zx-10rr Nickli Üyeden Alıntı
kocaelide kimde bu s3 arkadaşım.bendede 2 ay önce s3 vardı hiç görmedim bilmiyorum eğer araç izmitliyse?
1.8t lerde maf her zaman log alınarak kontrol edilmeli.ben aracı aldığımda 4.5.6 vites hızlanması hiç iyi değildi.siteden sağolsun utku ile log aldık bir baktık maf okuması gereken değerlerin çok altında değerler okuyor.kısacası 1.8t lerde maf aracın hp gücünün yaklaşık 0.8 katı kadar gr/sn olarak havayı okumalı,benim s3 üm apy motordu eski maf ım maksimum 139 gr/sn okuyordu,hatta mafı aldım utkuyla çıktık eskisiyle bir daha log aldık,sonra petrolde durduk taktık yeni mafı sonuç inanılmazdı yaaa.yeni maf aynı yolda 5 dk sonra 171 gr/sn hava ölçüğünü söylüyordu log ekranında.ayrıca eski maf ta retard lar 8-9 gösteriyordu yeni mafta ise 1-2 dereceyi bazı devirlerde gördük geri kalanı sıfırlanmıştı.arabanın devirlenişi değişti.kadrandan amatörce 100-200 hızlanmalarını almıştım ilk zamanlar 28 sn olan değer 22.9-23 sn lere geldi.maf öncesi ve sonrası dynolarımda var.maftan sonra aynı dynoda 10 hp artış oldu:)istenirse log dosyalarını ve dynoları buraya ekleyebilirim.ayrıca benim dv de bozuktu.nette bozuk olduğunu nasıl anlarız video ve makalelerden anlamıştım bunu.onuda değişemeden sattım aracımı:(
resimleri incelediğimde piston kolunun yorulduğunu düşünüyorum.yükten yada yağlama sorunu gibi görünmüyor,bence aracınızın retardlarından(maf ın doğru okumadığı değerler yüzünden)aracınız avans vurmuşa benziyor.en azından benim yorumum bu resimlerden.