Orijinalini görmek için tıklayınız : Cantürk? Nam? Coil Tavsiye?
Bir ank da benden gelsin. Leon un önü ona bastırmıştım. Engin abide şeker gibi esnaftır.
Osman Bahadır
03-09-2012, 21:47
Amortisör sertleştirmem lazım. Sertleştirme haricinde başka hiçbir müdahale olmayacak. Ankara'dan İstanbul'a, ANK'ye göndersem mi? Yoksa söktürmekle, taktırmakla, kargoyla uğraşmayıp burada işini düzgün yapan bir amortisörcü mü bulsam? Ankara'da genelde Ayanlar'ı duydum. Ne kadar düzgün yapar bilemiyorum. Var mıdır iş yaptıran? Veya başka Ankara'dan amortisörcü tavsiyesi olan? Ama bu işi karadüzen değil, teknik olarak garantili yapan biryer lazım. Nam'ı düşünmüyorum.
tolgasena
25-09-2012, 10:30
Arkadaşlar selamlar..
Daha önce kocaelinde coilover yapan firma (isim vererek reklama girmeyelim dedik) hakkında yorum atmıştım "saygılı adamlar, esnaflar" diye.. Iste o yorum için özür diliyorum..
2 ay önce İstanbul dan çıktım gittim coil yaptırdım.. Dönerken otobanda takırtılar başladı.. Dedim el yapımı sonuçta.. Bir iki kere ayar mayar toplar.. 1 hafta sonra tekrar gittim "ahh şunu unutmuşuz" dediler okeyy dedim döndüm.. Arabayı basalım fotoğraf çekelim dedim bastım, yükseltemedim, yükselmedi.. Tekrar gittim söktüm verdim bakım yapalım dediler.. Orjinalleri taktık.. Ha bu arada ilk takıldığında bana verdiği orjinal amortisörümün teki farklı teki farklı.. Neyse depodan buldu taktı..
1 Ay Sonra ...
Dün arkadaşımla gidelim coilleri taktıralım ordan da izmit e balık yemeye gideriz dedik çıktık yola.. Gittik siz yabancı değilsiniz mantalitesiyle epeyce bekledik.. Derken aldı bizim arabayı lifte.. Söktü (yağı da komple boşalttı 9 da sanayide C2 ye sanzuman yağı koycak adam aradık).. Neyse dönerken hoop birdaha dangır dungur..
Şuanda Umraniye Sanayi Sitesi Başaran Amortisör de arabanın adam olmasını beklerken çayımı yudumluyorum..
350 tl coiller
250 tl ye yakın yakıt + yol masrafı
50 tl sanzuman yağı
Vee g.te giren kocaman bir coilover..
Diyeceğim o ki.. "Abi bayramın mübarek olsun"a bile uğramamanız..
Gökhan Bilgin
27-09-2012, 23:33
Arkadaşlar selamlar..
Daha önce kocaelinde coilover yapan firma (isim vererek reklama girmeyelim dedik) hakkında yorum atmıştım "saygılı adamlar, esnaflar" diye.. Iste o yorum için özür diliyorum..
2 ay önce İstanbul dan çıktım gittim coil yaptırdım.. Dönerken otobanda takırtılar başladı.. Dedim el yapımı sonuçta.. Bir iki kere ayar mayar toplar.. 1 hafta sonra tekrar gittim "ahh şunu unutmuşuz" dediler okeyy dedim döndüm.. Arabayı basalım fotoğraf çekelim dedim bastım, yükseltemedim, yükselmedi.. Tekrar gittim söktüm verdim bakım yapalım dediler.. Orjinalleri taktık.. Ha bu arada ilk takıldığında bana verdiği orjinal amortisörümün teki farklı teki farklı.. Neyse depodan buldu taktı..
1 Ay Sonra ...
Dün arkadaşımla gidelim coilleri taktıralım ordan da izmit e balık yemeye gideriz dedik çıktık yola.. Gittik siz yabancı değilsiniz mantalitesiyle epeyce bekledik.. Derken aldı bizim arabayı lifte.. Söktü (yağı da komple boşalttı 9 da sanayide C2 ye sanzuman yağı koycak adam aradık).. Neyse dönerken hoop birdaha dangır dungur..
Şuanda Umraniye Sanayi Sitesi Başaran Amortisör de arabanın adam olmasını beklerken çayımı yudumluyorum..
350 tl coiller
250 tl ye yakın yakıt + yol masrafı
50 tl sanzuman yağı
Vee g.te giren kocaman bir coilover..
Diyeceğim o ki.. "Abi bayramın mübarek olsun"a bile uğramamanız..
çok açıklayıcı olmuş..
GokhanK.
28-09-2012, 09:59
abi en temizi marka coil. ben aldım taner erbay dan.gelmesini bekliyorum. :)
Güncel diyelim.
Şimdilerde neresi revaçta?
2012 elantranın yol tutuşu için yere basmam lazim ancak 50mm yayı mevcut değil. Presletmek iş görür mü? Bir de güncel fiyatları biliyorsanız paylaşır mısınız lütfen?
teşekkürler
fatihtemizer
25-03-2013, 13:21
Güncel diyelim.
Şimdilerde neresi revaçta?
2012 elantranın yol tutuşu için yere basmam lazim ancak 50mm yayı mevcut değil. Presletmek iş görür mü? Bir de güncel fiyatları biliyorsanız paylaşır mısınız lütfen?
teşekkürler
537 624 17 88 engin akın ank ara kardesim..
zannetmiyorum olabileceğini ama genede sormak istedim
daha doğrusu orjinali gibi olmaz sanırım
benim araçta koni sarı sport ayarlı amortisorler var
sanırım artık bozuldular
tamiri mümkünmü sizce ?
fatihtemizer
25-03-2013, 14:02
engın amortısor tamırınıde yapıyor sanırsam ıstersenız bır sorun tabi yenısı gıbı olur mu bılmıyorum ama iyi işler yapıyor
cem_subasi
28-03-2013, 15:46
Bana göre bu işin üstadı piri engin abidir hiç bir sorun yaşamadık ve duymadım :) Forever ANK :)
cem_subasi
28-03-2013, 15:48
sanırım artık bozuldular
tamiri mümkünmü sizce ?
Aynı sorun benim arkadaşımın corsa c'sinde var bizde şüphelenmeye başladık. Aynı koninin sertlık yumuşaklık ayarlı amortisörü var fakat ne ayar yapsakta çok sekiyo acaba konidemi bi problem var ?
Schecter
28-03-2013, 16:20
koni götürdüm geçen ay nam'a
amortisör keçesi ve yeni gaz basmak için adet fiyatı 200tl istediler. fiyat veren kişinin adını bilmiyorum. bana çok geldi çıktım.
belkide bana olan fiyatıydı çünkü adamına göre fiyat verdiklerini biliyorum. sürekli alışveriş yapan için lafım yok ama piyasada 80tl alırlar dediler gittim 200 çektiler. illa yanında birini götüreceksin.
berkay_aydin
28-03-2013, 16:37
benim eski corsada vardı sarı koniler, sadece sertlik ayarı vardı, performansı çok güzeldi ama bizim yollarımıza uygun değillerdi galiba, kısa sürede lakluk sesler gelmeye başlamıştı, 3,5 hr yay vardı üstünde, araba basık değildi yani :)
dun gece can sıkıntıı kar lastıklerını soktum yazlık jantlarımı takmak ıcın sonra sıcak suyla coıloverlerımı temızleym dedım amortusor mılıne gıren tozluk sıkısmıstı duzeltım dedım ıcınde takoz vardı ben bu amortusorlerı sıfır aldım ve ıcınde boyle bırsey yoktu daha once sag arkadan ses gelıyor dıyee melih ö nün tavsıyeıyle ızmıtte canturk amortusore gıttım bır kac ısım verdım derdımı anlattım soktuler sonra aldı ust katta bırsey yaptı orda calısan ayı benım amortuserlerı yere attı takarkende cekıcle ezdi aradan zaman gectı sonra dun gece kafama takıldı ıcıme sınmedı sabah erken saatte sanaıe gıttım sokturdum ve gordumkıı manzara karsımda ben buna bır dunya para odedım ve paramla rezıl oldum hakkımı helal etmıyurm allaından bulsunlar ...
http://d1304.hizliresim.com/18/6/ltpnl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://f1304.hizliresim.com/18/6/ltppl.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1304.hizliresim.com/18/6/ltpql.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://b1304.hizliresim.com/18/6/ltprg.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
yayda kırıklık yok jet tasıyla kesmeye kalkmıslar somunlar yalama takarkende ters takmıstı neden ters takıldıgıı ortaya cıktı
yayda kırıklık yok jet tasıyla kesmeye kalkmıslar somunlar yalama takarkende ters takmıstı neden ters takıldıgıı ortaya cıktı
custom coıl vs bu olaylara bu yuzden karsıydım ama sımdı kesınlestırmıs oldunuz cok gecmıs olsun cana gelebılme ıhtımalıde vardı mala gelmıs saglık olsun
low&slow
05-04-2013, 23:51
Beşyol pakten mutlu sanayi sitesinde k-sport var custom coilover veya marka coilover'da yardımcı olurum düşünen varsa gelsin buyursun test etsin ömür boyu garanti veriyoruz. :) Aynı şekilde press ve airride hizmetimizde var.
ben malında falan deyıll bu dunyanın en zor ısı cahıl ınsanla ugrasmak ayı dıye tabır ettım arkadas bı araba almıs tampon pazarlıgı yapıyordu yere bı attı coıllerıı ıcım acıdıı dedım ben buna para verdım sen bunları yere atman ıcınmı verdım bunun parasınıı bız hep atıyoruz dedı bırsey olmuyorkı at at a....... a...... at dedım ...
Beşyol pakten mutlu sanayi sitesinde k-sport var custom coilover veya marka coilover'da yardımcı olurum düşünen varsa gelsin buyursun test etsin ömür boyu garanti veriyoruz. :) Aynı şekilde press ve airride hizmetimizde var.
ramazanın yenı ortagımısın ?
sanırım artık bozuldular
tamiri mümkünmü sizce ?
tamırı mumkun evet:)
low&slow
06-04-2013, 00:16
ramazanın yenı ortagımısın ?
yok ksporttayım abı ben farklı dukkanlar :) aynı sanayı sıtesındeyız ama bi üst katındayım ben.
yok ksporttayım abı ben farklı dukkanlar :) aynı sanayı sıtesındeyız ama bi üst katındayım ben.
hayırlıısı olsun allah utadırmasın :)
koray ozan
06-04-2013, 01:31
Cantürke hakkımı helal etmiyorum, yeni sistem diye 1 ay bekletti eskisini kırmızıya boyayıp gönderdi. 5 saatte vuruntu yapmaya başladı, 12 saatte yayı kırıldı, diğer yay tabladan çıktı. 9 ay oldu hala yay gönderecek, hala para iadesi yapacak.
3 kere daha öncesinde yaptıkları da takar takmaz vuruntu yapıyordu.
1200 liramı yedi, 1 lirasını bile helal etmiyorum.
musterı menmunıyetıı ve sorun yaratırsa bozulan urun can guvenlıgımle oynalıyor dıye mahkemeye vermeyı dusnuyorum .. bu kadar ınsan madur bır allahın kulu cıkmadımı bu adamların karsıına ??
BıD-Clio
06-04-2013, 02:08
şasırdım resımlere baktıgımda yayı neden kesmek ıstemısler acaba, ve bundan sızın haberınızın olmaması da ayrı bı olay gecmıs olsun erken farketmıssınız
ben butn ıslerımı namda yaptırırım suan aracımın ustunde 2 yıllık coıller mevcut coıllerımı sakır abı yaptı cok memnunum ve arkadaslarımın arabalarına yaptırdıgım oldu hepsı cok memnun nam ıcın bende yardımcı olabılırım
ben coıloverlerı alalı 2 sene oldu 1,5 sene once arka amortusorden ses gelıyor dıye gıttım sonuc ortada 1,5 senedır bu aracla gazlıyurm her hangı bır durum teskıl ederse mahkemeye verıcem ...
ben coıloverlerı alalı 2 sene oldu 1,5 sene once arka amortusorden ses gelıyor dıye gıttım sonuc ortada 1,5 senedır bu aracla gazlıyurm her hangı bır durum teskıl ederse mahkemeye verıcem ...
Geçmiş olsun
geçmiş olsun melii abi
mert1612
06-04-2013, 08:54
geçmiş olsun.birazda şans meselesi kimi 2-3 sene sorunsuz kullanıyor kimi daha takar takmaz sorun yaşıyor burdada yapanların hatalarının arkasında durmaları gerekiyor tabi.
ses yapmasın dıye takoz koymuslar sozde amortusor tamır olmus ben hıc bır sekılde hakkımıı halal etmıyorum bu kadar basıt allahından bulsunlar
TanerErbay
15-05-2013, 16:14
ses yapmasın dıye takoz koymuslar sozde amortusor tamır olmus ben hıc bır sekılde hakkımıı halal etmıyorum bu kadar basıt allahından bulsunlar
markali coilover satan arkadasin varken neden sanayi tipi coil yaptirirsin anlamam ki
tekrardan gecmis olsun
Zamanın da bende yaptirdim pişman oldum tabi kide marka olsun 3 kuruş 5 kuruş pahalı olsun suan marka coillerimle mutluyum
serkanaygün
15-05-2013, 16:59
Facebookta basikaraccom diye bir grup gördüm. İkitellideymiş sanırım yerleri. Coilover ve press işi yapıyorlar. Orada coilover yaptırıp memnun kalan ya da kalmayan var mıdır acaba?
basıkarac.com'da 3 arkadaşım araçlarının yaylarını preslettiler memnunlar.zaten nekadar doğru bilmiyorum herkes ordaki ustalardan birisinin nam'dan geldiğini söylüyor
S.A arkadaşlar bende cantürk maduruyum. Coillerım yolda giderken patladı ve uzun yola cıkmıştık rezillik cektik. Cantürke yolladık 5 ay oldu verdim, yolladım, aha kargodan geldim, a unutmusum,yay elimde kalmadı, kargoya verdim gelmedimi daha sözler kullanıldı.yani parasının amk. Bn bu hataya düştüm siz düşmeyin. Umrumda degıl artık coiller ben umudu kestim.
sener555
15-07-2013, 14:06
nam derim be fikir istersen ticariler dahil nam da skıntı yok tuzludur biraz ama farkı vardır canturk'ten almışlardı ilk bas hepsi değiştirdiler yarı fiyat fazla verip nam dan sipariş verdiler ikinisini yan yana koyunca fiyat farkı az bile dersın en ufak sıkıntıdada malının arkasındadır komplede değiştirir parçada değiştirir kısacası bence nam son karar senindir bedavayada adamların reklamını yapmaya gerek yok kamoyunda nam ın nam'ı yürüdü :))
Nam sadece önlere coil i ne kadara yapıyor, yani kaçtan başlıyor fiyatlar ? piyasada 300 e de yapan var 400 e de :)
Nam sadece önlere coil i ne kadara yapıyor, yani kaçtan başlıyor fiyatlar ? piyasada 300 e de yapan var 400 e de :)
geçen bi arkadasım sadece önlere yanlıs hatırlamıyosam 600 civarı vermişti.
ben set olarak 750 tl ye 2 gün önce yaptırdım çok ta memnunum....
önlere 400 e yaptırabilirsin..
ben set olarak 750 tl ye 2 gün önce yaptırdım çok ta memnunum....
önlere 400 e yaptırabilirsin..
set olarak 750 iyi fiyat. bu şekilde ayarlı mı oluyor?
set olarak 750 iyi fiyat. bu şekilde ayarlı mı oluyor?
ayarlı mı derken ???
airride değil sonuçta :)
ayarlama anahtarlarını da veriyo gerisi sana kalmış ister dibine kadar bas ister yükselt...
Her araca yapılıyor değil mi bu?
Yeni elantra var. yapılıp randuman alınabilir mi?
ayarlı mı derken ???
airride değil sonuçta :)
ayarlama anahtarlarını da veriyo gerisi sana kalmış ister dibine kadar bas ister yükselt...
aynen onu sordum sabit mi kalıyo yoksa ayarlı mı diye :)
-Murat Özcan-
16-07-2013, 11:56
Benimde tavsiyem ANK Engin abiden yana olucak kendisinin yaptığı işçilik gerçekten güzel kullanan arkadaşlarım var sıkıntısız biniyorlar araçlarına..
emrah-58
02-08-2013, 01:20
2009 seat ibiza 1.6 , sekmeyecek şekilde istediğim kadar düşürebilirmi ,cantürk veya nam? coilde olabilir
BıD-Clio
02-08-2013, 02:22
2009 seat ibiza 1.6 , sekmeyecek şekilde istediğim kadar düşürebilirmi ,cantürk veya nam? coilde olabilir
eskı aracım clıoda nam yapımı coıl kullanıyordum basıklııgı bılenler bılır o sekılde kullanıyordum daha fazla basmak ıcın gıttım ve coıl yaylarını degıstırdık aracım sekme yapıyordu gıttım soyledım ıslem yaptılar o zaman bu zamn sattıgım arkadasta o sekılde hala kullanıyor :)
Cantürkte 2 araç yaptırdık, sadece civic in sağ coilde sıkıntı yaşadık, murat abiyi aradık sağolsun ilgilendi, kendimiz gittik 1 kuruş para almadan sağ tarafın coilini yeniledi, kahvaltıya davet etti, yani 2 araçda gayet memnunuz :)
emrah-58
23-10-2013, 14:11
arkadaşlar custom coil ile 2009 seat ibiza alçalttık..amortisör tablalarını kesip coilleri yerleştirdik fakat şuan aracı alçalttığımda öyle bi sekiyorumki yol yamaları bile arabada setten uçmuş etkisi yaratıyor ,bazı yolda bulunan ufak tefek çıkıntılara bam güm vurarak giriyosun, bunun bi çözüm yolu varmı? Yani bu aracı ya basıcam ya basıcam :) kafaya koydum, amacım ön lastiğin 2-3 cm içeri girip beni o şekilde hem araca zarar vermeden hemde bam güm vurmadan götürsün yeter.
ank ya gidin probleminizi anlatin engin abi cozer :)
emrah-58
23-10-2013, 21:46
ank ya gidin probleminizi anlatin engin abi cozer :)ankara uzak kalır :) bi formül alsak sadece biz bilsek :) uygulasak memnun kalsak dua etsek ..
ankara uzak kalır :) bi formül alsak sadece biz bilsek :) uygulasak memnun kalsak dua etsek ..
Ank Ankara'da değil, ismi ANK. :) Sanayi Mahallesi'nde kalıyor yeri.
ANK Amortisör diye aratırsanız bulabilirsiniz.
ankara uzak kalır :) bi formül alsak sadece biz bilsek :) uygulasak memnun kalsak dua etsek ..
Laaaaaaaaaaaaan hahahahhahaha :D :D Seyrantepede Ank Amortisör var onu söylemiş arkadaş ulan Emrah :p
emrah-58
23-10-2013, 22:03
Laaaaaaaaaaaaan hahahahhahaha :D :D Seyrantepede Ank Amortisör var onu söylemiş arkadaş ulan Emrah :pne bileyim :D tamam bi araştırayım :) saol
izmir de yokmu bu işi yapan yavv ???
bordoblue
24-10-2013, 16:47
Peki gerçekten ankarada bu işler için önerisi olan varmı ?
izmir de yokmu bu işi yapan yavv ???
Az kaldı ben yapıcam. :p
Hatta 1 takım yaptım verimli oldu fakat iyice test edip ondan sonra tamamen işin içine girmek istiyorum. :)
CasabLanca
24-10-2013, 22:58
Peki gerçekten ankarada bu işler için önerisi olan varmı ?
ankarada ya nam ya ayanlar tercih edebilirsin
-Murat Özcan-
27-10-2013, 01:46
Sesli güldüm :D Ama olsun yanlış anlaşılmış yok onda bir şey :)
free-hifi
22-04-2014, 14:08
Yine şikayetler başlamış
Arkadaşlar 1 2 aydır Ayyıldız Garage olarak araçlarımıza Murat Cantürk de AiR yaptırdık ama AiR lerimizden kesinlikle memnun kalmadık devamlı sorun dewamlı sıkıntı yaşadık yaptkları işin arkasında durmayan insanlar ESNAF olmuşlar...Ve bir aracımız içinde kapora vermiştik onu dahi 1 aydır geri alamıyoruz .. Amacımız kimseyi kötülemek deildi ama bu insanlar telefonlarımıza cevap vermeyerek her günü bi gün sallayarak ne paramızı werdiler nede yaptıkları işten memnun kaldık Cantürk Amortisör herkez ögrensin bu insanları ..
Boldenon
22-04-2014, 20:53
ben ümraniye sanayi sitesinde Başaran Amortisöre yaptırdım coil. esnaflık 10 numara, işçilikte aynı ve fiyat olarak gerçekten uygun. ön arka 900 e hallettiler sağolsunlar. bana tek eksisi öndeki 10mm lik spacerları sökmem gerekti çünkü sürtme yaptı düşürünce.
ugurcan52
22-04-2014, 21:31
bostancı aydın amörtisörü ziyaret edin ; yeni yaptırdım fiyatı uygun ; sekme vs problemı hıc yasamadım spor yaydan sonra çok konforlu geldi
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/182221-basaran-amortisor-coilover-systems.html bi göz atın :)
http://www.techturkey.com/forum/yol-tutus-amp-aktarma-ve-frenler/182221-basaran-amortisor-coilover-systems.html bi göz atın :)
paylaşım sitelerinde iyi yorumlar duydum bende :icon_tup:
bizzat kullanıcısıyım ötesi yok .. namda denedim cantürkte denedim .. Başaranı takip edin işlem yaptığı araç sahipleriyle konuşun birinden şikayet duymazsınız çünkü ilgililer bilgililer kasap değiller ..
VolkanA.
15-12-2019, 23:25
Merhabalar. Doblo d3 e coil yada spor yay konusunda kararsızım. Çok indirme gibi derdim yok 4-5 cm indirsem işimi görür. İnternette başaran yapımı sadece önlere var onu almak mı mantıklı yada 5 cm xt diye spor yay var onu almakmı mantıklı olur. Konforda en az kaybım olsun istiyorum çok indirme gibi derdim yok. Yay alırsam arkayıda indirebilcem ama yay daha sert olur diye düşünüyorum
ÜSTÜNERC
17-12-2019, 16:11
Merhabalar. Doblo d3 e coil yada spor yay konusunda kararsızım. Çok indirme gibi derdim yok 4-5 cm indirsem işimi görür. İnternette başaran yapımı sadece önlere var onu almak mı mantıklı yada 5 cm xt diye spor yay var onu almakmı mantıklı olur. Konforda en az kaybım olsun istiyorum çok indirme gibi derdim yok. Yay alırsam arkayıda indirebilcem ama yay daha sert olur diye düşünüyorum
önlere başaran coilover alın arkaları soğuk pres gayet iyi olur.Konfor olarakta yormaz.