ben castrolden mobile dondum,benm bakım zamanımda yaklaşıo ama castrol kullanamk ıstemıorm kendı yagımı servise gotursem bi sorun olurmu acaba castrol mobile gore cok daha fazla eksilio
ben castrolden mobile dondum,benm bakım zamanımda yaklaşıo ama castrol kullanamk ıstemıorm kendı yagımı servise gotursem bi sorun olurmu acaba castrol mobile gore cok daha fazla eksilio
Bu mesajımı düzeltiyorum "sistem polo gti bakim paketinde castrol kullaniliyorsa o bayiide 50-700 long life yağ kullanilacak diyor."
Ayrıca Volkswagen fabrikasında polo gti ve daha bir çok araca Alman yağ üreticisi "Gulf" firmasının yağı konuluyor. Yani motor sesli çalışma sebeplerinden biri de bu aslında. Yağ eksiltme sebeplerinin başlıca önde gelen kaynaklarından biri de yine bu.
Vw Cc & Mk 5 Gti
Volkswagenin standartlarını karşılayan motor yağları..
Volkswagen Oil Standard 504.00 / 507.00 Approved Oils | my-gti.com
Servisler bazen bu standartlar dışındaki yağları kullanıyorlar..
özellikle DPF li yeni nesil dizellerde 507 çok önemli bi standart..
Yok tek sen değilsin Özgür bir arkadaşım var marş basıp hararet beklemeden sıkıştıran,rodaj demeyip showroomdan çıkar çıkmaz sıkıştırarak kullanan, uzun yola gitse bile sıkıştırarak kullanıp gittiği yerde çat diye stop eden bir arkadaşım ama gram yağ eksiltmedi işin garip yanı.Sözüm ona KH 585 polo gti
![]()
Vw Cc & Mk 5 Gti
Bu yağ eksiltme olayı 2012 lerde varmıdır ?
yaklaşık 1-1.5 ay sonra teslim alıcam aracıda
aradayım halen yağ eksiltme bilmem ne hiç uğraşacak durumda değilim de
Yani henüz çok geç değilken bi kaç soru sorayım sizlere STD kullanıcam yağ eksiltme harici genel olarak bi sıkıntısı varmı aracın hani garip elektronik-mekanik arızaları falan ?
Şimdi Mobil 1 kullanan arkadaşlar eksiltmiyor demişsiniz. Eksilmediği motoru daha iyi koruduguna mı bir işaret yoksa eksiltmesimi sağlıklı acaba?
Ben castrol tam sentetik deyim Mobil 1 daha iyi ise geçeyim diyorum nerden nasıl anlıcaz daha iyi oldugunu ???
GT-R
benim çok yakın arkadaşımda tt var o da bizim kadar olmasa bile yağ eksiltiyor sıkıştırınca.. çok çok da takmamak lazım sanırım kafaya..
Mobil bir 5-30 tsi lar icin olmazsa olmaz bence sabahlari itici sesi geliyorsa titreme zirlama gazlamalardan sonra rolanti duzensizligine birebirdir
Ilac reklami gibi oldu ama ben mobil 1 den cok memnun kaldim castroldan edge den cok daha kaliteli bir yag oldugunu dusunuyorum...
Eger hakkaten sabahları ilk marşta o kayış-zincir sesini alıyorsa gerçekten iyi yag demektir. Yarın direk yag değişimi yaparım... Castrolde 10 sn ses geliyor kayıs ve zincir sesi... ***** arabam artık dışarda yatıyor geceleri -5 -10 Dereceyi buluyor Kayseride...
Başka ne gibi faydalarını gördünüz?
GT-R
mobile 1'i golf gti varken kullanıyordum çok aşırı memnundum 10.000 km geçerdi yağa bakardım gram eksiltme olmazdı. Canavar gibi kullandığımda olurdu yaz kış da acımadan kullandım çünkü o aracı sırf hevesimi almak için aldım kullandım. Hayatımda golf 3 gti kadar motor yönünden pes etmeyen bir motor görmedim ayrıca.Ama bunda distribütör ve vw ne öneriyorsa o.
SLX Longlife Professional 5-30
Burda kıstas almanız gereken ilk bakımdan sonraki durum arkadaşlar (yağ eksiltme vesaire) . Fabrikada "Gulf" yağları kullanılıyor dediğim gibi.
Vw Cc & Mk 5 Gti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)