PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cantürk? Nam? Coil Tavsiye?

Sayfa : [1] 2 3 4

GokhanK.
13-04-2011, 09:51
Arkadaşlar Selam

coil yaptırmayı düşünüyorum aracıma.araç ford fiesta tek kapı dizel.fiyat olarak bilgi verebilecek olan var mı? yada yaptırılırmı? ne kadar güvenli? şimdiden teşekkürler.

Nires
13-04-2011, 09:52
nam coilover sadece kafaya 650tl falan yapar dahada fazla diyebilir şakirin nabzına bağlısın :)

ben her zaman yaptırırım hiçde sıkıntı yaşamadım marka coiloverda kullandım arabayı basmak istersen namdan başka çözüm yok

GokhanK.
13-04-2011, 09:54
nam coilover sadece kafaya 650tl falan yapar dahada fazla diyebilir şakirin nabzına bağlısın :)

ben her zaman yaptırırım hiçde sıkıntı yaşamadım marka coiloverda kullandım arabayı basmak istersen namdan başka çözüm yok

sadece kafaya dediğin önler dimi? çok muş ya zaten 1200 e orjinal coil getiriolar yurt dışından :beuj: nam tek çözüm yani.kötü ya başka çaremizin olmaması.

Low-Rider
13-04-2011, 09:57
Canturk'un fiyatları daha uygun

Nires
13-04-2011, 09:58
Canturk'un fiyatları daha uygun

bu cantürk coilover yapıyormu? ne kadar daha uygun fiyatı birde yeri nerede?

Fatih Kavak
13-04-2011, 09:58
Editttttttttttttttttt..

Low-Rider
13-04-2011, 10:01
bu cantürk coilover yapıyormu? ne kadar daha uygun fiyatı birde yeri nerede?

Yapıyor coilover , fiyatları izmit tayfası daha doğru söyler ben ne söylersem yanlış olur şimdi.

Cantürk , nam akraba zaten aynı b.k'un laciverti adamlar.

Fiyatlar uygun ama yaşanıcak sorunlarda tekrar izmite gitmek dezavantaj benim açımdan

Nires
13-04-2011, 10:05
Yapıyor coilover , fiyatları izmit tayfası daha doğru söyler ben ne söylersem yanlış olur şimdi.

Fiyatlar uygun ama yaşanıcak sorunlarda tekrar izmite gitmek dezavantaj benim açımdan

tamam cantürk orasıysa :) ben kolaylıyla konuşmuştum sadece kafaya coilover 400tl demişti fiyat çok iyi ama ben avrupa yakasındayım bir sorun olduğunda 2000 motor arabayla izmite gitmek daha masraflı o yüzden burda biraz daha fazla verip nama yaptırmak daha mantıklı :)

kolaylı
13-04-2011, 10:07
Canturk'te Yaptırmak Isteyenler Bana Ulasırsa YArdımcı Olurum..

GokhanK.
13-04-2011, 10:08
Cantürk tabikide ;)

senin araçta da coil var dimi fatih? sadece onlermi coil? birde neden cantürk?

GokhanK.
13-04-2011, 10:09
Canturk'te Yaptırmak Isteyenler Bana Ulasırsa YArdımcı Olurum..

selam.tam olarak detay alabilirsem neden olmasın.fiyat?sorunlar?falan filan?

Nires
13-04-2011, 10:10
yapılan iş aynı altında diesel araba var bence sen izmitte yaptır namın rakibi oldu :) izmit

GokhanK.
13-04-2011, 10:10

çok mu problem çıkarıyor coiller ?

Fatih Kavak
13-04-2011, 10:11
senin araçta da coil var dimi fatih? sadece onlermi coil? birde neden cantürk?

Edittttttttttttttttttttt..

GokhanK.
yapılan iş aynı altında diesel araba var bence sen izmitte yaptır namın rakibi oldu :) izmit

şöyle söyliyim namdan daha çok duyar oldum cantürk amortisörü. ya gidip gelmek problem değil benim için. önemli olan temiz işçilik az sorun.

kolaylı
Senın Ne IStedıgını Anlasam Ben Yardımcı Olucamda Sorun Derken Sorun Olabılırde Olmıyabılırde Ben Sana Bunun Garantısını Veremem Kesınlıkle Sorun Olmıcak Dıye Bu Sıteye Uye Bır Cok Arkadasımızın Aracına Coıl Yapmısızdır Hepsı Kesınlıkle Memnun Yapılan Isten ;)

Low-Rider
13-04-2011, 10:12
çok mu problem çıkarıyor coiller ?

Çok problem çıkarıyor demedim ama mekanik birşey sonuçta , kul yapısı ne olucağı belli olmaz.

Dou
13-04-2011, 10:16
Coiloverı bilmem ama nam son zamanda kör tuttuğunu hesabı fiyat çekiyor, bide yüzüne de söylüyor "işine gelirse" diye..

Ekim ayında 40 liraya yaptığı işe geçen ay 200 tl çekince amacını anlıyosunuz yani

GokhanK.
13-04-2011, 10:17
Senın Ne IStedıgını Anlasam Ben Yardımcı Olucamda Sorun Derken Sorun Olabılırde Olmıyabılırde Ben Sana Bunun Garantısını Veremem Kesınlıkle Sorun Olmıcak Dıye Bu Sıteye Uye Bır Cok Arkadasımızın Aracına Coıl Yapmısızdır Hepsı Kesınlıkle Memnun Yapılan Isten ;)

Benim istediğim gayet basit.ön arka coil ve fiyatları.sorun mutlaka çıkar orjinalinde bile çıkıyorken el yapımında neden çıkmasın? ;) daha çok ne problem çıkıyor ne problem yaşanıyor bunları öğrenmek istedim birde.

Çok problem çıkarıyor demedim ama mekanik birşey sonuçta , kul yapısı ne olucağı belli olmaz.

aksini söylemedim.sadece bilgi almak için sordum.teşekkürler.

Fatih Kavak
13-04-2011, 10:17
Edittttttttttttttttttttttttt..

GokhanK.
13-04-2011, 10:18
Aslında mevzu 300-500 yada uzak,yakın olması değil bana göre yapılan işin sıkıntısız olması gerek duyduklarımız gerek tanık olduklarımız vs.vs. her bakımdan Cantürk spec :D

helal aynı dilden konuşan biri daha :) teşekkürler. mantıklı.nam adına kötü birçok yorum dinledim.duydum.cantürk içinde var ama bu nam için söylenilenler kadar değil tabikide.

Low-Rider
13-04-2011, 10:20
Sorun olarak , arkadaşımın yaptırdığı coillerde mil uzun kalmış vurma yaptığını söylüyor

GokhanK.
13-04-2011, 10:22
Sorun olarak , arkadaşımın yaptırdığı coillerde mil uzun kalmış vurma yaptığını söylüyor

teşekkürler.şunu da belirtmek istiyorum kimse yanlış anlamasın.yaşayarak öğrenmek istemiyorum.yani kör topal gidip yaptırıp ondan sonra da bu sorun da çıkar şuda çıkar buda olucak ilerleyen zamanda denilmesini istemiyorum.şimdiden duyup öğrenelim.sonra yaşadığımızda da biliyorduk zaten diyelim.

Fatih Kavak
13-04-2011, 10:22
helal aynı dilden konuşan biri daha :) teşekkürler. mantıklı.nam adına kötü birçok yorum dinledim.duydum.cantürk içinde var ama bu nam için söylenilenler kadar değil tabikide.

Kartal'dasın galiba gel bak bin benim arabama diğer arkadaşlarınkinede bakarsın yakında bütün Kartal sürünücek zaten :D

GokhanK.
13-04-2011, 10:28
Kartal'dasın galiba gel bak bin benim arabama diğer arkadaşlarınkinede bakarsın yakında bütün Kartal sürünücek zaten :D

senin arabana binersem inmem söyliyim baştan. :D Evet atalarda oturuyorum sana çok yakınım.jantları temizlerken görüyorum seni daha çok.birde yıkamanın önünde.:D kısmet olursa aracına binip bir görmek isterim coillerin nasıl olduğunu? muhteşem bir iyilik yapmış olursun :)

mehmetRS
13-04-2011, 10:29
bende cantürkte amortisörlere işlem yaptırdım, tablaları indirdik, memnunum işciliklerinden, o kadar girdim cıktım yanlışıkla olsada cukurlara, ve sert bir şekilde ; ama henüz bir sorun yok, yakın zamanda gidip milleride aldıracam, braz zıplıyorda:)

kolaylı
13-04-2011, 10:29
Fatıhın Arabasına Bınersen Anlarsın Zaten Lımıt Basıklıkta Suan Hatasız Masallah Dıyelımde Bısey Olmasın i30 umuza :D

GokhanK.
13-04-2011, 10:31
Fatıhın Arabasına Bınersen Anlarsın Zaten Lımıt Basıklıkta Suan Hatasız Masallah Dıyelımde Bısey Olmasın i30 umuza :D

maşallah maşallah. allah kaza bela vermesin.

Fatih Kavak
13-04-2011, 10:35

Ne limit mi ? Daha payı var kanka :p

kolaylı
13-04-2011, 10:36

Bı Dur Be Bı Dur Bılıyoruz Daha Payı Var Benımkınde 5 Cm Daha Var Kanka o Gordugun Halınden Asagı :D

GokhanK.
13-04-2011, 10:41

Bı Dur Be Bı Dur Bılıyoruz Daha Payı Var Benımkınde 5 Cm Daha Var Kanka o Gordugun Halınden Asagı

wallahi var ya şaka gibisiniz he :D araçlarınız bu haldeyken bile hala daha var diyosunuz ya pes :eek: hastalık olsa gerek bu :cool:

GokhanK.
13-04-2011, 10:51
arkadaşlar birde uygulanmış fiesta resmi var mıdır hiç? çok olmıyorumdur inşallah.yada cantürkün yapmış olduğu coil resmi var mıdır?

uerbas
13-04-2011, 11:03
arkadaşlar birde uygulanmış fiesta resmi var mıdır hiç? çok olmıyorumdur inşallah.yada cantürkün yapmış olduğu coil resmi var mıdır?

Melih-Ö nick li arkadaşımızın 4 kapı fiestası var bakabilirsin basıklığına :)

GokhanK.
13-04-2011, 11:04
Melih-Ö nick li arkadaşımızın 4 kapı fiestası var bakabilirsin basıklığına :)

melihle ben bir konuşıyım bakalım.teşekkür ettim :)

elpadre
13-04-2011, 11:06
yerinde olsam ustune bıraz daha para koyar kafam rahat gezerım en azından ne oldugunu bılırım ;)

GokhanK.
13-04-2011, 11:08
yerinde olsam ustune bıraz daha para koyar kafam rahat gezerım en azından ne oldugunu bılıyourm ;)

aslında doğru söyliyosun düşünmüyo değilim hani.ap nin coili var mesala 430 pound=1065 tl ki dediğin gibi ne oldugunu biliyosun kafan rahat.kafa karıştı. :)

kolaylı
13-04-2011, 11:09
Melihin Fıestası Yapıldı Adapazarından Fıestaya Uygulandı

elpadre
13-04-2011, 11:12
aslında doğru söyliyosun düşünmüyo değilim hani.ap nin coili var mesala 430 pound=1065 tl ki dediğin gibi ne oldugunu biliyosun kafan rahat.kafa karıştı. :)

burda herkez bır sey yazar herkez kafanı karıstır custom olarak yapılabılır sen basmakıstıyorsun aracını ya pekı yol tutusu nasıl olucak yuksek suratte vıraja gırdıgın zaman sekme yaptıgın zaman karsı tarafa gecersın mantıklı dusunsen ıyı olur :)

ruudvan
13-04-2011, 11:25
bnde nam mı cantürk mü dersen ikisinide kullanmış biri olarak cantürk derim yakın arkadasımın arabası namda yapıldı 4 ay arabada takoz olmadan bındık takmayı unutmus beyfendıler.
canturke fatıhın cıvıcle gıttık yerle bır 4 kısı gerı donduk gıderken ve gelırken cıddı fark vardı.butcen sıkıntılıysa canturk deılse coıl.

mur_84
13-04-2011, 11:44
cantürk murat usta :icon_tup:

kolaylı
13-04-2011, 12:01
cantürk murat usta :icon_tup:

Tesekkurler Yavrum :)

Yenı Aracını Ne Zaman Yapıyoruz

mur_84
13-04-2011, 12:38
Tesekkurler Yavrum :)

Yenı Aracını Ne Zaman Yapıyoruz

kanka evlenene kadar arabayı kuruş harcayamam valla.. :D

evlendikten sonra ayar yaparızz... ;) ekim 2011 gibi.. :)

16EC813
13-04-2011, 13:11
yaa bu basma işinin ne kadar çok degişik versiyonu varmış :D
bende crx imi basmak istiyom kafam karıştı :beuj: teknik olarak en saglıklısı hangisi acaba :soru:

mur_84
13-04-2011, 13:17
yaa bu basma işinin ne kadar çok degişik versiyonu varmış :D
bende crx imi basmak istiyom kafam karıştı :beuj: teknik olarak en saglıklısı hangisi acaba :soru:

herkesin bildiği gibi en iyisi marka coilover.. :)

bursa'dan izmit yakın mustafa ile ömer coil'de yaptırır sana istersen sadece istediğin ölçü de basıp yollarlar ama genelde kendi istedikleri gibi basıp seni dinlemiyorlar.. :D:D:D:D:D

GokhanK.
13-04-2011, 14:20
en mantıklısı ap coil 1065 tl. yurttışından getirticez kanal bulup.olmadı son çare cantürk. :)

16EC813
13-04-2011, 14:25
bide bişey sorcam ,ön takımı basmadan öncemi bastıktan sonramı yaptırmamız gerekir ?

By_HaNNibaLL
13-04-2011, 14:27
sekme yapiyormuş ve yol tutuşu hakkinda kimse bilgi vermemiş bende yaptiracam izmitte 1 2 aya kadar

GokhanK.
13-04-2011, 14:57
sekme yapiyormuş ve yol tutuşu hakkinda kimse bilgi vermemiş bende yaptiracam izmitte 1 2 aya kadar

+ larından ve - lerinden herkes bahsetse zaten olay biter :)

mur_84
13-04-2011, 15:04

EK civic'te ben sorun yaşayanı hiç görmedim.. cantürk gayet başarılı yapıyor.. ;)

atlama zıplama sekme gibi birşey söz konusu değil hatta dip basıkta beklenmeyen bir konfor oluşuyor.. :)

EREN34
13-04-2011, 15:06
Kısmet işi birazda sanırım.Murat ustayı insan olarak esnaf olarak gerçekten çok severim ama benim Corsa gsi 'da dikiş tutturamadık zamanında bir türlü

GokhanK.
13-04-2011, 15:09
Kısmet işi birazda sanırım.Murat ustayı insan olarak esnaf olarak gerçekten çok severim ama benim Corsa gsi 'da dikiş tutturamadık zamanında bir türlü

evet şans işi olduğu kesin.dikiş tutturamadık derken neydi karşılaştığınız problemler ?

Melih-Ö
13-04-2011, 15:15
Nam falan hikaye. Esnaflık bitmiş çünkü orada direk işi yapayımda paramı alayım modundalar.

İki yerdede coil yaptırmış biri olarak kesinlikle CANTÜRK. Ön camıma stickerını bile yapıştırdım Murat abim benim muayenem bitti gidicez coil yaylarını kesicez şimdi :D

Benim arabamda coillerde tık ses yok maşallah sıkıntısız sorunsuz. Sorun olsa bile giderimki sen Kartaldasın kartaldan izmit kaç km ? Ben avcılardan gidip geliyorum yol gözümüzde büyümemeli ki dizel araç varsa.. Benimkiler şuan coilden dipte bu kadar düştü fotosunu ekliyorum. Arkalar kesik yay spor amortisör bende...

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/10/6248.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/10/6256.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/10/6260.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/10/6266.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/10/6271.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/6788.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/6791.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

http://i1104.hizliresim.com/2011/4/13/6796.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:17
+ larından ve - lerinden herkes bahsetse zaten olay biter :)

Basık aracın +sı -si olmaz. Dip basmak istiyorsan ne yol tutuş arıcaksın ne de konfor. Benim aracım sekiyor top gibi konforuda yok. Açık konuşmak gerekirse basık araçda bişey beklememek lazım sonuçta basık yani ciddi derecede :) yol tutuş sekmemek istiyorsanız 5 cm yay işinizi görür sadece...

GokhanK.
13-04-2011, 15:18
Nam falan hikaye. Esnaflık bitmiş çünkü orada direk işi yapayımda paramı alayım modundalar.

İki yerdede coil yaptırmış biri olarak kesinlikle CANTÜRK. Ön camıma stickerını bile yapıştırdım Murat abim benim muayenem bitti gidicez coil yaylarını kesicez şimdi :D

Benim arabamda coillerde tık ses yok maşallah sıkıntısız sorunsuz. Sorun olsa bile giderimki sen Kartaldasın kartaldan izmit kaç km ? Ben avcılardan gidip geliyorum yol gözümüzde büyümemeli ki dizel araç varsa.. Benimkiler şuan coilden dipte bu kadar düştü fotosunu ekliyorum. Arkalar kesik yay spor amortisör bende...

aracın güzel maşallah.iyide düşmüş.

dediğim gibi benim için yol,gidip gelmeler problem değil.önemli olan temiz işçilik.ayrıca gittiğinde oraya ilgi alaka.ben yaptığımda sağlamdı yapcak bişi yok diyen esnaf çok gördüm.

sonuç olarak cantürk ve memnunum diyosun öylemi?bu güzel işte.

GokhanK.
13-04-2011, 15:20
Basık aracın +sı -si olmaz. Dip basmak istiyorsan ne yol tutuş arıcaksın ne de konfor. Benim aracım sekiyor top gibi konforuda yok. Açık konuşmak gerekirse basık araçda bişey beklememek lazım sonuçta basık yani ciddi derecede :) yol tutuş sekmemek istiyorsanız 5 cm yay işinizi görür sadece...

aslında melih muayenesi yaklaştı yaylarıda söktüm ve sattım.şimdi araç havada :) onun için tereddütler yaşıyorum kafamda.nihat doğan kafasındayım şu ara :D

marka coil mi yoksa cantürk mü.herkesten dinliyip gidip ya alıcam marka coil yada cantürk te yaptırıcam.

GokhanK.
13-04-2011, 15:22
melih birşey daha sorabilir miyim? neden arkalarda coil değil.özel bir nedeni var mı?

Melih-Ö
13-04-2011, 15:25
aracın güzel maşallah.iyide düşmüş.

dediğim gibi benim için yol,gidip gelmeler problem değil.önemli olan temiz işçilik.ayrıca gittiğinde oraya ilgi alaka.ben yaptığımda sağlamdı yapcak bişi yok diyen esnaf çok gördüm.

sonuç olarak cantürk ve memnunum diyosun öylemi?bu güzel işte.

Müşteri memnuniyeti konusunda Murat abinin üstüne tanımam bak açık ve net olarak söylüyorum. Bu kadar ilgili alakalı bi usta daha görmedim ben. İlgileniyor yapıyor ediyor önce sen beğeneceksin diyor. Söküyor takıyor mutlaka memnun kalıyorsun zaten genelde tek seferde temiz iş çıkartıyor ama şanssızlık olabiliyor sonuçta el yapımı olduğu için bazı sorunlar çıksada hallediyor. Cantürkten yaptırdım memnunum her arabamıda cantürke götürürüm açık ve net :)

Araç yorumu içinde teşekkürler :)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:27
melih birşey daha sorabilir miyim? neden arkalarda coil değil.özel bir nedeni var mı?

Öncelikle bütçe meselesi. Arkalarla yaptırdğın zaman 850 tl civarı bişey oluyor. Ama biz genelde arkaları yatırmıyoruz kesik yayla istenilen kıvama geliyor çünkü. Çoğu arkadaşımızın aracnı öyle yaptık önemli olan önün düşmesi arka bi şekilde düşüyor çünkü spor yayla vs :)

kolaylı
13-04-2011, 15:27
Melih Gerekenlerı Yazmıs Zaten ;)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:28
aslında melih muayenesi yaklaştı yaylarıda söktüm ve sattım.şimdi araç havada :) onun için tereddütler yaşıyorum kafamda.nihat doğan kafasındayım şu ara :D

marka coil mi yoksa cantürk mü.herkesten dinliyip gidip ya alıcam marka coil yada cantürk te yaptırıcam.

Konfor arıyorsanız coilde konfor zor biraz ciddi şekilde basmak için. Tercih size kalmış ben basık olsun konforsuz olsun diyenlerdenim :)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:28
Melih Gerekenlerı Yazmıs Zaten ;)

Sağol kanks ne bi eksik ne bi fazla gördüğümüzü yapılanları yazıyoruz, mükemmel insanlar gerçektende keşke istanbulda olsalardı :)

ruudvan
13-04-2011, 15:30
esnaflıkmı adam esnaf deil abin gibi biz 2-3 hafta once gıttık yanına adam 25 kısıye mangal yaktı kımsenınde elını cebıne sokturmadı

Melih-Ö
13-04-2011, 15:31
esnaflıkmı adam esnaf deil abin gibi biz 2-3 hafta once gıttık yanına adam 25 kısıye mangal yaktı kımsenınde elını cebıne sokturmadı

her gittiğimizde çaylar tatlılar falan abi bırak biz alırız diyoruz yok illa kendi alcak :)

GokhanK.
Konfor arıyorsanız coilde konfor zor biraz ciddi şekilde basmak için. Tercih size kalmış ben basık olsun konforsuz olsun diyenlerdenim :)

teşekkürler yardımlarınız için hepinize. karar verdiğimde kolaylı ile görüşeceğim galiba :) yardımcı olur herhalde :)

kolaylı
Evet Gerekenlerı Dukkana Gelen Arkadaslarımız Yazıyorlar Bızım Bısey Soylememıze Gerek Kalmamıs Tesekkurler Arkadaslar.

Melih-Ö
13-04-2011, 15:33
Evet Gerekenlerı Dukkana Gelen Arkadaslarımız Yazıyorlar Bızım Bısey Soylememıze Gerek Kalmamıs Tesekkurler Arkadaslar.

Aynen öyle kanka Cantürkten memnunuz sonuna kadar Murat abimiz bi tane :) stickerıda taktım öne hayatta sökmem :D Bana kim sorsa zaten cantürke yönlendiriyorum şuana kadar 2 arkadaşımı geitridm dahası gelir inşallah :) Basık olsun basık :)

GokhanK.
13-04-2011, 15:33

aslında olay bu.dükkandan memnun ayrılmak herşeyden önce gelmeli.gönül rahat çıkmalısın ordan.ondan sonrası iki tarafında hoşgörüsü ile hallolur.

Melih-Ö
13-04-2011, 15:34
teşekkürler yardımlarınız için hepinize. karar verdiğimde kolaylı ile görüşeceğim galiba :) yardımcı olur herhalde :)

Tabikide yardımcı olur herkese nasıl yardım ettiyse seve seve yardımcı olurum kankam benim :)

kolaylı
Aynen öyle kanka Cantürkten memnunuz sonuna kadar Murat abimiz bi tane :) stickerıda taktım öne hayatta sökmem :D Bana kim sorsa zaten cantürke yönlendiriyorum şuana kadar 2 arkadaşımı geitridm dahası gelir inşallah :) Basık olsun basık :)

Eyv Kanka Senın Yerın Ayrı Bılıyorsun ;)

EREN34
evet şans işi olduğu kesin.dikiş tutturamadık derken neydi karşılaştığınız problemler ?

İlk etapta aşırı yumuşak.Sonrasındada sekme sorunları.Benim yaptırdığım zamanlar Murat usta'nın o zamana kadar yaptığı araba sayısı sayılıydı şimdiki gibi değil.

kolaylı
13-04-2011, 15:35
aslında olay bu.dükkandan memnun ayrılmak herşeyden önce gelmeli.gönül rahat çıkmalısın ordan.ondan sonrası iki tarafında hoşgörüsü ile hallolur.

Her Zaman Beklerım Izmıte Yolu Dusen Herkesı Illa Bısey Yaptırmak Onemlı Deıl Zıyarete Cay Yemegede BEklerız ;)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:35

işte olmuş demeden çıkartmıyolar ordan seni zaten :)

Eyv Kanka Senın Yerın Ayrı Bılıyorsun ;)

sağolasın kankam çok teşekkürler seviyorum sizi :)

GokhanK.
13-04-2011, 15:36
Her Zaman Beklerım Izmıte Yolu Dusen Herkesı Illa Bısey Yaptırmak Onemlı Deıl Zıyarete Cay Yemegede BEklerız ;)

zaten bu yaklaşımlar bitiriyo adamı. :) coil moil yalan oluyo direk gelesi geliyo insanın :)

Melih-Ö
13-04-2011, 15:36

teşekkür butonu yok mu :D :)

kolaylı
13-04-2011, 15:37
teşekkür butonu yok mu :D :)

Kanka Tantunı Zamanı Gelmıs :D

Melih-Ö
13-04-2011, 15:38

Amansssss diyorum :) 24ünde ordayız berlingo basmaya geliyoruz kanka ama pazar günüde tantuni olmuyo beee en son geldiğimizde 1 ekmek yedim gene :D

16EC813
13-04-2011, 15:39

ben yazmıştım ama sanırım kaynamış :D ben ciddi bi şekilde kırdım kafayı ,basıcam kafayı :D

öncelikle şunu sormak istiyorum
1-benim ön takım bozuk ,basmadan önce mi yaptırmam gerekiyo ,yoksa sonramı
2-91 model crx i basmanın maliyeti ne olur?

teşekkürler :icon_tup:

ruudvan
13-04-2011, 15:40

aramıza gırme murat ustayla bnde gelıcem bı ara parayı bulıyım arabamı tamamlıyımda.

kolaylı
13-04-2011, 15:45
ben yazmıştım ama sanırım kaynamış :D ben ciddi bi şekilde kırdım kafayı ,basıcam kafayı :D

öncelikle şunu sormak istiyorum
1-benim ön takım bozuk ,basmadan önce mi yaptırmam gerekiyo ,yoksa sonramı
2-91 model crx i basmanın maliyeti ne olur?

teşekkürler :icon_tup:

Ön Takımı Yaptırın Sonra Gelırsenız Hallederız Ister Yay Amortısor Yapılır Istersenız Coıl Bu Sıze Baglı?

aramıza gırme murat ustayla bnde gelıcem bı ara parayı bulıyım arabamı tamamlıyımda.

Hahahhahahhahah

16EC813
13-04-2011, 15:50
[QUOTE=kolaylı;2210066]Ön Takımı Yaptırın Sonra Gelırsenız Hallederız Ister Yay Amortısor Yapılır Istersenız Coıl Bu Sıze Baglı?

bu ikisinin biribirinden farkı nedir ? veya şöle diyim hangisi daha saglıklı teknik olarak :beuj:

kolaylı
13-04-2011, 15:52
Bence Coıl Daha Iyı Onlerı Coıl Yapıp Arkalar Kesık Olabılır Bı Cok Arkadasımızın Aracı Bu Sekılde

GokhanK.
13-04-2011, 15:57
birşey daha nekadar sürüyor coillerin takılması filan?

16EC813
13-04-2011, 16:00
Bence Coıl Daha Iyı Onlerı Coıl Yapıp Arkalar Kesık Olabılır Bı Cok Arkadasımızın Aracı Bu Sekılde

teknik olarak ve yol tututuş olarak handisi daha saglıklı peki :soru:
+
bu işlem için ne ödeyecegimizi pm atarmısınız ? bursadan gelecegimizide göz önünde bulundurun :D

By_HaNNibaLL
13-04-2011, 16:26
coil yaptirinca normalden daha iyi yol tutuşu olmasi gerekmez mi?

yol tutuşu ve konforu düşünmeyeceksiniz falan yazmişsiniz

Melih-Ö
13-04-2011, 18:06
coil yaptirinca normalden daha iyi yol tutuşu olmasi gerekmez mi?

yol tutuşu ve konforu düşünmeyeceksiniz falan yazmişsiniz

Coil olunca demedim ben aşırı şekilde basacaksınız sekmesinede katlanıcaksın konfosuzluğunada yoksa coil yapıp lastik üstü bıraktın mı konforda olur yol tutuşda.

By_HaNNibaLL
13-04-2011, 20:11
Coil olunca demedim ben aşırı şekilde basacaksınız sekmesinede katlanıcaksın konfosuzluğunada yoksa coil yapıp lastik üstü bıraktın mı konforda olur yol tutuşda.

yanliş anlamayin beni ama sanki konu boş 1 2 örnek vererek sayfalarca gidiyor.

Siz daha iyi bilirsiniz ama mesela şöyle olabilirdi uygun bi şekilde lastik üstü basildiğinda coil cok konforlu ve yol tutuşu güzel olur ama dip bastiğinde ne konfor kalir nede yol tutusu gibi mesela

EREN34
13-04-2011, 20:12

Siz daha iyi bilirsiniz ama mesela şöyle olabilirdi uygun bi şekilde lastik üstü basildiğinda coil cok konforlu ve yol tutuşu güzel olur ama dip bastiğinde ne konfor kalir nede yol tutusu gibi mesela

Özet aynen böyle...

OmeR-FE
13-04-2011, 21:01
Cantürk'te yaptırmak isteyenler banada ulaşabilir.
Yardımcı olurum her türlü.

Ahmet.S
13-04-2011, 21:39
Aksaray'da bugün sordum 640 dediler belçika malı coilover ama 6 cm basiyo dediler

OmeR-FE
13-04-2011, 22:18
Aksaray'da bugün sordum 640 dediler belçika malı coilover ama 6 cm basiyo dediler

İlla markalı istiyorsanız, Siteye sponsorlardan SRK Shop satıyor mesela coilover.
http://www.techturkey.com/forum/srk-shop/80737-satilik-sifir-coilover-kitler.html
Aracınız listedeki araçtan biriyse 6 cm basan coil yerine bunu tavsiye ederim.

Fakat özellikle EK kasada, hiçbir markalı coil, el yapımı coil kadar basmıyor arabayı.
En azından benim gördüklerim bu.

El yapımı coil'ide sadece önlere yaptırıp, arkayıda amortisör yay'dan basarsanız, hem daha az maaliyetli, hemde ön ayarlı olacaktır. Konforunuz ve yol tutuşunuzda gayet iyi olacaktır.

Low-Rider
13-04-2011, 22:22
Şu ayrımı iyi yapın..

Dip basıcam diyorsanız gidin nam,canturk vs de yaptırın.

Ama arabam basık olsun yol tutuşta iyi olsun istiyorsanız markalı ürün alı

16EC813
13-04-2011, 23:09

mesaj kutunu kontrol edermisin ?

Fatih Kavak
14-04-2011, 00:27
Şu ayrımı iyi yapın..

Dip basıcam diyorsanız gidin nam,canturk vs de yaptırın.

Ama arabam basık olsun yol tutuşta iyi olsun istiyorsanız markalı ürün alı

Aynen katılıyorum zaten markalı ürünler belirli limitlerde basıyor daha fazlasına izin vermiyor ama yok arkadaş ben sürünücem düz yolda altı yere vuracak diyorsan custom coil :D

Not:Herzaman söylerim arabanıza göre markalı ürün varsa imkanınızda varsa markalı ürün tercih edin benim aracıma olmadığı için başvurduğum bir yöntemdi ince eleyerek sık dokuyarak yapılan araçlara binerek kullanıcı yorumlarından sonra karar verdim.

zekky
14-04-2011, 00:56
Mersine bekleriz:)

Ben kısa yayların tak tuk vurmasından çok sıkılmıştım bir ara cantürk amortsre yaptırıcaktım. Ömer abi sağolsun numarasını verdi aradım konuştum gerçektende hiç esnaf gibi değil. Beni tanımamasına rağmen öğlen vakti işi vardır rahatsız etmek istemememe rağmen ısrarla her soruma tek tek cevap verip herşeye öz abin gibi çözüm üretmeye çalışan bir insandı cantürk amrtsörde konustuğum kişi. Ama ben kargosu burda sökülüp arabanın yatması falan çok zor olucak diye vazgeçtim.. Ama olurda elime biraz para geçerse kargoyu falan halledersem kesinlikle cantürk amortisrden baskasına yaptırmam:)

Edit: Esnaf gibi değil derken simdiki esnaflar gibi para peşinde değil anlamında.
Eski esnaflar gibi memnuniyet peşinde..

GokhanK.
14-04-2011, 06:49
aracıma göre olsaydı düşünmeden alırdım SRK den.fiyat da çok iyimiş.

Shadow_Dancer
14-04-2011, 11:45
Coil takmak için 300 lira fiyat çeken nam'da degil coilover arabama civata bile taktırmam.

Bu memleketin adamı adam olmadıgı gibi esnafının çogu da esnaf degil.

nitrO_Oxide
14-04-2011, 11:50
Coil takmak için 300 lira fiyat çeken nam'da degil coilover arabama civata bile taktırmam.

Bu memleketin adamı adam olmadıgı gibi esnafının çogu da esnaf degil.

Ugradınmı abi sen GMS ye ?

Shadow_Dancer
14-04-2011, 11:51
Ugradınmı abi sen GMS ye ?

Yok kardeşim, 106sı olan bi arkadaşımın işleri için crm'ye ugramıştım hallettik orada.. Alakan için teşekkür ederim.

nitrO_Oxide
14-04-2011, 11:55
Yok kardeşim, 106sı olan bi arkadaşımın işleri için crm'ye ugramıştım hallettik orada.. Alakan için teşekkür ederim.

Eyvallah abi :icon_tup:

Melih-Ö
14-04-2011, 12:02

Biz dip bastığımız için konfor vede başka bişey aramıyoruz :) o yüzden bu şekilde açıklama yapmama gerek duymadım sorduklarında açıkladım zaten yanlış olan nedir anlamadım ama özeti dediğin gibi konfor istiyosan çok basmıcaksın bu kadar :)

Fatih Kavak
14-04-2011, 13:16
Biz dip bastığımız için konfor vede başka bişey aramıyoruz :) o yüzden bu şekilde açıklama yapmama gerek duymadım sorduklarında açıkladım zaten yanlış olan nedir anlamadım ama özeti dediğin gibi konfor istiyosan çok basmıcaksın bu kadar :)

Hem basık hem konforlu arabalarda var panpa :redspotda

kolaylı
14-04-2011, 13:20

Mısal Fc Kangoo :D

Melih-Ö
14-04-2011, 13:20
Mısal Fc Kangoo :D

hadi len düz yolda sekiyo seninki :rolleyes:

Melih-Ö
14-04-2011, 13:22

seninkinde konfor olduğuna inanmıyorum :D

By_HaNNibaLL
14-04-2011, 13:26

Ben sadece her yönüyle değerlendirilse daha iyi olur diyerekten öyle dedim kac sayfa okumuştum ama hala yol tutusunda bi iyileştirme yapiyor mu onu anlamamiştim

Jackie
14-04-2011, 13:37
cantürk'ü öyle bir anlatmışsınız ki gidip coil yaptırasım geldi :D

Fatih Kavak
14-04-2011, 14:02
seninkinde konfor olduğuna inanmıyorum :D

Sayın kolaylı bunun cevabını vericektir :D

kolaylı
14-04-2011, 14:06
i30 Umuz Cok Guzel Konforlu Test Ettım Onayladım :)

LIGHT RS
14-04-2011, 16:39
Arkadaşlar ben konuyu görünce baştan sonuna kadar okudum.çünkü aracım için 24 nisanda cantürk amortisöre gitmeyi düşünüyorum.

2004 senesinde nam amortisörde 206 aracımı bastırdığım için az çok orayı biliyorum.24 nisandada cantürk amortisörle tanıştıktan sonra aralarındaki farkı daha iyi anlayacağımı düşünüyorum.

şimdi gelelim konuya;

coil yaptıracak arkadaştan şu soruların cevabını kendi kendine düşünmesini istiyorum.

1) Hız merakı varmı? Yoksa görünüm onun için dahamı önemli
2) Konfordan ne kadar ödün verebilir? Yaşadığı yerin veya aracıyla gideceği yerlerdeki yol durumu nasıldır.

OmeR-FE
14-04-2011, 16:58
Cantürk'te coil yapılan gayet hızlı arabalar mevcut.
Şuana kadar şükürler olsunki, herhangi bi sorun yaşamadılar.
Şükürler olsun diyorum, çünkü çoğuna ben ve kolaylı vesile olduk coil yaptırmasına.
Gayette memnun kaldılar..
Konfor konusunda, markalı coil'in en dip bastığı kadar basarsınız custom coil'de gayet konforlu olur. Bir avantajı, dahada dip basabiliyorsunuz custom coil'de.
Ben arabamda Cantürk yapımı coil kullandım 2 yıl. En ufak patlak çatlak, sıkıntı yaşamadım. Ön takımda bile 2 yıl içinde sadece, sağ aks körüğünü değiştirdim. Z-rot'larım zaten hep bozuktu onu saymıyorum bile :D

Diyeceğim o ki, ben şahsen elimden geleni yaparım, güzel olması için. Ustaya yardımda ediyorum zaten dükkandayken, az çok yaptım bu işi :)
Murat usta'da bir çok araca coil yaptı ve artık iyice pişti bu işte. sorunsuz tek seferde araçlar çıkarabiliyor. Custom coil yaptıran bilir, en az 2-3 sefer sökülüp ayar yapılıyor genelde amortisörlere v.s.

özgür67
14-04-2011, 17:50
Bilgim olmadığı için birkaç soru sormak istiyorum.El yapımı coiller orjinal amortisöre işlem yapılarak mı yoksa harici olarak mı oluyor.Fiyat olarak aşağı yukarı ne kadar tutuyor.Montaj süresi ne kadar?

kolaylı
14-04-2011, 17:53
Mesaj Attım :)

GokhanK.
14-04-2011, 18:55
Arkadaşlar ben konuyu görünce baştan sonuna kadar okudum.çünkü aracım için 24 nisanda cantürk amortisöre gitmeyi düşünüyorum.

2004 senesinde nam amortisörde 206 aracımı bastırdığım için az çok orayı biliyorum.24 nisandada cantürk amortisörle tanıştıktan sonra aralarındaki farkı daha iyi anlayacağımı düşünüyorum.

şimdi gelelim konuya;

coil yaptıracak arkadaştan şu soruların cevabını kendi kendine düşünmesini istiyorum.

1) Hız merakı varmı? Yoksa görünüm onun için dahamı önemli
2) Konfordan ne kadar ödün verebilir? Yaşadığı yerin veya aracıyla gideceği yerlerdeki yol durumu nasıldır.

coili yaptıracak arkadaş benim :D

dizel araçta hız mız yalan :) ama hızı seviorum. konfor problem değil.basık olmayan araç ne kadar güzel olursa olsun gözüme garip geliyo.çirkin geliyo.rahatsız ediyo beni.zaten yaptırdığımda da dibe kadar basmam.lastik çamurluk arası kapatsın,yada lastiği örtsün yeter :D sabırsızlanıorum.inşallah bidahaki ay ordayım yaptırıcam :)

GokhanK.
14-04-2011, 18:55
Mesaj Attım :)

aynı msjı banada atarmısın ?? :)

Emre Akçay
14-04-2011, 19:43
aynı msjı banada atarmısın ?? :)

Mümkünse bende alayım :)

LIGHT RS
14-04-2011, 22:25
Cantürk'te coil yapılan gayet hızlı arabalar mevcut.
Şuana kadar şükürler olsunki, herhangi bi sorun yaşamadılar.
Şükürler olsun diyorum, çünkü çoğuna ben ve kolaylı vesile olduk coil yaptırmasına.
Gayette memnun kaldılar..
Konfor konusunda, markalı coil'in en dip bastığı kadar basarsınız custom coil'de gayet konforlu olur. Bir avantajı, dahada dip basabiliyorsunuz custom coil'de.
Ben arabamda Cantürk yapımı coil kullandım 2 yıl. En ufak patlak çatlak, sıkıntı yaşamadım. Ön takımda bile 2 yıl içinde sadece, sağ aks körüğünü değiştirdim. Z-rot'larım zaten hep bozuktu onu saymıyorum bile :D

Diyeceğim o ki, ben şahsen elimden geleni yaparım, güzel olması için. Ustaya yardımda ediyorum zaten dükkandayken, az çok yaptım bu işi :)
Murat usta'da bir çok araca coil yaptı ve artık iyice pişti bu işte. sorunsuz tek seferde araçlar çıkarabiliyor. Custom coil yaptıran bilir, en az 2-3 sefer sökülüp ayar yapılıyor genelde amortisörlere v.s.

ben sorun yaşamak konusunda bişey demedim.sadece aracı fabrika yapımı değilde, el yapımı amortisör sertleştirme ve yay boyu kısaltma işlemleri ile yapılan coil takıldığında seninde bildiğin gibi yüksek hızlarda nasıl bi sekme durumu olduğunu belirtmek için yazdığım bi soruydu.

çünkü fabrika yapımı coil sistemleri belli hesaplama ve malzeme seçimleri yapılarak, uygun çap ve boy hesaplarıyla elde edilmiş ölçülere göre imal edilmektedir.

24 ünde bi aksilik çıkmazsa ordayım.tanışmak isterim.murat usta telefondan konuştuğumuz kadarıyla iyi birine benziyor.ben coil yaptırmayacağım ama yapacağı işçilik önemli tabi.memnun kalmak demek.yeni arkadaşlarımızla tanışması demek.görüşmek üzere

coili yaptıracak arkadaş benim :D

dizel araçta hız mız yalan :) ama hızı seviorum. konfor problem değil.basık olmayan araç ne kadar güzel olursa olsun gözüme garip geliyo.çirkin geliyo.rahatsız ediyo beni.zaten yaptırdığımda da dibe kadar basmam.lastik çamurluk arası kapatsın,yada lastiği örtsün yeter :D sabırsızlanıorum.inşallah bidahaki ay ordayım yaptırıcam :)

cevaplarından şunu anlıyorum. Hız konusunda çok aşırılığın yok sanırım. Daha çok görüntüye önem vermektesin. Ayrıca konfordanda ödün verebileceğine göre coil ile basmak tam sana göre bi çözüm bence.zaten dibe kadar basmayacaksan konforunda çok fazla düşmez.hayırlısı diyelim o zaman.

DeNNis
14-04-2011, 22:39
özel değilse buraya da alalım mesajı

By_HaNNibaLL
14-04-2011, 23:03
ne mesaji bu :D bende istiyorum :D

GKD
14-04-2011, 23:38
bende cantürkte yaptırdım hiç bir sorun yok hatta yarında bi ziyarete gidicem :D

piscocuk
15-04-2011, 09:24
özel değilse buraya da alalım mesajı

evet merakla beklemekteyiz

GokhanK.
15-04-2011, 13:15
bende cantürkte yaptırdım hiç bir sorun yok hatta yarında bi ziyarete gidicem :D

zaten araçlar yoldan çıkarıyo insanı :)

16EC813
15-04-2011, 13:36
ben mesajı aldım :D

piscocuk
15-04-2011, 14:39
zaten araçlar yoldan çıkarıyo insanı :)

paylaşırmısın

jazzmaniac
15-04-2011, 16:06
Öncelikle Melih kardeşimin yazdığı konuya tereddütsüz katılıyorum. Yani hem basık hem performans hem konfor hem görüntü güzelliği... Bence hepsi bir arada olamaz. Yani bu bütçelerle olamaz.
Nam konusuna gelince 2008 jazz sahibiyim. Sağdan soldan duyduklarımla birgün kafama esti ve maslak sanayiye Nam'a aracı üzerinde ki 3,5'luk spor yayları ve orjinal coilleriyle bastırmaya gittim. Presleme ve gerekli gaz basımı işleri yapılarak 250TL'ye istediğim ölçüde bastırttım. Yaklaşık bir ay oldu herhangi bir sorun yaşamadım. Yol tutuşu deneyecek kadar gazlamadım ama orjinalinden daha iyi olduğunu hissedebiliyorum sonuçta. Şakir Usta da herhangi bir sorun olursa buradayız yardımcı oluruz dedi ama keşke araç işlem görürken diğer ustaları biraz daha özenli ve gerek bize gerekse araca daha ilgili olsa işçilik ve esnaflık adına daha iyi olur diye düşünüyorum.

GokhanK.
15-04-2011, 16:08
paylaşırmısın

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/17315-tr-deki-basik-araclar-356.html bu başlıkta çoğu araç var zaten ayrıca

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/78827-quotnrquot-jdm-civic.html

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/78555-i30-special-edition.html

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/79223-fc-kangoogtgtrobocop-rni-gms-garage.html

bunlara baksan zaten basmak için başka neden aramazsın :)

adamlar basık beyler :heyoo:

GokhanK.
15-04-2011, 16:11
Öncelikle Melih kardeşimin yazdığı konuya tereddütsüz katılıyorum. Yani hem basık hem performans hem konfor hem görüntü güzelliği... Bence hepsi bir arada olamaz. Yani bu bütçelerle olamaz.
Nam konusuna gelince 2008 jazz sahibiyim. Sağdan soldan duyduklarımla birgün kafama esti ve maslak sanayiye Nam'a aracı üzerinde ki 3,5'luk spor yayları ve orjinal coilleriyle bastırmaya gittim. Presleme ve gerekli gaz basımı işleri yapılarak 250TL'ye istediğim ölçüde bastırttım. Yaklaşık bir ay oldu herhangi bir sorun yaşamadım. Yol tutuşu deneyecek kadar gazlamadım ama orjinalinden daha iyi olduğunu hissedebiliyorum sonuçta. Şakir Usta da herhangi bir sorun olursa buradayız yardımcı oluruz dedi ama keşke araç işlem görürken diğer ustaları biraz daha özenli ve gerek bize gerekse araca daha ilgili olsa işçilik ve esnaflık adına daha iyi olur diye düşünüyorum.

ben nam konusunda hala tereddüt içeriisndeyim.cantürk konusunda düşüncem netleşti gibi.1 değil 10 değil herkes şikayetçi namdan.baya fazla yani.buda doğal olarak insanı düşündürüyor.şanslı olanlardan olabilir misin ? :rolleyes:

GokhanK.
15-04-2011, 16:12
ben mesajı aldım :D

şutlasan banada nasıl olur :)

piscocuk
15-04-2011, 16:46
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/17315-tr-deki-basik-araclar-356.html bu başlıkta çoğu araç var zaten ayrıca

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/78827-quotnrquot-jdm-civic.html

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/78555-i30-special-edition.html

http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/79223-fc-kangoogtgtrobocop-rni-gms-garage.html

bunlara baksan zaten basmak için başka neden aramazsın :)

adamlar basık beyler :heyoo:

yanlış alıntı yaptım..ben mesajı aldım diyen arkadaşa yazacaktım paylaşırmısın diye.

yayamaz
15-04-2011, 17:28
Yaptırcak olan arkadaslara tereddut etmeden kendı kendınıze sıkıntı yapmadan İzmit'e gıdıp canturk amartısoru zıyaret etmenızı tavsıye ederım kesınlıkle pısman olmucaksınız bende aynı sekılde cok arastırdım cok sordum her kafadan ayrı bı yorum cıkar bunlar sadece kafa karıstırır bı cozumu olmaz kullanmıs olanlar zaten yorumlarını yapmıs hem basıklık hem konfor daha ne olsun fıyatıda ucuk degıl hala dusunuosunuz hıc bu ıse gırısmeyın

GokhanK.
15-04-2011, 20:01
Yaptırcak olan arkadaslara tereddut etmeden kendı kendınıze sıkıntı yapmadan İzmit'e gıdıp canturk amartısoru zıyaret etmenızı tavsıye ederım kesınlıkle pısman olmucaksınız bende aynı sekılde cok arastırdım cok sordum her kafadan ayrı bı yorum cıkar bunlar sadece kafa karıstırır bı cozumu olmaz kullanmıs olanlar zaten yorumlarını yapmıs hem basıklık hem konfor daha ne olsun fıyatıda ucuk degıl hala dusunuosunuz hıc bu ıse gırısmeyın

bakalım fatihin sözü var aracına binicez gezdiricek bizi coilleri denicez :)

allah kısmet ederse aksilik çıkmazsa bir dahaki ay ordayım bakalım :)

OmeR-FE
15-04-2011, 20:13
İzmit'te gelmeyi düşününen bütün arkadaşları bekleriz.
Benim numara 0554 366 82 58.
Her türlü konuda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Çalıştığım iş vardiyalı olduğundan dolayı, vardiyam uyduğu sürecede tanışmaktan, görüşmekten, gelen arkadaşın aracıyla 1e 1 ilgilenmek ilgilenmekten mutluluk duyarım.

GokhanK.
15-04-2011, 20:15
İzmit'te gelmeyi düşününen bütün arkadaşları bekleriz.
Benim numara 0554 366 82 58.
Her türlü konuda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Çalıştığım iş vardiyalı olduğundan dolayı, vardiyam uyduğu sürecede tanışmaktan, görüşmekten, gelen arkadaşın aracıyla 1e 1 ilgilenmek ilgilenmekten mutluluk duyarım.

eyw omer gökhan bende bu arada şimdiden memnun oldum.inşallah birdahaki ay görüşmek üzere :))

KAYA
15-04-2011, 21:00
Arkadaslar bende cok uzun suredir bu isi arastiriyorum ve edindigim bilgiler dogrultusunda bana en manti
kli gelen Canturk amortisor kismetse yarin Murat ustanin yanindayim coil yaptirmaya karar verdim
Coillerim yapildiktan sonraki goruslerimi sizle paylasirim.

GokhanK.
15-04-2011, 21:44
Arkadaslar bende cok uzun suredir bu isi arastiriyorum ve edindigim bilgiler dogrultusunda bana en manti
kli gelen Canturk amortisor kismetse yarin Murat ustanin yanindayim coil yaptirmaya karar verdim
Coillerim yapildiktan sonraki goruslerimi sizle paylasirim.

haber bekliyoruz senden ...

S.Mert
15-04-2011, 23:59
murat usta bu işi harbi bilen, sağlam adamlardandır. bir süredir cantürk coilleri kullanıyorum gayette memnunum. aracınız hem sürüngen olacak hem virajlara çok hızlı gireceksiniz, yok öyle dünya. hiçbir coilover firması size aracınız 12 cm basıkken 150-160km hızla viraj dönmeyi vaad etmez. zaten onun için birçoğu aracınızı maksimum 6-7 cm basar. ben aracımı şuan 10-10.5 cm civarı basıklıkta kullanıyorum ve aracım 60mm spor yaylı halinden daha konforlu, sekme sıfıra yakın diyebilirim.

namı bilmiyorum nasıl iş yapar, hiç gitmedim görmedim ama izmitten işçliğiyle insanlığıyla esnaflığıyla çok memnun kalacağınızın garantisini verebilirim.

fastchild
16-04-2011, 12:26
cantürk amortisör'den sadece önler için bmw e34'e fiyat pm alabilirmiyim

arka lastikler çamurluk hizasında gayet iyi ama önde yaklaşık 6-7 cm bi boşluk var o boşluk olmasın yeter zaten araba ailecek kullanılan arada bir uzunyol yapılan 200 civarı hızlar yapılan araba bu yüzden yay kesmek felan istemediğimden bu yola başvurdum hemde köyde felan kafa sıkıntı yaratmaz ayarlarız

ön taraftan bir foto:
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/180425_155449401175004_100001298353245_296759_7114 865_n.jpg

hasan çağri
16-04-2011, 13:17
bende suan 3,5luk yaylar ve oem amortisorler var ama biraz daha alcaltmak istiyorum... Aklimda kw v3 var para biriktiriyorum ama o zamana kadar amortisorleri elletmeden biraz daha basmanin yay kesmek ve presten geciyor sanirim yolu...

Orjinalleri degilde eibachlari presletsem oem amortisorlerle nasil olur acaba? Eger dusuklukten memnun kalirsam zaten kw yerine koni amortisorde alabilirim...yol tutusu arttirmak icin...

Preslemenin maliyeti nedir acaba? Yada yapiyor mu canturk?

OmeR-FE
16-04-2011, 21:40
cantürk amortisör'den sadece önler için bmw e34'e fiyat pm alabilirmiyim

arka lastikler çamurluk hizasında gayet iyi ama önde yaklaşık 6-7 cm bi boşluk var o boşluk olmasın yeter zaten araba ailecek kullanılan arada bir uzunyol yapılan 200 civarı hızlar yapılan araba bu yüzden yay kesmek felan istemediğimden bu yola başvurdum hemde köyde felan kafa sıkıntı yaratmaz ayarlarız

Sadece önlere coilover fiyatı 450 TL'dir.
İstediğiniz zaman yarım saat'ini ayırarak istediğiniz kadar yükseltip, alçaltabilirsiniz.

bende suan 3,5luk yaylar ve oem amortisorler var ama biraz daha alcaltmak istiyorum... Aklimda kw v3 var para biriktiriyorum ama o zamana kadar amortisorleri elletmeden biraz daha basmanin yay kesmek ve presten geciyor sanirim yolu...

Orjinalleri degilde eibachlari presletsem oem amortisorlerle nasil olur acaba? Eger dusuklukten memnun kalirsam zaten kw yerine koni amortisorde alabilirim...yol tutusu arttirmak icin...

Preslemenin maliyeti nedir acaba? Yada yapiyor mu canturk?

bence marka bişey alıcaksınız sponsorlarda SRK shop, çok güzel fiyata coilover satıyor. Onu düşünebilirsiniz.
Yay presletme tavsiye etmiyorum, amortisöre elletmiceksiniz yay'dan 1-2 bakla kesebilirsiniz. (1 bakla yaklaşık 1-1,5 cm)

hasan çağri
17-04-2011, 15:04
Evet srk dakileri gordum ama malesef bana uygun olani yok :S arastiriyorum yurt disindada sadece pedders ve kw v3 kullaniyor kullanicilar.

arabaya uygun 3.5 tan fazla sadece kw nin 6cm lik yaylari var ama yorum bulamadim yaylar ile ilgili... Yoksa onlari ve koni amortisor alip kullanirsamda hem uygun fiyata, hem dusuk hemde bana yeterli bir sistem kurmus olurum diye dusundum.

Arabayi indir kaldir yapmayacagim ve asiri zorlamayacagim icin coilde kararsizimda biraz 1500€ ya falan getiriyor tr distributoru. Yay+amortisor tas catlasa 1500TL ye cikar bana .

Melih-Ö
17-04-2011, 15:11
murat usta bu işi harbi bilen, sağlam adamlardandır. bir süredir cantürk coilleri kullanıyorum gayette memnunum. aracınız hem sürüngen olacak hem virajlara çok hızlı gireceksiniz, yok öyle dünya. hiçbir coilover firması size aracınız 12 cm basıkken 150-160km hızla viraj dönmeyi vaad etmez. zaten onun için birçoğu aracınızı maksimum 6-7 cm basar. ben aracımı şuan 10-10.5 cm civarı basıklıkta kullanıyorum ve aracım 60mm spor yaylı halinden daha konforlu, sekme sıfıra yakın diyebilirim.

namı bilmiyorum nasıl iş yapar, hiç gitmedim görmedim ama izmitten işçliğiyle insanlığıyla esnaflığıyla çok memnun kalacağınızın garantisini verebilirim.

La kanka benimki acayip sekiyo en dipte kullanıyorum diyemi acaba :) Yada nam çıkışlı olduğu için :) Namda yapılan jazzın coilinin amortisörünü değiştirip biloya taktık murat abiyle :)

GokhanK.
17-04-2011, 15:15
biraz önce fatihin arabayı gördüm yine.çizdim beyni iice.arkasında da mavi polo duruyodu.bir daha geçmiyicem ordan coil yaptırana kadar :) direk akıl rahatsızlığı :D

Melih-Ö
17-04-2011, 15:16
biraz önce fatihin arabayı gördüm yine.çizdim beyni iice.arkasında da mavi polo duruyodu.bir daha geçmiyicem ordan coil yaptırana kadar :) direk akıl rahatsızlığı :D

basmıcak insanı bile bastırır onlar :D

GokhanK.
17-04-2011, 15:18
basmıcak insanı bile bastırır onlar :D

sorma farklı bir jant takmış birde fatih.araç bambaşka duruyo :) deli oldum. yok kendimi şartladım bir daha ordan geçmiyicem. :D

Schumi
17-04-2011, 23:50
La kanka benimki acayip sekiyo en dipte kullanıyorum diyemi acaba :) Yada nam çıkışlı olduğu için :) Namda yapılan jazzın coilinin amortisörünü değiştirip biloya taktık murat abiyle :)

Jazz ile Fiesta'nın ön tekerlere düşen kilosu farklı olabilir. Ondanda olabilir.

ruudvan
18-04-2011, 00:02

fatihin arabayı gordun sercanın poloyu gordun orda duran beyaz civici görmedin olemi.peki hata bende yuksek bınıyorz arabaya.

GokhanK.
18-04-2011, 07:03
fatihin arabayı gordun sercanın poloyu gordun orda duran beyaz civici görmedin olemi.peki hata bende yuksek bınıyorz arabaya.

:D en arkada vardı galiba doğru mudur? tam seçemedim.şimdi bunlar tanıdık araçlar birde yani sürekli gördüğümüzden direk göz algılıyo :)

selim bayrak
18-04-2011, 09:43
nam da yaptrıdıgım coilin sayısı cok fazla fiyatsal yönden bence sıkı bi pazarlıkla uygun paraya yaptırırsın sıkıntı yönünden sen beyenene kadar ugraşırlar.

ruudvan
18-04-2011, 13:39
:D en arkada vardı galiba doğru mudur? tam seçemedim.şimdi bunlar tanıdık araçlar birde yani sürekli gördüğümüzden direk göz algılıyo :)

aynen arkadaydı.nese bızımkınıde farkedersın bıgun :D

S.Mert
18-04-2011, 15:06

kanka benim 1.5 cm falan var dibine en dip yaptığımda tekerlek dönmüyor :D

Murat Özcan
18-04-2011, 15:43
beyler en dibe kadar basınca konfor farkeder herhalde dımı

Low-Rider
18-04-2011, 15:53
beyler en dibe kadar basınca konfor farkeder herhalde dımı

8sayfadır ne konuşuluyor?Soru sormak için sorucana bir oku istersen

rahmi
18-04-2011, 17:15
Arabayı olabildiğince basıyorsunuz birde konfor bekliyorsunuz.

GokhanK.
19-04-2011, 07:45
aynen arkadaydı.nese bızımkınıde farkedersın bıgun :D

farketmişim ama :D demekki birazdaha basık olsa :D hiç kaçmaz :)

GokhanK.
19-04-2011, 14:20
bugün bir arkadaşımla görüştüm nam da işlem yaptırmış.orjinal yay amortisörle dokunmadan 5 cm düşürmüşler?nasıl oluyo bu iş ya?

kolaylı
19-04-2011, 14:30
Amortısor Tablasını Asagı Alırsan Duser

GokhanK.
19-04-2011, 14:31
Amortısor Tablasını Asagı Alırsan Duser

hiç bir işlem yapılmıyor ama değilmi?yay a yada amortisöre?

OmeR-FE
19-04-2011, 16:15
hiç bir işlem yapılmıyor ama değilmi?yay a yada amortisöre?

Evet, amortisör ve yay'a dokunmada, yay'ın amortisöre oturduğu tablayı aşağı alarak arabayı basmak mümkün. Fakat konfordan ödün vericeksiniz ister istemez. O yüzden tabla aşağı alındığında, amortisör mil'ine tablayı aşağı aldığınızın yarısı kadar yani tablayı 5 cm alıyorsanız, amortisör miline 2,5-3 cm diş açarsanız, hem konfor, hemde basıklık elde edebilirsiniz.

LIGHT RS
19-04-2011, 17:03
Evet, amortisör ve yay'a dokunmada, yay'ın amortisöre oturduğu tablayı aşağı alarak arabayı basmak mümkün. Fakat konfordan ödün vericeksiniz ister istemez. O yüzden tabla aşağı alındığında, amortisör mil'ine tablayı aşağı aldığınızın yarısı kadar yani tablayı 5 cm alıyorsanız, amortisör miline 2,5-3 cm diş açarsanız, hem konfor, hemde basıklık elde edebilirsiniz.

güzel bilgi:icon_tup::icon_tup:

mur_84
19-04-2011, 17:05
ömerim bu konu üzerine doktara yaptı.. :D:D:D

jazzmaniac
19-04-2011, 17:21
bende NAM'da aynı sistem yaptırdığımı yazmıştım. sadece 3,5'luk spor yaylar vardı üzerinde. geriye kalan herşey orjinal. yapılırken aracın yanında durmadığım için bildiğim kadarıyla aracın yaylarını ölçüp sonrasında ne kadar basmak istediğini belirleyip ona göre yayları presleyip birkaç başka işlemle ve gerekli gaz basımı işlemleriyle birlikte aracı düşürüyorlar. ben yaptırdım yaklaşık 2-3 saat civarı sürdü 1 ayı geçti haftasonları kullanıyorum biraz sert olmasının dışında da şuanlık başka hiçbir şikayetim yok.

jazzmaniac
19-04-2011, 17:29
http://i51.tinypic.com/99422p.jpg
http://i52.tinypic.com/2cibc68.jpg
http://i55.tinypic.com/206bui0.jpg

OmeR-FE
19-04-2011, 17:49
ömerim bu konu üzerine doktara yaptı.. :D:D:D

Kanka, murat ustayla amortisör dağıtıp toplar olduk be :)
Akıl veriyorum artık, abi şunu şöyle yapalım, şurası şöyle olsun v.s. :D

eanday
19-04-2011, 22:40
bütün konuyu üşenmeden okudum. öncelikle şunu belirtmek istiyorum önceki aracıma NAM da işlem yaptırdım onu anlatmak istedim.
106 quiksilver aracıma 6cm fk marka yay aldım istedigim sekilde basmadı. sağdan soldan duydugum bilgilerle maslak NAM a gittim. derdimi anlattım. yaparız ederiz yayı keseriz amortisörü sertleştiririz merak etme vs. babacan konusmalarla içimi rahatlattılar. neyse 3-4 saat sürede amortisörler sertleştirildi yaylarda kesildi. bundan sonra bi sıkınıt yaşarsan gel hallederiz vs cıktım. sonra ilk haftadan sağ ön vurmaya başladı. sanki kaput cıkcak yerinden :( 1 ay sonra anca zaman bulabildim gitmeye derdimi anlatmaya calıstım pek dinleyen (yada dinlemek isteyen olmadı).
neyse amortisör söküldü takıldı kontrol ettik dendi vs. bide yalan olmasın sökme takma parası 50 mi 60 mı bi para alındı. sonuc hicbisey değişmedi araba guzel sert bi surus ve basıklık vardı ama devamlı ses geliyodu. bidahada gitmek istemedim. başka bi amortisörcuye gittim onlarda baktı araca. yapılan işi hic begenmediler. yazık etmişsin orj amortisörlerine cok sert olmus gibi seyler söylediler. ayrıca en kötüsü aracın sağı solu 1cm farkediyodu.
kısacası hem kendi deneyimimden dolayı hemde forumda yazılanlardan sonra kesinlikle bende izmitin yolunu tutmayı düşünüyorum(aracım satılmazsa tabi).
hem evim kartalda hem yazlık bayramoğlu tarafında benim icin izmit maslaktanda yakın hem.

EREN34
19-04-2011, 22:49
Nam'da usta aynı usta ama kafa yapıları aynı dğeil ne Nizamettin usta'nın nede ŞAkir'İn.

Bravo coilover--Nizamettin abi kendi yapmıştı sorun olmadı (bize özel fiyattan)
106 Quiksilver coilover--Şakir usta yapmıştı sorun olmadı(aynı ücret)
Saxo kes biç--Şakir yaptı sorun olmadı(ucuzdan devam)
Ondan sonra birden coştular bir dahada iş yaptırmaz oldum.

LIGHT RS
19-04-2011, 23:21
Nam'da usta aynı usta ama kafa yapıları aynı dğeil ne Nizamettin usta'nın nede ŞAkir'İn.

Bravo coilover--Nizamettin abi kendi yapmıştı sorun olmadı (bize özel fiyattan)
106 Quiksilver coilover--Şakir usta yapmıştı sorun olmadı(aynı ücret)
Saxo kes biç--Şakir yaptı sorun olmadı(ucuzdan devam)
Ondan sonra birden coştular bir dahada iş yaptırmaz oldum.

yanlış olmasın ama genel olarak düşünürsek esnaf doyunca bu durumlar genelde oluşuyor.

GokhanK.
20-04-2011, 07:01

aynen süpper bilgi.teşekkürler ömer.

GokhanK.
20-04-2011, 07:07
bütün konuyu üşenmeden okudum. öncelikle şunu belirtmek istiyorum önceki aracıma NAM da işlem yaptırdım onu anlatmak istedim.
106 quiksilver aracıma 6cm fk marka yay aldım istedigim sekilde basmadı. sağdan soldan duydugum bilgilerle maslak NAM a gittim. derdimi anlattım. yaparız ederiz yayı keseriz amortisörü sertleştiririz merak etme vs. babacan konusmalarla içimi rahatlattılar. neyse 3-4 saat sürede amortisörler sertleştirildi yaylarda kesildi. bundan sonra bi sıkınıt yaşarsan gel hallederiz vs cıktım. sonra ilk haftadan sağ ön vurmaya başladı. sanki kaput cıkcak yerinden :( 1 ay sonra anca zaman bulabildim gitmeye derdimi anlatmaya calıstım pek dinleyen (yada dinlemek isteyen olmadı).
neyse amortisör söküldü takıldı kontrol ettik dendi vs. bide yalan olmasın sökme takma parası 50 mi 60 mı bi para alındı. sonuc hicbisey değişmedi araba guzel sert bi surus ve basıklık vardı ama devamlı ses geliyodu. bidahada gitmek istemedim. başka bi amortisörcuye gittim onlarda baktı araca. yapılan işi hic begenmediler. yazık etmişsin orj amortisörlerine cok sert olmus gibi seyler söylediler. ayrıca en kötüsü aracın sağı solu 1cm farkediyodu.
kısacası hem kendi deneyimimden dolayı hemde forumda yazılanlardan sonra kesinlikle bende izmitin yolunu tutmayı düşünüyorum(aracım satılmazsa tabi).
hem evim kartalda hem yazlık bayramoğlu tarafında benim icin izmit maslaktanda yakın hem.

başka bişi bu ya.yaptırana kadar kralsın iyisin.yaptırdıktan sonra adama gidiosun sallamıyor dimi.mide bulandıran bir durum.

GokhanK.
20-04-2011, 07:10
yanlış olmasın ama genel olarak düşünürsek esnaf doyunca bu durumlar genelde oluşuyor.

ismini vermiyim tanındık tuning dükkanı olan bir arkadaşımız var bizim yakada.ben buna rahat bir dükkan parası daha çıkartacak kadar müşteri götürmüşümdür.hepside direk alışveriş.indirim mindirim uğraşmazlar.fiyatları bir kabarttı bu.esnaflığı değişti.bıraktım adam götürmeyide kendimde gitmeyi.şimdi fena haldeler.yandaki esnafla tavla atıolar sabahtan akşama kadar.bu tarz esnafların sonu bu...

jazzmaniac
20-04-2011, 14:20
o zaman Allah sonumu hayır etsin desene bir arıza çıksa yandık o zaman. Acaip de takıntılıyımdır arabayı sadece haftasonu 1 gün kullananlardanım. neyse hayırlısı olsun artık başa gelince öğreniriz.

piscocuk
21-04-2011, 12:13
haftasonu bende geliyorum izmite..bende yaptırıcam karar verdik :)

kolaylı
21-04-2011, 12:17
haftasonu bende geliyorum izmite..bende yaptırıcam karar verdik :)

C.tesımı Gelıceksınız Arac Neydı

piscocuk
21-04-2011, 14:33
pazar günü gelicem..ahmet aradı sanırım sizi..GMS Ahmet le birlikte gelicem.iki araba gelicez

Low-Rider
21-04-2011, 14:41
Bende gelicemde arabayla gelmicem muhtemelen , korkuyorum kaşla göz arasında arabayı basarsınız diye:D

kolaylı
21-04-2011, 14:42
pazar günü gelicem..ahmet aradı sanırım sizi..GMS Ahmet le birlikte gelicem.iki araba gelicez
Anladım Ahmetle Gorustuk Tamamdır :)

Bende gelicemde arabayla gelmicem muhtemelen , korkuyorum kaşla göz arasında arabayı basarsınız diye:D

Aaaaa Olmadı Sımdı Senı Arabayla Beklıyorum Kardesım :D

Low-Rider
21-04-2011, 14:43
Ya o işin şakasıda , karburatorde bir sıkıntı var benim acaip çok yakıyor.Arabayla gidip gelirsem çok fena üzer beni yani o masrafa girmek istemiyorum:D

kolaylı
21-04-2011, 14:45
Ya o işin şakasıda , karburatorde bir sıkıntı var benim acaip çok yakıyor.Arabayla gidip gelirsem çok fena üzer beni yani o masrafa girmek istemiyorum:D

Tapu Gıbı Ahmet Kankan Varr Yaa :) O Kullansın Az Yaktırr Arabaya

Low-Rider
21-04-2011, 14:46
ahaha bakacaz ama ahmeti pek sakin gideceğini sanmıyorum:D

kolaylı
21-04-2011, 14:51
Olsun Yaa Sag Salım Gelınde Nası Gelırsenız Gelın Ama Arabayıda Getırırsen Canlı Cok Gormek Isterım :)

piscocuk
22-04-2011, 08:39
mümkünse ben lastikler görünmesin istiyorum..yarısı çamurluğun içinde kalsın yarısı asfaltın altında :D

uerbas
22-04-2011, 11:11
mümkünse ben lastikler görünmesin istiyorum..yarısı çamurluğun içinde kalsın yarısı asfaltın altında :D

kolaylı orda olursa mağmaya kadar yolu var siz isteyin yeterki :D:D

kolaylı
22-04-2011, 11:20
kolaylı orda olursa mağmaya kadar yolu var siz isteyin yeterki :D:D

Ordayım Kanka Ne Yazıkkı :)

piscocuk
22-04-2011, 12:20
Ordayım Kanka Ne Yazıkkı :)

iyiymiş :D

S.Mert
22-04-2011, 14:18
olum şu mangalı 1 hafta geç yapsaydınız bende gelirdim ya

OmeR-FE
22-04-2011, 14:22
olum şu mangalı 1 hafta geç yapsaydınız bende gelirdim ya

Sen yeterki gelcem de.
Senin içinde mangal yakarız yawrum :D

S.Mert
22-04-2011, 14:36
canımsınız ♥ :D:D

piscocuk
25-04-2011, 09:47
kısmet değilmiş :)

baymustang
25-04-2011, 10:58
valla konuyu görünce yazayım dedim. cantürke ömer kardeşimin vasitasıyla gittim.

fiyatları gerçekten uygun yalan yok şahsiyetide çok iyi . fakat işçilik konusundan bir sıkıntı var sanırım.

3 defa gittim kendisine ama isteklermizi alamadık malesef.

hatta ne yapabilirz diye burda paylaşmıştımda.

öncelikle istediğimde şuydu. aracı hafif basmak ama sertlik konfor dengeli olsun istedim.

amortisörler tamir ve kısaltıldı. baktım 17de düz yolda sürtüyordu. tekrar gittim yaylar ömrünü tamamladı dedi cantürk tekrardan açtık yayları değiştirdi. bu seferde düz yolda değilde hafif sallamalı yolda sürtmeye başladı gene.

öyle bişeyki ilk gün çok iyi ikinci gün sanki araba düşüyor :) haliyle 2a adet davlumbaz yedim onun içinde 15 kullanmak zorunda kaldım. esneme problemimiz var yani arkadaşlar...

rahmi
25-04-2011, 11:03
valla konuyu görünce yazayım dedim. cantürke ömer kardeşimin vasitasıyla gittim.

fiyatları gerçekten uygun yalan yok şahsiyetide çok iyi . fakat işçilik konusundan bir sıkıntı var sanırım.

3 defa gittim kendisine ama isteklermizi alamadık malesef.

hatta ne yapabilirz diye burda paylaşmıştımda.

öncelikle istediğimde şuydu. aracı hafif basmak ama sertlik konfor dengeli olsun istedim.

amortisörler tamir ve kısaltıldı. baktım 17de düz yolda sürtüyordu. tekrar gittim yaylar ömrünü tamamladı dedi cantürk tekrardan açtık yayları değiştirdi. bu seferde düz yolda değilde hafif sallamalı yolda sürtmeye başladı gene.

öyle bişeyki ilk gün çok iyi ikinci gün sanki araba düşüyor :) haliyle 2a adet davlumbaz yedim onun içinde 15 kullanmak zorunda kaldım. esneme problemimiz var yani arkadaşlar...

Eğer araçı yerle bir yapma gibi bir düşünceniz yoktu neden sadece yay kullanmadınızda böyle işlemlere girdiniz?

baymustang
25-04-2011, 11:04
Eğer araçı yerle bir yapma gibi bir düşünceniz yoktu neden sadece yay kullanmadınızda böyle işlemlere girdiniz?

amortisör ile yeterli olur senin isteklerine cevap verir dedi cantürk sonrada zaten yay takıldı...

uerbas
25-04-2011, 13:40
dostum senin için en iyisi spor yaymış ama işlem yaptırdıysan çok esneme varsa amortisörlerini biraz sertleştiricekler esnemeyi aza indiricekler bu şikayetini belirttin mi murat ustaya

baymustang
25-04-2011, 13:50
dostum senin için en iyisi spor yaymış ama işlem yaptırdıysan çok esneme varsa amortisörlerini biraz sertleştiricekler esnemeyi aza indiricekler bu şikayetini belirttin mi murat ustaya

tabii belirttim ama dediğim gibi yay takıldı çözüm tamam dedi usta ama aynı hala bakalım fırsat bulunca gitmek zorundayım jantlarımı takamıyorum

Melih-Ö
25-04-2011, 14:25
Basık arabada sürtme yoksa asıl sorun orda vardır :)

Pug
25-04-2011, 15:39
Postlari okudum da kafama takildi .. Coil diyorsunuz , bu manuel yukselik ayari olanagi sunuyor mu ? Benim bildigin coil alirsin amartisorun sinirlari cercevesinde + / - yukseklik ayarini yaparsin. Bu custom calismalarda da bu mumkun mu ? Ziplama konusu tehlikeli dogru ama bilincli olunduktan sonra hiz ve viraj muhabbetlerinde sorun olmaz , bazen ziplamakta keyif veriyor insana haha :) Bir de arabani goturmedin amartisorlerini yolladin olay cozuluyor mu ? Yoksa islem amartisoru kesip o'na bi ayar vermek mi ? Hani tornaci da yapiyor sonucta amartisor'den alma islemlerini .. Hic detayina girmemistim bugune kadar merak ediyorum ..

kolaylı
25-04-2011, 16:14
Coılde Amortısor Yollamıyorsunuz Baska Bı Ildeysenız Bız Yapıp Kargoluyoruz

Murat Özcan
25-04-2011, 16:46
tabii belirttim ama dediğim gibi yay takıldı çözüm tamam dedi usta ama aynı hala bakalım fırsat bulunca gitmek zorundayım jantlarımı takamıyorum

aslında sizin işinizi 3.5 cm spor yay görürmüş ama biraz detaya girip oldumu tam olsun diye düşündünüz sanırım

GokhanK.
26-04-2011, 08:48
sorun sıkıntı can sıkar.ama inşallah halledilir.

piscocuk
09-05-2011, 14:10
haftasonu gittim saolsun murat abi çok iyi ilgilendi öğlene kadar bitirdi işlemi ve beni gönderdi.çok memnunum.ben dandun olur pat küt vurur diye hayal ediyordum.sanki orjinal gibi çok başarılı.yaptırmak için düşüncesi olan kafasında soru işareti olan arkadaşlar hiç düşünmesin koskoca accordu bastım banamısın demedi..

teşekkürler cantürk :D

GokhanK.
09-05-2011, 14:42
haftasonu gittim saolsun murat abi çok iyi ilgilendi öğlene kadar bitirdi işlemi ve beni gönderdi.çok memnunum.ben dandun olur pat küt vurur diye hayal ediyordum.sanki orjinal gibi çok başarılı.yaptırmak için düşüncesi olan kafasında soru işareti olan arkadaşlar hiç düşünmesin koskoca accordu bastım banamısın demedi..

teşekkürler cantürk :D

hayırlı uğurlu olsun.güle güle kullanın.bende kafayı kırdım muayene geçsin gidicem.yay aldım taktım geri söktüm yine.evde duruolar şimdi.sabırsızlanıorum bende.resim var mı peki?

piscocuk
10-05-2011, 11:30
resim tlfda var ama aktarma kablom yanımda olmadığı için yükleyemiyorum

eanday
10-05-2011, 22:35
arac ne sekilde basıldı acaba?

EREN34
10-05-2011, 22:50
Postlari okudum da kafama takildi .. Coil diyorsunuz , bu manuel yukselik ayari olanagi sunuyor mu ? Benim bildigin coil alirsin amartisorun sinirlari cercevesinde + / - yukseklik ayarini yaparsin. Bu custom calismalarda da bu mumkun mu ? Ziplama konusu tehlikeli dogru ama bilincli olunduktan sonra hiz ve viraj muhabbetlerinde sorun olmaz , bazen ziplamakta keyif veriyor insana haha :) Bir de arabani goturmedin amartisorlerini yolladin olay cozuluyor mu ? Yoksa islem amartisoru kesip o'na bi ayar vermek mi ? Hani tornaci da yapiyor sonucta amartisor'den alma islemlerini .. Hic detayina girmemistim bugune kadar merak ediyorum ..

Murat usta kendi amortisör ve yaylarınıza dokunmadan sil baştan amortisör yapıoyr.Yaptığı amortisörde yay için tabla yok bildiğimiz coilover gibi düşünün.Amortisör miline üstüne diş açılmış içi boş silindir geçirilip kaynatılıyor.Bu dişli silindir üstünde 2 segman var.Yay segman üstüne geliyor.Segman civata gibi dişlidir ve çevirdikçe aşağı iner.İndikçede araba yere yaklaşıyor.Bu dişli silindirin boyu uzun tutulup amortisör alt montaj deliklerine yakın kaynatılır.Böylece araba sürüngen olabilir.Sekme konusu dediğin gibi bilinçli olmalı.Ne kadar çok basarsan o kadar sekme kaçınılmaz oluyor.

KAYA
11-05-2011, 15:19
Murat usta kendi amortisör ve yaylarınıza dokunmadan sil baştan amortisör yapıoyr.Yaptığı amortisörde yay için tabla yok bildiğimiz coilover gibi düşünün.Amortisör miline üstüne diş açılmış içi boş silindir geçirilip kaynatılıyor.Bu dişli silindir üstünde 2 segman var.Yay segman üstüne geliyor.Segman civata gibi dişlidir ve çevirdikçe aşağı iner.İndikçede araba yere yaklaşıyor.Bu dişli silindirin boyu uzun tutulup amortisör alt montaj deliklerine yakın kaynatılır.Böylece araba sürüngen olabilir.Sekme konusu dediğin gibi bilinçli olmalı.Ne kadar çok basarsan o kadar sekme kaçınılmaz oluyor.

Evet arkadaşımız gayet ney açıklamış Murat ustanın yaptığı işlem tam olarak budur.;) Gayet güvenilir sıkıntısız oluyor.Ben civicie yaptırdım öncesinde 3,5'luk yaylar vardı çok sertliğinden sıkıntılıydım Murat ustanın coilleri yaptı 5 cm'den fazla bastım ama 3,5'lukdan konforum daha iyi gayet güzel bir sistem bende tavsiye ederim. :icon_tup: I Love Replite :D

eanday
11-05-2011, 20:18
bende önleri 3-4 cm basmak istiyorum. aracımda m süspansiyon var yeterince sert zaten sadece amortisör tablasından düşürülebilirmi? fiyat olarak ne kadara mal olur acaba?

Melih-Ö
12-05-2011, 00:48
bende önleri 3-4 cm basmak istiyorum. aracımda m süspansiyon var yeterince sert zaten sadece amortisör tablasından düşürülebilirmi? fiyat olarak ne kadara mal olur acaba?

Tablayla şastik arasında pay varsa düşürülür. Örneğim berlingoyu tabladan düşüremedik payı yoktu. Fiyatı tam bilmiyorumkolaylı fiyat bilgisi verir.

Osman Bahadır
12-05-2011, 03:15
Tüm yazılanları okudum. Genel olarak görüşlerinizi, genel fikirleri, kaideleri biliyorum. Bir de benim özel durumuma güzel bir çözüm bekliyorum sizden;

Araç: İntegra, 15" spoon jant var
Araç üstünde öyle görsel ekstra birşey yok. JDM far ve spoon jant var sadece. Yani görsellik ön planda değil.

Beklentim: Daha iyi bir yol tutuş ve hafif bir basıklık. Konfor öncelik değil ama at arabasına da dönsüm istemem. En büyük önceliğim yol tutuş, özellikle de viraj kabiliyeti...

Şimdi bu aracı öyle ölümüne basmak gibi bir amacım yok. Sadece lastik-çamurluk arası biraz kapansın yeter. Zaten fazlası beklentilerime de ters olur. Asıl amaç yol tutuşunu geliştirirken biraz da şimdiki leylek görünümünden uzaklaştırmak.

Yazılanları okuyunca bu gibi beklentiler için marka coilover tavsiye ettiğinizi gördüm. SRK'da İntegra için coilover yok. Bilmiyorum, yaklaşık bu fiyatlara iş görür kalitede başka nerede hangi marka bulunabilinir veya bulunabilir mi...

Bir başka fikir de 5cm spor yay...

Diğer seçenek ise cantürk işi coilover...

Bir de presletmek, bakla kesmek, veya öne coil, arkaya böyle gibi uygulamalar var.

Yukarıda yazdığım kriterlere, araca göre marka coilover bulunma ihtimaline ve beklentilerime göre değerlendirecek olursanız bana hangi çözümü tavsiye edersiniz ve her bir çözüm alternatifinin yaklaşık maliyeti ne olur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

piscocuk
12-05-2011, 10:50
koni amortisör + 5 cm yay işinizi görür ama fiyat tuzlu olur.orjinal amortisörün üzerine 5 cm yay takarsınız buda bir nevi işinizi görür.ama yol tutuş güzel olsun diyorsunuz.bence birazda amortisörlerinizi sertleştirirseniz 5 cm yaylar işiniz çok rahat görülür..cantürk e bu derdinizi anlatırsanız size buna göre bir düşüklük ayarlar ve mutlu mesut oradan ayrılırsınız :)

Melih-Ö
12-05-2011, 19:47
5 cm yay işinizi görür ama abimizin dediğim gibi orjinal amortisörlerle sağlıklı olmaz. Ya koni tarzında marka amortisör olmanız gerekicek yada orjinal amortisörleriniz sertleştirme yapmanız gerekecek.

Osman Bahadır
13-05-2011, 10:19
@piscocuk ve @melih-ö

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Anlaşılan en mantıklı seçenek 5cm yay bulup amortisörleri de sertleştirmek.

Keşke raceland gibi uygun fiyatlı bir coilover kiti olsa bizim teg'e göre. O zaman hem amortisörler yenilenmiş olurdu, hem de ayarlı olurdu.

Varsa başka fikirlere de açığım.

GokhanK.
13-05-2011, 13:51
ben fiestada 1 yıldır 5 cm yay kullanıorum amortisörlere hiç dokunmadım.bir problem çıkarmadı şu ana kadar.belkide şansıma bilmiyorum ama.sonuç olarak sertleştirilmesinde fayda var.araba çok esniyor çünkü.gerçi sertleştirincede sekmesi artıyor biraz ama yapıcak pekte birşey yok.aslında en mantıklı cantürk coil.sabırsızlıkla dükkana gitmeyi bekliorum :)

Melih-Ö
13-05-2011, 15:42
ben fiestada 1 yıldır 5 cm yay kullanıorum amortisörlere hiç dokunmadım.bir problem çıkarmadı şu ana kadar.belkide şansıma bilmiyorum ama.sonuç olarak sertleştirilmesinde fayda var.araba çok esniyor çünkü.gerçi sertleştirincede sekmesi artıyor biraz ama yapıcak pekte birşey yok.aslında en mantıklı cantürk coil.sabırsızlıkla dükkana gitmeyi bekliorum :)

Amortisörü sertleştirmek arabayı sektirmez aksine kesik yayla seken arabanın sekmesini azaltır. Ne kadar çok basarsan o kadar seker araba. Benim aracım için böyle oldu yani her araba çok seker diyemem i30 sekmiymuş mesela ama bilo deli gibi sekiyo :)

GokhanK.
13-05-2011, 15:53
Amortisörü sertleştirmek arabayı sektirmez aksine kesik yayla seken arabanın sekmesini azaltır. Ne kadar çok basarsan o kadar seker araba. Benim aracım için böyle oldu yani her araba çok seker diyemem i30 sekmiymuş mesela ama bilo deli gibi sekiyo :)

aynen i30 bende gördüm yolda giderken de araba enterasan şekilde sekmiyo.
benim araçta 5 cm yay +st amortisörler+ ekstra sertleştirme yapılmıştı.Araba pinpon topu gibiydi.Şimdi daha düzgün orjinal amortisörle.Mutlaka her araç farklı durumlar gösteriyo.

GokhanK.
13-05-2011, 15:56
dediğin gibi amortisörle alakası olmayabilir sekmenin ama benim araçta amortisörleri değiştirince araba böyle süzülüyo sanki.bir kalkıyo yukarı böyle aşağıya inmesi bir enterasan oluyo :D garip bir tasarım :D

Melih-Ö
13-05-2011, 15:58
sert amortisör fazlada esnemez aslında çözemedim durumu :D

GokhanK.
13-05-2011, 15:59
lanet olsun yaya da amortisöre de şu coilleri yaptırsamda kurtulsam şunların derdinden.başka bişi istemiyorum.

GokhanK.
13-05-2011, 16:00
sert amortisör fazlada esnemez aslında çözemedim durumu :D

aynen.çünkü sertleşince yağ daha az hareket gösterio amortisörün içinde.ama benim garip.yada biz sertleştirdik zannedioruz yapan usta başka bi cacık yapıyo. :D

Melih-Ö
13-05-2011, 16:01
en mantıklısı coil :) benim param yoktu kesik yay amortisör yaptırmıştım iyiki coile dönmüşüm ilerde arabayı değiştirince yapıcağım ilk işlem önler coil direk :)

Melih-Ö
13-05-2011, 16:02
aynen.çünkü sertleşince yağ daha az hareket gösterio amortisörün içinde.ama benim garip.yada biz sertleştirdik zannedioruz yapan usta başka bi cacık yapıyo. :D

usta yumuşatmış olmasın sertleştircem derken :D :D

GokhanK.
13-05-2011, 16:02
katılıorum en temizi coil.uğraşmaya değmiyo.yay dı amortisördü.patladı çatladı ses yaptı bilmem ne.yaptır coili geç. sonra deve cüce oyna araçla :D :)

GokhanK.
13-05-2011, 16:04
usta yumuşatmış olmasın sertleştircem derken :D :D

başında durabilsem ne yaptığını anlıcazda bırakıyoruz işe gidiyoruz.akşam gelip alıyoruz.yolda böyle araç bişi oluyo bi yukarıya doğru kalkıyo sonra aşağıya doğru süzülüyo.gidiyorum usta ne iş tamam işte zımba gibi diyo.ulan ne zımbası araba bildiğin 70 model continantal gibi süzülüyo :D

fastchild
13-05-2011, 18:15
coil'de orjinal yaylar kullanılabilir dimi

OmeR-FE
13-05-2011, 21:51
coil'de orjinal yaylar kullanılabilir dimi

Hayır, coilover'da kullanılan yay başka.

Low-Rider
13-05-2011, 23:28
katılıorum en temizi coil.uğraşmaya değmiyo.yay dı amortisördü.patladı çatladı ses yaptı bilmem ne.yaptır coili geç. sonra deve cüce oyna araçla :D :)

Coilover'da patlıyabilir

Yigit-Y
13-05-2011, 23:33
tek kapı fiestamda cantürk coil mevcut valla şuana denk bir sıkıntı yaşamadım...

Sekme konusuna gelirsek fazla değil...

Aktaş61
14-05-2011, 14:48
öncelikle tüm yorumları okudum gayet açıklayıcı olmuş ama aklımda bikaç soru kaldı.arkadaşımın aracına coil düşündük bizde mitsubishi colt 1.5 dı-d araç.kesinlikle cantürkte düşünüyor şuanda araçta 3.5 cm eibach yay mevcut fakat amortisörlerin 4üde patlak.yeni amortisör alıcaktı almışken coil alalım dedik.arkdaşımda kartalda oturuyor, ordaki polo ve i30u gördükten sonra kesinlikle cantürkte coil yaptırmaya karar verdi.ancak sadece lastikleri örtecek kadar yani lastik çamurluk arası mesafe minimum olacak şekilde düşürmek istiyor.şimdikine oranla konfor ve yol tutuşunda ne gibi değişiklikler olur? aracı günlük olarak ailesiyle birlikte kullanıyor.bir de sadece önleri coil yaptırıp arkaları orjinal amortisör ve spor yay ile bırakırsa coile göre daha konforlu olurmu? yükseklik problem değil arkası zaten yeterince düşük torsiyon olduğu için.sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim,yardımcı olursanız sevinirim

GokhanK.
14-05-2011, 22:57
Coilover'da patlıyabilir

standart a göre daha düşük bir ihtimal diye düşünüyorum.

Aktaş61
16-05-2011, 03:03
öncelikle tüm yorumları okudum gayet açıklayıcı olmuş ama aklımda bikaç soru kaldı.arkadaşımın aracına coil düşündük bizde mitsubishi colt 1.5 dı-d araç.kesinlikle cantürkte düşünüyor şuanda araçta 3.5 cm eibach yay mevcut fakat amortisörlerin 4üde patlak.yeni amortisör alıcaktı almışken coil alalım dedik.arkdaşımda kartalda oturuyor, ordaki polo ve i30u gördükten sonra kesinlikle cantürkte coil yaptırmaya karar verdi.ancak sadece lastikleri örtecek kadar yani lastik çamurluk arası mesafe minimum olacak şekilde düşürmek istiyor.şimdikine oranla konfor ve yol tutuşunda ne gibi değişiklikler olur? aracı günlük olarak ailesiyle birlikte kullanıyor.bir de sadece önleri coil yaptırıp arkaları orjinal amortisör ve spor yay ile bırakırsa coile göre daha konforlu olurmu? yükseklik problem değil arkası zaten yeterince düşük torsiyon olduğu için.sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim,yardımcı olursanız sevinirim

yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba?

EREN34
16-05-2011, 07:35

Yapacağınız en mantıklı iş patlak amortisörleri direk coilover'a çevirmek.Ön arka coil olması en mantıklısı.Dediğiniz seviye basılırsa günlük kullanım için bir sıkıntı olacağını sanmamakla birlikte şu anki halinden daha konforlu olacağı kesin

Low-Rider
16-05-2011, 07:36

Neden daha düşük bir ihtimal ki? Patlayan çok coilover biliyorum markalı markasız

OmeR-FE
16-05-2011, 08:50

Amortisör iyi ayarlanmaz ise, mil'i sisteme uzun ve sertliği orantılı ayarlanmamışsa, aksine çabuk patlayabilir.
Çünkü mil uzun kalınca yük direk amortisöre biner ve hem konfor olmaz, hemde amortisör çabuk zarar görür.
Fakat, kovan ve mil doğru ayarlanırsa, uzun süre dayanır.
Ben kendi aracımda, 2 yıl kadar cantürk'te yaptırdığım coil'i kullandım. 1 kere yağ kaçırma v.s. sorunu yaşamadım.

piscocuk
16-05-2011, 10:12
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/16/3765.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
umarım resmi yükleyebilmişimdir...tam basmadık aracı şuanki halinden 5 cm daha düşürülebiliyor..ben son derece memnunum bu haliyle bile setlerden zor geçiyorum.zaten paçalıklar gitti bile :)

OmeR-FE
16-05-2011, 10:31
Maşallah, güzel olmuş.

piscocuk
16-05-2011, 10:43
Maşallah, güzel olmuş.

teşekkürler

Aktaş61
16-05-2011, 11:15
Yapacağınız en mantıklı iş patlak amortisörleri direk coilover'a çevirmek.Ön arka coil olması en mantıklısı.Dediğiniz seviye basılırsa günlük kullanım için bir sıkıntı olacağını sanmamakla birlikte şu anki halinden daha konforlu olacağı kesin

yardımın için teşekkür ederim

GokhanK.
16-05-2011, 13:18
Amortisör iyi ayarlanmaz ise, mil'i sisteme uzun ve sertliği orantılı ayarlanmamışsa, aksine çabuk patlayabilir.
Çünkü mil uzun kalınca yük direk amortisöre biner ve hem konfor olmaz, hemde amortisör çabuk zarar görür.
Fakat, kovan ve mil doğru ayarlanırsa, uzun süre dayanır.
Ben kendi aracımda, 2 yıl kadar cantürk'te yaptırdığım coil'i kullandım. 1 kere yağ kaçırma v.s. sorunu yaşamadım.

yapılan işin ve işçiliğin doğru olması + olarak orjinal coil baz alarak söledim.
sonuç olarak kötü iş,işçilik sorun,arıza.

GokhanK.
16-05-2011, 13:24
Neden daha düşük bir ihtimal ki? Patlayan çok coilover biliyorum markalı markasız

mutlaka patlayabilir.kullanmadığım için pek fazla yorum yapıp yanlış cümleler yazmak istemiyorum.ama şunu iyi biliyorum 5cm yay+orj. amortisör patlatan çok gördüm.eski aracımda benimde başıma geldi.ama bu araçta allaha şükür 1 senedir birşey yok.şans da olabilir doğru yay amortisör de olabilir.yada doğru iş.değişken durumlar.kullanımlar.malzemeler.

Melih-Ö
16-05-2011, 14:50
Maşallah güzel düşmüş araç :)

piscocuk
16-05-2011, 15:19
Maşallah güzel düşmüş araç :)

çok teşekkür ederim

HALUK
16-05-2011, 16:28
pazar günü arkalarıda coil yaptı murat usta sagolsun önleride sertleştirdi bir kademe daha, sabah 8 de başladı akşam 4 te çıktım ordan inanınki ilk defa bir ustaya verdigim paranın arkasından agzım kulaklarımdaydı ;)
4 defa söktü taktı amortisörleri taki bana tamam dedirttirene kadar :)
benden kazandıgı para anasının aksütü gibi helal olsun. işleride hayırlı olsun inşallah,

gazi
25-05-2011, 11:35
accorda maşallah. bakalım biz napıcaz.
arkadaşlar sormak istediğim bir konu var. bu ayarlı yaylar var. 9 cm yükseltip alçaltıyor. ilk etapta bunu alıp standart amortisörü sertleştirmeden kullansam. standart amortisör 3,5 cm izin veriyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin, bu şekilde gezersem çok sorun olurmu yada bu olurmu? daha sonra sertleştirip istediğim düzeyde indiririm tabi biraz vakit ve nakit ;)

most_evil
27-05-2011, 23:25
bende perşembe akşamı uğradım Murat ustaya.işten akşam yedide paydos edip bursadan yola çıktım sağolsun o saate kadar bekledi.önlere coil arkalara yay yaptı.geniş taban lastik kullandığım için dip göremedik 4 cm falan daha bi payımız var flanş işini halledip çamurlukları şişirdikten sonra dip basıp fotoları paylaşırım.Murat ustaya ve oradaki arkadaşlara o saate kadar benle uğraştıkları için çok teşekkür ederim...ellerine sağlık..

gazi
03-06-2011, 07:33
arkadaşlar sormak istediğim bir konu var. bu ayarlı yaylar var. 9 cm yükseltip alçaltıyor. ilk etapta bunu alıp standart amortisörü sertleştirmeden kullansam. standart amortisör 3,5 cm izin veriyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin, bu şekilde gezersem çok sorun olurmu yada bu olurmu? daha sonra sertleştirip istediğim düzeyde indiririm tabi biraz vakit ve nakit ;)

:confused: coil sprin ayarlı yaylar orjınal amortisöre olur mu?olmaz mı? eksisi ne olur artısı ne olur? yardım :beuj:

GokhanK.
04-06-2011, 17:38
arkadaşlar ucuza 5cm yay düştü sıfır aldım. fk marka. bugün taktırdım yayları fakat aracın önü kalktı arkası basıldı.saçma sapan bişi oldu.kime sorduysam 1 haftaya düşer dediler.teorik olarak önde motor var daha fazla düşmesi gerekmezmi ya?

<<buğra>>
04-06-2011, 18:50
konu kirliliği olmasın, astra h!ı en uygun ve en sağlıklı şekilde nasıl basabiliriz?
18 janta dönersemde fazla sekmemesi lazım...

OmeR-FE
04-06-2011, 18:58
konu kirliliği olmasın, astra h!ı en uygun ve en sağlıklı şekilde nasıl basabiliriz?
18 janta dönersemde fazla sekmemesi lazım...

Maddi imkan varsa coilover yaptırmanızı tavsiye ederim.
Eğer maddi imkan kısıtlıysa, amortisör-yay'dan basabilirsiniz fakat geri dönüşü olmaz.
En mantıklısı coilover.

<<buğra>>
04-06-2011, 19:24
Maddi imkan varsa coilover yaptırmanızı tavsiye ederim.
Eğer maddi imkan kısıtlıysa, amortisör-yay'dan basabilirsiniz fakat geri dönüşü olmaz.
En mantıklısı coilover.

ömer coil ne kadar cantürk'te?
eıbach 5 cm yay buldum 150 lıraya ama benzınlısı ıcınmıs uyarsa kendıme alabılırım.

HALUK
04-06-2011, 19:52
eıbach 5 cm yay buldum 150 lıraya ama benzınlısı ıcınmıs uyarsa kendıme alabılırım.

kendi aracım için yazıyorum, 4 adet amotrisör monreo marka tanesi 100 tl
en kötü marka 5 lik yay 250 tl sökme takma işçiligi en az 100 tl = toplam 750 tl
ön arka coil yaptım aracımdan çıkan amortisörlerim ve yaylarım evde duruyor satarken extra olarak onlarıda vericem 800 tl ödedim vurma çarpma ses yapma kesinlikle yok, daha önce koni kullanmıştım, yol tutuş cantürkle gerçekten çok iyi.

Murat Özcan
04-06-2011, 21:36
kendi aracım için yazıyorum, 4 adet amotrisör monreo marka tanesi 100 tl
en kötü marka 5 lik yay 250 tl sökme takma işçiligi en az 100 tl = toplam 750 tl
ön arka coil yaptım aracımdan çıkan amortisörlerim ve yaylarım evde duruyor satarken extra olarak onlarıda vericem 800 tl ödedim vurma çarpma ses yapma kesinlikle yok, daha önce koni kullanmıştım, yol tutuş cantürkle gerçekten çok iyi.

haluk abının aracını yakından gordum gercekten düşme oranı cok ıyı gözüküyordu çok memnundu zaten kendısı,sorunsuz kullanıyor aracını şimdi arkalarıda basmış bakalım denk gelirsek onlarada bakıcam

OmeR-FE
05-06-2011, 08:22

Ön-Arka 800TL.
Sadece Ön 450 TL.

Sadece öne yaptırırsanız, arkayıda amortisör yay'dan ayarlatırız. Onunda takribi tutarı 100TL civarı olur.

Muhittin_T
26-06-2011, 18:48
Murat Usta daha önce megane II ye coilover yaptı mı acaba, bi bilginiz varmı?

GokhanK.
27-06-2011, 20:47
murat ustaya sonsuz teşekkürleri mi sunuyorum.adam gerçekten esnaf.işinin ehli ayrıca.şimdi burdan ne yazsam bitmez.hoş sohbet muhabbet.ağırlaması.iş yapışı.adam işini yapıyor.gidicek olan içinde düşünmeden gitsin derim.ne yaptırıcaksanız işinin hakkını verir yapar.tekrar teşekkürler murat abi :)