ustunde muhtesem bi reklam politikasi oldu.
BEn dün Petlas ları taktım sonunda, bitik michelin ps lerden çok daha iyi olacağı aşikar özellikle Aralık Ocak Şubat aylarında Ankara git-gel yapacağımı düşününce :)
Ormanci
Abi Nokian ın eski adıyla V serisini kullanmıştım, Antalya sıcağı + uzun yolda yüksek hızdaki ısıyı abzorbe etmede başarısızdı keza sağ arka lastik yolda giderken kendi kendine parçalandı, söktüğümüzde artık hamurun bozulduğunu görmüştük. Umarım yeni Line uzantılı ve diğer modellerde bu durumları düzeltmişlerdir
BEn dün Petlas ları taktım sonunda, bitik michelin ps lerden çok daha iyi olacağı aşikar özellikle Aralık Ocak Şubat aylarında Ankara git-gel yapacağımı düşününce :)
Ormanci
Abi Nokian ın eski adıyla V serisini kullanmıştım, Antalya sıcağı + uzun yolda yüksek hızdaki ısıyı abzorbe etmede başarısızdı keza sağ arka lastik yolda giderken kendi kendine parçalandı, söktüğümüzde artık hamurun bozulduğunu görmüştük. Umarım yeni Line uzantılı ve diğer modellerde bu durumları düzeltmişlerdir
Hocam lastikle ilgili bi sorun olmasın? Normalde en dandik lastiğin bile bunu yapmaması lazım çünkü. Şimdi Petlas diyeceğim artık Petlas güzel lastik yapıyor sayılır, Lassa yanında dandik kaldı, Lassa diyeyim :D
Bu gözle bakarsak Michelin'lerin de başa bela olması gerekir, zira piyasadaki en yumuşak hamurlu lastiklerden biri olarak o da geçiyor.
Ki 2.el aldığım arabanın üzerinde gelen ve 45bin km'ye dayanmış Pilot Sport 3'lerin tahtaya döndüğünü görünce baya şaşırmıştım.
Hocam lastikle ilgili bi sorun olmasın? Normalde en dandik lastiğin bile bunu yapmaması lazım çünkü. Şimdi Petlas diyeceğim artık Petlas güzel lastik yapıyor sayılır, Lassa yanında dandik kaldı, Lassa diyeyim :D
Bu gözle bakarsak Michelin'lerin de başa bela olması gerekir, zira piyasadaki en yumuşak hamurlu lastiklerden biri olarak o da geçiyor.
Ki 2.el aldığım arabanın üzerinde gelen ve 45bin km'ye dayanmış Pilot Sport 3'lerin tahtaya döndüğünü görünce baya şaşırmıştım.
3. yılı bitiminde ve yaklaşık 25-27 bin km kullanım sonrası olan o. Lastik parçalanması hariç birebir aynısını Canselmo da yaşadı, desen akabinde balans bozmayı. Düz yuvarlayınca 8 çizip devriliyordu lastikler :)
Bu arada ps3 - ps4 le 45 bin km mükemmel rakam, 20-25 bin km de dümdüz oluyorlar çünkü :) hele pist yada çok iyi asfaltta kullanılırsa şuan 2 ps3 1 ps4 arka odamda o şekilde :) diğer ps4 ün dişleri koptu benim :) 2016 üretimi.
Eski aracım Giulietta'da kullanmıştım. Çok güzel lastiktir. Testlerde biraz alt sıralarda kalmış görünüyordu, o yüzden zamanında alırken az da olsa soru işareti vardı kafamda ama ilk seferi Kartalkaya'ya yapıp sıcaklığın aşağıda 10, ara yola girince -2'ye düşüp tipi başladığı yerde müthiş performans gösterdiğini görünce, soru işareti falan kalmadı :D
Hatta arabada 5 kişi, bavullar vs vardı, arkadaşım "şurada bi frene bas bakim" dedi, asfaltta gider gibi orta sert bi frenle yavaşladık, tekrar hızlandık, arkadaşlardan "ohaa" sesleri gelmişti :D Artist artist gidip standart lastikleri ile ilk virajlarda uçup kara saplanan Range'lerin yanından yardıra yardıra geçmiştik :)
Şimdi ölçü ve fiyatlar yüzünden 500x'e Nokian Weatherproof 4 mevsim aldım. İki takım bu ölçüde zor bana :) Şimdilik yalnızca İlkbahar-Yaz-Sonbahar kullanımı yapabildim ama kar performansını özellikle övüyorlar. Özellikle rakibi Michelin CC'ye göre karda çok iyi diyorlar. Asfalt özelliklerini merak ediyordum, hiç sıkıntı yaratmadı. Örneğin ısınınca çok çabuk ötebilir veya yapı itibariyle kendini salabilir falan diyorduk, hiç yapmadı, baya memnun kaldım. Kışı iyice merak ediyorum.
Konfor açısından da süper, çok yumuşak hamurlu ama dişleri sanıyorum normal lastiklere göre daha fazla. Bu anlamda yazın yaşanabilecek "paralanma" konusu bi nebze halledilmiş gibi düşünülebilir.
Donanımhaber vs gibi kaynaklar veya "lastikçi ağzı" tarzı söylemlerde çok salak salak şeyler dönüyor bu lastikle ilgili. Efendim lastik Finlandiya markasıymış, yazın orası maksimum 20 derece oluyormuş, ona göre üretilmişmiş, yazın bu lastik arabaya takılmazmış. Ağzımla gülmedim :)
Yalnız fiyat olarak eski cazibesini kaybetti diyorlar Nokian için, hoş, tanesi 500-600 küsür TL'ye iki takım lastik yerine almış oluyorsunuz. Bence değer. Bundan ucuzu da Kleber Quadraxer 2 diyorlardı. Fiyat/Performans ürünü olduğu söyleniyor. O da 4 mevsim.
Ben daha önce 3 farklı aracıma Michelin CrossClimate takmıştım ve oldukça memnundum.
Umarım SottoZero'lar sizin araçta ki gibi kar performansı sağlar bende de ama arka lastiklerimin genişliğinden dolayı çok zannetmiyorum.
İstanbul da kar lastiği binek/hususi araçlarda valiliğin kararına bakar, şu anda bildiğim kadarıyla hususiler için öyle bir karar yok.
Fakat kar lastiği veya uygun kar tertibatı olmadan, kar yağışı sırasında köprülerden geçemiyorsunuz.
Lastiğin üzerine bakıp kar işaretini görürlerse geçmenize izin veriyorlar kar yağışı sırasında köprülerden.
3. yılı bitiminde ve yaklaşık 25-27 bin km kullanım sonrası olan o. Lastik parçalanması hariç birebir aynısını Canselmo da yaşadı, desen akabinde balans bozmayı. Düz yuvarlayınca 8 çizip devriliyordu lastikler :)
Bu arada ps3 - ps4 le 45 bin km mükemmel rakam, 20-25 bin km de dümdüz oluyorlar çünkü :) hele pist yada çok iyi asfaltta kullanılırsa şuan 2 ps3 1 ps4 arka odamda o şekilde :) diğer ps4 ün dişleri koptu benim :) 2016 üretimi.
Vay anasını, o zaman kötüymüş gerçekten, öle bi durumla karşılaşırsam bi daha Nokian demem :D
Valla oraya kadar nasıl kullanmışlar bilemedim. Ah yok pardon düzeltiyorum, araba 15-20bin bakımına girdiğinde değişmiş lastikler, bitmeye yakınlardı, diş biraz vardı ama odun olmuşlardı.
Bakalım bunlar ne kadar gidecek.
Vay anasını, o zaman kötüymüş gerçekten, öle bi durumla karşılaşırsam bi daha Nokian demem :D
Valla oraya kadar nasıl kullanmışlar bilemedim. Ah yok pardon düzeltiyorum, araba 15-20bin bakımına girdiğinde değişmiş lastikler, bitmeye yakınlardı, diş biraz vardı ama odun olmuşlardı.
Bakalım bunlar ne kadar gidecek.
Umarım çözmüşlerdir sıcak iklim sıkıntısını ve sorun yaşanmadan rahat rahat kullanırsınız :) Ben de kış için Nokian baktım ancak fiyatlardan dolayı daha ekonomik seçeneklere yönelmek zorunda kaldım. Yazlık olarak sorarsanız, Karadeniz’de yaşamıyorsam Tr şartlarında Nokian almam :)
golfcu0101
03-12-2018, 13:10
Nokian wrd4 185-60-15 aldım yılan gibi lastik tek kelime ile
Nokian wrd4 185-60-15 aldım yılan gibi lastik tek kelime ile
sesizliğini hissettin sanırım yazlık lastiklerden daha sessiz geldi bana ilk taktıgımda .özelliikle yagmurda göreceksin çok etkili kuru asfaltta gidiyomuş gibi gidiyodum gerçekten çok şaşırmıştım
golfcu0101
03-12-2018, 13:59
aynen kesinlikle mükemmel bir lastik ben yeni taktım bakalım kardaki performans nasıl :cool:
aynen kesinlikle mükemmel bir lastik ben yeni taktım bakalım kardaki performans nasıl :cool:
karda da çok iyi uludaga çıkarken yolda biçok kar lastikli araç kalmışken biz sıkıntısız ve rahat bi şekilde çıktık uludaga
Tamda benim aradığım ebat.ama nette daha uygun var.
https://i.hizliresim.com/qd3jlD.jpg (https://hizliresim.com/qd3jlD)
Debica Frigo Hp 2 sipariş ettim bende, daha önce kullanan varmı? Yorumlarını bekliyorum.
Debica Frigo Hp 2 sipariş ettim bende, daha önce kullanan varmı? Yorumlarını bekliyorum.
daha önce 2005 honda da kullanmıştım debica karda çok iyi ama sadece karda yağmurda vs vasat özellikle çok gürültü yapıyordu.
ben şuan rs için 215/50/17 falken hs01 almayı düşünüyorum
daha önce 2005 honda da kullanmıştım debica karda çok iyi ama sadece karda yağmurda vs vasat özellikle çok gürültü yapıyordu.
ben şuan rs için 215/50/17 falken hs01 almayı düşünüyorum
Yorum için teşekkürler. Hepsiburada'dan takımını 1160 tl'ye aldım, 225/45R17 ölçüsünde. Kullanınca göreceğiz bakalım.
Yazlık olarak nokian zline kullanıyorum, 30bn km oldu ilk zamanlardaki aşınma hızıyla 30bin göremem diyordum. Şuan 6mm civarındalar ve hala iyi durumdalar. Sadece lastikler sıfırken iri çakıllı tali yolda 50-60 km yapınca ufak parçalanmalar oldu. Yine olsa alırım özetle
Konuyla ilgili Falken eurowinter hs449 kullanıyorum. 2015 yılı Bursa-Manisa arası karda denedim sıfır kar tecrübem olmasına rağmen hiç tedirgin etmedi
Sava eskimo ile aynı biraz üstte yazmıştım. Kendisiyle 2. kışımız. geçen sene kış olmadığından bişey söyleyemem.
Son yapılan test sonucları karlı zelınde yıne aynı markalar acık ara 1.olmus ama ıslak ve kuru performansda artık farklı lastıklerde var.
Autoshow almanızı tavsıye ederım,baya ayrıntılı test etmısler yıne.
Dört Mevsim Lastiği
Nokian Weatherproof
Nokian Weatherproof ailesi, yıl boyunca birinci sınıf güvenlik ve sağlamlık sunuyor. Bu sınıfta yer alan tüm ebatlardaki lastikler, lastiğin kış kullanımı için resmi onaylı olduğunu gösteren Kar Tanesi sembolüne (3PMSF) sahiptir.
Arkadaşlar, Bu lastiğin kar üzerinde performansı nasıldır. Özellikle 15 inç v.s. gibi küçük ebatlarda.
mirafiori
07-12-2018, 09:17
iyidir tavsiye ederim.Sonuç itibari ile kış lastiğidir fakat yazında kullanabilirsiniz diyen bir üründür.
Ayrıca PointS 4 Seasons tavsiye ederim küçük ebatta daha ekonomik olacaktır.
ahmet3425
07-12-2018, 12:16
daha once;
yokohama w drive kullandım gayet basarılıydı.
nokian wr3 kullandım mukemmeldi
lassa snowways kullandım idare ederdi.
bu sene kumho wintercraft var aracın uzerinde
kartepe
uludag
abant
falan bi gidip gelicem bakalaım nasıl olacak.
magicblack
08-12-2018, 11:06
Nokian wr d4 aldım 5 gün önce 1000 km yaptim yol tutuşu frenlemesi harika yakıt tüketimim düştü ben artar diye düşünmüstüm.Dün dağ yolunda buzlu araziye girdim yol bozuktu ama kaymadan patinaj çekmeden dik rampayı tırmandim. Kesinlikle tavsiye ederim.
cRc Ramo
08-12-2018, 20:32
petlas kış lastığını bır kış kullanabıldım. ıkıncı kış rezil kepaze etti beni. bundan dolayı petlasa tövbelıyım.
alpın herzaman favorim fakat fiyatları malumunuz. good year UltraGrip 8 aldım bu kış için. son günlerdeki tek haneli sıcaklık değerlerinde ciddi bir tutunma performans gözlemliyorum. bakalım karlı havada durum ne olucak merakla beklemekteyim.
Yiğit G.
25-12-2018, 17:12
bugün üşenmedim kış lastiklerine geçtim de , keşke balkonda bekleyen lastikleri güzel bir yıkayıp yanaklarını parlatsaydım , aga leş duruyor lastikler https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
https://i.hizliresim.com/0RNyoL.jpg
https://i.hizliresim.com/4jq0vq.jpg
Nokian wrd4 iki aracımızada alıp taktık. 16 ve 17 inç olarak. Yol sesi, fren ve yol tutuş harika. Herkese tavsiye ediyorum. Kar buz ıslak çok başarılı. Kendi aracımda kormoran mevcut buzlu karlı Karadeniz turumda beni üzmedi ama arabam da abs yok bununla beraber frenaj bir tık zayıf.
Bende 2 hafta nokian ları taktım,sessızlıgı yaz lastıgınden ıyı kış lastıgı ılk kez goruyorum,helal olsun.
Islak yol tutusu tatmınkar,fren bır tık daha ıyı olabılırdı. Ama genel olarak cokk memnunum.
Kış lastiğinde istikrar çok önemli bence.Conti ts850 kullanıyorum 4.sezonu hala çok iyi gerek tutuşu gerek frenlemesi.
free-hifi
25-12-2018, 19:51
Wanli markasını duyan kullanan varmıdır
Güncel yorumlar neler? 2019 petlas, goodyear ug 8 2019 kullanan var mı? Ya da dunlop winter sport 500 2018 üretim hakkında bilgisi olan?
Nokianı baya baya öneren var kullananlar çok memnun fakat ben Lassa ıceways kullanıyorum bana göre baya baya iyi
Nokianı baya baya öneren var kullananlar çok memnun fakat ben Lassa ıceways kullanıyorum bana göre baya baya iyi
Nokian ı bende duydum ama tam emin değilim. İceways bi tık yukarda benim için şuan. En yakın ultragrip 8 geliyor manık olarak
Nokian lassa'dan kat kat üstün bir lastiktir.
Karşılaştıracaksanız nokian çeşitleri ile UG8 i karşılaştırmanız gerekir.
Ebat nedir?
Gimifayf
29-11-2019, 14:48
Butce elveriyorsa Michelin Crossclimate gayet iyi bir lastik. Dacia Duster'la 5 yılda 2 takım bitirdim hic yolda bırakmadı ve daha guzelı acaba kalır mıyım burda lan dıye hıc endıselendırmedı. Aynı zamanda yagmurda da gayet basarılı kuruda nasıl duruyorsam ıslakta da aynı sekılde durabılıyordum. Kısacası siddetle tavsiye ederim.
Nokian lassa'dan kat kat üstün bir lastiktir.
Karşılaştıracaksanız nokian çeşitleri ile UG8 i karşılaştırmanız gerekir.
Ebat nedir?
UG8 benim içinde mantıklı lassadan daha iyi gibi geliyor
185 60 15 ebatı
Gimifayf michelin bütçe olarak pek uygun değil malesef.
Nokian gerçekten çok iyi lastik, sessizliği ve ıslakta tutuşu başarılı. Kullandığım ebat 205 55 16
Her kış bu konu geçer ama bu Petlas'ın kışlıkları çoğu kullandığım kış lastiğine göre ya iyi ya da denk.
Eksi bir yanını görmedim. Yeni lastik alacaklar bunu da göz önünde bulundursun.
Nokian gerçekten çok iyi lastik, sessizliği ve ıslakta tutuşu başarılı. Kullandığım ebat 205 55 16
Nokian da aklımda, olumsuz bir yorum görmedim pek.
Her kış bu konu geçer ama bu Petlas'ın kışlıkları çoğu kullandığım kış lastiğine göre ya iyi ya da denk.
Eksi bir yanını görmedim. Yeni lastik alacaklar bunu da göz önünde bulundursun.
Evet petlasıda düşünüyorum. Fiyatlarda ug8 240, petlas 270, nokian 290 tl şeklinde.
AhmetKadir
30-11-2019, 04:56
Petlasin 270 oldugu yerde nokian 290 ise dusunmeye gerek yok:)
İmkan var ise nokian. Yoksa ug8 çok iyi lastik kullandım epey. Yine ondan alacağım. Nokian çok pahalanmış
Halı hazırda nokıan kullanan bıtı olarak sıralama su sekılde yapılabılır.
Conti-pirelli-nokıan ve mıch.
GY da cok ıyı sonuclar alıyor. Eger fıyat farkı cok az ıse petlas ve lassa almazdım.
Ozellıkle kar suruslerınde nokıan ve contı cok cok ıyı
onursumer
30-11-2019, 10:22
minide nokian wr a4 modelini kullanıyorum kar suruşu harika ve daha once kullandığım kışlıklara gore sessiz yumuşak bi lastik 205 45 17 ebadım
Falken Euro Winter HS01 kullanan bilgisi olan var mı? Testlerde fena sonuçlar almamış ki üstelik takiplerinden ucuz. Ölçü 195-65-15
Falken Euro Winter HS01 kullanan bilgisi olan var mı? Testlerde fena sonuçlar almamış ki üstelik takiplerinden ucuz. Ölçü 195-65-15
bence alınır
Eski arabada 2012 de yokohama almıştım bridgestonedan pahalıydı hatta. 6 kış kullandım kardada çok zorladım hiç yarı yolda bırakmadı şöyle bir foto atiyim hatta o gece sabaha kadar gezmiştik :D kısacası yokohama candır tavsiye ederim
https://i.hizliresim.com/LvWz8a.jpg (https://hizliresim.com/LvWz8a)
Şimdi uygun buldum diye lassa snoways 4 aldım yumuşaklığı iyi şimdilik sessiz ama çok başarılı bir lastik olduğunu sanmıyorum orta halli diyelim ilerleyen zamanlarda yazarım son durumunu :)
Petlas almayı düşünenler hiç bulaşmasın çok zayıf ve dayanıksız kış lastikleri çokta gürültülü
bildiğim kadarıyla yokohamaların fiyatları el yakar cinsten olduğu için artık getirmiyorlar.
bildiğim kadarıyla yokohamaların fiyatları el yakar cinsten olduğu için artık getirmiyorlar.
aynen abi bakındımda kendi ebatımda en iyi markalardan 50 60 tl pahalı çokta yok evet ama dediğim gibi ben alırkende pahalıydı 125 bridgestone 150 yokohama idi hakkını verdikten sonra her türlü alınır
Galiba nokian olacak tercihim, aşırı bir fark yok değeceğine düşünüyorum.
Grimlord
30-11-2019, 20:54
Geçen hafta 2018 tarihli sıfır continentali 350 liradan aldık, 205 55 16 ebat. Gerçekten çok kaliteli lastik, hem konfor hem ses açısından.
Benim aracımda da Nokian var, ondan da çok memnunum.
Petlas 2 yıl sonra çöp oldu resmen. Hamuru sertleşti ve kayar hale geldi.
nokian kullanıyorum geçen yıl erzurum erzincan refahiyede buz ustunde 90 la gıdıyordum ana yolda buraları bilen bilir :)resim atarım
Güncel yorumlar neler? 2019 petlas, goodyear ug 8 2019 kullanan var mı? Ya da dunlop winter sport 500 2018 üretim hakkında bilgisi olan?
ada 2018 205 55 16 testine göre gittin dunlop aldım, daha çok yeni ama izlenimim olumlu.
Goodyear ug 9 pahalı geldi bana. Bu ölçü için ilerleyen zamanda yorum yapabilirim.
geçen kış nokian wrd4 kullandım onlar da çok iyiydi.
Adac 2018 testinde enteresan şekilde nokian 10. sırada Dunlop 3.
Link:
2018 ADAC Kış Lastiği Test Sonucları 205/55 R16 H (https://anasayfa.focusclubtr.com/2018-adac-kis-lastigi-test-sonuclari-205-55-r16-h/)
Suana kadar petlas w651 ve sava eskimo3+ kullandim 205 55 16 ikisode gayet canavar lastikler fiyatlarına bakmadim gecen sene uygunlardida busene bilemiyorum
ada 2018 205 55 16 testine göre gittin dunlop aldım, daha çok yeni ama izlenimim olumlu.
Goodyear ug 9 pahalı geldi bana. Bu ölçü için ilerleyen zamanda yorum yapabilirim.
geçen kış nokian wrd4 kullandım onlar da çok iyiydi.
Adac 2018 testinde enteresan şekilde nokian 10. sırada Dunlop 3.
Link:
2018 ADAC Kış Lastiği Test Sonucları 205/55 R16 H (https://anasayfa.focusclubtr.com/2018-adac-kis-lastigi-test-sonuclari-205-55-r16-h/)
185 60 15 ebatlarına göre sonuçlarını göremedim, onda sıralama nasıl? Nokian biraz daha uygundur sanırım fiyat olarak.
185 60 15 ebatlarına göre sonuçlarını göremedim, onda sıralama nasıl? Nokian biraz daha uygundur sanırım fiyat olarak.
Şu linkten bakabilirsin.
2019 ADAC 185 65 R15 Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-ADAC-185-65-R15-Winter-Tyre-Test.htm)
test 2. si
Attention Required! | Cloudflare (https://www.lastikcim.com.tr/kleber-krisalp-hp3-185-65r15-92t-xl/?gclid=Cj0KCQiAiZPvBRDZARIsAORkq7d6ebY-KjcVDEc-bQAU8RmVETfzTXrrfS30lSkk7lQpae8NfV7q1p0aAqRPEALw_w cB)
Şu linkten bakabilirsin.
2019 ADAC 185 65 R15 Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2019-ADAC-185-65-R15-Winter-Tyre-Test.htm)
test 2. si
Attention Required! | Cloudflare (https://www.lastikcim.com.tr/kleber-krisalp-hp3-185-65r15-92t-xl/?gclid=Cj0KCQiAiZPvBRDZARIsAORkq7d6ebY-KjcVDEc-bQAU8RmVETfzTXrrfS30lSkk7lQpae8NfV7q1p0aAqRPEALw_w cB)
Şuan çok kararsız kaldım dunlopla arasında fiyat farkıda yok ama birinci çıkmış, bilemedim ne yapsam.
Ben tamamen test sonucuna göre üst sıralardan uygun bulduğum lastiği aldım.
2 gündür dolaşıyorum, üstünde eski sayılabilecek petlaslar vardı, frenleme acayip değişti 1-2 zorladım gayet başarılı.
Ama lastik ölçüsüne göre başarı sırası değşiyor, sen de bütçene göre en yukarıdaki ürünlerden birini almaya çalış.
Herkese teşekkürler, nokian da karar kılıp girdiğim yerde continental ile çıktım, umarım pişman olmam. İlk izlenimlerim ses ve yumuşaklık olarak güzel, bakalım kar üzerinde nasıl.
2012model ug8 verdi arkadaşım bana. Dişleri iyi lastik hasarsız ama tarihi çok eski. Kullansam ne gibi sıkıntı olur? Yanaklarda çatlak falanda yok
2012model ug8 verdi arkadaşım bana. Dişleri iyi lastik hasarsız ama tarihi çok eski. Kullansam ne gibi sıkıntı olur? Yanaklarda çatlak falanda yok
karda tutunamayacaktır.
karda tutunamayacaktır.
tutunabilir :)
2012-2013'te CLK200K aracıma bir arkadaştan aldığım 2007 tarihli Marshall kışlıklar takmıştım, Akfırat'ta yerler bembeyaz kaplıyken çıkamayan arkadaşları çekmişliğim dahi var
Ne durmada ne de kalkışta sorun yaşadım. O deneyimlerden sonra kışlık lastiğe para vermeyi bıraktım zaten. :D
Yağmurda kuruda falan pek iyi tepkiler vermeyebilir belki ama kışın sorun olacağını sanmam
Kış lastiklerinin hamurları yumuşaktır. Eğer lastik özelliğini yitirmemişse tutunması gerekir.
Eski aracımda da 7 yıllık kış lastiği vardı. Km yapmadığım için diş derinliği de vardı. Ve karda da deli iş yapardı.
225/40/19
Bu ebatlara en az ses,en ideal performans için önerileri alabilir miyim?
karda tutunamayacaktır.
2012-2013'te CLK200K aracıma bir arkadaştan aldığım 2007 tarihli Marshall kışlıklar takmıştım, Akfırat'ta yerler bembeyaz kaplıyken çıkamayan arkadaşları çekmişliğim dahi var
Ne durmada ne de kalkışta sorun yaşadım. O deneyimlerden sonra kışlık lastiğe para vermeyi bıraktım zaten. :D
Yağmurda kuruda falan pek iyi tepkiler vermeyebilir belki ama kışın sorun olacağını sanmam
Kış lastiklerinin hamurları yumuşaktır. Eğer lastik özelliğini yitirmemişse tutunması gerekir.
Eski aracımda da 7 yıllık kış lastiği vardı. Km yapmadığım için diş derinliği de vardı. Ve karda da deli iş yapardı.
Teşekkürler arkadaşlar. Bana 2 tane geldi. Ug8 i de çok deneyimledim 2 sene önce İstanbul'da güzel lastik normalde . 2 tanede ben önlere yeni alayım işimizi görürüz inşallah.
valla ben 4. senesindeki Toyot Snowprox'ler ile karlı zeminde baya kazıyarak zorla ilerlemiştim tabi altı buz olduğundan tum kış lastiklerinde gidemeyiz diyebiliriz sanırım.
atakanakdeniz
04-12-2019, 21:11
Bugun alali 15 bin km olan p zero nero gt lastigim balon yapmasi ve patlamasi sebebiyle lastik bakinirken İzmirde satilik tam benim aracin ebatina uygun cok az kullanilmis nexen winguard sport 2 buldum. İzmirde yasiyorum ancak cok sık sehirlerarasi yol yapiyorum ve hazir quattro arac almisken arada kayak merkezlerine giderim diye dusunuyorum. Sizce İzmirde yasadigim icin herhangi bir problem olur mu en azindan marta kadar kullanabilirmiyim. Kafam karisik bu konuda. Aracim 2011 a6 quattro. Lastik ebati 245/40/18
Ve ek olarak nexen winguard sport 2 kullanan deneyimleyen var mi yorumlarini merak ediyorum.
Bugun alali 15 bin km olan p zero nero gt lastigim balon yapmasi ve patlamasi sebebiyle lastik bakinirken İzmirde satilik tam benim aracin ebatina uygun cok az kullanilmis nexen winguard sport 2 buldum. İzmirde yasiyorum ancak cok sık sehirlerarasi yol yapiyorum ve hazir quattro arac almisken arada kayak merkezlerine giderim diye dusunuyorum. Sizce İzmirde yasadigim icin herhangi bir problem olur mu en azindan marta kadar kullanabilirmiyim. Kafam karisik bu konuda. Aracim 2011 a6 quattro. Lastik ebati 245/40/18
Ve ek olarak nexen winguard sport 2 kullanan deneyimleyen var mi yorumlarini merak ediyorum.
İzmir'in sıcağında hamura dönecektir. yapılabiliyorsa şehirdışına çıkarken hava durumuna göre tak çıkar yapın bence.
atakanakdeniz
05-12-2019, 10:27
İzmir'in sıcağında hamura dönecektir. yapılabiliyorsa şehirdışına çıkarken hava durumuna göre tak çıkar yapın bence.
Bende ayni seyi dusunuyorum ama mesela cumartesi pazar Afyondaydim pazartesi İzmirdeydim sali Afyondaydim simdi İzmirdeyim hafta sonu tekrar Afyon diger hafta sonu Ankara gibi. Durum boyle olunca tak cikar isi zora giriyor.
Bende ayni seyi dusunuyorum ama mesela cumartesi pazar Afyondaydim pazartesi İzmirdeydim sali Afyondaydim simdi İzmirdeyim hafta sonu tekrar Afyon diger hafta sonu Ankara gibi. Durum boyle olunca tak cikar isi zora giriyor.
hava sıcaklıkları kaç derece oluyor ki izmirde kışın ortalama
atakanakdeniz
05-12-2019, 15:00
hava sıcaklıkları kaç derece oluyor ki izmirde kışın ortalama
Suan gunduz 12 civari gece 5 civari ilerleyen tarihlerde biraz daha dusuyor
Her sene olduğu gibi yine yeniden nokian diyorum
mirafiori
05-12-2019, 16:22
Her sene olduğu gibi yine yeniden nokian diyorum
Katılıyorum :)
orkuteren
05-12-2019, 20:38
Nokian'nın 2019 da çıkardığı snowproff modelin aldım 185/65 r15 ölçüde n11'den adedi 277 tlye . İsmine güvenip aldım ama testlerde biraz orta sıralarda inşallah pişman etmez deneyip göreceğim. Daha önceden goodyear ugp8 kullandım tek eksisi çok uğultulu idi .
Bunun üzerine yeni test :D :
E320'nin Starmaxx kışlıkları 2012 46. hafta üretimmiş, tam 7 yıl olmuş, durumları iyi diye taktım direk bakalım neler olacak bu kış. Hiçbir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ama yazarım yine buralara. Kartepe'de güzel kar yağışı başlamış basıp gidesim var
Twin yaparım diyen yeşillendirsin :D
onursumer
06-12-2019, 08:36
bende iki gun once nokian lara geçiş yaptım araba sessizleşti yumuşadı valla dunya varmış :D
mirafiori
06-12-2019, 09:06
Nokian'ın ülkemizde 5 yılda geldiği bu konumu görünce şuana kadar yaptığım en büyük hatanın kızıp Kormetal'den istifa etmek olduğunu düşünüyorum :S
Nokian çok pahalandı tabi
ahmet3425
13-12-2019, 14:43
Elimde 1 takim ug9 var 205/55r16 2016 tarihli 1 sezon sirket aracinda kullanildi. Ug9, 8 den bi tik daha iyi diyorlar.
Ben son 2 sezondur kumho winter craft kullaniyorum. Karda falanda basarili, ama macera lazim degil kardesim parada sorun yok diyen kesinlikle nokian alsin.
Conti su aralar reklam kasiyor en iyi kis lastigi diye ama onlarin yaptiklari reklamda turkiyeyi dunya haritasindsn cikardiklari gunleri unutmadik.
Conti almayin aldirmayin.
Bu arada geçen hafta lassa snoways 4 leri kuru ve 7-8 derece sıcaklıkta denedim beklediğimin çok üstünde çıktı yağmur yağarsa yağmurdada çok zorlamadan denerim onuda bildiririm burdan
Suan gunduz 12 civari gece 5 civari ilerleyen tarihlerde biraz daha dusuyor
o sıcaklıklarda pek etkilenmez diye düşünüyorum toprak soğuk olucaktır sonuçta dahada düşücektir sıcaklık bide şehirdışı diyorsunuz ben olsam düşünmeden takardım kışlıkları.
Bu arada geçen hafta lassa snoways 4 leri kuru ve 7-8 derece sıcaklıkta denedim beklediğimin çok üstünde çıktı yağmur yağarsa yağmurdada çok zorlamadan denerim onuda bildiririm burdan
Selam abiler arkadaşlar az çok forumda bilenler vardır çok lastik jant değiştiririm hepsinede kendimce belli yerlerim var oralarda test e sokarım :) Bu snoways 4 leri alırken istemeye istemeye aldım sırf fiyatı uygun diye ama yağmur performansıda beklediğimden iyi çıktı bikere bi çok zorladım ondada esp tuttu eski arabada yoktu böyle şeyler lastiği anlıyodum tam esp mertliği bozdu :) ama esp ye girdiğinde baya hissettirdi muhtemelen esp olmasa çok kayardım 50 km hızla v şeklinde gibi düşünün öyle bir yerden dönmeye çalıştımç Yumuşaklığı güzel ses olarakta clio da bile sessiz geldi bana ama göreceli bi kavram bu bence neyse lafı uzatmadan düşük bütçe ile kış lastiği almak isteyenlere tavsiye edebilirim.
İzmir'de kamyonette arka ufak tekerlerde yaz kış 6 senelik kışlık Petlaslar var hala yağmur çamur demeden gidiyor dişleri güzel, çatlama çok az başladı. Önlere de bu ay itibari ile 4 mevsim Petlas aldık f/p olarak baya kaliteli ürünleri var petlasın. Binekte de denenebilir.
İzmir'de kamyonette arka ufak tekerlerde yaz kış 6 senelik kışlık Petlaslar var hala yağmur çamur demeden gidiyor dişleri güzel, çatlama çok az başladı. Önlere de bu ay itibari ile 4 mevsim Petlas aldık f/p olarak baya kaliteli ürünleri var petlasın. Binekte de denenebilir.
kamyonet grubunu bilmemde kimse binekte petlasa para verip parasını çöpe atmasın bence :D
kamyonet grubunu bilmemde kimse binekte petlasa para verip parasını çöpe atmasın bence :D
Çok daha kötüsüne sahiptim. Megane'da üretim yılı 18 ve M+S ibaresi bulunan ön Victorun ve arka Windforce diye lastikler vardı sağolsun aldığım galerici takmış galiba araba yağmurda düz gidemiyordu ki yay bulunmasına rağmen :D Şuan 208'de orjinal haliyle 15 üretimli 75 bin km yapmış Michelinler var dünya varmış dedirtti :D
Çok daha kötüsüne sahiptim. Megane'da üretim yılı 18 ve M+S ibaresi bulunan ön Victorun ve arka Windforce diye lastikler vardı sağolsun aldığım galerici takmış galiba araba yağmurda düz gidemiyordu ki yay bulunmasına rağmen :D Şuan 208'de orjinal haliyle 15 üretimli 75 bin km yapmış Michelinler var dünya varmış dedirtti :D
ben 75 bin yapmış lastikle arabayı ileri geri yapmam nasıl biniyosun ona :D
ben 75 bin yapmış lastikle arabayı ileri geri yapmam nasıl biniyosun ona :D
İlginç bir şekilde baya dişleri var lastiğin ve tutuşta bir sıkıntı yaşamadım michelinin zaten aşınmayla ilgili testi de vardı cidden doğruymuş testleri :D Muhtemelen lastik almadan satarım :D
Kış lastiğinden ne bekliyorsunuz bilmiyorum da
W651 Petlas uğultu dışında kar, buz, su vs vb durumlarda beni parasına göre memnun eden bir lastikti.
İyisi vardır illa ki ama biri 300 Tl ise iyisi 600+ Tl olunca şoför ona göre kendini ayarlıyor ya da avutuyor diyelim.
ardicli2000
09-01-2020, 15:47
Petlas'ı ticaride çok övüyorlar. Bizim şöförler hep petlas alıyor.
Binekte ise 3 ay sonra çöp... Net...
M-alum sezon bitti. Elde kalan stokları eritmeye çalışıyor firmalar. Bu dönemde kışlık almak mantıklı mı sizce? 2019 üretimi. Sonbaharda alırsam 2020 üretimi olacak ama bu defa da fiyatlar en az %30-40 üzerine koyar tahmin ediyorum. Ölçü 195-65-15
Yiğit G.
02-05-2021, 19:42
arkadaşlar benim lastiklerin DOTU 2014 sonu. 2015 desek 6 yıllık. Ama 6 yılda toplasan 5 bin - 10 bin arası bir şey yapmışımdır. Ama seneye kışa 7 yıllık lastik olacak sizce kullanılır mı ? (diş kalınlığı yeni gibi) Pirelli Sottozero.
arkadaşlar benim lastiklerin DOTU 2014 sonu. 2015 desek 6 yıllık. Ama 6 yılda toplasan 5 bin - 10 bin arası bir şey yapmışımdır. Ama seneye kışa 7 yıllık lastik olacak sizce kullanılır mı ? (diş kalınlığı yeni gibi) Pirelli Sottozero.
abi çatlama falan yoksa vakumlarında kopmalar parçalanmalar yoksa hiç bişey olmaz
Yiğit G.
03-05-2021, 01:35
abi çatlama falan yoksa vakumlarında kopmalar parçalanmalar yoksa hiç bişey olmaz
yarın bir yakından fotosunu atayım dişlerin çok anlamam bakarız teşekkürler
bosporuss06
03-05-2021, 08:23
bendede aynı durumda bir lastik takımı var.Yalnız bu seneki kullanımımda çok sertleştiğini düşünüyorum.Karda kullandım,görevini yaptı ama,eskiye göre bu sene çok sertleşmiş gibi geldi bana.
mirafiori
03-05-2021, 11:05
Yiğit G. Lastik takıldıktan sonra 5 yıl / 40-45000 km öneriyoruz, çok agresif kullanılmayacaksa 1-2 sezon idare edilebilir, ama artık kauçuk özelliğini yitirmeye başlamıştır. Benim tavsiyem yenilemeniz yönündedir.
Not: Lastik sektörü çalışanıyım.
lastiklerden saksı yapacak olan varsa benim de miyadı dolan lastiklerim var kışlık :)
Yiğit G.
03-05-2021, 22:15
Yiğit G. Lastik takıldıktan sonra 5 yıl / 40-45000 km öneriyoruz, çok agresif kullanılmayacaksa 1-2 sezon idare edilebilir, ama artık kauçuk özelliğini yitirmeye başlamıştır. Benim tavsiyem yenilemeniz yönündedir.
Not: Lastik sektörü çalışanıyım.
Bu lastik normal lastik gibi takılı kalmıyor araçta yıllar boyu. Takılıyor 3 ay üstünde duruyor sonra evde rafa kalkıyor geri. Benim lastik 6 yıllık ama toplasan 1 yıl ya takılı kalmış yada kalmamıştır üstünde. bu kış zaten takmadım. Ha bide bu lastikler takılıyken hız yapmıyorum, pati vs çekmiyorum çok nazik kullanıyorum. Burada bence en önemli olan saklandığı koşullar. Balkonda yağmur ve güneş almadan saklanıyor yıllardır. Normal 4 mevsim lastik olsa zaten sormam bu soruyu. 5 yıl bile kullanmam. Ama bu lastik topu topu 4 kez falan kullanıldı onda da aralıktan marta kadar işte. Benim sorum bu şekilde kullanılan lastik 5 yıldan fazla gider mi ? Takımı şu an 6 bin tl civarı o sebeple kullanabildiğim kadar kullanmak istiyorum. 10 yıl dayansa yine kullanırım :)
Amerika 6 yıl diyor , ama transfer kanada 10 sezon kullanabilirsiniz demiş mesela..
Winter tires: helping your car get a grip | CBC News (https://www.cbc.ca/news/winter-tires-helping-your-car-get-a-grip-1.753401#:~:text=Winter%20tires%20are%20made%20wit h,for%20up%20to%2010%20seasons).
Edit: Beyler baya bir araştırdım yabancı forumlardan kış lastiği için 10 sezon kullanan var sorunsuz. Herkesin dediği önemli olan nasıl saklandığı. Tabi diş derinliği aşınmamış çatlamamış vs lastiklerden bahsediyoruz. Az kullanılıyorsa 8-10 yıl çıkarabiliyormuş marka modele bağlı olarak. Ben daha kullanırım bunu.
SSCORDOBA
04-10-2021, 20:09
Nokian kış lastiklerini kullanmış biri olarak söylemem gerekiyor ki çok uzun süreli kar ve buz yok ise gerçekten lastiklere yazık olacaktır.Erken eriyor ama karlı günler hakkını veriyor.
Ankara için Lassa yeterli lastik bütçeniz varsa continental en iyi seçim olacaktır.
Bridgestone blizzak ford kuga da 2014 üretimi var hala iş görüyor. Goodyear ug 8 2014 üretim artık değiştir diyor. Bu uzun süreli kullandığım iki lastik diğer markaları bilmem.
fuatozkan
06-10-2021, 20:00
Pejo 207 1.4 hdi için ;
185/65/15 ve emsal ebat kış lastiği ne önerirsiniz?
Kullanıp memnun ve memnun kalmadığınız lastikler nelerdir birde ?
Pejo 207 1.4 hdi için ;
185/65/15 ve emsal ebat kış lastiği ne önerirsiniz?
Kullanıp memnun ve memnun kalmadığınız lastikler nelerdir birde ?
Kış lastiklerinin tamamından memnun kalırsınız, 8 ve 12 yaşında ucuz kışlık da kullandım, yepyeni Pirelli, Michelin vb de. "lan bu lastik de kötüymüş hee" dediğim hiç olmadı ki arkadan itişli araçta en kötü performansı beklediğim kışlık lastikle araba çekip kurtarmışlığım bile vardır.
mevzu yazlık lastikte bence, kışlığa çok para harcamaya gerek yok
fuatozkan
16-10-2021, 00:24
Kış lastiklerinin tamamından memnun kalırsınız, 8 ve 12 yaşında ucuz kışlık da kullandım, yepyeni Pirelli, Michelin vb de. "lan bu lastik de kötüymüş hee" dediğim hiç olmadı ki arkadan itişli araçta en kötü performansı beklediğim kışlık lastikle araba çekip kurtarmışlığım bile vardır.
Blizzak sipariş ettim bakalım. Teşekkürler
Aracı değişince benimde lastik ihtiyacım doğdu.
Continental Wintercontact TS860 Modeli aldım. İstanbul için ıslak performası çok iyi . Doğu illeri için kar buz performansı orta ve orta üzeri sayılır (Daha iyi olanlar var ,Nokian gibi )
Lastik ihtiyacı olanlar için güzel bir site bırakıyorum Lastiklerin tüm özelliklerini görebilirsiniz.
Tyre reviews, tests and ratings - Tyre Reviews and Tests (https://www.tyrereviews.com/)
Selamlar. Muş'a taşındım. Burada kullanabileceğim model marka önerebilir misiniz?
Bel boyuna ulaşan karda araba çıkartmayacağım zaten ama yolda izde kar yağışına yakalanırsak ve ya buzlu yollarda kafamın rahat edebileceği model var mıdır?
İyice kış gelmeden kışlık alışverişimi de yapayım.
matador diye birşey aldım conti yan ürünüymüş deneyip göreceğiz. şuan kuru yolda yol sesi olarak baya az ama tutuş zayıf biraz
Selamlar. Muş'a taşındım. Burada kullanabileceğim model marka önerebilir misiniz?
Bel boyuna ulaşan karda araba çıkartmayacağım zaten ama yolda izde kar yağışına yakalanırsak ve ya buzlu yollarda kafamın rahat edebileceği model var mıdır?
Ölçü ne kanka
Kar üzerinde gidilecekse
Nokian WR D4
Kar performası yukarıda paylaştığım sıtede 93 Gayet güzel bir değer. İstanbul'a çok kar yağmadığı için ben conti aldım.
Ölçü ne kanka
Kanka sana da yazacaktım aslında zaten. 205-215-225/50/17 düşünüyorum açıkçası. Önerin var mı
Kar üzerinde gidilecekse
Nokian WR D4
Kar performası yukarıda paylaştığım sıtede 93 Gayet güzel bir değer. İstanbul'a çok kar yağmadığı için ben conti aldım.
Burada muhtemelen zorunda kalırım. Nokian wrd4 hep öneriliyor da başka öneri var mı diye sormak istedim açıkçası. Bugüne kadar karda araba çıkartmamış ben, Muş'a geldik. Hadi bakalım :D
Arkadaşlar bi tavsiyeye ihtiyacım var.
S13 200sx itişli aracım var. Oem jantlara kışlık alıp kullanma fikrim var.
Özellikle yönlü olmayan ( ***** itişli araba, kar zamanı palandöken falan yapma planım var.)
185, 195 / 55,60,65 / 15 fiyatı uygun bandında tavsiyelere açığım. Çıkmada olur dot eski olmayacak şekilde.
Şimdiden herkese teşekkür ederim. :))
Kanka sana da yazacaktım aslında zaten. 205-215-225/50/17 düşünüyorum açıkçası. Önerin var mı
Burada muhtemelen zorunda kalırım. Nokian wrd4 hep öneriliyor da başka öneri var mı diye sormak istedim açıkçası. Bugüne kadar karda araba çıkartmamış ben, Muş'a geldik. Hadi bakalım :D
Michelin Alpin 6 da Kar performansı yüksek bir lastik. Fiyat kısmına bakıp bütçeye uyan alınabilir. Michelin veya Nokian ikiside bulunduğun ilde üzmeyecek lastikler.
Michelin Alpin 6 da Kar performansı yüksek bir lastik. Fiyat kısmına bakıp bütçeye uyan alınabilir. Michelin veya Nokian ikiside bulunduğun ilde üzmeyecek lastikler.
Teşekkür ederim
Yiğit G.
26-10-2021, 00:28
Kış mevsiminde en kötü kış lastiği en iyi yaz lastiğinden iyidir diye boşuna dememişler.
sava eskimo almıştım. ihtiyaç halinde yine bunları uyguna bulursam alırım
Michelin alpin 6 için geçen hafta 4850 lira fiyat almışken dün 5100 liraya zor indirdim. Güzel zam gelmiş. Hayırlısı olsun.
2019 uretim "0" kış lastiği alsak ne olur ?
2021 modeliyle tanede 400-500 TL oynuyor
Sıfır lastigin raf omru uzun degil midir
2019 uretim "0" kış lastiği alsak ne olur ?
2021 modeliyle tanede 400-500 TL oynuyor
Sıfır lastigin raf omru uzun degil midir
Daha iyi bilenler olacaktır fakat sıfır lastiğin raf ömrü 10 sene diyorlardı ben 2018 de lastik alırken.
235 / 50 / 18
2018 üretimi Michelin Cross Climate var 4 adet elimde.
Diş durumu inanılmaz iyi durumda Istanbulda lastikler.
İhtiyacı olan PM atsın uygun fiyatla anlaşırız.
Şuan tanesi 1700-1800 civarı
Bodrum'da ihtiyacım olmadığından Goodyear F1 Asymetric 2'ye geçiş yaptım
Merhaba Arkadaşlar,
dunlop winter sport 500 kullanan arkadaşların yorumunu alabilirmiyim?
Dün ultra grip 8 taktirdim, lastiklerin 2 tanesinde üretim tarihi yazıyor diger 2 tanesinde yazmiyor. Bunun bir sebebi varmi?
Edit: soldakiler içte kaldigi icin okunmuyormus
Hankook Winter i'cept rs2 aldım. Yaklaşık 1000km'dir kullanıyorum.
Sessizliği, fren mesafesini kuru zeminde çok uzatmaması, kuru ve ıslak tutuşu, yağmur suyu ile olan teması oldukça verimli. Karda da ödül aldığını okumuştum.
Tavsiye ederim.
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda 2017 üretimi Brigstone Lm001 kışlıklar var 235/40/18.
Diş durumu vs iyi.
Bu cumartesi uludağa çıkarken bazı basit ve az karlı virajlarda kafadan kayma yaptı. Gazı kestiğimde yönlendirebildim. 30-40 km gibi düşük hızlarda.
Park ettiğim yerde kara gömüldüğü için yardımla çıkabildim.
Frenlemede abs devreye girdi basit frenajlarda.
ilk defa kışlık lastikle böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
Lastik havasını bugün kontrol edebildim 32-33 çıktı. Çok inik yada çok şişkin değil.
Geçen sene ki kullanımda çok iyi performans almıştım. Hatta ufak bir video
https://www.youtube.com/watch?v=RCl1_pzASjk
Sizce lastiğin kauçuk ömrü mi bitti, farklı bir sorun mu ?
Arkadaşlar merhaba,
Aracımda 2017 üretimi Brigstone Lm001 kışlıklar var 235/40/18.
Diş durumu vs iyi.
Bu cumartesi uludağa çıkarken bazı basit ve az karlı virajlarda kafadan kayma yaptı. Gazı kestiğimde yönlendirebildim. 30-40 km gibi düşük hızlarda.
Park ettiğim yerde kara gömüldüğü için yardımla çıkabildim.
Frenlemede abs devreye girdi basit frenajlarda.
ilk defa kışlık lastikle böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
Lastik havasını bugün kontrol edebildim 32-33 çıktı. Çok inik yada çok şişkin değil.
Geçen sene ki kullanımda çok iyi performans almıştım. Hatta ufak bir video
https://www.youtube.com/watch?v=RCl1_pzASjk
Sizce lastiğin kauçuk ömrü mi bitti, farklı bir sorun mu ?
Geçen seneki videonuzda kar taze gibi, altında buz tabakası yoktur diye tahmin ediyorum. Uludağ gibi yüksek rakımlı yerlerde asfaltın üstünde buz tabakası onun üstünde kar oluyor genelde. Ben de bugün Kartepeye çıkışı normal yoldan yaptım, inişi ise arka yol diye tabir ettiğimiz Suadiye yolundan yaptım bu yolda kar daha fazla ve temizleme çalışması daha az oluyor ana yola göre. Suadiye tarafından çıkan araçların çoğu kar lastikli olmasına rağmen karın altında buz tabakası olduğu için kafa sağa sola ata ata çıkmaya çalışıyorlardı, çıkamayanlari itekliyolardi zaten. Belki sizinki de buna benzer bir durumdur.
Geçen seneki videonuzda kar taze gibi, altında buz tabakası yoktur diye tahmin ediyorum. Uludağ gibi yüksek rakımlı yerlerde asfaltın üstünde buz tabakası onun üstünde kar oluyor genelde. Ben de bugün Kartepeye çıkışı normal yoldan yaptım, inişi ise arka yol diye tabir ettiğimiz Suadiye yolundan yaptım bu yolda kar daha fazla ve temizleme çalışması daha az oluyor ana yola göre. Suadiye tarafından çıkan araçların çoğu kar lastikli olmasına rağmen karın altında buz tabakası olduğu için kafa sağa sola ata ata çıkmaya çalışıyorlardı, çıkamayanlari itekliyolardi zaten. Belki sizinki de buna benzer bir durumdur.
Abi geçen sene uludağa belki 6-7 kere çıktım, hiç kaydığını hatırlamam. Bu sene bir garip geldi.
Grimlord
20-12-2021, 11:18
Debica kışlık kullanan var mıdır, ya petlas ya debica alacağım ama arada kaldım. Bu fiyatlarla düzgün lastik almak imkansız..
Debica kışlık kullanan var mıdır, ya petlas ya debica alacağım ama arada kaldım. Bu fiyatlarla düzgün lastik almak imkansız..
debica frigo ve sava eskimo aynı marka. Savadan yana memnundum.
Petlastan iyi olduğu kesin şahsen kullanmadım ama çok satıyoruz hiç şikayet almadım
AlwaysFast
25-12-2021, 13:27
Uygun fiyata Semperit tavsiye ederim. Ben Sportage için geçen sene speed grip 3 modelini almıştım. Öyle ciddi karda denemedim açıkçası, istanbul şartlarında bir kere kar yağdı onda da sıkıntı yapmadı. Alırken Kumho ve Petlas ile beraber bulduğum en ucuz lastikti. Daha önce petlas kış lastiği kullanıp ıslakta nasıl kaydığını bildiğim için semperitin onunla alakası yok diyebilirim. Yazlık olarak kullandığım Michelin Latitude Sport 3'ten daha sessiz olması büyük artı. Kuru zeminde panik frende mesafesi daha uzun tabi ama öyle zırt pırt abs devreye giriyor veya viraja hızlı girmeye korkuyorsun vb hiç durumum olmadı. Memnun kaldığımız için Audi A6 için de aldık bu sene.
Kıs lastıklerı zaman gectıkce bayatlar
dıs derınlıgı olsa bıle tutusu zayıflar,kaucuk vakum ozellıgı hızla azalır
Semperıt yerıne Laufen alınabılır,testlerı daha basarılı.
Contı-Brıd-Mıch5-pırelli cok basarılı
Kıs lastıklerı zaman gectıkce bayatlar
dıs derınlıgı olsa bıle tutusu zayıflar,kaucuk vakum ozellıgı hızla azalır
Semperıt yerıne Laufen alınabılır,testlerı daha basarılı.
Contı-Brıd-Mıch5-pırelli cok basarılı
4.yılı , 2 sezon kullanıldı, bu sene tutuş çok zayıfladı karlı zeminde. Lm001 Bridgstone
Ön-arka değişim sonrası aynı durum olursa mecbur lastik alacağız. 18 de acayip pahalandı.
2 kış boyunca 225/45R17 ölçüde kullandım, karlı zeminde sıkıntı yaşamadım.
4.yılı , 2 sezon kullanıldı, bu sene tutuş çok zayıfladı karlı zeminde. Lm001 Bridgstone
Ön-arka değişim sonrası aynı durum olursa mecbur lastik alacağız. 18 de acayip pahalandı.
benimde kış lastiklerim 17 üretim. Bu sene yagmurlu havalarda inanılmaz kayma yapmaya başladı. Henüz karda kullanamadım ama yagmurda bu kadar kayması lastiğin ömrünün bittiğini düşündürtüyor bana da. Diş derinlikleri gayet iyi ama yagmurda yazlık lastikten daha fazla da kaymaması lazım artık. Bu seneyi geçiricez bi şekilde artık ama seneye yeni bir set alıcam gibi duruyor.
255/40 ve 225/45 ebat lastiklerin yerine 245/45 lastik takabilir miyim?
neden böyle bir şey yapmak istiyorum ön arka aynı markayı bulmak ayrı dert, üstüne rft olsun denince seçenekler azalıp fiyatlar uçuyor.
245/45 hem rft hem de iyi marka lastiği çok daha uyguna alabiliyorum.
Bu arada jantlar 8'' ve 8,5''
neden böyle bir şey yapmak istiyorum ön arka aynı markayı bulmak ayrı dert, üstüne rft olsun denince seçenekler azalıp fiyatlar uçuyor.
Araba 3 kasa mı
Ben 245/40 arka tabana öyle yapmıştım 4 tane 225/45 kışlık alıp. sorun olmadı. veya 235/35 yerine 215/35 taktıklarım oldu.
225 eğer zaten çok etli durmuyorsa 245 sorunsuz olur çok göze batmaz. 255 yerine zaten anlaşılmaz neredeyse :D ben olsam takar geçerim zaten kışlık olacak
Araba 3 kasa mı
aynen köz paket
Ben 245/40 arka tabana öyle yapmıştım 4 tane 225/45 kışlık alıp. sorun olmadı. veya 235/35 yerine 215/35 taktıklarım oldu.
225 eğer zaten çok etli durmuyorsa 245 sorunsuz olur çok göze batmaz. 255 yerine zaten anlaşılmaz neredeyse :D ben olsam takar geçerim zaten kışlık olacak
aksine önler zaten piyasa tabiri ile hafif kavunumsu bir görünümde 8 tabana 225 olduğu için. ön arka lastikler arasında orjinal ebatta %0,2lik bir fark var, ön/arka aynı ebatta esp vs. gibi elektronik sistemler açısından sıkıntı olabilir mi veya direksiyon pompası falan absürt birşey yaşatır mı emin olamadım.
aynen köz paket
aksine önler zaten piyasa tabiri ile hafif kavunumsu bir görünümde 8 tabana 225 olduğu için. ön arka lastikler arasında orjinal ebatta %0,2lik bir fark var, ön/arka aynı ebatta esp vs. gibi elektronik sistemler açısından sıkıntı olabilir mi veya direksiyon pompası falan absürt birşey yaşatır mı emin olamadım.
yohh bir şey olmaz :) küçük bir google arama tavsiyesi verebilirim M3 vb. araçlara square set-up yapma konusunda, kafayı genişletince daha mutlu olduklarına dair. adamlar track spec M3-M4 yapıyor 275/35/18 square setupla sorun yaşamıyor :D
ki kendim de çok km'ler yaptım öyle eski araçlarda falan da sorun yaşamadım ne ışık yandı ne direksiyon zorlandı.
8.000rpm
15-03-2022, 14:03
ev-okul-market-kayınvalide (3 sokak ötede) dörtgeninde hayatı geçen eşimin arabasına SAVA takmıştım , yumuş yumuş halen :):)
zor şartlarla çarpışmıyor olsa da bir sıkıntısını görmedik :):)
aynen köz paket
3 kasalarda 225 45 18 kışlık zaten takılabilir bir ölçü 245 45 yerine daha mantıklı olur
Yaz içinde kışlık lastik alacağım :) Kışa hazırlık.
Passat'ta 195-65-R15 ölçüsünde Nokian WR D4 kullanıyorum çok memnunum. Bayon için 16 inç i20 jantı aldım kışlık takmak için.
Nette bakıyorum 2020 üretimi Nokian WR D4'ler var. Eski tarihli alınır mı sizce? 205-55-R16 için fiyatı 1000TL gibi.
Konuya güncel gelince farkettim,
Arkadaşlar elimde 205-45-17 Falken Eurowinter kış lastiği var 2017 38. hafta üretimi. 2 yada 3 kış kullanmışımdır 10-12 bin km civarıdır maksimum.
Diş derinlikleri çok iyi durumda, yama tamir gibi bir durumda olmadı hiç. Arabayı satınca 2 yıldır lastikçimde duruyor boşta.
Buraya ilan koymak istemedim uygun olmaz diye ihtiyacı olan PM atarsa fotoğraflarını filan gönderirim.
Yaz içinde kışlık lastik alacağım :) Kışa hazırlık.
Passat'ta 195-65-R15 ölçüsünde Nokian WR D4 kullanıyorum çok memnunum. Bayon için 16 inç i20 jantı aldım kışlık takmak için.
Nette bakıyorum 2020 üretimi Nokian WR D4'ler var. Eski tarihli alınır mı sizce? 205-55-R16 için fiyatı 1000TL gibi.
Satıcıya stok sordum, fiyatı 1104TL yaptı 10dk’da. N11’de Demirtaş Otomotiv isimli firma.
Satıcıya stok sordum, fiyatı 1104TL yaptı 10dk’da. N11’de Demirtaş Otomotiv isimli firma.
şrfszlr :)
Ben geçen kış 225-55-16 aldım Conti 2017 tarihli olarak E320'ye. Çok yokuşlarda zorlandım, belki buza geldi çıkamadım falan 4 yaşında lastik sıfır gibi değildi ama hayvan gibi yan gidip bastığım anda durmakta hiç sorun yaşamadım.
Araba FWD olsaydı o yokuşlarda da sorunsuz çıkardım eminim.
Bence dişleri çatlamamış olsun, derinliği olsun, yıl çok önemli değil kışlıkta. Daha önce 6-7 yaşında kışlık da çok kullandım. E320'de bundan önceki Starmaxx kışlıkları 10 yılda falan çöpe attım sanırım :D
Nokian kars sarıkamış ağrı buzda vs kullandım yıllarca mükemmel lastik
205-55-16 michelin alpine 5 2017 üretim temiz lastik var. Yeni aracıma uymuyor satacağım
Güncel 225/40/18 kışlık tavsiye alabilir miyim? Nokian baktığımda etikette ıslak zemin B gösteriyor. Karda nasıl acaba?
Güncel 225/40/18 kışlık tavsiye alabilir miyim? Nokian baktığımda etikette ıslak zemin B gösteriyor. Karda nasıl acaba?
zincirsiz alplere çık o derece :D ben 3 sene kullandım bursa çanakkale,ezine gittim geldim hiçbir şekilde bi sıkıntı yaşamadım karda ,ıslak olarakta şöle diyim sana en şiddetli yagmurda su birintilerin bile oluştugu yollarda inan kuru asfaltta ve yaz gibi gittim geldim hiç gaz kesmeden :D arkadaşımda aldurdım oda sürekli uludaga gidiyo zincirsiz çıkıp iniyor wd4 dü galiba benim ki
Bridgestone Lm005 verelim A sınıfı :) Elimde son 1 takım kaldı 2023 dot lu başka ihtiyacı olan varsa diye fiyatı yazıyorum 3,400 TL sökme takma balans dahil adet fiyatı.
Birkan61
05-01-2024, 10:37
Şirket arabama Motrio diye bir kış lastiği taktılar.
Nasıl bir lastikse ortalama tüketimim aynı güzergah aynı şekilde 1.5 - 2 litre fark ettiriyor :D İçerisi ses vermeside yüksek.
Asfalt, ıslak yol kullanımında çok kötü. Fakat kârlı yolda enteresan şekilde epey memnun kaldım.
Genel olarak para verip almayın tavsiye etmem :D
Nokian dan kışlık olarak bende memnunum.
Nokian WD4 vardı 4 sezon geçti galiba fazla km yapmadı ama çok diş kalmış gibi değil. Ne önerirsiniz benzer olarak 205/55/R16 olarak Bridgestone Blizzak iyimidir?
Bridgestone Lm005 verelim A sınıfı :) Elimde son 1 takım kaldı 2023 dot lu başka ihtiyacı olan varsa diye fiyatı yazıyorum 3,400 TL sökme takma balans dahil adet fiyatı.
Kardeşim 255/35/19 275/35/19 ne var bakabilir misin bi? Rafi abiye yazdım da konuşamadık sonrasında.
Kardeşim 255/35/19 275/35/19 ne var bakabilir misin bi? Rafi abiye yazdım da konuşamadık sonrasında.
Abi yeni gördüm de Rafi abi bu ölçüleri sordu bana hatta senin için sordu araştırdım bulamadım maalesef istediğin markalarda sadece Pirelli vardı galiba. Hem orijinal ölçüsü olmadığı hem de bu sene işler çok yoğundu lastik kalmadı piyasada çok kolay ölçüleri bile bulamaz olduk. Başka bir ölçü istersen ona bakayım abi ama ancak Pazartesi olur.
Selam, ö.m kutun dolu da :) boşaltınca yazabilir misiniz
Pilot alpin 5 kullaniyorum yakin ebatta mukemmel bi lastik sessiz ve konforlu kuruda islakta cok basarili kar gormedi pek ama testlerde zaten hep kafada
Siralamam su sekilde olurdu
Pilot Alpin 5
Conti Ts 870
Lm 005
Good year performance bi aracimda var testlerde iyi ciksada ben pek memnun degilim sert ve konforu dusuk
Nokian totalde ortalama bi lastiktir butce varsa liste disi birakilmali
Pilot alpin 5 kullaniyorum yakin ebatta mukemmel bi lastik sessiz ve konforlu kuruda islakta cok basarili kar gormedi pek ama testlerde zaten hep kafada
Siralamam su sekilde olurdu
Pilot Alpin 5
Conti Ts 870
Lm 005
Good year performance bi aracimda var testlerde iyi ciksada ben pek memnun degilim sert ve konforu dusuk
Nokian totalde ortalama bi lastiktir butce varsa liste disi birakilmali
Benimde içimden hep pilot alpin 5 geçiyor da güncelde 5000 civarı diyorlar :( bir bakacağım.
Ultragrip 8 den aşırı memnundum. Bu havalimanı yolu kapandığı yılda ben çatır çutur gidiodum millet yolda kaldı hep. Karda çok aşırı iyiydi. Yeni serisi sanırım performance olanı, onu hiç test etmedim
Ozan tekrar teşekkür ederim dostum :)
Valla ilk izlenim olarak aşırı konforlu geldi ve yazlık goodyear eagle sport lastiklerime göre en ufak fazla bir seste almadım. Kesinlikle düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Karda da başarılı olacağına eminim.
https://i.hizliresim.com/tnjs4co.jpeg (https://hizliresim.com/tnjs4co)
Ozan tekrar teşekkür ederim dostum :)
Valla ilk izlenim olarak aşırı konforlu geldi ve yazlık goodyear eagle sport lastiklerime göre en ufak fazla bir seste almadım. Kesinlikle düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. Karda da başarılı olacağına eminim.
https://i.hizliresim.com/tnjs4co.jpeg (https://hizliresim.com/tnjs4co)
Rica ederim hayırlı olsun tekrardan :)
Abi yeni gördüm de Rafi abi bu ölçüleri sordu bana hatta senin için sordu araştırdım bulamadım maalesef istediğin markalarda sadece Pirelli vardı galiba. Hem orijinal ölçüsü olmadığı hem de bu sene işler çok yoğundu lastik kalmadı piyasada çok kolay ölçüleri bile bulamaz olduk. Başka bir ölçü istersen ona bakayım abi ama ancak Pazartesi olur.
Sağol kardeşim, dün Bridgestone Blizzak buldum ve aldım 255/35/19-275/35/19.
Aslında kumho ve hankook bulmuştum 27 liralara ama 30400e bridgestone bulunca hiç düşünmeden okeyledim, baya güzel yorumları var lastiğin umarım memnun kalırım ben de.
Sağol kardeşim, dün Bridgestone Blizzak buldum ve aldım 255/35/19-275/35/19.
Aslında kumho ve hankook bulmuştum 27 liralara ama 30400e bridgestone bulunca hiç düşünmeden okeyledim, baya güzel yorumları var lastiğin umarım memnun kalırım ben de.
Hayırlı olsun abi. Tek sıkıntısı muadillerine göre biraz serttir onun dışında ıslak tahliyesi aşırı iyi karda buzdada beni hiç yolda bırakmadı memnun kalırsın Yavuz abi
Herkese merhaba, ***** mevsimi geldi.
Bmw 1 için 225/45/R17 ebatından kış lastiği önerilerine açığım. F/P olarak Nokian’lar baya beğenilmiş gibi duruyor internette yoğun karda. Sizin de önerilerinize açığım biraz F/P olacak şekilde :). Bizi uludağ / bolu vs cıkarabilecek bir şeyler :)
mirafiori
15-11-2024, 09:29
Bmw 1 için 225/45/R17 ebatından kış lastiği önerilerine açığım. F/P olarak Nokian’lar baya beğenilmiş gibi duruyor internette yoğun karda. Sizin de önerilerinize açığım biraz F/P olacak şekilde :). Bizi uludağ / bolu vs cıkarabilecek bir şeyler :)
Uludağ vs. gibi yerlere gideceksen Nokian al geç derim Alper, zincirin zorlandığı noktada rahat bir şekilde gitmişiliğim var :)
Nokian kullandım çok iyiydi karsın kışında:)
https://resimupload.org/images/2024/11/15/IMG_5535.jpg (https://resimupload.org/r/InOsXq)
Buzlu yollarda çok iyiydi nokian :)
onurgoyunc
17-11-2024, 07:09
235 50 r19 & 255 45 r19 için tavsiye var mı? Araç elektrikli, araştırmalarımda fark görmedim özel elec. tanımlı lastikleriyle. Standard almayı düşünüyorum, Hankook icept evo3 buldum
Uludağ vs. gibi yerlere gideceksen Nokian al geç derim Alper, zincirin zorlandığı noktada rahat bir şekilde gitmişiliğim var :)
Nokian kullandım çok iyiydi karsın kışında:)
https://resimupload.org/images/2024/11/15/IMG_5535.jpg (https://resimupload.org/r/InOsXq)
Buzlu yollarda çok iyiydi nokian :)
çok teşekkürler önerileriniz için, yakın zamanda araştıracağız
Nokian için yardımcı olabilirim yerim ataşehirde
aybarsdnr
18-11-2024, 14:02
Benim de önler 245/45/18 arkalar 275/40/18.. Ön-arka 245/45/18 kışlık taksam sorun olur mu acaba yoksa normal ebat neyse onu mu takmalıyım ?
Benim de önler 245/45/18 arkalar 275/40/18.. Ön-arka 245/45/18 kışlık taksam sorun olur mu acaba yoksa normal ebat neyse onu mu takmalıyım ?
Hiç bişey olmaz abi takabilirsin
Selamlar,
2017 q3 sahibiyim.
235/50/18 lastik var üzerinde.
4 sene kullandım artık bitti sayılır, hafif ıslakta patinaj ve kaymalar oluşmaya başladı.
Yazın çok fazla uzun yol yapılıyor araba ile İstanbul - Çeşme
Lastik önerilerinizi rica edebilir miyim?
Pek anladığım konu değildir :)
Nokian için yardımcı olabilirim yerim ataşehirde
Selamlar hocam.
205/50/16 için hangi markalarda yardımcı olabilirsin.Fiyatları ne civarda olur?
Ben petlastan aşırı memnunum :) Hep anlatırım, arkadaşımla ikimizde de BMW 1 var, o gitti lassa snoways aldı, ben de altı üstü kışlık lastik, sadece şehir içi düşük hızda kullanıyorum diye petlas snowmaster aldım. Aradan çok geçmeden güzel kar yağmaya başladı, temiz kar yaptı, dedik uludağ yapalım, aldık kız arkadaşlarımızı yanımıza, hafif hafif yanlayarak çıkıyoruz, bir ara baktım bu geriye düşmeye başladı, ben devam ettim. Sonra baktım bu yok, bekledim bekledim ama hiç far belirmiyor arkamda. Geri döndüm, baktım iki önceki virajda tırmalıyor :) İn dedim, ben geçtim direksiyona ama nafile, araba sarıyor, ne yaptıysam ilerleyemiyorum, bu arada batma yok, geri geri salıp sonra tekrar ilerlemeyi deniyorum, yolun aynı yerince kalıyor araba. Onun arabayı güvenli bir yere çekip bıraktık. Petlas ile mutlu mesut dağa çıktık, yanladık, yamulduk, dönüşte lassa mağduru arkadaşımı arabasına teslim ettim. en son şirket arabalarının hepsine petlas alacağım diyordu :)
kış lastiğinde marka model hiç ayırmadım asla pişman olmadım, ne RWD'de ne FWD'de. ki RWD tecrübem E320 iledir forumda epey kişinin malumudur :D çok zorda kalırsam 10 yaşına kadar da kullanırım kışlığı, çatlama belirtisi yoksa.
en iyisiyle en kötüsü arasında yağmurlu zeminde fark oluyor, o zamanlarda da temkinli sürüşle geçiliyor. ben o yüzden direkt 1-2 yaşında çıkma petlas ve üzeri kışlık alıyorum, denk gelirse ancak conti michelin vs.
aynı postu daha önce de yazdım birkaç kere ama aynı yönde bildiklerimi uygulamaya devam ediyorum şu aralar, aksi yönde bir tecrübem olmadı ki her yıl bir takım yazlık bir takım kışlık eskitiyorum şu an megane'da kilometreden dolayı
Selamlar hocam.
205/50/16 için hangi markalarda yardımcı olabilirsin.Fiyatları ne civarda olur?
Selamlar. 50 ara bir ölçü hem pahalıdır hem bulması zordur. Düşünürsen kampanyalı 205/55r16 bridgestone kışlık var 50 16 için yarın bakıp dönüş yapabilirim
Selamlar. 50 ara bir ölçü hem pahalıdır hem bulması zordur. Düşünürsen kampanyalı 205/55r16 bridgestone kışlık var 50 16 için yarın bakıp dönüş yapabilirim
travellerin kışlıkları için gelicem bu hafta
Grimlord
25-11-2024, 23:29
Yaklaşık 4 gün önce continental allseason contact 2 XL M+S lastik taktırdım, 225 55 18 ebat (peugeot 3008)
2 gündür hava ciddi soğudu, 0 dereceyi falan gördük. Yerler çoğunlukla ıslak, kar yağışı da vardı hafif. Fırsat bu fırsat diyerek lastiği 100-150 km test etmiş oldum :D
ilk izlenimler olumlu, özellikle ıslakta beğendim diyebilirim. Yaz lastiğine göre yol sesi acaip az geldi, deseni farklı olmasına rağmen. Çok kullanılmayan araba ya da yaz-kış değiştirmeyi üşenenler için özellikle tavsiye ederim. Bir kış lastiğinin yerini tutar mı orası tartışılır ancak yolda bırakacağını sanmam.
travellerin kışlıkları için gelicem bu hafta
Ticariler pazar günü abi :)
Bende şu aralar kış lastiği bakıyorum da fiyatlar baya pahalı olmuş. Var mı elinde en fazla 2023 yılı üretim 195-65-15 olup ta satmak isteyen Nokian ya da Lassa
Kışlık için nokian lassa good year olarak sıralanabilir.Benim araçta petlas snowmaster 2 var aşırı uğultu yapıyor.Benim lastiktemı sorun anlamadım.Bu arada araç Golf 7
Kışlık için nokian lassa good year olarak sıralanabilir.Benim araçta petlas snowmaster 2 var aşırı uğultu yapıyor.Benim lastiktemı sorun anlamadım.Bu arada araç Golf 7
bende 195-65-15 petlas var aynısından, araç megane 2 dizel manuel olduğu için yol sesine yorum yapamayacağım, genel olarak zaten motor sesi falan gürültülü araba :D uzun yolda özellikle devir üstte kaldığı için. ama ekstra belirgin bir şikayetim olmadı. yazlıklarım conti premium contact2, yarın kışlıklarımı takacağım, bir alıcı gözle bakarım yine sizin için
evet, petlas kış lastiği yaz lastiklerine göre daha sesli, diş yapısından dolayı kışlıkların daha sesli olması bana normal geliyor.
Evet yaz lastiğine göre bir tık fazla sesli olması normal ama benimkinde sanki uğultu aşırı fazla geliyor.Daha önce continental kışlık kullanmıştım,bu kadar ses yoktu
6 Şubat depreminde 106 GTI'a acilen kış lastiği almam gerekiyordu, uygun ebatlarda 4 adet olarak bir tek Starmaxx bulabildim ama performansı beni mest etti. Bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum, tavsiye ederim.
Ben ısrarla Naokian diyorum yıllarca doğuda görev yaptım Tendürek dağını bilenler bilir Çaldıran tarafı Türkiye’nin en soğuk yeridir gece 2:30 üç civarı tehlikeli olsa da o yolu tırmandım aşırı derecede buzluydu lastikler çok iyi tutuyordu
Yaşanılan ile ilçeye mevsim şartlarına göre de lastik belirlemekte yarar var
Petlas lassa vb lastikler ağır kış koşullarında çok dişli olduğu için iyi iş yapıyor
Ama misal İstanbul gibi kar oranının az olduğu yerlerde kuru zeminde gürültülü yol tutuşu zayıf sert yani totalde iyi lastik değillerdir.
bende 195-65-15 petlas var aynısından, araç megane 2 dizel manuel olduğu için yol sesine yorum yapamayacağım, genel olarak zaten motor sesi falan gürültülü araba :D uzun yolda özellikle devir üstte kaldığı için. ama ekstra belirgin bir şikayetim olmadı. yazlıklarım conti premium contact2, yarın kışlıklarımı takacağım, bir alıcı gözle bakarım yine sizin için
Dün taktırdım Petlas'ları, her türlü hızla temiz asfaltta deneyeyim dedim ama yok yani kısa şanzımanın allah belasını versin motor sesinden başka bir şey duyulmuyor arabada :D :D camı açınca zaten rüzgar sesi. ben cevap bulamadım bu soruya.
dünden beri de düzcede 1-3 derece arası gölgede buzlu kalan ıslak yerlerde gezdim, memnunmuşum lastiklerden valla yumoş yumoş geziyorum. buzda çivili lastik lazım orada doğal olarak tutunmuyor ama haricinde virajlarını falan da sevdim Megane ile, tedirginlik yaratmadı
::ZaFeR::
01-12-2024, 11:13
Ben de geçen gün Hankook'un yan markası olan Laufenn aldım. Geçen sene Megane aracımda kullanmıştım. Şimdi ise Colt aracım için aldım. 195 50 15 ebat olarak performansı nasıl göreceğiz bakalım.
buzda çivili lastik lazım orada doğal olarak tutunmuyor ı
İyi lastikler buzdada çok iyi tutunur ben yokohama lastiklerle buza girip fark etmeyip arabadan adım atar atmaz takla attığımı bilirim :D
Onun dışında Petlas müşteri istese bile satmıyorum illa onu isterse yok diyorum 1 sezon bilemedin 2 sezon sonra sertleşiyor çatlıyor karda yumuşak karda gidiyor evet o kadarda yapsın yeni yaz lastiği bile gidiyor yumuşak karda :) Islakta tam bir felaket hele ki 2. 3. sezonuysa
Ben de 215/55/16 ebatında Dunlop Enasave ec300+ (67db) yaz lastiğinden Kumho wintercraft kış lastiğine geçtim. (72db) Bu kadar uğultu olacağını tahmin etmemiştim, arabadan soğuttu resmen. Civic zaten yalıtımı pek iyi bir araç değil..(2022 Fe1)
Dunlop bayağı sessizmiş bu arada.
Ben de 215/55/16 ebatında Dunlop Enasave ec300+ (67db) yaz lastiğinden Kumho wintercraft kış lastiğine geçtim. (72db) Bu kadar uğultu olacağını tahmin etmemiştim, arabadan soğuttu resmen. Civic zaten yalıtımı pek iyi bir araç değil..(2022 Fe1)
Dunlop bayağı sessizmiş bu arada.
Hangi desen acaba Kumho nun bazı lastiklerinde çivi delikleri var o desenler çok sesli evet
Şirket aracıma cinturato winter takıldı. Balans düzgün yapıldı fakat araba acayip titriyor sanırım lastikte problem var. Bu titreme düzelmez değil mi lastikte problem olabilir mi?
Şirket aracıma cinturato winter takıldı. Balans düzgün yapıldı fakat araba acayip titriyor sanırım lastikte problem var. Bu titreme düzelmez değil mi lastikte problem olabilir mi?
Yağışlı havada yapıldıysa kurşun düşmüş olabilir sonradan. Nasıl bir titreme var
Yağışlı havada yapıldıysa kurşun düşmüş olabilir sonradan. Nasıl bir titreme var
Yağış yoktu. Tekrar götürdüj baktılar balans düzgün ama tabanda sıkıntı var diyorlar. 90 civarı araba titriyor. Direksiyonda titreme yok ama
Yağış yoktu. Tekrar götürdüj baktılar balans düzgün ama tabanda sıkıntı var diyorlar. 90 civarı araba titriyor. Direksiyonda titreme yok ama
Anladım. Nadirde olsa oluyor muhtemelen 1 tanesinde sorun vardır ama
makethewayforme
02-12-2024, 15:34
dik saklandıysa lastik ondan olabilir, bi süre kullanınca düzelir belki
245/45/19 için conti Ts870 p aldım, biraz tuzlu oldu memnunum, şirket aracında ( 205/55/16) lassa snowways 4 var oda fena değil, Abimin sportage da da hankook icept evo3 ( 235/55/18) kullanıyoruz oda memnun.
Hangi desen acaba Kumho nun bazı lastiklerinde çivi delikleri var o desenler çok sesli evet
Evet çivi takılabilen modeli. Önceki sahibi almış, bir sezon kullanmış. Tarihi de yeni sayılır ama bilseydim bu kadar ses yapacağını taktırmazdım o derece..
dulger007
24-02-2025, 11:13
Merhaba, xc90 için kışlık lastik bakıyorum. 275/45/20 ölçü hankook winter i'cept rs3 tavsiye ediyorlar çok karşılaştırmalardan gördüğüm kadarıyla iyi duruyor. Tavsiye eder misiniz?
Sezon başlamadan lastik aldım kışlık halen takacagım balkonda duruyor :D
.::EmrE::.
24-02-2025, 13:17
Mini Clubman için Bridgestone Blizzak LM001 almıştım. Çok iyi lastik. Aşırı memnunum. Fiat 500 için de Petlas Snowmaster 2 aldım, yol sesi çok - uğultu şeklinde. Ancak radyo açıkken sıkıntı yaratmıyor. Performans olarak Snowmaster 1 kullanmıştım bu araçta yine arada dağlar kadar fark var. Petlas ciddi geliştirmiş kendini. Fiat 500 olduğu için zaten çok performanslı bir kullanım yapmıyorum ancak yağmur - ıslak yol şartlarında hiç üzmedi hatta beklediğimden iyi. Kar performansı da zaten meşhur bir lastik. Son yağan karlarda bu araçla dolaştım tüm şehirde.
İş için kullandığım Opel Combo da kış lastiği yoktu. ***** perşembe varacak kar çarşambadan gelince , o sırada İzmir'de bulunduğumdan şehre girerken sorun olmasın diye Çölde vaha arar gibi İzmir'de kışlık lastik aradım durdum :)
Bulabildiğim tek seçenek az yol yapmış Petlas SM1 oldu. Dİğer her şey sipariş ile geliyordu. Bursa ve Balıkesir yol üstü olacaklardı ama geliş saatim geç olacağı için açık kapalı dükkan krizi olmaması için İzmir'de ki seçeneğe ok diyerek Petlasları takmış oldum.
Tüm yol yağışlı sürüş ve İstanbul Sarıyer itibariyle yer yer taze 20-30cm karların olduğu bölgede bolca kullanma şansım oldu.
Öncelikle konforsuz ve gürültülü bir kış lastiği. Bunun haricinde pek çok kimsenin yorum olarak yağmurda çok risk teşkil eder uyarısına katılıyorum. Su tahliyesi veya başka bir sebepten araçta her manada bir kayma meğili oluştu.
Kar performansı gayet yeterliydi. Buz için de bayağı uğraştı diyebilirim ama bir TS8x0 veya Alpin x değil.
SM 1 Çok karlı bölgeler için ucuz alternatif olabilir ama tüm kış için riskli buldum.
Üstteki yoruma göre SM 2 ye şans verilebilir :)
İş için kullandığım Opel Combo da kış lastiği yoktu. ***** perşembe varacak kar çarşambadan gelince , o sırada İzmir'de bulunduğumdan şehre girerken sorun olmasın diye Çölde vaha arar gibi İzmir'de kışlık lastik aradım durdum :)
Bulabildiğim tek seçenek az yol yapmış Petlas SM1 oldu. Dİğer her şey sipariş ile geliyordu. Bursa ve Balıkesir yol üstü olacaklardı ama geliş saatim geç olacağı için açık kapalı dükkan krizi olmaması için İzmir'de ki seçeneğe ok diyerek Petlasları takmış oldum.
Tüm yol yağışlı sürüş ve İstanbul Sarıyer itibariyle yer yer taze 20-30cm karların olduğu bölgede bolca kullanma şansım oldu.
Öncelikle konforsuz ve gürültülü bir kış lastiği. Bunun haricinde pek çok kimsenin yorum olarak yağmurda çok risk teşkil eder uyarısına katılıyorum. Su tahliyesi veya başka bir sebepten araçta her manada bir kayma meğili oluştu.
Kar performansı gayet yeterliydi. Buz için de bayağı uğraştı diyebilirim ama bir TS8x0 veya Alpin x değil.
SM 1 Çok karlı bölgeler için ucuz alternatif olabilir ama tüm kış için riskli buldum.
Üstteki yoruma göre SM 2 ye şans verilebilir :)
Sen böyle yazınca merak ettim benim Megane'daki SnowMaster'lar kaçmış diye, SnowMaster W651 yazıyor. 1 de 2 de değil sanırım :D
Sonra araştırınca ekşide bir başlık buldum: Just a moment... (https://eksisozluk.com/petlas-snow-master-w651--5630343)
Kendi yorumum; kurudan ıslağa geçince ve sabah don olan yerlerde kayma var sadece. Kontrol dışı bir durum sezmedim hiç ki Megane'da sadece ABS var, ESP yok; amatör sürücüye tehlike yaşatabilir miydi? Evet. Ama söylediğim iki koşul zaten her lastiğin kayma yapacağı durumlar. Ben yine tüm zeminlerde trafikte herkesten hızlı viraj dönebiliyorum bana yetiyor :D
Haricinde arabanın etrafı tabanıyla aynı seviyede karla kaplıyken de basıp yürüdüm, hiçbir yolda hiçbir kar birikintisinden kaçmadım, -10 derece sabah ayazında köy yolunda bayır çıktım indim temkinli şekilde. Kuruda ve "tamamen yağmış" yağmurda da sorunsuz.
Megane zaten yalıtım olarak müthiş değil ve hem dizel hem kısa oranlı olup daha 75'te falan 2 bin devire ulaştığı için gürültüye yorum yapamayacağım.
Bu koşullar altında ben halen "kışlık olsun da ne olursa olsun" demeye devam :D E320'de de kışlık Petlas çok kullandım neler yaptığımız ortada :D Geçmişte farklı iddialı markaların sıfır kışlıklarını da kullandım ve deneyimde bir farklılık hissettiğimi hatırlamam. Belki de beklentim düşüktür bilmiyorum, sıradan kullanıcıyı aynı yola vurmak lazım benim arabayla o zaman belli olur
Petlas snowmaster 1 kullanmıştım 215/55/16 kar koşullarından havalimanına götürüp getirmişti saolsun, ıslakta aman dikkat bir performansı vardı. Bu sezon 20 inç almak zorund aolduğum için fiyatlardan ötürü petlas snowmaster 2 aldım, karda yine çok iyi, uzun yol yaptım hatta tedirgin etmedi. Islakta ve kuruda da toparlamışlar lastiği, fiyatına göre süper performans aldım. Ses konusunda arabamda yalıtım oldupundan dolayı yorum yapmam doğru olmaz.
Yazlık lastik konusunda yazıldı silinebilir...