Bir makine mühendisi olarak söylüyorum,Nikolaus Otto bunu görseydi kemikleri sızlardı.Yinede emeğine sağlık.
Bir makine mühendisi olarak söylüyorum,Nikolaus Otto bunu görseydi kemikleri sızlardı.Yinede emeğine sağlık.
konuda teknik hiç bir bilgi bulamadım daha önce de yazmıştım konu hala aynı şekilde devam ediyor, ne aracın sıkıştırması belli ne turbonun kaç bar bastığı ne AFR ne EGT vs...
yaptım oldu süper oldu ile konu 4. sayfaya girmiş helal olsun... LPG ile alakalı Gurcell görse de yazsa kaç tane turbolu araca LPG bağlayıp yürütmüşler hatta şu an kullandıkları LPG li legacy ile piste bile girdiler, yani oluyor güzel kardeşim sana olmaz diyen usta otorite olmadığına göre sıkıntı yok ama biraz daha teknik gitsek nasıl olur? hem biz hem de diğer okuyanlar bir şeyler görmek öğrenmek isterler...
fabrikalar motor yaparken 5-10 bin km olarak degil, 300-500 bin km yapabilecek kadar uzun ömürlü olması için ugrasıyorlar.
Burada amaç 3-5 sıkmak mı, yoksa yıllarca binmek mi, bunu açıklayalım.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. - Mustafa Kemal ATATÜRK
valla turbolu lpgli olmaz diyen kimse şaşırmış...
neye güvenerek yazıyorum bunu adapazarında gözlerimle gördüğüm sürekli bindiğim sevdiğim bir motorcu abimin şahini turbolu ve aracında kesinlikle benzin bulunmamaktadır deposu falan tamamen sökük araç sadece lpg ile çalışıyor yaklaşık 3-4 senedir her gün düzenli olarak 1 barda kullanıyor ve herhangi bir sorun yaşamadı...
Powered By Suki CRM Performance
lpg ile ne araçlar yapılmış biraz araştırsanız daha mantıklı davranabilirsiniz, lpgli drag aracı 12.5 cr ile yürüyor.
Roush Racing Propane Drag Mustang | AlternativeSpeed
bilgi için yigit torun'a teşekkür ederim, düplü jipinde yıllardır lpg sistemi kullanıyor ( alet benzinin ne oldugunu unutmuş)
TT de genel olarak birbirine karşı bi ezme çabası, alaycı küçük düşürme edaları vs. söz konusu ve bunları yapan da hep aynı kişiler.Derdiniz nedir anlamıyorum yönetici arkadaşlar da görüyor bunları uyarı yada ceza vermiyormu bu arkadaşlara ? Forumun, açılan konunun keyfini tadını kaçırıyor bu arkadaşlar yönetimden rica ediyorum bu durumun önüne geçsin bu insanlara uyarı, gerekiyorsa ceza versin burada kimse kimsenin atarını giderini ağzını çekmek zorunda değil.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
bu sözlerin altına imzamı atarım, fakat aynı şekilde iddialı açılan topiclerin de altı doldurulmalı... bak kaç sayfa olmuş, teknik 1 tane bilgiye ulaşamadım.... ne kullanılmış, nereden verilmiş, kaçlık meme, ayar nasıl yapılmış, LPG-benzinli karşılaştırması vs... insan bunları okumak istiyor ki okuduğumuza değsin, oldu, süper oldu, mükemmel oldu, nasıl da lastik yakıyor vs ile olur mu bu işler? bilgi paylaşmak için öncelikle konunun buna müsait olması gerekir, haksız mıyım?
Haklı olabilirsin abi ama kafada oluşan soru işaretleri için daha uysal bir tavırla daha doğru düzgün kelimeler kullanılarak ta sorulabilir.Özetle demek istediğim özellikle bazı arkadaşlar sanki kendilerine fırsat doğmuşcasına bilerek bazı arkadaşların üzerine gidiyor.Sadece belli başlı noktaları (işine gelen kısımları) özellikle gereksiz irdeliyor.Neticede bu insanlar da ortamın tadını muhabbetin keyfini de kaçırıyor benim takıntım bunlar.
Ayrıca şöyle bir şeyde var kim olursa olsun ne olduğu belli olmayan kıllandırmaktan başka bir işe yaramayan bir üslupla gelip bana soru sorarsa ister istemez bende kıllanır ve o kişiye karşı tavrımda üslupümde farklı olur.Farkındamısınız bilmiyorum ama forumdaki arkadaşların bir çoğu foruma konu açmaya çekiniyor acaba dalga konusu olurmuyum biri gelir konumu piç edermi ne duruma düşerim tarzında kaygıları var.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
soruya ben açıklık getireyim biraz
şimdi bu tarz çalışmalara daha çok otomobil ile yüzeysel takılan forumlarda destek gelir yada onay gelir
hani araç bakımı ,yok cila, paspas değişimi, stoplara led takanlar falan vardır ya, işte öyle bir ortamlarda gelecek cevapları yazayım bak aynen şöyledir...
ooo usta büyük adamsın beee
uuu süper
helal olsun sana vay beeee
bravo valla
paylaşım için teşekkürler
şimdi
farkındaysanız techturkey forumunun teknik kısmı hakkatten ağır basar
yani öyle projeler öyle çalışmalar varki gerçekten taktire şayan.
o yüzden burada bir iş, bir proje yapıyorsan insanlarda bunun detayını eşelemek ister.
teknik sorular gelir.
yaptım oldu
o biçim patinaj çekiyo
gibi ifadeler ayıplanmaz tabi ama dikkatte çekmez! pek anlam ifade etmez yani.
olay bu
aslında bence çok faydalı bir konu oldu bu
başlığa bakarmısın
demekki hala turbo ya lpg olmaz diye düşünen sanayi ustaları var oralarda bir yerlerde.
keşke yazılan cevapları okuyabilseler belki başka bir araçta uygulama yapacak cesaretleri olurdu.
yapılmış olması, olduğunu göstermiyor. Beceremeyeceğini düşünen olmaz diyerek işin içinden çıkarken, kendine güvenen bir şekilde yapıyor. Yada yapmış olmak turbonun paf caf sesini duymak için elindeki beygirleride kaybederek yapanlar var. burada teknik kısımda o kadar bilgili adam varken yaptım oldu demekle işler olmuyor. adamlara somut bir sonuç göstermek gerkli.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Neden lpg mikserini direk normal kelebek yerine takmadınız ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)