Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış Lastiği Tavsiye
hankook hakkapeliitta Tek gecerim kar buz dinlemiyor ..
Araç nedir ?
w209 clk aracım
8.000rpm
15-12-2016, 21:42
Daha önce petlas kullandım son iki şirket arabasında , asfaltta yol tutuş kötü ve yuvarlanma sesi fazlaydı
Şimdi lassa geldi mevcut araca
Yol tutuş ciddi farklı , yuvarlanma sesi de standart lastiklerden çom az daha yüksek ama petlas kadar değil
Yiğit G.
16-12-2016, 21:11
Ömrümde ilk defa kar/kış lastiği kullanıyorum.Bundan önce neredeyse her yıl karda araç kullandım ama hep spor lastikle.. Kaya kaya.. Bugun bostancıdaydım 1 saat önce yollar kar tuttu baya baya.. Denemek için 1-2 sokağa girdim , yokuş çıktım , ben hayatımda böyle güzel şey görmedim , nasıl bir yol tutmadır o ? Benim spor lastiğimin kuru asfaltta kaydıgından daha az kayıyor karda hatta hiç kaydıramadım açık sölim.Sonra sahilde karlı çamurun içinde gazladım... Ya ben ne salakmışım senelerce karda kışta spor lastikle gezmişim , bugun inanamadım performansına lastiğin.. Valla şok oldum.. Lastiğim pirelli sotto Zero 3...
Lıkır lıkır karları ata ata çıkması nasıl keyif veriyo dimi :D :D Yiğit G.
175 ebatmı 185 ebatmı daha ıyı kar ve kışın normal ebatım 185 65 14 yıne aynı ebatmı almak gerekıyr
Sürekli karlı zemin ise 175 daha iyi olur fakat ıslakta asfaltta yol tutuşta bi tık zayıf olur
Bf goodrich kış lastiği binek araçta kullanan var mı
Bunu bende merak ediyorum.
yucelebeci
19-12-2016, 22:22
Merhaba nissan Qashqai aracımın orjinal ebatı 225/45/19 bu ölçü yerine 235/45/19 yada 225/55/19 pirelli sottozero3 veya pirelli scorpion düşünüyorum farklı ebatlarda sıkıntı yaşarmıyım bilgisi olan varmıdır?
orkuteren
20-12-2016, 12:23
geçen seneki aracımda goodyear ugp8 kullanmıştım bu sene araç değişikliği nedeniyle pirelli snowcontrol 3 kullanıyorum. Sanki goodyear yolu daha iyi tutuyordu bakalım ilk karda ne göstercek prelliler.
Ben eski şirket aracımda kullanmıştım.İlk yıl çok güzeldi fakat daha sonra ki kışta pek verimli gelmedi bana
Merhaba nissan Qashqai aracımın orjinal ebatı 225/45/19 bu ölçü yerine 235/45/19 yada 225/55/19 pirelli sottozero3 veya pirelli scorpion düşünüyorum farklı ebatlarda sıkıntı yaşarmıyım bilgisi olan varmıdır?
Kış lastiği orijinal ebada göre 1 derece dar olursa yani 225 yerine 215 olursa tutunmaları daha iyi olur diye biliyorum ben
hankook hakkapeliitta Tek gecerim kar buz dinlemiyor ..
Türkiyede Nokian Hakkapeliitta, Fiyat / Performans / Yarar oranı düşük bir lastik..
Burda en cok satan ve en cok memnun kalinan lastik 2 aracimda da kulaniyorum . Senenin6-7 ayi soguk kar oldugu icin bizim icin olmasa olmaz kaliteli kis lastigi :) bi suru lastik denedim ama hankook en iyisi bana gøre :)
Hankook ama hangimodeli mesela?
Burda en cok satan ve en cok memnun kalinan lastik 2 aracimda da kulaniyorum . Senenin6-7 ayi soguk kar oldugu icin bizim icin olmasa olmaz kaliteli kis lastigi :) bi suru lastik denedim ama hankook en iyisi bana gøre :)
Kaliteli olması konusunda hemfikiriz. Çok çok iyi lastik orada bir sorun yok.
Ancak fiyatı Türkiye'de inanılmaz yüksek. Keza Hankook da aynı şekilde.
Her iki lastiğin de performansı Türkiyedeki kışa bol kalıyor.
Ha evin Bursa'da Uludağdadır, işin için her sabah ve akşam iner çıkarsın,
ya da Erzurum, Kars, Ağrı, Hakkari desindir, aylarca karda araç kullanmak durumundasındır, o zaman alırsın.
Ancak Türkiye'nin nüfusuna göre en büyük 10 ili için konuşursaki ki bu 10 şehirde Türkiyenin toplam nüfusunun yaklaşık yarısı yaşıyor,
O zaman Hakkapeliitta nın fiyatının yarısı hatta 3te 1ine satın alınan lastikler bile insanları memnun edebiliyor.
Başka bir örnekle;
Evinde sadece internet ve word excel kullanabileceğin kapasitede bir bilgisayara ihtiyacın varken,
gidip server olabilecek devasa konfigürasyonda bir bilgisayar almaya benziyor..
ya da,
Aracını parketmek için 20 30 metrekarelik bir yere ihtiyacın varken, sırf park yeri ihtiyacını karşılamak ve sadece bu amaçla kullanmak için 10 dönüm arazi satın almaya benziyor.
Fiyat performans fayda oranı düşük derken bundan bahsediyorum.
onursumer
21-12-2016, 11:38
taban genişletmek tutunma performansı olarak geri duşurur daha dar ebatlar mantıklı kışlık için
ben i30 da yazın 225 kışın 205 kullanıyorum farklı jantlarda
tequila818
21-12-2016, 12:08
Diğerlerine göre fiyatı ne kadar pahalı bilmiyorum ancak bütçe sorun değilse michelin alpine gerçekten çok iyi. 4-5 yıl sık sık karlı havalarda Uludağ'a çıktım. -15 derecede dağ yolundan aşağıya (tabiki makul hızlarda ve dikkatli) inerken abs bile devreye girmedi.
yucelebeci
21-12-2016, 16:48
taban genişletmek tutunma performansı olarak geri duşurur daha dar ebatlar mantıklı kışlık için
ben i30 da yazın 225 kışın 205 kullanıyorum farklı jantlarda
Hocam 215 ne yazikki hiçbiyerde bulamadım seçenekler hep 225/235 o yüzden muhtemelen 225/55/19 pirelli scorpion winter alıcam teşekkür ederim bilgilendirme için
golgeoyunu03
21-12-2016, 17:19
Hocam 215 ne yazikki hiçbiyerde bulamadım seçenekler hep 225/235 o yüzden muhtemelen 225/55/19 pirelli scorpion winter alıcam teşekkür ederim bilgilendirme için
Kapıdaki ebatlar dışına çıkmanızı tavsiye etmem
Hayırlı olsun
onursumer
21-12-2016, 18:10
taban anca farklı jant ile küçültülür diğer turlu zor lastik bulmak , orjinal ebattan devam etmek en doğrusu olur
gokhankenar
21-12-2016, 18:56
Petlas nasıl bir lastik sizce ? Babam connect ine almak istiyor 4 adet 600 tl ye bulmuş kış lastiği 15'' fiyat makul geldi ama marka hakkında bir bilgim yok :icon_wack
Sanirim petlas sadece ilk sene etkili sonrasinda vasat. Cunku benim aracimda vardi memnun kalmamistim. Suanki aracimda ug8 var 3 senelik asiri bir kar olmadi ama lapa lapa karda ve bu soguklarda denedim fren mesafesi iyi
onursumer
21-12-2016, 19:04
Petlas nasıl bir lastik sizce ? Babam connect ine almak istiyor 4 adet 600 tl ye bulmuş kış lastiği 15'' fiyat makul geldi ama marka hakkında bir bilgim yok :icon_wack
petlasta tutunma vs sorunları yokta , hamuru sanki çabuk sertleşip konforu ve tutuşu bırakıyor
ama genel olarak fiyat performans olarak iyi alastik
Aracım 2016 Leon Fr.
Adapazarında ikamet ediyoruz.
Aracı gün içinde eşim kullanıyor.
Okul - Ev arası kullanıyor. Hafta sonu da beraber şehir dışına gidiyoruz.
Şu an 225 / 45 / R17 ebatlarında Bridgestone Turanza T001 lastikler var.
Kışlık lastik olayını hafta sonuna kadar halletmek istiyorum.
Sizin öneriniz ne olur?
16 inç jant almayı düşünüyordum fakat uygun bir jant bulamadığım için vazgeçtim.
Dolayısı ile 17 inç jantlara uygun kışlık lastik arıyorum.
Bu arada çoğu fiyat/performans lastiği tükenmiş durumda İzmit ve Adapazarında.
Şu an için, 225/45/R17 ölçüsünde;
* Nokian WR A4 için 400 lira teklif aldım.
* Michelin Alpin 5 için 450 lira teklif aldım.
* Goodyear Ultragrip 8 Performance için 425 lira teklif aldım
* Continental bulamadım. :confused:
Sizin tavsiyeniz ne olur?
Çok para vermek istemiyorum fakat aracı eşim kullandığı için de kötü bir lastik seçmek istemiyorum.
Kaliteli olması konusunda hemfikiriz. Çok çok iyi lastik orada bir sorun yok.
Ancak fiyatı Türkiye'de inanılmaz yüksek. Keza Hankook da aynı şekilde.
Her iki lastiğin de performansı Türkiyedeki kışa bol kalıyor.
Ha evin Bursa'da Uludağdadır, işin için her sabah ve akşam iner çıkarsın,
ya da Erzurum, Kars, Ağrı, Hakkari desindir, aylarca karda araç kullanmak durumundasındır, o zaman alırsın.
Ancak Türkiye'nin nüfusuna göre en büyük 10 ili için konuşursaki ki bu 10 şehirde Türkiyenin toplam nüfusunun yaklaşık yarısı yaşıyor,
O zaman Hakkapeliitta nın fiyatının yarısı hatta 3te 1ine satın alınan lastikler bile insanları memnun edebiliyor.
Başka bir örnekle;
Evinde sadece internet ve word excel kullanabileceğin kapasitede bir bilgisayara ihtiyacın varken,
gidip server olabilecek devasa konfigürasyonda bir bilgisayar almaya benziyor..
ya da,
Aracını parketmek için 20 30 metrekarelik bir yere ihtiyacın varken, sırf park yeri ihtiyacını karşılamak ve sadece bu amaçla kullanmak için 10 dönüm arazi satın almaya benziyor.
Fiyat performans fayda oranı düşük derken bundan bahsediyorum.
Fiyat konusunda haklisin tr de fiyatin okadar yuksek oldugunu bilmiyordum .. dediklerine aynen katiliyorum . Burda turkiyedeki gibi 100 lerce altarnatif yok . 3-5 marka var genelde de sadece o markalar kulaniliyor . Aralarinda da turkiyedeki gibi fiyatlarin arasinda o kadar buyuk ucurumlae yok .yani en fazla % 20-%30 oynar . Gozunu sevdigimin turkiyesi 1 de var 100 de var :)
fiyatlar o aralıkta gezer zaten 600 700 arası
Sanirim petlas sadece ilk sene etkili sonrasinda vasat. Cunku benim aracimda vardi memnun kalmamistim. Suanki aracimda ug8 var 3 senelik asiri bir kar olmadi ama lapa lapa karda ve bu soguklarda denedim fren mesafesi iyi
öyle birşey yok düzgün sakladıgı ve sertleşmediği sürece şuan bende 3.senesinde ve 4.kez aracın üstüne takılı ilk günden farkı yok lastiğin 3 senedir çıkmadığım dağ tepe bayır yokuş vs daha yok ıslaktada gayet başarılı
4. senesi olacak 2017'de Petlas'ların. Berkan'ın da dediği gibi etkisi hala devam ediyor.
Bu kadar memnun olacağımı beklemiyordum.
deryaank
22-12-2016, 17:38
Lassada kampanya ve 75 tl lik yakıt hediyesi var. İki hafta önce snoways 3 aldım . Karda test etme şansım oldu gayet güzel tutundu. Ayriyeten asfaltta ses şimdiye kadar kullandıklarım arasında en düşüğü.
ottoman32
22-12-2016, 18:25
Aracım 2016 Leon Fr.
Sizin öneriniz ne olur?
16 inç jant almayı düşünüyordum fakat uygun bir jant bulamadığım için vazgeçtim.
Çok para vermek istemiyorum fakat aracı eşim kullandığı için de kötü bir lastik seçmek istemiyorum.
abi bende nokian almaya gittim barum aldım 205 50 17 aldım ben, benim de yazlıklar 225 45 17, tanesini 320 den aldım
Grimlord
22-12-2016, 18:29
Aracım 2016 Leon Fr.
Sizin öneriniz ne olur?
Aynı ölçüyü Astra aracımda kullanıyorum, Goodyearin yan ürünü olan Sava marka aldım, 4 lastik toplam 900 liraya geldi. Çok memnunum, karda buzda performansı parasına göre çok iyi. Zaten lastikler de Çin değil Alman malı. Tavsiye ederim.
sekizsilindir
22-12-2016, 20:15
Ne güzel, herkes aldığı
lastikten memnun..
kötü lastik yok galiba tabi
ilk sezonda ..
dün gece forester ve amarok ile biraz kar görelim diye çıktık. her ikisi de 4x4 ve standart 4 mevsim lastikli. foresterla zar zor çıkabildik fakat amarok çok erken kaldı. çıkarmak için yine bir 4x4 amarok geldi fakat kış lastikli. iki amarok arasındaki farkı gören soluğu lastikçide alır.
abi bende nokian almaya gittim barum aldım 205 50 17 aldım ben, benim de yazlıklar 225 45 17, tanesini 320 den aldım
Aynı ölçüyü Astra aracımda kullanıyorum, Goodyearin yan ürünü olan Sava marka aldım, 4 lastik toplam 900 liraya geldi. Çok memnunum, karda buzda performansı parasına göre çok iyi. Zaten lastikler de Çin değil Alman malı. Tavsiye ederim.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Michelin aldım.
Şöyle bir durumdan söz edeyim, biz 4 arkadaş da 4 leon mk3 var.
Ben kışı 225/45/R17 Michelin Alpin5 ile geçireceğim.
Leonlu bir arkadaşım yazlık lastiklerinden de memnun olmadığı için (Dunlop) gitti Michelin Cross Climate aldı. 205/55/R16
Diğer bir leonlu arkadaş petlas w651'ler ile yola devam ediyor. 205/55/R16
Sonuncu arkadaş ise Dunlop yazlık lastiklere devam edecek, kötü hava koşullarında binmeyeceğini iddia ediyor.
Bana biraz pahalıya patladı fakar Bridgestone Turanza'lardan sonra araç resmen 1 gömlek daha konforlu hale geldi.
Tutunma daha iyi fakat yakıt tüketimi hakkında henüz bir şey demem doğru olmaz.
Nokina wrd 3 mu yoksa wrd4 mÜ
ehveniser1903
31-12-2016, 16:44
ben de izmirde kış lastiklerimi satmaya çalışıyorum :)
16'' goodyear ultragrip performance lastikler var 4 adet 3.kışlarını geçirmeden vermeyi düsünüyorum.
wrd4 daha güncel bir model iki sezondur piyasada.alınacak ebata göre test sonuçlarını incelemekte fayda var.
İki modelide kullandım.Tavsiye ederim.Şuan aracın üzerinde d4 takılı 2.sezonu.Ticari araçta kullanıyorum.
Anadolu yakasında kış lastiği satan var mı ?
wrd3 aldım valla hepsıburadadam
emregnal
02-01-2017, 19:48
Bugün 205/55/16 ebatlı Petlas Snowmaster 651 in sınırlarını zorladım. Kahramanmaraş ta dağ yolunda hava sıcaklığı -3 derece civarında yer buzluydu rampada yaz lastikli bir aracın yolu kapatması sonucu durmak zorunda kaldım ve rampayı çıkamadım. Durmadan önce bir sıkıntı yoktu. Aracı(2016 Leon 1.2 Tsi) geri salıp durmadan tekrar aynı rampayı çıktım ve çoğunlukla buz olan 45 km yolda evime kazasız ulaştırdı. Hala kış lastiği almayan varsa fikir edineblir.
sekizsilindir
02-01-2017, 20:59
175/65/14 wrd4 2016 dotlu bu kış ilk sezonu lastiklerin, şöyle söyleyeyim 185/55/15 ultra performans yazlık lastiklerim 3.sezonunda wrd4 ler yazlıklardan daha sessiz, alacağın lastik bu ebatlarda ise %100 memnun kalırsın
Bu kardan sonra iyi lastikleri gorelim derim
Bende uc senelik ug8 varmemnun kalmadim sanirim eskidiginden. Yokus ciktim yavas yavas ama hafif megil yerde frene bastigimda cok zor duruyor. Yerdeki kar a gorede degisiyor bu durum. Diger lastikler bu sekilde degildir sanirim.
Geçen sene 2 takım 195/65/15 Nokian WRD3 aldık, birini Golf 4 e birini W124 e, ikisindende çok memnun kaldık, W124 de bu sene yine kullanıyorum, hiç pişman etmedi. Şimdi 205/55/16 Debica Frigo 2 aldık Leona, 3-5 güne kadar taktırıp deneyecez bakalım. :)
Yiğit G.
07-01-2017, 00:31
Şimdi geldim eve , gazlaya gazlaya cadde den geldim.. Lastikler inanılmaz.Virajları , fren mesafesi , yol tutuşu... Dip gaz geldim valla.. Birde bizim burda dik yokuş var orda çektim.
https://www.youtube.com/watch?v=nCsGyYbddTI
Bende 1.20i aracımda Sotto Zero2 Kullanıyorum bugün bayağı gezdik karda. Güzel valla tavsiye ederim
Ben Moskova da (quattro icin) civisiz bridgestone blizzak revo kullaniyorum ne cok iyi ne cok kotu fakat seneye alacagim lastik Michelin Pilot Alpin 4
RafetAraç
07-01-2017, 09:30
bende f30 320 aracmda pirelli sotto zero kullanıyorm performansı gerçekten şaşırtıcı derecede iyi. kar birikintisinin içine saplanmama rağmen zorlanmadan çıkardı. tanesine 800 lira vermiştim verdiğime deydi diye düşünüyorum :)
Yiğit G.
07-01-2017, 09:50
SottoZero 3 testi , birtek kuruda puan kaybetmiş..
TEST EDİLEN LASTİKLER :
Continental WinterContact TS 850 - Dunlop SP Winter Sport 4D - Goodyear Ultragrip 8 Perfomance - Hankook Winter Icept evo - Michelin Alpin 4 - Nokian WR D3 - Pirelli Winter Sottozero 3 - Rockstone S210 Ice-Plus - Toyo Snowprox S 953
http://i.hizliresim.com/OVaLNQ.jpg
http://i.hizliresim.com/77QNWW.jpg
Karda mesafe okadar uzunmu oluyormu ozaman benim lastikler normalmis yahu:) dun baya karli yolda cunku frene bastim durmicak gibi oluyor gec duruyordu kizaklar gibi. Baska lastikleri bilmedigim icin bana kotu gibi geliyor lastik.
arkadaşın honda ya 4 adet wrd4 benim şayine de arkalara 2 adet wrd4 aldık
arkadaş öyle memnun ki yazlık sıfır lastiklerden daha iyi yol tutuş ve lastik sesi sıfır diyor
BuğraTuna34
07-01-2017, 16:00
Bende Michelin Alpin 5 var. Dün çıkıp karda arabayla biraz eğleneyim dedim, hiç tat vermedi it gibi tutuyor :) zaten esp de kapanmıyor araç golf 7, pek eğlenemedim. Dengeli gaz ve fren yaptığınızda günlük kullanımda, kış şartlarında çok tatmin edici, tavsiye ederim.
Ağustosta bu konuya post girmek te varmış,
215 / 55 / 16 için hangi kış lastiği önerirsiniz ? Geçen sezon 185 / 60 / 14 için sawa kullandım, bir sıkıntı yaşamadım.
Ama bu ölçü için ( Araç Citroen c5) öneri var mıdır ? Clio varken falken yaz almıştım oldukça memnun kaldık.
Ama kış lastiği ayrı bir dünya, bütçeyi sarsmayacak ( 300 TL / AD en fazla) bir öneriniz varsa süper olur.
By CrAzY
22-08-2017, 07:51
215 / 55 / 16 için hangi kış lastiği önerirsiniz ? Geçen sezon 185 / 60 / 14 için sawa kullandım, bir sıkıntı yaşamadım.
Ama bu ölçü için ( Araç Citroen c5) öneri var mıdır ? Clio varken falken yaz almıştım oldukça memnun kaldık.
Ama kış lastiği ayrı bir dünya, bütçeyi sarsmayacak ( 300 TL / AD en fazla) bir öneriniz varsa süper olur.
215 den ziyade 205 öneririm hem 16 jantın orjinal ebatı hemde fiyat açısından ara ebata göre daha ucuz olur.Ben Nokian önerirdim.
215 den ziyade 205 öneririm hem 16 jantın orjinal ebatı hemde fiyat açısından ara ebata göre daha ucuz olur.Ben Nokian önerirdim.
Lastik ölçü hesaplamada 205 / 60 / 16 da & 1.45 gibi bir fark var, bu ölçü de olabilir. Orj sadık kalmak adına 215 yamıştım.
Kış kartları için dar taban yüksek yanak daha iyi bence de.
Arkadaşlar ford fiesta da 195/50 /16 lastikler var , Kış için daha dar ve yanaklı hangi ölçüde lastik almam lazım, ve janta uyarmı ? Araç 2016 sonu 0 alındı.
Bayan kullanıyor ve 100 kn Hızı geçmiyor genelde.
ben direk nokian diyorum başka da bişey demiyom ama tabi mutlaka başka iyi lastik markları vardır ama fiyat olarak kıyaslayınca çok iyi geldi bana ,geçen kış hem arkadaşın hondasına hemde benim şahine aldık memnunuz
hee bide lastik taban genişliğini düşürürsen daha iyi olur
Valla bu sene kıydık paraya
hem kendi araçlarıma hemde filoya nokian aldık
Ticarilere d4
BMW ve passatlara A4 aldık
Bakalım yorumları yazarım
Lastiği test edecek karı bulursak...
İnşallah desemmi ki
rain man
06-10-2017, 19:09
Bir soru da ben sorayım. Bölge itibariyle karın 2-3 ay yerden kalkmadığı, bol bol gizli buzlanmaların olduğu ve sıcaklığın o iki üç ay boyunca 0'ın altında olduğu yere gidip geliyorum. Ancak bahsettiğim yere giderken ilk 30 km oldukça ılıman, kar-buz vs genelde olmuyor ve sıcaklıklar en az 7-8 derece daha sıcak oluyor. İkinci kısım ise üstte anlattığım gibi. Sırf bu sebeple arabayı da çok yormasını istemediğim için 2 mevsim boyunca Michelin Crossclimate kullandım 225 45 17 ölçüde. Bayağı da memnundum ama satmış bulunuyorum.
4 mevsim değil de direk kış lastiği alsam daha mı karlı olur yoksa zarar mı? Kullandığım yolun yarısı sıcak yarısı soğuk iklim olduğu için kararsızım.
Ayrıca hem 17 hem 18 inç jant var. Hangisi için almalıyım kış lastiğini?
onursumer
06-10-2017, 20:43
17 için al
bende cooper için 205 / 45 / 17 nokian wd a4 sipariş verdim
sekizsilindir
06-10-2017, 20:45
Bölge önemli değil, 7 derece ve altında kış lastiği kullanılır. 17, fiyat performans için 18 den iyidir
Redfish16V
06-10-2017, 20:53
İnşallah desemmi ki
bu sene rahatız,kar bizde :)
Arkadaşlar ford fiesta da 195/50 /16 lastikler var , Kış için daha dar ve yanaklı hangi ölçüde lastik almam lazım, ve janta uyarmı ? Araç 2016 sonu 0 alındı.
Bayan kullanıyor ve 100 kn Hızı geçmiyor genelde.
arkadaşlar varmı tavsiye verecek olan ))
sekizsilindir
07-10-2017, 22:15
oguz
Değişim oranı %3 den daha büyük veya daha küçük ebatlardaki ölçüleri yakıt tüketimi, yol tutuş ve fren güvenliği açısından tavsiye edilmiyor
Dar taban ve yanak yüzdesini arttırmak için 15 inç saç jant temin edip 175/65/15 kullanabilirsin değişim yüzdesi 1.1
leader_T
08-10-2017, 00:41
Falken bu sene yeni bir deseni satışa sunacak tavsiye ederim
Falken Eurowinter HS01
https://koleso2000.ua/upload/products/t/falken__eurowinter-hs01.jpg
Daha karlı bölgeler, hatta karın kalkmadığı yerler için Dunlop un Winter Ice02 deseninin öneririm.
https://img.epttavm.com/pimages/592/033/901/593f7ecfc2454.jpg
Bende puntoda ug8 Goodyear var geçen sene İstanbul da karda kullandim 3 senelik lastikti ama heryerden çıktım memnun kaldim. Ama bir dahakine nokian çok övülüyor denemek istiyorum
Grimlord
08-10-2017, 12:15
Nokian d4 aldım ben de, denemek için sabırsızlanıyorum :D
semsialtunbas
08-10-2017, 12:48
Burayı da yeşillendireyim 235/55/18 4x4 kışlık
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/228822-235-55-18-4x4-kislik-lastik-sifir-ayarinda.html
rahmitanir
10-10-2017, 12:29
Mito için 17" kış lastiği almayı düşünüyorum. Kışın İzmir - Manisa civarında max 3 kez kar görürüz ama onda da hazırlıksız yakalanmamak için bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
Aralık - Şubat ayları arasında kullanılacak şekilde, 17" için şu iki lastiği kullanan oldu mu? Fiyat olarak çok cazipler, ne dersiniz?
Nankang SV-2
(http://kolayoto.com/nankang-sv-2-215-45r17-91v-xl.html)
Petlas Snow Master W651 (http://kolayoto.com/petlas-snowmaster-w651-rf-225-45-r17-94v.html)
Beyler 2 çeker araçlar için 4 adet kış lastiğimi zorunlu?
Mesela rwd veya fwd ler için
nokıan wrd 3 ile tendurek dagını tipi ve yoğun karda 1. metre karın içinde kullandım banamısın demedı bi ara fena kaydım ama oda olsun okadar
Mito için 17" kış lastiği almayı düşünüyorum. Kışın İzmir - Manisa civarında max 3 kez kar görürüz ama onda da hazırlıksız yakalanmamak için bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
Aralık - Şubat ayları arasında kullanılacak şekilde, 17" için şu iki lastiği kullanan oldu mu? Fiyat olarak çok cazipler, ne dersiniz?
Nankang SV-2
Petlas Snow Master W651 (http://kolayoto.com/petlas-snowmaster-w651-rf-225-45-r17-94v.html)
Ben kullandım, galiba 4.sezonları... İş görüyor, tatmin ediyor. rahmitanir
rahmitanir
10-10-2017, 15:32
Ben kullandım, galiba 4.sezonları... İş görüyor, tatmin ediyor. rahmitanir
Hocam Nankang için mi söyledin? Yoksa Petlas için mi?
Ufak bi inceleme yaptım, www.tyrereviews.co.uk'de Nankang'ı baya övmüşler. Petlas için ama "olmaz olsun böyle lastik" kıvamında yorumlar var.
Petlas için söyledim. Bu kış da 14 inc W601'i denemeyi düşünüyorum Protonumda. rahmitanir
Beyler 2 çeker araçlar için 4 adet kış lastiğimi zorunlu?
Mesela rwd veya fwd ler için
tekrar soruyorum. Trafik polisleri gözünde bu durum nasıldır. Biz bu seneye kadar İzmir de kış lastiği uygulamasından muaftık. Bu sene zorunlu deniliyor ona göre alacağım
Bir soru da ben sorayım. Bölge itibariyle karın 2-3 ay yerden kalkmadığı, bol bol gizli buzlanmaların olduğu ve sıcaklığın o iki üç ay boyunca 0'ın altında olduğu yere gidip geliyorum. Ancak bahsettiğim yere giderken ilk 30 km oldukça ılıman, kar-buz vs genelde olmuyor ve sıcaklıklar en az 7-8 derece daha sıcak oluyor. İkinci kısım ise üstte anlattığım gibi. Sırf bu sebeple arabayı da çok yormasını istemediğim için 2 mevsim boyunca Michelin Crossclimate kullandım 225 45 17 ölçüde. Bayağı da memnundum ama satmış bulunuyorum.
4 mevsim değil de direk kış lastiği alsam daha mı karlı olur yoksa zarar mı? Kullandığım yolun yarısı sıcak yarısı soğuk iklim olduğu için kararsızım.
Ayrıca hem 17 hem 18 inç jant var. Hangisi için almalıyım kış lastiğini?
Bence riske atma bahsettiğin ısılarda direkt kış lastiği kullanılır.
Yazlıkların tutuşu /yamulmuyorsam/ +7 derecenin altında düşüyor. Ben marmara bölgesinde 10 derecenin altına inince direkt takıyorum kışlıkları.
1 gün lazım oldu ist da kışlık yoktu nasıl rezil oldum yollarda anlatamam, o gün bu gün riske atmıyorum. Ki senin durum çok daha zorlu duruyor.
rain man
10-10-2017, 17:23
Bence riske atma bahsettiğin ısılarda direkt kış lastiği kullanılır.
Yazlıkların tutuşu /yamulmuyorsam/ +7 derecenin altında düşüyor. Ben marmara bölgesinde 10 derecenin altına inince direkt takıyorum kışlıkları.
1 gün lazım oldu ist da kışlık yoktu nasıl rezil oldum yollarda anlatamam, o gün bu gün riske atmıyorum. Ki senin durum çok daha zorlu duruyor.
Abi zaten yazlık ve kışlıklarım ayrı. Onda çekincem yok. Aynı lastikle her sıcaklıkta kullanmak hele ki benim koşullarımda über saçma. Ben de 2016 kışının başında kış lastiği alma düşüncesiyle lastikçiye gittim. Abi bunu al, dört mevsim ama kış lastiği olarak kullanabilirsin gönül rahatlığıyla diye Crossclimate verdi. Açıkçası v deseni dışında (yol gürültüsü) negatif bir yanı da yoktu. Ben de iki kış boyunca kullandım sattım sonra. Şimdi tekrar alırken acaba dedim. Çünkü kış lastiği kadar ağır ve yoran bir yapısı olmadığından hem daha hafif ve konforlu hem de 7 derecenin üstünde daha iyi yol tutuyor.
Eğer önümüzdeki aylarda burada olacak olursam nokian d4 veya a4'ten birisini alacağım. Şimdilik favorim d4 gibi çünkü çıktığım yerdeki kar ve buz hiç bir yerde yok :)
phoenixs
18-10-2017, 12:10
Beyler selamlar kumho nasıldır kış lastiğinde fiyat olarak petlas ve starmaxx dan uygun söylediler
Nankang SV-2
Nankang'ın bu kış 3. sezonu olacak, Giulietta'da kullanıyorum. Kar yağar yağmaz dışarı çıkan biriyim arabayla, daha hiç bırakmadı yolda. Fiyatına göre performansı başarılı, ama sadece karda. İnanılmaz yumuşak bir lastik, viraj performansı falan kesinlikle beklemeyin. Ama karda ve ıslakta işinizi görecektir.
rahmitanir
18-10-2017, 13:46
Nankang'ın bu kış 3. sezonu olacak, Giulietta'da kullanıyorum. Kar yağar yağmaz dışarı çıkan biriyim arabayla, daha hiç bırakmadı yolda. Fiyatına göre performansı başarılı, ama sadece karda. İnanılmaz yumuşak bir lastik, viraj performansı falan kesinlikle beklemeyin. Ama karda ve ıslakta işinizi görecektir.
Anladığım kadarı ile hava 15C civarı olunca bu lastik kendini salıyor, doğru mudur? Bir de kar yok ama 0 altı hafif buzlu yolda performans nasıldır?
Çünkü bizim buralarda kar çok nadir olur ama asıl sıkıntı hafif buzlanma. Buna dair önerin var mıdır?
Anladığım kadarı ile hava 15C civarı olunca bu lastik kendini salıyor, doğru mudur? Bir de kar yok ama 0 altı hafif buzlu yolda performans nasıldır?
Çünkü bizim buralarda kar çok nadir olur ama asıl sıkıntı hafif buzlanma. Buna dair önerin var mıdır?
Kış lastiği bildiğim kadarıyla 7 derecenin altında kullanılmalı. Buzda kış lastiği biraz daha tutunma sağlar tabi ki ama buzun lastiği çivili lastiktir normalde. Hafif eğimli buzlu bir yerde durursanız kış lastiğiyle de kalkamayabilirsiniz.
İzmir için yanınızda kar çorabı ya da paleti tarzı bir şey bulundurursanız sanki daha mantıklı gibi geliyor bana.
tekrar soruyorum. Trafik polisleri gözünde bu durum nasıldır. Biz bu seneye kadar İzmir de kış lastiği uygulamasından muaftık. Bu sene zorunlu deniliyor ona göre alacağım
Ulaştırma bakanlığının açıklamasına göre özel araçlarda kış lastiği zorunlu değil.
benim bildiğim bu işe valilikler karar veriyor.
yani kış lastiğin yok diye ceza yerseniz şaşırmayın.
demek istediğim şu
antalyada veya adanada yada mersinde kış lastiği kullanman gereklimi? yok
ama çanakkale veya istanbulda ne bileyim kars ta gereklimi? evet
benim bildiğim bu işe valilikler karar veriyor.
yani kış lastiğin yok diye ceza yerseniz şaşırmayın.
demek istediğim şu
antalyada veya adanada yada mersinde kış lastiği kullanman gereklimi? yok
ama çanakkale veya istanbulda ne bileyim kars ta gereklimi? evet
Alıntı yapayım. Anladığım kadarıyla valilikler sadece tarihlere karar veriyor.
"Bu çerçevede, Bakanlığımızca 01.04.2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan, “Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ” ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlenmiştir.
Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamaktadır.
Ayrıca, belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulanacağı tarih aralıkları ile ilgili duyurular ilgili Valiliklerce yapılacaktır. Ayrıca yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamasıyla birlikte, can, mal güvenliği ve güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını öneriyoruz. "
orkuteren
19-10-2017, 14:30
2. el olarak düşündüğüm 3 marka var hepside 2015 üretim
continental , michelin alpin 5 ve goodyear ugp9 bunlardan hangisi tercihiniz olurdu ? yada bu 3 lastik hakkında tecrübe edinen var mıdır aramızda ?
2. el olarak düşündüğüm 3 marka var hepside 2015 üretim
continental , michelin alpin 5 ve goodyear ugp9 bunlardan hangisi tercihiniz olurdu ? yada bu 3 lastik hakkında tecrübe edinen var mıdır aramızda ?
continental BENCE
Eski clio aracımda Nokian WR D4 kullanmıştım. Hakikaten çok güzel lastikti. Hiçbir koşulda tedirginlik yaşatmadı. Özellikle babamın şirket aracının üzerindeki Petlas'la yolculuk edince farkını anlamıştım. Tavsiye ederim. Hele yağmurda çok güzel tutuyordu virajlarda beni şaşırtmıştı. Artı olarak bol yağmur yağan bölgedekiler için de ideal diyebilirim. Şu anki aracımın ebatları uymadığı için başka markalara yönelmek durumundayım.
rain man
19-10-2017, 21:06
Bugün geldi wr d4ler. Bakalım etiketinin hakkını verecek mi? Jantların boyadan çıkmasını bekliyorum eğer hallolursa erken ama takacağım kışlıkları mecburiyetten çünkü elimde başka lastik yok 18ler de gidiyor
Dunlop ıce2 diyorum başka bişey demiyorum
onurgoyunc
26-10-2017, 05:30
Kormoran kullanan oldu mu?
205 45 17 için tavsiyesi olan var mı? Zor bulunan bir ebat ve fiyatları yüksek
Kormoran kullanan oldu mu?
205 45 17 için tavsiyesi olan var mı? Zor bulunan bir ebat ve fiyatları yüksek
Corsam'da Kormoran var. 14 inç, ben memnunum kasım ortasında karadeniz turu yaptım dağ tepe demeden her yere götürdü. Ne abs ne esp var aracımda :D
Nankang SV-2
W651 icin konusursam 4kis gecirdim (205/55/16 ceed crdi) bu sene yazliklari takarken attim artik. Bu 4 sene boyunca 1kere yüz üstü birakmadi beni. Uludağa ciktim indim abuk subuk arabanin altinin kurtaracagi her yola daldim :D yagmuruda fena değil gayet güzel seviyede uzmeyecek lastik. Kisaca tam bir fiyat performans canavarı
Kış lastiği şu sıra benim de derdim oldu.
Araç Passat, 215/55/R17 lastikler felaket pahalı ben de Sava Eskimo HP2 almayı düşünüyorum, etiket değerleri C-C iyi görünüyor.
Daha önce kendisi kullanan veya çevresinde kullanan var mı bu lastikleri.
https://i.hizliresim.com/a1nrgO.jpg (https://hizliresim.com/a1nrgO)
nokian wr d4 lerimizi taktık
winter mod çöp kamyonetimiz kışa hzır :D
175*65*14 ebatlarında taktım bursa - çanakkale ezine yaptım valla yaz lastiğinden sessiz o kadar diyim konfor çok iyi bi ara uludaga da çıkmayı düşünüyorum geçen sene aynı lastikleri bankadan arkadaşımın fb7 hondasına takmıştık oda uludaga çıktı indi kalanların oldugu noktalarda sıkıntısız geçtiğini söyledi
Kış lastiği şu sıra benim de derdim oldu.
Araç Passat, 215/55/R17 lastikler felaket pahalı ben de Sava Eskimo HP2 almayı düşünüyorum, etiket değerleri C-C iyi görünüyor.
Daha önce kendisi kullanan veya çevresinde kullanan var mı bu lastikleri.
Hocam 215 55 17 almayın.
205 veya 215 55 16 alın ve 4 adette kışlık teneke jant satın alın.
Kış lastiklerinizi takmaya başladınız mı? ***** İstanbul'da hava daha 16-17 derece ne zaman takmak daha uygun?
Daha takmadim. Hava durumu tahmini yapan arkadaş haber verecek Aralık gibi demişti @GSİCLUB
onursumer
09-11-2017, 11:14
ben lastikcilerdeki kalabalığa kalmamak hemde vakit çok zor bulduğumdan taktım 205 / 45 /17 nokian wd a4 aldım ciddi sessiz güzel lastik
sanırım geçen ay itibari ilede lastiklere %7 zam yansıdı
polo 15'inç için nokian vs aramaya gerek var mı ? Yoksa petlas vs yeterli olur mu sizce ? Araç yol yapıyor istanbul içinde aktif ve düzenli olarak günlük ortlaması 60km+.
Birde nokian ' da bir sürü çeşit var hangisini seçmek mantıklı orta sınıf araçlarda ?
polo 15'inç için nokian vs aramaya gerek var mı ? Yoksa petlas vs yeterli olur mu sizce ? Araç yol yapıyor istanbul içinde aktif ve düzenli olarak günlük ortlaması 60km+.
Birde nokian ' da bir sürü çeşit var hangisini seçmek mantıklı orta sınıf araçlarda ?
Bir sürü çeşit var derken kışlık olarak wrd4 var benim bildiğim. Sürekli yol yapılan bir araçsa ben Nokian almanızı öneririm, cidden beklenmeyecek kadar iyi.
Bende uzun araştırmalar yaptım kısaca çıkan sonuç;
225 45 17 ebatlarına en uygun Nexen Winguard Sport 2'ye karar verdim Ab etiketleri E/B Ses:69
Yeni lastik olduğu için çok test yok ama girdiklerinde hepsinde F/P olarak tavsiye edilmiş. Tanesi 300TL
Bende Nokian WR D4 çok takmak istiyordum ama aşınma aşırı şekilde olduğu testlerde belirtilmiş yurt dışında kullananlarda bundan şikayetçi. Tanesi 440TL
Nokian WR D4
Toplam: 62,7 / Islak: 35 / Kar: 27,7 Fren testi Ebat 225/50/17
Continental TS860 birinci geliyor nerdeyse her testte. kuru/ıslak/kar'da ortalaması en iyi olan lastik fakat tanesi 550TL
Continental WinterContact TS 860
Toplam: 61 / Islak: 33.5 / Kar: 27,5 Fren testi Ebat 225/50/17
Nexen Yeni deseni Winguard sport2 Nokian WR D4 ile benim ebatlarımda nerdeyse aynı performansı göstermiş hatta kimisinde daha iyi cıkmış özellikle sessizlikte.Ayrıca yabancı forumlarda çok sessiz olduğu söylenmiş.Tek eleştiri aldığı konu yuvarlanma direncinin yüksek olması.
Nexen WinGuard Sport 2
Toplam: 62.3 / Islak: 34 / Kar: 28.3 Fren testi Ebat 225/50/17
Ayrıca çok pahalı olsada Alpin 5 Testinide paylaşalım;
Michelin Alpin 5
Toplam: 62 / Islak: 33.3 / Kar: 28.7
20 Farklı Markanın detaylı testini inceleyebilirsiniz 2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm)
http://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/Nexen-WinGuard-Sport-2.jpg
Aldık çok methedilen nokianlardan 2055 / 55 / 16 ölçüsü için yorum yapacağım biraz kullanayım. Yarın takılır muhtemelen araca.
Yiğit G.
13-11-2017, 16:30
ben lastikcilerdeki kalabalığa kalmamak hemde vakit çok zor bulduğumdan taktım 205 / 45 /17 nokian wd a4 aldım ciddi sessiz güzel lastik
sanırım geçen ay itibari ilede lastiklere %7 zam yansıdı
aga 20 derece hava lastiği parçalarsın zaten yumuşak lastik iyice yumusar bu havada
Yiğit G.
13-11-2017, 16:42
Bende uzun araştırmalar yaptım kısaca çıkan sonuç;
225 45 17 ebatlarına en uygun Nexen Winguard Sport 2'ye karar verdim Ab etiketleri E/B Ses:69
Yeni lastik olduğu için çok test yok ama girdiklerinde hepsinde F/P olarak tavsiye edilmiş. Tanesi 300TL
Bende Nokian WR D4 çok takmak istiyordum ama aşınma aşırı şekilde olduğu testlerde belirtilmiş yurt dışında kullananlarda bundan şikayetçi. Tanesi 440TL
Nokian WR D4
Toplam: 62,7 / Islak: 35 / Kar: 27,7 Fren testi Ebat 225/50/17
Continental TS860 birinci geliyor nerdeyse her testte. kuru/ıslak/kar'da ortalaması en iyi olan lastik fakat tanesi 550TL
Continental WinterContact TS 860
Toplam: 61 / Islak: 33.5 / Kar: 27,5 Fren testi Ebat 225/50/17
Nexen Yeni deseni Winguard sport2 Nokian WR D4 ile benim ebatlarımda nerdeyse aynı performansı göstermiş hatta kimisinde daha iyi cıkmış özellikle sessizlikte.Ayrıca yabancı forumlarda çok sessiz olduğu söylenmiş.Tek eleştiri aldığı konu yuvarlanma direncinin yüksek olması.
Nexen WinGuard Sport 2
Toplam: 62.3 / Islak: 34 / Kar: 28.3 Fren testi Ebat 225/50/17
Ayrıca çok pahalı olsada Alpin 5 Testinide paylaşalım;
Michelin Alpin 5
Toplam: 62 / Islak: 33.3 / Kar: 28.7
20 Farklı Markanın detaylı testini inceleyebilirsiniz 2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm)
http://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/Nexen-WinGuard-Sport-2.jpg
Testlere göre bakma bence.. En çok hangi ortamda kullanıcağın önemli.En çok karda kullanılacaksa BFGoodrich gForce Winter 2 iki kar testinide en iyi bitirmiş.. Bu lastik alınır kar için.. Veya kar için 2. sırada Conti winter contact.Eğer daha çok yağmur çamur ıslak yüzeyde kullanıcaksan Pirelli SottoZero ıslak testlerini farkla en iyi bitirmiş.. Tabiki aslında bunların hepsi premium lastik hiçbirinin üzeceğini sanmam birbirlerine çok yakın test sonuçları.
onursumer
13-11-2017, 17:00
aga 20 derece hava lastiği parçalarsın zaten yumuşak lastik iyice yumusar bu havada
şuan sadece işe gidiş geliş kullanıyorum git gel 14km yol çok temiz dikkat ediyorum şurda 1 haftaya geliyor soğuklar
Hocam 215 55 17 almayın.
205 veya 215 55 16 alın ve 4 adette kışlık teneke jant satın alın.
Yanlış bilgi vermeyin, alternatif olarak sunduğun 2 ebatın birinde çap yüzde 3.75 birinde yüzde 5.4 düşüyor.
Yüzde 2.5 tan fazla fark tavsiye edilmez. En basitinden kadran sapıtır, şanzıman tepkileri aptallaşır, yüksek süratte lastik bile patlatabilir.
Redfish16V
13-11-2017, 17:19
Kasım 23'ten sonra istanbul kış lastiğine geçebilir.
Kasım 23'ten sonra istanbul kış lastiğine geçebilir.
kar durumu belli oldumu emir güzel bir kış geçirebilecekmiyiz?
Redfish16V
13-11-2017, 17:40
kar durumu belli oldumu emir güzel bir kış geçirebilecekmiyiz?
konuyu deşelemeden ya bu gece ya da yarın yazacağım hava konusuna şu an gidişat güzel
Yiğit G.
13-11-2017, 20:06
şuan sadece işe gidiş geliş kullanıyorum git gel 14km yol çok temiz dikkat ediyorum şurda 1 haftaya geliyor soğuklar
sanki 6-7 derece ve altına inmesine daha 1 ay var gibi hava günlük güneşlik... Yakında gelirse soguklar bende taktırırım.. Pati falan çekme bari sıcakta inanılmaz yapısıyor yere drag lastiği gibi oluyor :D
Yanlış bilgi vermeyin, alternatif olarak sunduğun 2 ebatın birinde çap yüzde 3.75 birinde yüzde 5.4 düşüyor.
Yüzde 2.5 tan fazla fark tavsiye edilmez. En basitinden kadran sapıtır, şanzıman tepkileri aptallaşır, yüksek süratte lastik bile patlatabilir.
Çaptaki Değişim Oranı: % 3,8
Gerçek Çap Değişimi: -1 inç
Gerçek Çap Değişimi: -25,4 mm
Bildiğim kadarıyla %3 e kadar sıkıntı yok. Ben kışlığa geçtiğimde 215 55 17 den 215 55 16 ya geçiş yapacağım. Yüksek süratten kasıt üzerindeki hız endeksini aşmadığın sürece hiç bir sıkıntı yaşanmaz. Yük ağırlık vs gibi konulardan bahsedecek olursan eğer... 215 55 16 b7 passatta kullandım ağırlığı yaklaşık 1600 kg, şimdi de b8 de kullanacağım ağırlığı 1440 kg.
Elbette orj. ebat gibi olmayacaktır fakat abartıldığı gibi ölüm kalım riski taşımaz.
Esnaf içi petlas hakk bilgi verecek olan varmı
ContiWinterContact™ TS 800 nasıl lastikdir bilen var mı?
Aslında Nokian Weatherproof almak istiyordum fakat aracıma uygun ebatları yok.
Önler 155/60/15
Arkalar 175/55/15
bende dün barum polaris 3 modelinden 215-65-16 ebat için 300 tl fiyat aldım..daha önce normal yazlık lastiğinden hoşnut kalmıştım ama kış lastiği performansını bilemedim..kullanan var mıdır?
2017 model fiorino aracım var günlük aile aracı olarak kullanıyoruz.
Ruhsatta araç sınıfı N1, kullanım amacı Yük Nakli-Hususi yazıyor. Kar lastiği kullanmak zorunda mıyım ? Çok sık kullanmıyorum ama çevirmeye denk gelirim yoktan yere ceza yemek istemiyorum.
overblack
14-11-2017, 16:17
çok kar yağan bir yerdeyseniz nokian'dan başkası alınmaz. benim işyerim uludağ'da, mecburen çivili kullanıyorum. petlas filan ancak şehiriçinde idareten kullanılabilir.aslında şöyle düşünün atıyorum alacağınız nokian 240 lira petlas 160 lira.80*4 = 320 lira kar yaparsınız. arabanın farları 1000 liradan başlıyor ;) bilmem anlatabildim mi?
bende dün barum polaris 3 modelinden 215-65-16 ebat için 300 tl fiyat aldım..daha önce normal yazlık lastiğinden hoşnut kalmıştım ama kış lastiği performansını bilemedim..kullanan var mıdır?
aldık bakalım bu lastiği..umarım pişman olmam
AhmetKadir
20-11-2017, 07:53
Fluence e kıslık lastık alacagız. 205-55-17 ebatları.
ıncelerken Falken ve Petlas arasında kaldık fıyat olarak. yabancı testlere bakınca Falken fena degıl. Babamda adını duydugu ıcın Petlas olsun ıstıyor.
Lastıkler bunlar
Petlas:
Petlas 205/55 R17 91h Tl M+s, Sf Snowmaster W651 Kış Lastiği - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/petlas-20555-r17-91h-tl-ms-sf-snowmaster-w651-kis-lastigi-P173909867)
Falken:
Falken 205/55 R17 95v Eurowinter Hs01 Lastik - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/falken-20555-r17-95v-eurowinter-hs01-lastik-P213538154)
yorumlarınızı beklıyorum...
AhmetKadir
20-11-2017, 13:05
Fluence e kıslık lastık alacagız. 205-55-17 ebatları.
ıncelerken Falken ve Petlas arasında kaldık fıyat olarak. yabancı testlere bakınca Falken fena degıl. Babamda adını duydugu ıcın Petlas olsun ıstıyor.
Lastıkler bunlar
Petlas:
Petlas 205/55 R17 91h Tl M+s, Sf Snowmaster W651 Kış Lastiği - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/petlas-20555-r17-91h-tl-ms-sf-snowmaster-w651-kis-lastigi-P173909867)
Falken:
Falken 205/55 R17 95v Eurowinter Hs01 Lastik - n11.com (https://urun.n11.com/oto-lastik/falken-20555-r17-95v-eurowinter-hs01-lastik-P213538154)
yorumlarınızı beklıyorum...
guncel atalım :)
guncel atalım :)
Hocam bi abim yine Fluance aracına falken almış iki gün önce. 300 e aldı galiba pazarlıkla tam hatırlamıyorum. Petlastan iyidir illaki bence :)
Neden petlastan iyidir illa ki?
AhmetKadir
20-11-2017, 13:46
Neden petlastan iyidir illa ki?
Neden petlas iyidir peki :)
Neden petlas iyidir peki :)
Ben Petlas iyidir demedim ki.
Falken neden Petlastan iyidir diye sordum..
AhmetKadir
20-11-2017, 14:02
Lastikler hakkinda bilgisi olan varsa sozu onlara birakalim o zaman
mehmetRS
20-11-2017, 18:55
Bir sezon petlas kullanmıştım, aşırı memnundum. İkinci sezon kısmet olmadı o araba, lastikle beraber satmıştım. Petlas savaş uçakları içinde lastik üretiyor. Genel yorum, bir kış kullanımdan sonra, ertesi kışa sertleştiği yönünde;
Yorum kime ait? Kullanan iş yerinden bir kaç araç sahibine.. Onlar daha uzun kullanma imkanı bulmuştu.
Falkeni bilmiyorum. Ama petlas, illaki petlasdan iyidir denilecek gibi dandik bir lastik değil.
overblack
20-11-2017, 20:07
Bir sezon petlas kullanmıştım, aşırı memnundum. İkinci sezon kısmet olmadı o araba, lastikle beraber satmıştım. Petlas savaş uçakları içinde lastik üretiyor. Genel yorum, bir kış kullanımdan sonra, ertesi kışa sertleştiği yönünde;
Yorum kime ait? Kullanan iş yerinden bir kaç araç sahibine.. Onlar daha uzun kullanma imkanı bulmuştu.
Falkeni bilmiyorum. Ama petlas, illaki petlasdan iyidir denilecek gibi dandik bir lastik değil.
good year uzay mekiğine lastik üretiyor ama ug8-ug9'dan istedikleri verimi alamadılar.ug9'ların 2-3 partisinde taban atma problemi var ki benimde başıma geldi. uludağ'da yaşıyorum diyorum 24 senelik ehliyetli geri kalan kısmı ehliyetsiz kullanıcıyım.kar tectübesi benden daha fazla olan bir kullanıcı varsa buyursun gelsin dağa birlikte çıkalım.
İşyerimin otoparkına çıkaran rampa muhtemelen 40 derece eğimi olan bir rampa. ve nokian....
https://i.hizliresim.com/OyO86Z.jpg
mehmetRS
20-11-2017, 20:27
good year uzay mekiğine lastik üretiyor ama ug8-ug9'dan istedikleri verimi alamadılar.ug9'ların 2-3 partisinde taban atma problemi var ki benimde başıma geldi. uludağ'da yaşıyorum diyorum 24 senelik ehliyetli geri kalan kısmı ehliyetsiz kullanıcıyım.kar tectübesi benden daha fazla olan bir kullanıcı varsa buyursun gelsin dağa birlikte çıkalım.
İşyerimin otoparkına çıkaran rampa muhtemelen 40 derece eğimi olan bir rampa. ve nokian....
Genelde yerli malı olduğu için verilen bir tepki bu petlas ıyy öö tarzı şeyler, petlasdan iyidir yazan arkadaşa yönelik söylemiyorum bunu, bende kullanmadan önce aynı fikirdeydim çünkü.
Goodyear isterse Cennet-Cehennem Hava yollarına lastik üretsin, beş para etmez bir otomobil lastik hamuru var. Üst düzey serileri varmıdır durum nedir bilmiyorum ama, effiency grip felan rezalet hani, kış lastiğini zaten almam
Kuru havada memnun etmeyen şey, beni kışın rezil eder diyerekten tercih etmedim.
Söylediğiniz gibi kar tecrübeniz varsa size dağda bayırda bol şans :) ne diyeyim :)
Bu arada 205-55-16 civarı nokian satan bir yer biliyorsanız benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
AhmetKadir
20-11-2017, 20:31
Nokian i cok seviyoruz ancak 2015te fd6 civic ime nokian aldigimda petlasla ayni paraydi. Simdi baktigimiz ebatta falken 340 nokian 480 civari. Babam orta halli bir kullanici tek lastige 140tl farki da hayatta vermez :) arabaya binmem taksiyle gezerim o paraya der:)
onursumer
20-11-2017, 20:47
Genelde yerli malı olduğu için verilen bir tepki bu petlas ıyy öö tarzı şeyler, petlasdan iyidir yazan arkadaşa yönelik söylemiyorum bunu, bende kullanmadan önce aynı fikirdeydim çünkü.
Goodyear isterse Cennet-Cehennem Hava yollarına lastik üretsin, beş para etmez bir otomobil lastik hamuru var. Üst düzey serileri varmıdır durum nedir bilmiyorum ama, effiency grip felan rezalet hani, kış lastiğini zaten almam
Kuru havada memnun etmeyen şey, beni kışın rezil eder diyerekten tercih etmedim.
Söylediğiniz gibi kar tecrübeniz varsa size dağda bayırda bol şans :) ne diyeyim :)
Bu arada 205-55-16 civarı nokian satan bir yer biliyorsanız benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
avrupa yakasındaysan bahçelievlerde derin lastik (0212) 441 38 06 geçen haftalarda cooper e nokian wd a4 u ordan aldım
senin ebadından i30 uma nokian wd4 kullanıyorum geçen sezon ondan almıştım hazır stoktu
Valla bende nokian üzerine kışlık lastik bilmem, 2 arabamda 2 sezon kullandım 195/65/15 WRD3 ü harbiden kalite lastikti, kampanya falan filan 2015 kışına tanesi 125 liraya falan gelmişti, şimdi Accorda Milestone marka denk geldi bi yerden 2016 45. hafta, bakalım nasıl olacak. Milestone Türkiyede üretiliyor bu arada Çankırıda, aynı zamanda petlas ve falkende öyle, yazlıklarım falken onlardan oldukça memnunum.
mehmetRS
20-11-2017, 20:58
avrupa yakasındaysan bahçelievlerde derin lastik (0212) 441 38 06 geçen haftalarda cooper e nokian wd a4 u ordan aldım
senin ebadından i30 uma nokian wd4 kullanıyorum geçen sezon ondan almıştım hazır stoktu
Çok teşekkür ederim, ben yarın arayayim burayı, umarım vardır ellerinde.
overblack
20-11-2017, 21:06
Nokian i cok seviyoruz ancak 2015te fd6 civic ime nokian aldigimda petlasla ayni paraydi. Simdi baktigimiz ebatta falken 340 nokian 480 civari. Babam orta halli bir kullanici tek lastige 140tl farki da hayatta vermez :) arabaya binmem taksiyle gezerim o paraya der:)
evet bu sene gerçekten çok zam yapmışlar.gerçi adamlarda haklı dolar 3.90 lira. aslında şöyle bir konu'da var şehiriçi güzergahlarda sakin kullanımda genelde her lastik işinizi görür. sadece buzlanma olan kısımlarda ve extrem yollarda iyi bir lastiğe ihtiyaç oluyor. ilk başta fazla para gibi gözükebilir ama benim jeep'te 2012 dot'lu japon malı toyo kış lastikleri var.çok para vermiştim alırken 19 jant çünkü. bu sene 5.senesi olacak hala kullanılabilir durumdalar.lastik işinde fiyat/performans ölçüsünü iyi yakalamak lazım.
bugün bursadan çanakkale ezine ye kadar tüm yol boyunca çok şiddetli bi yagmurla geldim yeni taktıgım nokianları test ettim valla inanın yazın aynı yolu her hafta gidip geliyodum ama bu lastiklerle inanın yazdan daha konforlu daha emniyetli daha da hızlı geldim bence çok fazlasıyla parasını hakediyor bu lastikler fiyat/performans da en iyisi
MertSerhanÖ.
20-11-2017, 23:49
2014 te 2 tane sıfır yokohama almıştım.o günden beri duruyordu depoda.bu kış takıcam tekrar bakalım nasıl bir cevap verecek :D:D
overblack
21-11-2017, 00:12
bugün bursadan çanakkale ezine ye kadar tüm yol boyunca çok şiddetli bi yagmurla geldim yeni taktıgım nokianları test ettim valla inanın yazın aynı yolu her hafta gidip geliyodum ama bu lastiklerle inanın yazdan daha konforlu daha emniyetli daha da hızlı geldim bence çok fazlasıyla parasını hakediyor bu lastikler fiyat/performans da en iyisi
olm sen zaten 50 km ile gidip geliyon çık konudan. :)
Sercan K.
21-11-2017, 08:40
175/65/14 Lassa Snoways 3 taktım bende. Daha önce kış lastiği tecrübem olmadı bakalım nasıl tutunacak. Dört gözle kar yağsın diye bekliyorum :D
175/65/14 Lassa Snoways 3 taktım bende. Daha önce kış lastiği tecrübem olmadı bakalım nasıl tutunacak. Dört gözle kar yağsın diye bekliyorum :D
3 sezondur kullanıyorum , bence fiyatına göre güzel lastik, çok profesyonel olmasa da karda orta karar diyebiliriz.
onursumer
21-11-2017, 10:43
ben picantoda kullandım 155 taban hayatımda karda bole tutunan lastik gormemiştim indiğim çıktığım yokuşlar vs kalırım dedim heryerden çıktım valla :D ebat ve araba kaynaklıda olabilir tabi bu tecrube
Sercan K.
21-11-2017, 11:50
ben picantoda kullandım 155 taban hayatımda karda bole tutunan lastik gormemiştim indiğim çıktığım yokuşlar vs kalırım dedim heryerden çıktım valla :D ebat ve araba kaynaklıda olabilir tabi bu tecrube
Benim araç 1998 Mazda 323. Dün bayağı yağmurluydu hava ıslakta gayet iyi tutuyor. Ama ben karda ne olacak onu merak ediyorum :D
eregli42
21-11-2017, 12:40
Öncelikle herkese merhabalar daha önceden paylaşıldı mı bilmiyorum ama Tyre reviews, tests and ratings - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/) şöyle bir site var dilediğiniz boyutta dilediğiniz marka modelin yorumlarını görebilirsiniz hatta güzel bir yanı daha var kullananlar tekrar alır mıyım konusunda da oy veriyor. Lastikler kalite kalite ayrılmış. Kendim de 2 takımdır 185/65/15 Lassa Snoways 3 kullanıyorum memnunum. F/P olarak başarılı olduğunu düşünüyorum. Petlas muhabbetine gelirsem yakınımda var ve kullandım yüksek süratlere de çıktım gayet başarılı.
Merhabalar,
205-45-17 ebatta uygun fiyatlı olarak Falken, Nexen, Petlas ve Kumho dikkatimi çekti.
Kumho wi31 kullanan, duyan var mı ? Çivilenebilir bir lastik olması İstanbul için fazla olabilir gibi bir izlenim bıraktı bende. Kuru havada sıkıntı çıkartır mı acaba ses veya tutuş olarak ?
KUMHO TIRE, İstanbul - Turkiye (http://www.kumho.com.tr/index.php?id=110000&c=1&pattern=WI31)
Sercan K.
21-11-2017, 14:35
Merhabalar,
205-45-17 ebatta uygun fiyatlı olarak Falken, Nexen, Petlas ve Kumho dikkatimi çekti.
Kumho wi31 kullanan, duyan var mı ? Çivilenebilir bir lastik olması İstanbul için fazla olabilir gibi bir izlenim bıraktı bende. Kuru havada sıkıntı çıkartır mı acaba ses veya tutuş olarak ?
KUMHO TIRE, İstanbul - Turkiye (http://www.kumho.com.tr/index.php?id=110000&c=1&pattern=WI31)
Bence İstanbul için gereksiz olur. Karsız yeminde bayağı gürültülü olur diye düşünüyorum.
Kış lastiğini kullanmadım, ama bir kış, kış lastiksiz vaziyette fena kara yakalandım; ki huyum değildir, sadece o kış biraz geç kalmıştım.
Good year nct5 yazlık ile, otomatik vites arabayla yüzüncüyıldan kanal 24e çıkan yokuşta, kalan arabaların arasından çıktım. Hiç bir yazlıktan öyle bir performans görmemiştim.
Her yoruma saygım var tabi, son zamanlarda bazı modellerde kendini bozmuş olabilir.
darkmoon
21-11-2017, 15:03
Bilgi tazelemesi yapalım
kış lastiği ve kar lastiği farklıdır.. kar lastiklerine çivi falanda çakılabilir şekilde üretilir..
yaz lastikleri 7 derecenin altında yolu iyi tutmıycağı için kış lastikleri tavsiye edilir. ve 1 kasım ile 1 nisan arası takılması önerilir genel de türkiyede.
Buzda ve karda kış lastiği etkili olsada bazı arkadaşlar karda tutmuyor buzda tutmuyor bu lastik der ama kış lastikleri bunun için yapılmaz o iş için kar lastiği gerekir..
mehmetRS
21-11-2017, 17:14
Kış lastiğini kullanmadım, ama bir kış, kış lastiksiz vaziyette fena kara yakalandım; ki huyum değildir, sadece o kış biraz geç kalmıştım.
Good year nct5 yazlık ile, otomatik vites arabayla yüzüncüyıldan kanal 24e çıkan yokuşta, kalan arabaların arasından çıktım. Hiç bir yazlıktan öyle bir performans görmemiştim.
Her yoruma saygım var tabi, son zamanlarda bazı modellerde kendini bozmuş olabilir.
Doğrudur, benim o sefer Effiencygrip almamdaki maksat zaten bir önceki Effiencygripten acayip memnun kalmış olmamdı ama, aynı desen aynı lastik ki tarihi daha yeni lastik olmasına rağmen, beni rezil etti ıslak zeminde.
Bir önceki Effiencygrip deneyimim mükemmeldi, özellikle ıslakta çok çok iyidi, onu kışta deneme şansım olmamıştı gerçi. Ama tövbe daha :)
makethewayforme
21-11-2017, 18:40
40 derece'nin resmi: https://i.hizliresim.com/lbRnvp.jpg (https://hizliresim.com/lbRnvp)
karı geçtim yağmurda bile zor :)
makethewayforme
21-11-2017, 18:45
evet bu sene gerçekten çok zam yapmışlar.gerçi adamlarda haklı dolar 3.90 lira. aslında şöyle bir konu'da var şehiriçi güzergahlarda sakin kullanımda genelde her lastik işinizi görür. sadece buzlanma olan kısımlarda ve extrem yollarda iyi bir lastiğe ihtiyaç oluyor. ilk başta fazla para gibi gözükebilir ama benim jeep'te 2012 dot'lu japon malı toyo kış lastikleri var.çok para vermiştim alırken 19 jant çünkü. bu sene 5.senesi olacak hala kullanılabilir durumdalar.lastik işinde fiyat/performans ölçüsünü iyi yakalamak lazım.
ben de Toyo Snowprox kullanıyorum 3 kıştır.
Istanbul içi sorun yaşamadım ama karlı dağ yollarında belli noktaya kadar çıkabildim, çok eğime/buza denk gelince zincir takmak zorunda kaldım belli yerlerde
ama bunu lastiğe bağlamıyorum
ölçülerim 245/40/18 ve aracım arkadan itiş
ölçüm ve çekişin arkadan olması, karda çok olumsuz etki ediyor
aynı marka/model lastik, 205-225/55/16-17 ve önden çekerde takılı olsa, benim kaldığım yerleri rahat geçer
===
bi sonraki kış lastiğimi 245/40/18 Nokian Hakkapelita almayı düşünüyorum. Biraz tuzlu, ama ondan ümitliyim. Nokian zaten iyi, ama Hakkapelita özel bi lastik. Sanırım çivisiz kış lastikleri içinde en agresif olanı Hakkapelita.
makethewayforme
21-11-2017, 18:51
bence gayet güzel verim alınır, 175 genişlik karda çok avantajlı olacaktır zaten
genişlik çok fark ediyor lastikte kışın, ince lastik karda ve buza büyük avantaj
Yiğit G.
21-11-2017, 21:05
hocam orası 10 derece bile yok :) 40 derecelik yokuş şu oluyor.
http://www.albeu.com/galeria/images/151551.jpg
overblack
21-11-2017, 22:14
siz iyimisiniz kardeşim? hayırdır? uludağ yolu 8.km villa et mangal.isteyen gelsin.ben rampanın sonuna çıktığımda çekmişim her kafadan bir ses çıkıyor?kendi işyerimin girişini benden daha mı iyi bileceksiniz?tamam kar yağdığında gelin. ben yolu açmadan normal kar lastiği ile çıkana 1 35'lik rakı+karışık ızgara ısmarlıcam. çıkamayan traktörcü'nün yol açma ve otoparkı temizleme parasını öder :) geçen sene 250 lira alıyorlardı bu sene 300*400 isterler. ;)
makethewayforme
22-11-2017, 09:15
siz iyimisiniz kardeşim? hayırdır? uludağ yolu 8.km villa et mangal.isteyen gelsin.ben rampanın sonuna çıktığımda çekmişim her kafadan bir ses çıkıyor?kendi işyerimin girişini benden daha mı iyi bileceksiniz?tamam kar yağdığında gelin. ben yolu açmadan normal kar lastiği ile çıkana 1 35'lik rakı+karışık ızgara ısmarlıcam. çıkamayan traktörcü'nün yol açma ve otoparkı temizleme parasını öder :) geçen sene 250 lira alıyorlardı bu sene 300*400 isterler. ;)
1= genelde en iyi karlı parkur sürücüleri, yılın çoğu günlerinde yollarında kar buz olduğu kuzey Avrupa ülkelerinden çıkar, misal Petter Solberg (Norveç), Tommi Makinnen (Finlandiya), Ari Vatanen (Fİnlandiya), Timo Salonen (Fİnlandiya), Bjorn Waldegard (İsveç), Hannu Mikkola (Finlandiya), Marcus Grönholm (Finlandiya), Juha Kankkunen (Finlandiya), Stig Blomqvist (İsveç)
ve daha niceleri.
bunların arasına bir de Uludağ'ımızdan katılan olduğunu bilmek gurur verici.
TechTurkey ve Uludağ ile bir kez daha gurur duydum.
===
2= Kar'ı geçtim yağmur hatta kuruda bile çıkması zor olan, ne kadar ciddi bir eğim olduğu aşağıdaki resimlerden anlaşılan 40 derecelik eğim (dağ)'a kar'da çıkabilen bir sürücünün aramızda bulunduğunu öğrendiğimde ise, tüylerim diken diken oldu
https://i.hizliresim.com/lbRnvp.jpg (https://hizliresim.com/lbRnvp) https://i.hizliresim.com/pGamAJ.jpg (https://hizliresim.com/pGamAJ)
overblack
22-11-2017, 17:13
1= genelde en iyi karlı parkur sürücüleri, yılın çoğu günlerinde yollarında kar buz olduğu kuzey Avrupa ülkelerinden çıkar, misal Petter Solberg (Norveç), Tommi Makinnen (Finlandiya), Ari Vatanen (Fİnlandiya), Timo Salonen (Fİnlandiya), Bjorn Waldegard (İsveç), Hannu Mikkola (Finlandiya), Marcus Grönholm (Finlandiya), Juha Kankkunen (Finlandiya), Stig Blomqvist (İsveç)
ve daha niceleri.
bunların arasına bir de Uludağ'ımızdan katılan olduğunu bilmek gurur verici.
TechTurkey ve Uludağ ile bir kez daha gurur duydum.
===
2= Kar'ı geçtim yağmur hatta kuruda bile çıkması zor olan, ne kadar ciddi bir eğim olduğu aşağıdaki resimlerden anlaşılan 40 derecelik eğim (dağ)'a kar'da çıkabilen bir sürücünün aramızda bulunduğunu öğrendiğimde ise, tüylerim diken diken oldu
akrabalarının isimlerini bilmezsin bana bişi yazmak için bütün finlilerin isimlerini ezberlemişsin :) bak bebeğim madem bu tür konulara vakıfsın,bana başkasının isimleri ile değil kendi isminle gel. bu işlerden anlıyormuşsun,yola kar düştüğü zaman çatraktan milli park girişine... "anahtarına" varmısın?
Nightfish
22-11-2017, 18:28
Gerilere gittim, pek bir detay maalesef bulamadım. Kormoran marka kışlık lastik düşünüyorum. Forumu arattığımda diğer konularda genellikle olumlu yorumlar yapılmış. Aracım Volkswagen Amarok. Bu seneye kadar tüm araçlarımda her kış çıkma lastik alırdım, hiç pişman da olmadım bugüne kadar. Yılda bir araç değiştirdiğimden sıfır almak da işime gelmiyor açıkçası.
Amarok için bulabildiğim en mantıklı çıkmalar 2014-2015 üretimi ve 1.400 TL civarı isteniyor. Buna bu parayı verene kadar sıfıra yöneleyim dedim. Sonuçta uzun süre götürmesi gibi bir derdim yok, arabayı satarken yanında da hediye edicem alana. 1 sezon götürse yeter diyerekten, ilandaki lastikler hakkında yorumunuzu alabilir miyim ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-kor-255-60-r18-112w-xl-suv-summer-kormoran-2556018-465461999/detay)
Yoksa lastik başı 70 TL fazladan verip Petlas mı almak gereklidir ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-255-60r18-112h-rf-m-pluss-explero-winter-w671-petlas-serhatteker.com-490245004/detay)
onursumer
22-11-2017, 18:30
Gerilere gittim, pek bir detay maalesef bulamadım. Kormoran marka kışlık lastik düşünüyorum. Forumu arattığımda diğer konularda genellikle olumlu yorumlar yapılmış. Aracım Volkswagen Amarok. Bu seneye kadar tüm araçlarımda her kış çıkma lastik alırdım, hiç pişman da olmadım bugüne kadar. Yılda bir araç değiştirdiğimden sıfır almak da işime gelmiyor açıkçası.
Amarok için bulabildiğim en mantıklı çıkmalar 2014-2015 üretimi ve 1.400 TL civarı isteniyor. Buna bu parayı verene kadar sıfıra yöneleyim dedim. Sonuçta uzun süre götürmesi gibi bir derdim yok, arabayı satarken yanında da hediye edicem alana. 1 sezon götürse yeter diyerekten, ilandaki lastikler hakkında yorumunuzu alabilir miyim ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-kor-255-60-r18-112w-xl-suv-summer-kormoran-2556018-465461999/detay)
Yoksa lastik başı 70 TL fazladan verip Petlas mı almak gereklidir ?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-255-60r18-112h-rf-m-pluss-explero-winter-w671-petlas-serhatteker.com-490245004/detay)
dedin kullanımda en ucuzunu almak mantıklı gibi duruyor fakat peşin almıyorsan karta taksitte petlas alabilirsin taksitte aradaki fark anlaşılmaz bile :)
Nightfish
22-11-2017, 18:36
dedin kullanımda en ucuzunu almak mantıklı gibi duruyor fakat peşin almıyorsan karta taksitte petlas alabilirsin taksitte aradaki fark anlaşılmaz bile :)
Çok teşekkürler yorum için.
Taksitle alacağım evet. Kormoran ilanının tarihi biraz eski, yarın sabahtan arayıp fiyatı teyid edeceğim. Kışlık lastik almamın tek sebebi de olur da öğlen ofisteyken kar yağışı başlar da akşama kadar tutarsa diye :) Sabahtan yağmaya başlarsa zaten ofise gitmiyorum. Kullandığım güzergah da tamamen TEM, trafik yoğunluğundan kar bile tutmuyor :)
Bir de lastikçilerden ve çevremden öğrendiğim kadarıyla 16 lastik üzerine ek ÖTV varmış. Bu sebeple Riken, Strial vs gibi garip markalar kaynıyor ortada. En azından adını duydum diye Kormoran'a yöneldim.
darkmoon
22-11-2017, 18:42
kormoran kışlıklarını bilmem normal lastiklerini şirket araçlarına arkadaşlarımın araçlarına çok aldık takdık memnun kalmayan henüz daha kimse görmedim.. kormoran michellinin yan firması .. çin malı markalarla karıştırmamak lazım..
kış lastiklerini bilmiyorum ama normal lastikleri gayet yeterli ..
Nightfish
22-11-2017, 18:47
kormoran kışlıklarını bilmem normal lastiklerini şirket araçlarına arkadaşlarımın araçlarına çok aldık takdık memnun kalmayan henüz daha kimse görmedim.. kormoran michellinin yan firması .. çin malı markalarla karıştırmamak lazım..
kış lastiklerini bilmiyorum ama normal lastikleri gayet yeterli ..
Öbür Kormoran konularında da senin yorumlarını okudum abi :) Eğer fiyat güncelse bu haftasonu gidip taktıracağım lastikleri.
darkmoon
22-11-2017, 18:55
lastik konusunda oponeo.co.uk diye bir site var buraya bak almadan önce.
puanlamalarına kullanıcı yorumlarına lastiklerin teknik özelliklerine.. kormoranın yazlıkları başarılı dediğim gibi kışlıkları hakkında bir tecrübe bilgim yok.. ordan bir araştır bak ..
akrabalarının isimlerini bilmezsin bana bişi yazmak için bütün finlilerin isimlerini ezberlemişsin :) bak bebeğim madem bu tür konulara vakıfsın,bana başkasının isimleri ile değil kendi isminle gel. bu işlerden anlıyormuşsun,yola kar düştüğü zaman çatraktan milli park girişine... "anahtarına" varmısın?
uuuvvvv çok sert bebegimm :D sen bırak bu işleri aşkk var mı aşşkk sen ondan bahsett :D
8.000rpm
22-11-2017, 22:00
Kış lastiği olarak Michelin ve Petlas kullandım , iki sezondur da Lassa kullanıyorum.
Gerçek kar tecrübelerime göre (kar döküntüsü değil , bildiğin kar) tutuş sıralaması yukarıda yazdığım gibi en iyi Michelin , en zayıf Lassa
Soğuk havada yağmurlu veya kuru asfaltta yine Michelin 1. sırada ama bu defa 2. Lassa , sonuncu Petlas
Yol gürültüsü ve tüketim açısından Lassa sanki bana diğerlerine göre daha iyi geldi. Michelin ve Petlas'ta gürültü ve tüketim daha fazla.
Talih.b16
22-11-2017, 22:39
Öbür Kormoran konularında da senin yorumlarını okudum abi :) Eğer fiyat güncelse bu haftasonu gidip taktıracağım lastikleri.
işin gurusu değilim ama daha kış lastiği alıp şikayet eden duymadı.
yıllarca Michelin kullandım yaz kış, sağolsun baba hallederdi o işleri.
şimdi kendim alıyorum, yazlık lastik bilindik markalar alıyorum, ***** tatil işleri falan 2000 km yol yapıyoruz. en son Goodyear aldım eagle sport 205 55 16,
millet çok şikayetci ama ben çok memnun kaldım.
kışlık laufenn marka aldım, hankook üretiyor daha ne yolda kaldım ne kaydım nede sorun yaşattı, geçen sene tanesini 180 TL ye almıştım. patlas lastikli iki araca bindim takoz gibi idi. frenleme çok kötüydü, ucuz ama yerli markaların bi kaç fırın daha ekmek yemesi gerekiyor bence.
Nightfish
22-11-2017, 22:47
işin gurusu değilim ama daha kış lastiği alıp şikayet eden duymadı.
yıllarca Michelin kullandım yaz kış, sağolsun baba hallederdi o işleri.
şimdi kendim alıyorum, yazlık lastik bilindik markalar alıyorum, ***** tatil işleri falan 2000 km yol yapıyoruz. en son Goodyear aldım eagle sport 205 55 16,
millet çok şikayetci ama ben çok memnun kaldım.
kışlık laufenn marka aldım, hankook üretiyor daha ne yolda kaldım ne kaydım nede sorun yaşattı, geçen sene tanesini 180 TL ye almıştım. patlas lastikli iki araca bindim takoz gibi idi. frenleme çok kötüydü, ucuz ama yerli markaların bi kaç fırın daha ekmek yemesi gerekiyor bence.
Çok teşekkürler yorum için. Aracım zaten 4 çeker. Kar yağdığında dışarı çıkmıyorum ancak yine de olur da bi acil durum olursa 'kış lastiği olmadan trafiğe çıkan maganda' olmak istemiyorum :)
Hayatım boyunca tek sorun yaşadığım lastik firması Motrio oldu. Bir tek bundan katiyen uzak durup yorumlara göre lastik alıyorum. Kormoran için de yorumlar gayet olumlu görünüyor. Petlas marka çıkma lastiği VW CC aracıma takmış, hiç bir sorun olmadan da kullanmıştım, o sebeple farkı vermeye değer mi diye düşünüyordum. Yarın ilanı veren firma ile görüşüp fiyatta değişiklik yoksa Cumartesi taktıracağım. Olmazsa yine ilanını paylaştığım Petlas'ı alacağım. Duruma göre yine konuya bilgilendirme mesajı atarım.
Yiğit G.
23-11-2017, 00:33
40 derecelik yokuşa yürüyerek çıkmaya kalksa insan armut gibi yuvarlanır aşagı :) Kuruda bile çıkamassın.MErcedesler vs 40 derecelik açılarda gösteri yaparlar bakın çıkabiliyoruz falan diye uzatmanın manası yok bence :) Bak 30 derece.. Daha ne gösterelim
https://i.ytimg.com/vi/tEEgINoP2-o/maxresdefault.jpg
40 derece jeep çıkmaya çalışıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=grra0fTKh9U
tequila818
23-11-2017, 08:01
abi selam, dediğin yer evet çok dik orayı karda çıkan lastik gerçekten çok başarılıdır şüphe yok. Sadece 40 derece başka bir şey, oraya takılmamak lazım. Ben de bu yazılardan sonra Nokian araştırmaya başladım, saol bilgi için.
Nightfish
23-11-2017, 08:40
Dün linkini paylaştığım Kormoran ilanı harika bir dükkan :) 4 kere telefonu aktardılar lastiklerle ilgili kişiyi bulabilmek için. Sahibinden.comdaki ilan için aradım dedim, oradaki ilanlar geçerli değil dedi :)
Sonuç olarak lastik yok, hatta ellerinde hiç lastik yok ve toptancıdan getiriyorlarmış. Buna ek olarak ne zaman geleceğini de bilmiyorlar. Harika bi işletme :D
Düzenleme ;
Hakikaten adam akıllı lastikçi bulmak oldukça zor. İnternetteki ilanların çoğunun yalan olduğunu keşfetmiş oldum. Dün paylaştığım Petlas ile Kumho arasında kalıp Kumho tercih ettim. Bu abideki fiyatlar genel olarak uygun.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-255-60r18-112t-kumho-ws31-kis-lastigi-sok-fiyat-serhatteker.com-501472273/detay)
Kutluhan
23-11-2017, 11:30
Buradaki yorumlardan dolayı bende Nokian wr d4 - 245/45 r18 100v xl sipariş ettim 3 iş günü içerisinde lastikçinin elinde olacakmış bakalım... Bu senede kartalkayanın en son virajı otellere gelmeden zincirsiz çıkabilecek miyim.. 2 senedir Continental - ContiWinterContact SSR son virajda zincir takmak zorunda bırakıyordu..
Grimlord
23-11-2017, 12:38
Dün Nokian WRD3 lastiklerimi taktırdım, gram ses yok. Pamuk gibi lastik. Yaz lastiğimden bile konforlu çıktı :D
Kamuran baya iyi lastik. Hem yazlık hem kışlık defalarca kullandım, eski şirketim de kullanırdı, hiç yolda kalanımız olmadı
Bu arada ben de matador siber snow aldım 215/55/16. Conti ürettiriyormuş bunu da. Kullandıkça yorumumu eklerim, ama kullanan varsa bir ön bilgi hiç fena olmazdı.
makethewayforme
23-11-2017, 13:38
:) senin anahtarından 3-4 tane koyman lazım, anca öyle olur, çünkü benim anahtar bmw 5
ayrıca ayıp oluyor, seviyemizi bozmayalım 44 yaştan beklenmeyecek mesajlar yazıyosun :) benim yanımda senin yaşında koca adamlar çalışıyor bana saygıdan bey diye hitap ediyorlar; burada herkes arkadaşça konuşuyor efendiliği bozmayalım
forumda hiç nokian hakkapeliitta kullanan oldu mu ? şurda linte görüntüsü var ?
Nokian 245/45 R19 102R XL Hakkapeliitta R2 Kış Lastiği Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/nokian-245-45-r19-102r-xl-hakkapeliitta-r2-kis-lastigi-uretim-yili-2017-4-adet-pm-HB000000SEGN)
bu modelden az getiriyor Nokian ithalatçısı, hemen bitiyor.
bi daha ki getirişinde hemen alıcam artık oyalanmadan
resimleri:
https://i.hizliresim.com/POA7GN.jpg (https://hizliresim.com/POA7GN) + https://i.hizliresim.com/g9DPbR.jpg (https://hizliresim.com/g9DPbR)
darkmoon
23-11-2017, 15:29
sende bmw 5 im var yanımda senin yaşında adamlar çalışıyor bana bey diyor diyorsun sonrada seviyeyi koruyalım diyorsun :) böyle bir mesaj yazdıkdan sonra ne kadar seviyeli bir cevap bekliyorsun merak ettim :)
Bir düzeltme anahtar bırakmada aracın modeli cinsi denkliği önemli değildir ferrarinin yanına passat anahtarıda koyulur rolly royce un yanına audi anahtarıda konulur iş kendine güvenmekde biter..
onursumer
23-11-2017, 16:37
forumda hiç nokian hakkapeliitta kullanan oldu mu ? şurda linte görüntüsü var ?
Nokian 245/45 R19 102R XL Hakkapeliitta R2 Kış Lastiği Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/nokian-245-45-r19-102r-xl-hakkapeliitta-r2-kis-lastigi-uretim-yili-2017-4-adet-pm-HB000000SEGN)
bu modelden az getiriyor Nokian ithalatçısı, hemen bitiyor.
bi daha ki getirişinde hemen alıcam artık oyalanmadan
ust postlarda paylaştım sürekli lastik aldığım yer derin lastik nokian bayi birkaç müşterisinede ozellikle getirtti bunlardan fiyat yüksek ama almak istiyorsan konuşursan getirir
235/50-19 sotto Zero aldim,bakalim nasil olucak performansi...
makethewayforme
24-11-2017, 10:37
ust postlarda paylaştım sürekli lastik aldığım yer derin lastik nokian bayi birkaç müşterisinede ozellikle getirtti bunlardan fiyat yüksek ama almak istiyorsan konuşursan getirir
saolasın :heyoo:
yeri de yakın sayılır burayı arıyorum hemen
Yiğit G.
24-11-2017, 11:47
aga kış lastiklerini taktırmakta ölüm.. balkondan çıkar , arabanın koltugunu poşetlerler koru , lastikleri götür , çıkan leş gibi lastikleri geri eve çıkar balkona koy.Allahtan hemen yan tarafta yıkama vardı lastikleri iyice üstündeyken yıkattım hemen yan tarafa lastikçiye geçtim.Öff bide torbaya 2 -2 koymuşlar lastikleri dünden beri belim ağrıyor valla.Neyse kurtulduk şimdilik.
Grimlord
24-11-2017, 12:00
aga kış lastiklerini taktırmakta ölüm.. balkondan çıkar , arabanın koltugunu poşetlerler koru , lastikleri götür , çıkan leş gibi lastikleri geri eve çıkar balkona koy.Allahtan hemen yan tarafta yıkama vardı lastikleri iyice üstündeyken yıkattım hemen yan tarafa lastikçiye geçtim.Öff bide torbaya 2 -2 koymuşlar lastikleri dünden beri belim ağrıyor valla.Neyse kurtulduk şimdilik.
Ben babamın lastiklerle kendi aracımınkini aynı gün yaptım abi, bir de beni düşün. Babamın lastikler 17 inç, eşek ölüsü gibi. Lastikleri poşetle koy götür, arabaya yükle. Sonra getir aşağı bodruma koy derken belim çatladı :D
Nexen'den vazgeçtim.Continin yan sanayisi Semperit 225/45/17 speed grip 3 91h aldım.F/p olarak performansı yeterli testlerde.
248TL'ye geldi tanesi bence bu ebatlardaki en iyi F/P
Semperit 225/45R17 91H Speed Grip 3 - Oto Kış Lastiği Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/semperit-225-45r17-91h-speed-grip-3-oto-kis-lastigi-uretim-yili-2017-p-HBV000008WTGN?magaza=KARLASOTOLAST%C4%B0K&utm_source=sm&utm_medium=facebook&utm_campaign=dpa-oto-lastik-bf&utm_content=dpa&utm_term=kategori-oto-aksesuarlari&wt_sm=facebook.dpa.kategori-oto-aksesuarlari.dpa-oto-lastik-bf)
en ucuz piyasada 310TL kara cuma nedeniyle 261tl bu paraya ancak 205/55/16 satılıyor :)
Nightfish
24-11-2017, 21:56
Nexen'den vazgeçtim.Continin yan sanayisi Semperit 225/45/17 speed grip 3 91h aldım.F/p olarak performansı yeterli testlerde.
248TL'ye geldi tanesi bence bu ebatlardaki en iyi F/P
Semperit 225/45R17 91H Speed Grip 3 - Oto Kış Lastiği Fiyatı (http://www.hepsiburada.com/semperit-225-45r17-91h-speed-grip-3-oto-kis-lastigi-uretim-yili-2017-p-HBV000008WTGN?magaza=KARLASOTOLAST%C4%B0K&utm_source=sm&utm_medium=facebook&utm_campaign=dpa-oto-lastik-bf&utm_content=dpa&utm_term=kategori-oto-aksesuarlari&wt_sm=facebook.dpa.kategori-oto-aksesuarlari.dpa-oto-lastik-bf)
en ucuz piyasada 310TL kara cuma nedeniyle 261tl bu paraya ancak 205/55/16 satılıyor :)
Ben lastik ararken tanıdıklarım o kadar fazla bahsettiler ki bu markadan. Çevremde kullanıp memnun olmayan duymadım.
Talih.b16
24-11-2017, 22:11
Semperit eskiden Mercedes te falan oem ekipmandı.
Şimdi durum nedir merak ettim.
Alan arkadas bilgi verirseniz sevinirim.
Semperit eskiden Mercedes te falan oem ekipmandı.
Şimdi durum nedir merak ettim.
Alan arkadas bilgi verirseniz sevinirim.
Açıkcası şuanki OEM ile ilgili bilgim yok.
Yalnız Semperit özellikle karlı ve buzlu havalardaki performansı çok iyi.
Ben İstanbul'da kullanıcağım için hem kuru hemde ıslak performansı benim için daha önemliydi.
Testlerde fren mesafesi kuruda Michelin Alpin5 ile aynı Nokian WR D4 den 1m uzun, ıslakda ise WR d4'den 1m kısa.
Nerdeyse 2'katı para verdiğimiz lastiklerle aynı performansı vermiş testlerde.
Kullanıcı yorumlarını takınca yazıcam umarım memnum kalırım :)
Talih.b16
24-11-2017, 22:58
Açıkcası şuanki OEM ile ilgili bilgim yok.
Yalnız Semperit özellikle karlı ve buzlu havalardaki performansı çok iyi.
Ben İstanbul'da kullanıcağım için hem kuru hemde ıslak performansı benim için daha önemliydi.
Testlerde fren mesafesi kuruda Michelin Alpin5 ile aynı Nokian WR D4 den 1m uzun, ıslakda ise WR d4'den 1m kısa.
Nerdeyse 2'katı para verdiğimiz lastiklerle aynı performansı vermiş testlerde.
Kullanıcı yorumlarını takınca yazıcam umarım memnum kalırım :)
Etiketi varmı acaba lastiğin.
Db yakıt değeri falan nasıl acaba?
Etiketi varmı acaba lastiğin.
Db yakıt değeri falan nasıl acaba?
https://eulabel.s-und-p.net/img.php?sl=0373306.01
bora1311
26-11-2017, 13:49
bugun bende yeni aldığım 205/55/16 ebatlarında nokian wr d4 leri taktırdım.
ilk izlenimim oldukca sessiz ve konforlu bi lastik, kardaki performansını merak ediyorum.
rain man
26-11-2017, 13:56
Konu resmen nokian virali gibi olmuş olacak ama doğruları söylemek gerek.
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum nokian-wr-d4-225-45-r17-91-h özelliklerinde 4 adet lastik taktım. Daha öncesinde kumho ecsta spt ku 31, modelini bilmediğim petlas kış lastiği, Michelin primacy 3, Michelin crossclimate ve Dunlop sportmaxx kullanmış birisi olarak ilk kez yağmurda güvenle gittim. Özellikle yağmurda yolculuk yapmayı çok seven biri olarak (mazoşistçe gelebilir kar ve yağmurda yolculuk yapmaya bayılıyorum) acayip farklı istedim. Özellikle ıslakta tutunmasi etiketin hakkını veriyor ve cidden çok sessiz bi lastik. Değeri bilinmediği için hala Michelin ve continentalden ucuz ama bu lastiği takan bir araba yolda kalıyorsa ya arabadan ya şoförden kaynaklı olur herhalde :)
Ocağı iple çekiyorum. Düşünenlere tavsiye ederim
AhmetKadir
26-11-2017, 14:13
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum nokian-wr-d4-225-45-r17-91-h özelliklerinde 4 adet lastik taktım. Daha öncesinde kumho ecsta spt ku 31, modelini bilmediğim petlas kış lastiği, Michelin primacy 3, Michelin crossclimate ve Dunlop sportmaxx kullanmış birisi olarak ilk kez yağmurda güvenle gittim. Özellikle yağmurda yolculuk yapmayı çok seven biri olarak (mazoşistçe gelebilir kar ve yağmurda yolculuk yapmaya bayılıyorum) acayip farklı istedim. Özellikle ıslakta tutunmasi etiketin hakkını veriyor ve cidden çok sessiz bi lastik. Değeri bilinmediği için hala Michelin ve continentalden ucuz ama bu lastiği takan bir araba yolda kalıyorsa ya arabadan ya şoförden kaynaklı olur herhalde :)
değeri anlaşılmaya başlandı :)
2015 sonbaharında 205-55-16 almıstım tanesı 165tl'den. suan aynı ebat 250tl cıvarı.
onursumer
26-11-2017, 14:16
değeri anlaşılmaya başlandı :)
2015 sonbaharında 205-55-16 almıstım tanesı 165tl'den. suan aynı ebat 250tl cıvarı.
aynen bende wd4 leri çok uyguna almıştım , zamdan once 205/45/17 wd a4 u 2200tl ye aldım ciddi zamlandı
bugun bende yeni aldığım 205/55/16 ebatlarında nokian wr d4 leri taktırdım.
ilk izlenimim oldukca sessiz ve konforlu bi lastik, kardaki performansını merak ediyorum.
Selamlar,
Ne ladara aldınız?
8.000rpm
26-11-2017, 19:14
Çıkan yazlıkları güzelce temizleyip kurutup streç filmle sarmanın bir zararı var mıdır?
Saklaması kolay , taşıması kolay vs vs
bora1311
27-11-2017, 06:25
Selamlar,
Ne ladara aldınız?
ekim ayı başımda hepsiburada.com dan tanesi 260tl civarina aldım, ücretsiz kargo ile geldi. üretim yılı olarak da eylül 2017 yılı lastiği gönderdiler.
Valla aynı duyguları paylaşıyorum, 1000KM ye yaklaştı nokianlar, öyle kar kış yağmur olmadı ama cidden sessiz.
Üzerindeki sava yazlıklara göre baya baya az sesi. Öğrendiğim bir bilgiyi de paylaşayım n11 den ben Aktaş oto dan aldım, ihraç eden firma imiş.
11.11 indirimi vs derken 205/55/16 ölçüyü 240 TL /Adet olarak aldım. 43 ve 38 / 2017 olarak geldi.
Arkadaşlar kış lastiği işin birkaç yerden fiyat aldım ama iyi olan Continental TS860 için 1400 lira + Casio saat hediye ediyorlar. Petlas ise 840 lira ama Petlasa pek güvenim yok.
Nokian bulunduğum yerde varmıdır bilmiyorum ama başka taviyeniz var mı?
Nevşehir’deyim ama kışlar çok sert geçmiyot geçen yıl kâr az yağdı 3-4 ay için 1400 lira da az değil varmı tavsiyeler?
Arkadaşlar kış lastiği işin birkaç yerden fiyat aldım ama iyi olan Continental TS860 için 1400 lira + Casio saat hediye ediyorlar. Petlas ise 840 lira ama Petlasa pek güvenim yok.
Nokian bulunduğum yerde varmıdır bilmiyorum ama başka taviyeniz var mı?
Nevşehir’deyim ama kışlar çok sert geçmiyot geçen yıl kâr az yağdı 3-4 ay için 1400 lira da az değil varmı tavsiyeler?
ebat nedir bilmiyorum ama 840 petlasa çok para ben 1 ay önce tanesini 200 liradan 4 tane nokian wrd 4 aldım tafsiyem nokian alman
blumenberg
03-12-2017, 00:46
Ben 4 adet kumho lastik aldım 850 TL sıfır. Kar performansını merak ediyorum çünkü tavsiye üzerine yöneldim bu markaya. Nokian da iyi diyorlar (205 55 16)
Yerli malı yurdun malıdır diyerek starmaxx taktım , 205/55/16..
Petlas için baya olumlu yorum var , aynı fabrika aynı ürün olduğunu söylediler..Kar yağınca görücez iyimi kötümü diye..
2015 de 195/65/15 Nokian WRD3 leri kampanya falan filan tanesi 100-110 liraya falan getirmiştim, şimdi fiyatlar ne olmuş. :D
Arkadaşlar 15" uygun fiyatlı lastiği Ankara da nereden alabiliriz.
hddsheriff
03-12-2017, 12:53
Kış lastiği özelliği olan 4 mevsim lastiklere ne diyorsunuz ? İşe yarar mı illa kış lastiği mi almak lazım.
sekizsilindir
03-12-2017, 15:18
Kış lastiği özelliği olan 4 mevsim lastiklere ne diyorsunuz ? İşe yarar mı illa kış lastiği mi almak lazım.
Yazın yaz, kışın kış lastiği özelliği olan "akıllı lastik hamuru" icat edilmedi diye biliyorum, 4mevsimi ticari bir söylem olarak düşünüyorum.
Grimlord
03-12-2017, 15:43
Arkadaşlar 15" uygun fiyatlı lastiği Ankara da nereden alabiliriz.
İvedikte lastikçi arkadaşım var, milestone petlas falan satıyor. İStersen numarasını vereyim, bir fiyat al
Bildiğim kadarıyla bu özellikte crossclimate var. Onun da kullanıcı deneyimlerine bakmak lazım.
Duyduğum kadarıyla ömrü çok az.
ebat nedir bilmiyorum ama 840 petlasa çok para ben 1 ay önce tanesini 200 liradan 4 tane nokian wrd 4 aldım tafsiyem nokian alman
205/55/r16 hocam tane 210’dan Nokian baktımda onada 250 lira taneden. Galiba petlas takacağım zaten kar pek olmuyor. Önceki Sava markaydı önceki sahibinden onunla bile fena değildi sava’dan iyidir herhalde.
hddsheriff
03-12-2017, 20:16
Yazın yaz, kışın kış lastiği özelliği olan "akıllı lastik hamuru" icat edilmedi diye biliyorum, 4mevsimi ticari bir söylem olarak düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla bu özellikte crossclimate var. Onun da kullanıcı deneyimlerine bakmak lazım.
Nokian Weatherproof almayı düşünüyorum çok km yapıyoruz 1 yılda yenilenecek zaten lastikler. İncelemeleri okuyup karar vericem
Şirket araçlarında vardı, geçen seneki karda çıkartamadı kimse arabaları. Bu sene şart koştuk bu lastikleri istemeyiz diye. Kişisel tecrübem olmadığı için çok bişey diyemiyorum ama 10+ kullanıcı şikayet edince vardır bir bildikleri herhalde.
hddsheriff
03-12-2017, 23:01
Şirket araçlarında vardı, geçen seneki karda çıkartamadı kimse arabaları. Bu sene şart koştuk bu lastikleri istemeyiz diye. Kişisel tecrübem olmadığı için çok bişey diyemiyorum ama 10+ kullanıcı şikayet edince vardır bir bildikleri herhalde.
Karda zaten çıkmıyoruz Burak , kar performansı süper olmak zorunda değil
Karda zaten çıkmıyoruz Burak , kar performansı süper olmak zorunda değil
yaa acil çıkmanı gerektirecek bi durum olursa hastalık saglık gibi bi durum mesela o zaman ne yapacaksın ??
hddsheriff
03-12-2017, 23:24
yaa acil çıkmanı gerektirecek bi durum olursa hastalık saglık gibi bi durum mesela o zaman ne yapacaksın ??
kış lastikli bir arabamız daha var abi :)
205/55/r16 hocam tane 210’dan Nokian baktımda onada 250 lira taneden. Galiba petlas takacağım zaten kar pek olmuyor. Önceki Sava markaydı önceki sahibinden onunla bile fena değildi sava’dan iyidir herhalde.
Ayni olcude petlas snowmaster w651'i 4kis kullandım, fiyatına gore gayet iyilerdir cekinecek hic birsey yok gayet güzeller kis kosullarinda(kolayoto.com da tanesi 185 lira gibi bisey buarada)
Hatta bu senede yeniden alacaktim ama sava eskimo 3+ gorunce etiket degeride petlasa gore cok daha iyi olunca 740liraya onlari aldim dedigim siteden. Bu konu icinde cok yorumum varsir petlasa dair bulabilirsin Kullanip tecrube edindikcede yazarm sava hakkimda yorumlarımı,
Bu petlas
http://kolayoto.com/eulabel.php/?energyLabel=E&wetGripLabel=C&soundDecibels=71&soundWaves=
Buda eskimo 3+
Sayfanin altina dogru yaziyor
Sava eskimo s3+ - Guvenilir kış performansı (http://www.sava-tires.com/sava/tr/tires/passenger/eskimo-s3/)
Ayni olcude petlas snowmaster w651'i 4kis kullandım, fiyatına gore gayet iyilerdir cekinecek hic birsey yok gayet güzeller kis kosullarinda(kolayoto.com da tanesi 185 lira gibi bisey buarada)
Hatta bu senede yeniden alacaktim ama sava eskimo 3+ gorunce etiket degeride petlasa gore cok daha iyi olunca 740liraya onlari aldim dedigim siteden. Bu konu icinde cok yorumum varsir petlasa dair bulabilirsin Kullanip tecrube edindikcede yazarm sava hakkimda yorumlarımı,
Bu petlas
http://kolayoto.com/eulabel.php/?energyLabel=E&wetGripLabel=C&soundDecibels=71&soundWaves=
Buda eskimo 3+
Sayfanin altina dogru yaziyor
Sava eskimo s3+ - Guvenilir kış performansı (http://www.sava-tires.com/sava/tr/tires/passenger/eskimo-s3/)
Galiba petlas alacağım önceki lastiklerim sava idi memnundum. Direk bayiden alacağım kargo 2-3 gün sürse yetişmiyor pek zaten kargo ile alırsamda Nokian alırım.
Birde geçen yıl galiba Petlas çatlama oluyormuş iç tarafta dikkat ettiniz mi hiç sizede oldu mu?
Galiba petlas alacağım önceki lastiklerim sava idi memnundum. Direk bayiden alacağım kargo 2-3 gün sürse yetişmiyor pek zaten kargo ile alırsamda Nokian alırım.
Birde geçen yıl galiba Petlas çatlama oluyormuş iç tarafta dikkat ettiniz mi hiç sizede oldu mu?
Yazligida kisligisa lastikcide birakiyodum hep depo niyetine.saklama kosullarindan dolayi çatlamış olabilr bilemiyorum ama bende lastikcimde incelerim hep taktirmadan ne icinde ne disinda hic birsey yoktu 4kis boyunca. Gonul rahatliyla alip takabilirsin cok canini aldim hic bir yerde yolda yüzümü kara cikartmadi 4sezon gorevini yapti 25 30bin km. sadece 4.kis diğer 3 kisa gore karda çok minik performansı azaldi ama yine fazlasiyla yetti
Ve ani bir kararla petlas yerine nokian almaya karar verdim. Bayideki arkadaş en yumuşak lastik dedi alıyosan bu işin piri nokian al diyince Nokian’da karar kıldım. Elinde d3 varmış d4 de birkaç güne elimde olur dedi normalde fark yok aralarında ama hangisini istersen ondan takalım dedi etiket olarak D4 önde olduğu işin D4 dedim.
2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm)
ee şimdi bu test sonuçlarına göre d4 okadarda mükemmel değil mi?
Ve ani bir kararla petlas yerine nokian almaya karar verdim. Bayideki arkadaş en yumuşak lastik dedi alıyosan bu işin piri nokian al diyince Nokian’da karar kıldım. Elinde d3 varmış d4 de birkaç güne elimde olur dedi normalde fark yok aralarında ama hangisini istersen ondan takalım dedi etiket olarak D4 önde olduğu işin D4 dedim.
ebat nedir kaça aldın ? acayip fiyat artmış diye duydum arkadaş almaya gitmiş benim ebatın aynısını 1 ay önce 200 tl den aldıgım aynı lastik şimdi 250 olmuş
onursumer
08-12-2017, 19:41
2017 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Reviews (http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm)
ee şimdi bu test sonuçlarına göre d4 okadarda mükemmel değil mi?
super değil zaten fiyat performans ortalaması iyi ama genede her ebatta değil :)
ebat nedir kaça aldın ? acayip fiyat artmış diye duydum arkadaş almaya gitmiş benim ebatın aynısını 1 ay önce 200 tl den aldıgım aynı lastik şimdi 250 olmuş
Sorma hocam ya aynen 205/55/R16 geçen hafta baktım 250 liraydı şimdi 270'den aldım KolayOto'dan. Buradaki bayi'ye gelip takılacak. Genel olarak fiyatlarda artış var. Zaten birazda geç kaldım sayılır.
Buradaki bayide D3 varmış ona 290 lira dedi e tabi doğal olarak internetten biraz pahalı ama acelem olmadığı için ben D4 olsun dedim etiket değerleri daha iyi duruyordu.
205/55/16 Nokian WR D4 kullanıyorum, yaklaşık 3000km oldu takalı. Kar üzerinde sürüş imkanım daha olmadı fakat ıslak zeminde yol tutuş ve özellikle frenaj tatmin edici değil. Sürüş güvenimi ıslak zeminde ciddi derecede düşürdü keşke Sottozero veya TS860 alsaydım.
onursumer
11-12-2017, 20:27
205/55/16 Nokian WR D4 kullanıyorum, yaklaşık 3000km oldu takalı. Kar üzerinde sürüş imkanım daha olmadı fakat ıslak zeminde yol tutuş ve özellikle frenaj tatmin edici değil. Sürüş güvenimi ıslak zeminde ciddi derecede düşürdü keşke Sottozero veya TS860 alsaydım.
aynı ebadı kullanıyorum 2. sezonum ben çok memnunum ozellikle ıslakta çok güven vermişti bana
kalipson
11-12-2017, 20:49
İstanbul'da Michelin kışlık lastikleri en uygun alabileceğim yer neresidir?
kalipson
17-12-2017, 19:25
İstanbul'da Michelin kışlık lastikleri en uygun alabileceğim yer neresidir?
Konuyu miniden bi hortlatayım...
Sava lastikleri için de yorumlar varsa dinleyebilirim :)
Konuyu miniden bi hortlatayım...
Sava lastikleri için de yorumlar varsa dinleyebilirim :)
Ben yeni aldim suanlik gayet guzel gibiler yağmur kar arttikca guncellerim bilgilerimi (eskimo 3+)f/p açısından gayet mantıklı ab etiket degeri ikiside c/c olan bir lastik. Almamdada Mr.K bilgi verdi yeterince ma lum kari kisi baya sert olaj Bosna'da yasadigi donemde fwd rwd awd binek ticari tum araclarimda vardı şüphen olmasin dedi ondan sonra yapıştırdım geldi :D hatta gorurse tagi kendiside yazar yine
kalipson
17-12-2017, 23:13
Ben yeni aldim suanlik gayet guzel gibiler yağmur kar arttikca guncellerim bilgilerimi (eskimo 3+)f/p açısından gayet mantıklı ab etiket degeri ikiside c/c olan bir lastik. Almamdada Mr.K bilgi verdi yeterince ma lum kari kisi baya sert olaj Bosna'da yasadigi donemde fwd rwd awd binek ticari tum araclarimda vardı şüphen olmasin dedi ondan sonra yapıştırdım geldi :D hatta gorurse tagi kendiside yazar yine
Teşekkür ederim. Ben de Sava için nette olumsuz bir yoruma denk gelmedim. Hepi topu yaza kadar yapacağım km varsın olsun 1000-1500 km ve agresif de kullanmadığım için bi dünya para yatırmak mantıksız geliyor. Günlük de kullanmıyorum. Garajda yatıp duruyor. Normalde takacağım arabaya maddi anlamda bişey esirgememeye çalışıyorum gücüm yettiğince ama zaten doğru düzgün vakit bulup da arabaya binemediğim için bu sefer tutumlu davranacam.
Kısa süre içerisinde almış olurum sanırım. 225/40/18 ya da 235/40/18 olacak.
Teşekkür ederim. Ben de Sava için nette olumsuz bir yoruma denk gelmedim. Hepi topu yaza kadar yapacağım km varsın olsun 1000-1500 km ve agresif de kullanmadığım için bi dünya para yatırmak mantıksız geliyor. Günlük de kullanmıyorum. Garajda yatıp duruyor. Normalde takacağım arabaya maddi anlamda bişey esirgememeye çalışıyorum gücüm yettiğince ama zaten doğru düzgün vakit bulup da arabaya binemediğim için bu sefer tutumlu davranacam.
Kısa süre içerisinde almış olurum sanırım. 225/40/18 ya da 235/40/18 olacak.
Herturlu o sartlarda is yapar goturur ben gunluk olarak aldim bundan oncede petlas w651 vardi oda bikere yuzustu bırakmadı savalarinda ayni sekilde hatta daya iyi olacagina eminim.
En leş neydugu belirsiz kislik bile olsa en ala yazlik lastikten guzel tutacagi icin 7 derece altinda ve ankara sogugunda :D
1000 2000kmde dert etmedem al gitsin :D tabani ufak olana sulanman mantikli olacaktir
Nokian ile tecrübeler
Geçen hafta cuma günü güzergahımda gizli buzlanma vardı yoldan çıkanlar kaza yapanlar çoktu.
Hiç sorun yaşamadan kaymadan etmeden gidebildim sadece karda denemek kaldı
Araç currie
Gordum ve arttiriyprum en son z4te wrd3mu ne vardi ondan bile iyi :D hatta bana gore kislik en ii lastik. Cunku baska marka kullanma ihtiyacim hicbizaman olmadi : )
kalipson
19-12-2017, 19:47
Ben de arttırıyorum.... :D
Michelin'in yan ürünü Riken hakkındaki görüşler nedir?
kalipson bir üstündeki mesajla Onur net soylemis arttirma :D kafada sonra o mu bumu derken cok karisma oluyor :)
Continental Wintercontact SI kullaniyorum 205/55/16 ebat. Wintercontact TS serisinin yeni versiyonu. Türkiye'de çıktı mı bilmiyorum ama yakında gelir.
Otobanda çok kullandığım için sessiz olmasına dikkat ettim kış lastiği alırken. Kuru zeminde gayet sessiz. Cooper marka 4 mevsim lastiklerim daha gürültülü hatta kıyaslama açısından. Karda yanal tutunma ve frenajı gayet iyi, güven veriyor.
Bu arada Toronto kışı için bahsediyorum. İstanbul, Ankara için yeter de artar bile.
http://i67.tinypic.com/293brl2.jpg
Bunun dışında daha uygun bakıyorum General Altimax Arctic (Continental'in alt markası), Gislaved (Nokian'ın İsveçli rakibi) kış lastiği önerebilirim. Türkiye'de satılıyor bildiğim kadarıyla, pek tanınmasa da Kuzey Amerika'da çok tercih ediliyor bu ikili.
Shadow_Dancer
21-12-2017, 19:33
Beyler kormoran snowpro kullanan var mı aranızda ?
kalipson
21-12-2017, 19:50
Michelin'in yan ürünü diye baya bi reklamı dönüyor bu ara. Geçen sene hiç böyle bi reklamı yoktu. Özellikle takip etmiştim.
Kalitesi hakkında yorum yapamıyorum; çünkü bilmiyorum.
Shadow_Dancer
21-12-2017, 19:58
isimden kaybediyor.. lastikçi bayaa meth etti bugün..
kalipson
21-12-2017, 21:06
isimden kaybediyor.. lastikçi bayaa meth etti bugün..
Aynen
İsim offside
Nightfish
21-12-2017, 21:17
Ben bayağı araştırmıştım. Kumho aldım en son ancak aldığım lastikçi bile keşke stokta olsaydı da Kormoran verseydik, daha uyguna daha sağlam lastik alırdın demişti. Önceki sayfalarda da sorgulamak için link koymuştum hatta.
Çevremde kötü yorum yapan görmedim ben.
Merhaba arkadaşlar. Ford Tourneo custom (Caravelle sınıfı) aracım için 215/65/16c 109/107T ebatlarında kışlık lastik tavsiyesine ihtiyacım var. Üzerinde Continental vanco2 geldi ama ıslak zeminde hafif virajlı rampalarda tutunma problemi var. Araç binek tip 8+1. Aile aracı olarak kullanılıyor. Yük en fazla 500 kg. Kar kış çok olmuyor. Islak zemin performansı daha önemli.
Merhaba arkadaşlar. Ford Tourneo custom (Caravelle sınıfı) aracım için 215/65/16c 109/107T ebatlarında kışlık lastik tavsiyesine ihtiyacım var. Üzerinde Continental vanco2 geldi ama ıslak zeminde hafif virajlı rampalarda tutunma problemi var. Araç binek tip 8+1. Aile aracı olarak kullanılıyor. Yük en fazla 500 kg. Kar kış çok olmuyor. Islak zemin performansı daha önemli.
size bir öneride bulunayım kış lastiği olarak değilde uygun lastik için. aynı şekilde vitomuz vardı 8+1 aile aracı yük taşımıyorduk. c sınıfı lastik daha sert olduğu için yük endeksini hesaplayıp (102 xl falandı sanırım) o şekilde binek lastik almıştık suv lastiğide olabilir. daha uyguna gelmişti hemde daha konforlu olmuştu araç
size bir öneride bulunayım kış lastiği olarak değilde uygun lastik için. aynı şekilde vitomuz vardı 8+1 aile aracı yük taşımıyorduk. dediğiniz lastiklere bende bakıyorum. Aracı yeni aldım. Normalde tüm araçlarımla full depo kantara çıkarım ama buna fırsat bulamadım daha. Öneriniz için teşekkürler.
Bu yıl sava kullanacağım. Tecrübelerimi buraya yazarım.
https://i.hizliresim.com/1E1Mqp.jpg (https://hizliresim.com/1E1Mqp)
bende 225-45-17 için Falken Eurowinter HS01 aldım hepsiburada dan.388 tl tanesi 3218 üretimli geldi bir günde elime.inşallah iyi çıkar memnun kalırım.
Ben geçen yıl aracım için Falken Eurowinter HS01 serisi lastik aldım.
Geçtiğimiz yıl kar buz hiç olmadığı için test imkanım olmadı ancak kuru zemin frenlemesi zayıf geldi sert frenajda durmakta zorlandım birkaç kez.
Yine kuru zeminde oldukça sessiz ve bozuk yollarda Potenzalara göre yumuşak olması nedeniyle konforlu.
Kış tecrübesini bu yıl kar görmemiz halinde paylaşırım.
Grimlord
30-10-2018, 14:25
Memnun kalırsın abi, hamuru yumuşak, yol sesi falan fazla yok. Başarılı fiyatına göre. Goodyearın yan markasıydı sanırım
Memnun kalırsın abi, hamuru yumuşak, yol sesi falan fazla yok. Başarılı fiyatına göre. Goodyearın yan markasıydı sanırım
Evet goodyear ın yan markasıymış.
Goodyear fiyatları 800tl ye dayanınca yarı fiyatına sava tercih etmek durumunda kaldım.
Faturasını da Emir’e aldım. Kar yağmazsa tahsile gideriz artık :))
Ford tourneo custom aracım dolu depo ve sürücü ile 2550 kg geliyor. 102 yük endeksi lastik başı 850 kg kapasite sunuyor toplamda 3400 kg. Linkteki lastik yeterli olur mu acaba?
I'm not a bot | Hepsiburada (https://www.hepsiburada.com/nokian-215-65-r16-102h-xl-wr-d4-kis-lastigi-uretim-yili-2018-p-OTKMT429511)
Update de ben yapayım 225/45R17 ebatta öneri - kullanıcı yorumu alabilir miyim?
AhmetKadir
27-11-2018, 21:24
Suan falken fiyati ucuzladi hepsiburadada 2 ay oncesine göre. Ben 1650ye aldim suan 1450 falan 4 adeti.
Suan havalar 8 10 derece civari igdirda karda deneme sansim olmadi. Yagmurda da araba 4 ceker olduhu icin zaten sikinti yok.Ancak daha once civicte nokian wr d4 kullanmistim. Falken bariz gurultulu ona gore. Ancak aradaki fiyat farki da 800tl yi buluyor. Arabaya saglam yalitim yaptirilir:)
Bende Nokian wr d4 aldım,hasretle kullanmayı beklıyorum.
Yarın biraz fiyat araştırması yapıcam. Bi de 2. el 1 sezon kullanılmış wrd4 buldum, konuştum. Kafamdaki rakamlara sıfır denk gelmezse wrd4 leri alırım muhtemelen bakalım :)
Bende gecen yil aldim eskimo3+ larida pek bisey goremedim dogru durust kis göremediğiz icin. Ama ıslakta falan gayet güzeldi. Darisi bu senenin basima
Update de ben yapayım 225/45R17 ebatta öneri - kullanıcı yorumu alabilir miyim?
Sene 2013mü neydi CLK varken 2006 veya 7 tarihli kullanılmış Marshall almıştım aynı ebatta bizim İbrahim Mısır'dan. Kağıt üzerinde baktığında göze en kötü görünen seçenek gibi durmasına rağmen inan aynı dönemde E320'de kullandığım 0km Michelinlerden bir fark görmedim. Focus'ta da Pirelli mi Good Year mı ne vardı. Daha farklı tecrübeler de var ama yie bu Marshalllar üzerinde gidersek karda araba çekmişliğim dahi var, RWD olarak dahi hiçbir kışlık lastikle bir problem veya bir diğerine göre bariz bir avantaj hissetmedim.
E320'de de artık kışlık Starmaxx yazlık Petlas'a geçtim çift Michelin takımdan.
Diyeceğim o ki KIŞLIKTA neyi ucuza buluyorsan tak gitsin. Hele sana rahatlıkla söyleyebilirim, bileğin de sağlam zaten. :D
AhmetKadir
28-11-2018, 06:35
Sene 2013mü neydi CLK varken 2006 veya 7 tarihli kullanılmış Marshall almıştım aynı ebatta bizim İbrahim Mısır'dan. Kağıt üzerinde baktığında göze en kötü görünen seçenek gibi durmasına rağmen inan aynı dönemde E320'de kullandığım 0km Michelinlerden bir fark görmedim. Focus'ta da Pirelli mi Good Year mı ne vardı. Daha farklı tecrübeler de var ama yie bu Marshalllar üzerinde gidersek karda araba çekmişliğim dahi var, RWD olarak dahi hiçbir kışlık lastikle bir problem veya bir diğerine göre bariz bir avantaj hissetmedim.
E320'de de artık kışlık Starmaxx yazlık Petlas'a geçtim çift Michelin takımdan.
Diyeceğim o ki KIŞLIKTA neyi ucuza buluyorsan tak gitsin. Hele sana rahatlıkla söyleyebilirim, bileğin de sağlam zaten. :D
Piyasada yeni tarihli marshall yok galiba :)
Subarunun ustunde gelen kisliklar 2008 dot luydu:D karda buzda sorun yasamadim da uzun yolda giderken 120 130lu hizlarda bi sikinti yasatirsa korkusuna falkenleri aldim.
215 45 17 efsane marshall isteyen varsa yollayabilirim:D