Arkadaşlar merhaba,
Benim size bir sualim olacaktı cevaplarsanız memnun olurum. Alfa romeo Giulietta 1.4 multiair 170 hp+novitec box+hks mantar filtre kullanıyorum Yanı sıra orta susturucuya kadar orjinal(51mm sanıyorum), orta sustucudan 50cm sonrasında 55lik düz boru ve kafa(100mm) kullanıyordum(197hp dyno verisi.), buraya kadar herşey normal.
Geçende aynı düzene ilaveten orta susturucudan yaklaşık 50-60cm sonrasına çatal ile çift egsoz yaptırdım(55mm çap),112mm kafalar takıldı ancak araç gitmiyor gibi geldi bana, alt devirler öldü(ilk kalkış özellikle), tork düştü, üst devirlerede çıkarken isteksizlik ve egsoz sesi çok aşırı yükseldi(kamyon sesi gibi), özellikle 3000devir ve üstünde inanılmaz bir uğuldama yaptı.
Bende custom yaptırdığım iç çapı delikli 60'lık iki tane tüp susturucu taktırdım(40cm uzunluk) çatalın arasına(sağ-sol), ses toklaşmaktan çok bass sesi gibi çoğaldı(camları titretiyor), şimdi ise egt denen olay kafama takılıyor(15dk normal kullanım sonrasında egzoz kafalarına el deymiyor). Orta susturucuyu iptal ettirsemmi acaba diye düşünüyorum, sondaki iki tüp yeterli gelirmi.
![]()