User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Impreza turbo gc8 yakıt haritası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senna.. .fikirlerini herkez beyan edebilir. Tahmin edersin saygı duyarız..Skıntımız icraat kısmında..

Senin söylediğinede katılıyorum. Yazdıklarımın üzerinden geçersen, Bu 10 afr değerinin de bana fazla zengin olduğunu, bununda neden Japonlar tarafından böyle yapılabilmiş olma ihtimalini yazdım....
    Ama durum bu, Sonuç değşimiyor..Subaru turbolar demek ki zengin çalışıyormuş....

Ben arabamın motorunu değiştirdim.. Arabam yol testine bile çıkmadı. Araban zenginde ve arızalı, indir dyno dan.. Mafı değiştir, Enjektörleri değiştir.. Yok Mafla araba gitmez.. mapa geç.. Sen beyin al... Olduuuuu gözlerim doldu..... Sen yürüt, benım arabayı da önce .. Sonra ben sana özel beyin ürettireyim dilersen...

Benım bu islemler dyno üzeründe yapılsaydı da... ben uğraşmasaydım tekrar daha iyi olmazmıydı.

Ayrıca ben başka arabalarla karışımımı oranını karşılaştırıp kıyaslamıyorum. Bakın Tuğralın arabası da GC8 ve 10 AFR de yürüyormuş.. Yiğitinki de...Hepsi stok arabalar..Sonuç... Subaru impreza GT turbo arabalar..Demekki zenginde gidiyormuş..

Yiğit ne dedi.. ?? Benzin regülatörü al ayarını 11-11,5 afr ye göre yap.. takıl dedi.. Bu teklifin o hortumu söküp atan ustalardan gelmesi gerekmiyormuydu...?? Motoru değiştiren ben, Kıçı kırık benzin regulatörümü almayacaktım.. Ben Muğladayım..Ve bu arabaya sanayiiden dolayı kısıtlı imkanlarla binmeye çalışlıyorum.. Şimdi ben nasıl bunu takıp ayarlayayım.? Motoruma zarar gelirse.. bunun sorumlsu kim? Banada günah değilmi..Yaparsın arabayı yaparsın testlerini verirsin arabayı...Ben o durumu sorguluyorum..

Hareket halindeki cehaletten daha korkunç hiçbir güç yoktur.
    Bernard Shaw

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Frequency_48 Bey vs. Belirsiz Ustalar

Alıntı Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba.

Standart Oem ECUsu olan 99 Model İmpreza turbo GC8 in tam yükte redline daki hava yakıt haritası nedir? A/F oranı 10 veya daha düşük olması normalmidir? Yabancı sitelerde araştırdığımda JDM V8 impreza nın hedef afr si 8,8 olduğu, başka kaynaklarda ise 9-9,5-10 gibi değerler yazılmış. Konu hakkında bilgileri olan arkadaşlarla konuyu net açıklığa kavuşturabilirmiyiz?
    Bu mesajı okuyup konudan çıkan bir üye muhtemelen adam bilgi almak için konu açmış ne güzel diyip kapatabilir..

Fakat bana göre öyle mi ? Pek değil.

Kafamda deli sorular ...

Konu neden "USTALARA SERZENİŞ" şeklinde açılmadı da, önce bir üst perdeden soru kişvesi altında açılarak gerçek düşünceler daha sonra ortaya çıkarıldı ?

Neden ustalarınızla yaşadığınız problemi net isim vererek yazmak yerine, serzeniş halinde yakınarak yazı yazıyorsunuz ?

Yazdıklarınızı ustalar ile aranızın bozulmaması için mi üstü kapalı yazmak zorunda hissediyorsunuz ?

Ben konuyu dışarıdan sizinle ilgili hiç bir bilgim olmadan okuyan bir vatandaşım..

Konu başta gayet bilgi alma amacıyla açılmış gibi gözüküyorken asıl amacın cevaplar geldikçe gerçekçi bi şekilde ortaya çıktığını görüyorum...

Konunun ana fikri 2 sayfayı okuyunca ortaya çıkıyor : Cevabını zaten bildiğiniz sorunun yanıtını alarak ustaların yanıldığını göstermek.

Fakat ben konuyu okuyan alakasız bir adam olarak BU ADAMIN HANGİ USTAYLA PROBLEMİ VAR ACABA ? diye soruyorum kendime..

Konu bilgi almak olsa neden sürekli iğneli özdeyişler gelsin ki..

Üstelik özdeyişler yardımcı olanlara da yapıştırılıyor gibi bir durum var !

Belliki Frequency_48 çok sinirli ! Ustalarla sorunu var ve bunu bu konu referansıyla çözecek veya mesajını iletecek !

Hoşuna gitmeyen bir cevap gelirse önce tokat sonra özdeyişle defterini dürüyor.

Üstelik verilen cevaplara iğneli, kibir kokulu sözlerle cevaplar yapıştırılarak, SİZ BİRŞEY BİLMİYORSUNUZ ÇEKİLİN, BEN ZATEN CEVABI BİLİYORUM ! edasıyla..

Sürekli özdeyiş floodlayarak içindeki duygu selini konuya yansıtıyor hem de konusunu güncel tutuyor, bir taşla iki kuş.

Frequency_48'in içindeki ses aslında;

BENİM DERDİM ARACIMI TAMİR EDEN USTALARLA BANA ONLAR GELSİN ! diyor..

Fakat anlaşılmayan bir durum var..

Kim bu ustalar !? Frequency_48 neden bu konu üzerinden onlara sinyal yolluyor ?

Frequency_48 bu konu üzerinden kimlere gözdağı veriyor ?

Cevap var mı konuda ? Yok.

Zaten cevabın belli olduğuna inanıldığı bir konu üzerinden ustalara yakınma, serzeniş ..

Ben arabamın motorunu değiştirdim.. Arabam yol testine bile çıkmadı. Araban zenginde ve arızalı, indir dyno dan.. Mafı değiştir, Enjektörleri değiştir.. Yok Mafla araba gitmez.. mapa geç.. Sen beyin al... Olduuuuu gözlerim doldu..... Sen yürüt, benım arabayı da önce .. Sonra ben sana özel beyin ürettireyim dilersen...

Ne Ahmet belli Ne Mehmet belli.

Frequency_48 kime ne diyor belli değil..

Birilerinin konuya girmesini mi bekliyor ? muamma ..

Belki ustalarından korkuyor isim vermekten çekiniyor ? Eldeki verilerle bilebileceğimiz iş değil..

Benım bu islemler dyno üzeründe yapılsaydı da... ben uğraşmasaydım tekrar daha iyi olmazmıydı.
    Hayalete sesleniş..

Ama sen bunu bilmeyip araban arızalı diyorsan..o hortumu söküp atıyorsan, Regülatör koyalım böyle daha iyi olur diyemiyorsan.......Bizim daha katedecek çok yolumuz var demektir..

Bunu diyenler ve yapanlar haliyle bir ilçede sıradan tamirci değiller...
    İpuçlar ve iğnelemeler oldukça akıllıca, onların anlayacağı fakat sizi tanımayanların çözemeyeceği türden.

Belki de Frequency_48 aracını yapan ustaların yanlışlığını bu konu üzerinden vermek istiyor olabilir ? mi ?

Gerçekçi cevap bu olsaydı soru üzerinden açtığı konu üzerinden mesaj vermek yerine konuyu net anlatır, insanlara bilgilendirici şekilde yardımcı olmaya çalışırdı..

Cevap gelir mi yoksa bir tokatta bize mi gelir, hadi hayırlısı..

"DÜŞÜNCELERİNİ TAM VE YERİNDE KELİMELERLE İFADE EDEMEYEN İNSAN, YANLIŞ TARTILARLA TAM İŞ GÖRMEYE ÇALIŞAN SATICIYA BENZER."

J. W. VON GOETHE

.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben hiç birşey anlamadım bu topicte yazılanlardan

standart eski teknoloji (direct injection olmayan) turbo makinalar (subaru-evo-sti gibi)
    tam gazda yaklaşık ~10 afr gibi yürür
    fabrikasyon setubı öyledir
    benim arabam (alfa 155 Q4) o da öyle.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senna.. .fikirlerini herkez beyan edebilir. Tahmin edersin saygı duyarız..Skıntımız icraat kısmında..

Senin söylediğinede katılıyorum. Yazdıklarımın üzerinden geçersen, Bu 10 afr değerinin de bana fazla zengin olduğunu, bununda neden Japonlar tarafından böyle yapılabilmiş olma ihtimalini yazdım....
    Ama durum bu, Sonuç değşimiyor..Subaru turbolar demek ki zengin çalışıyormuş....

Ayrıca ben başka arabalarla karışımımı oranını karşılaştırıp kıyaslamıyorum. Bakın Tuğralın arabası da GC8 ve 10 AFR de yürüyormuş.. Yiğitinki de...Hepsi stok arabalar..Sonuç... Subaru impreza GT turbo arabalar..Demekki zenginde gidiyormuş..

Yiğit ne dedi.. ?? Benzin regülatörü al ayarını 11-11,5 afr ye göre yap.. takıl dedi.. Bu teklifin o hortumu söküp atan ustalardan gelmesi gerekmiyormuydu...?? Motoru değiştiren ben, Kıçı kırık benzin regulatörümü almayacaktım.. Ben Muğladayım..Ve bu arabaya sanayiiden dolayı kısıtlı imkanlarla binmeye çalışlıyorum.. Şimdi ben nasıl bunu takıp ayarlayayım.? Motoruma zarar gelirse.. bunun sorumlsu kim? Banada günah değilmi..Yaparsın arabayı yaparsın testlerini verirsin arabayı...Ben o durumu sorguluyorum..

Hareket halindeki cehaletten daha korkunç hiçbir güç yoktur.
    Bernard Shaw

regülatörden kısılacak kadar kolay birşey değil bu, beynin değişmesi yada maften mape geçilmesi gibi iyileştirmeler aslına bakacak olursanız kötü şeyler değil aksine iyi bir iyileştirme olur yalnız bunları yapacak insanları ve yapacak mekanları belirlemeniz ona göre hareket etmeniz lazım hatta ilk başta onu düşünmeniz lazım,

bulunduğunuz yerde ustanın bulunmaması elbet eksiklik yalnız siz problemsiz şekilde arabayı yürütmek istiyorsanız ustanın yanına arabayı da götüreceksiniz ve çalıştığınız ustanın çalışmak istediğiniz ustanın dediklerini yerine getiriceksiniz veya kendiniz bildiklerinizi ustaya söyleyip onları yaptıracaksınız
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    afr yi düzeltmek istiyorsanız ama beyin değişmesin diyorsanız
    SAFC, safcII ,safc neo gibi birşey satın alın (hangisi uyuyorsa)
    güzelce ayarlayın

edit:
    bu seferde ateşleme avans değeri haritada bir alttaki kutuya kayacaktır muhtemelen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cem...

Amacımı net olarak anlayabilmişsin.. Yarama daha da tuz basmamanı rica edeceğim..Bu konuyu açtığımda amacım sorumun cevabını bulmaktı. Öylede oldu.. Gerek araştırmalarım. Gerek zengin çalıştığına görerek şahit olan kişilerin örneklemeleri Sorumun cevabını verdi.. Artık biliyorum ki; Subaru impreza Turbolar. 10:1 afr civarında çalışıyor..

Doğal olarak bende doğru cevabı bulduktan sonra ''araban arızalı'' diyen ustalara serzenişte bulunuyorum..

İsim vermememenin nedeni, etik meselesidir ki. Ustalarımdan korktuğum için isim vermeme durumum kesinlikle olamaz...Ki bu durum aklımın ucundan bile geçemez..

Biz söz vardır'' Dervişin fikri neyse zikride o dur derler..'' Senin fikrin ustalardan korkma yönündeyse, zikrinde o yönde olması kuvvetle ihtimaldir..''

Sorunun cevabını ben konuyu açıp konuyla alakalı örnekler veren arkadaşlar yazdıkça öğrendim ve emin oldum. Ben araştıran sorgulayan biriyimdir.

Yadımcı olanlarla hiç bir sorunum yok. İnsanlar bilgilerini paylaşırlar ve saygı duyarız.. İnsanlar bildiklerini yazarak yardımcı olmuşlar ki, onlara teşekkürlerimi bir borç bilirim...

Ben düşüncelerimi tam ve yerinde ifade edebilen bir kişiyim ki.. Benı tam olarak anlayabilmişsin..
    Benı anladığın için ayrıca teşekkür ederim..

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    afr yi düzeltmek istiyorsanız ama beyin değişmesin diyorsanız
    SAFC, safcII ,safc neo gibi birşey satın alın (hangisi uyuyorsa)
    güzelce ayarlayın

edit:
    bu seferde ateşleme avans değeri haritada bir alttaki kutuya kayacaktır muhtemelen
    hakan abi afc denen cihazı kendi aracımda tecrübe ettim ve kimseye hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum, bikere aracın gaz tepkilerini sapıttırıyor, gaza çok ufak bi miktar basıyorsun tepki nerdeyse yok azcıkdaha iteledinmi arabayı fırlatıyor vs vs, bunun dışında klimayı açtığın zan oem ecu klimayı algılayamaıyor ve a/c tuşuna bastığın gibi araç vites düşürmüş gibi bi yığılma yapıyor, çekişden deli gibi düşmeside cabası....

işin kısası mustafa abi şuan için kısa yoldan tapa gazdaki afr sini ayarlayacaksa regülatör onun işini fazlasıyla görecektir düşüncesindeyim, sende biliyorsunki nasılsa regülatörden benzini kısınca rolanti ve alt devirler close loop sayesinde oem değerleri yakalıyor ve araç 14.9 afr de yürüyor, regülatör sadece open loop değerleri fakirleştiriyor veya zenginleştiriyor... ecu takana kadar bende aracımı bu şekilde kulladım ve hiçbir problemle karşılaşmadım, mustafa abinin ilerdeki projesininde ecu takmak olduğunu bildiğim için(kendisini bu konuda ben ikna ettim) vakti gelince regülatöre zaten halihazırda ihtiyacı olacak çünkü muhtemelen o enjektörlerde değişecek....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serzenişte bulunduğum kişiler ( korktuğum değil ) Bağlansa benım ecuya.. yakıt haritasını görse ve incelese....Durumu mantıkıyla açıklasa.. ,,(Korkma ya bir yerin eksilmez)

Düşünün benım tarafımdan Allah aşkına !! 6 ay beklemişşsin Motor değiştirmişşsin, aracına halen arzıalı diyorlar.. Pisikolojiyi düşünsenize bendeki... Ama deseler ki. arkadaş biz baktık bunun ecu haritasına, veya biz biliyoruz bunun haritasını, bu aletler böyle zengin çalışır dese.. pisikolojim daha iyi olmaz mı.. 4 haftadır arabamın tozunu bile almadım canımın sıkıntısından.. Bilmiyorsan öğreneceksin araştıracaksın.

Bilmemek değil, Öğrenmemek ayıptır.

Bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara ayrıca tşk ederim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Serzenişte bulunduğum kişiler ( korktuğum değil ) Bağlansa benım ecuya.. yakıt haritasını görse ve incelese....Durumu mantıkıyla açıklasa.. ,,(Korkma ya bir yerin eksilmez)

Düşünün benım tarafımdan Allah aşkına !! 6 ay beklemişşsin Motor değiştirmişşsin, aracına halen arzıalı diyorlar.. Pisikolojiyi düşünsenize bendeki... Ama deseler ki. arkadaş biz baktık bunun ecu haritasına, veya biz biliyoruz bunun haritasını, bu aletler böyle zengin çalışır dese.. pisikolojim daha iyi olmaz mı.. 4 haftadır arabamın tozunu bile almadım canımın sıkıntısından.. Bilmiyorsan öğreneceksin araştıracaksın.

Bilmemek değil, Öğrenmemek ayıptır.

Bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara ayrıca tşk ederim..
    niye 4 hafta bekledinki? bize sorsana

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    atladığın bi nokta var 99 oem subaru beyinine herhangibir yazılım müdahale söz konusu değil, oyüzden benzin regülatörlerinden bahsediyoruz mustafa abinin ilerdeki projesi bi standalone beyin zeten regüatör şimdilik geçici bi çözüm...
    EcuTek ProECU Subaru K-Line 99 - EcuTeK Australia

Uc nokta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malesefki ecuteci dayıların bununla ilgili bi açıklaması var, şöyleki eve ecutekle remap mümkün ancak aynı zamanda beyinin cuflama riskide yüksek oranda mevcut, oyüzden dünyada pek fazla tercih edilmiyor, yabancı forumlarda ecutekle ayar yapan olduğu kadar ecusu havaya uçanlarda çoğunluk olarak fazla, özgün abide aynını onaylıyor malesef

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesefki ecuteci dayıların bununla ilgili bi açıklaması var, şöyleki eve ecutekle remap mümkün ancak aynı zamanda beyinin cuflama riskide yüksek oranda mevcut, oyüzden dünyada pek fazla tercih edilmiyor, yabancı forumlarda ecutekle ayar yapan olduğu kadar ecusu havaya uçanlarda çoğunluk olarak fazla, özgün abide aynını onaylıyor malesef
    Sonuç?

Her reflashin riski vardir. Standalone gibi avantaji oldukca bol bir secenek varken ozgun kalkipta illa riskli bi reflash yapalim demez tabi

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanan çok vardı ve hala var.Türkiyede zamanında gc8 ecu reflash yapılabildiği
    bilinseydi şuanda kimse flash korkusu yaşamadan takılırdı.
    Ecu uctu diyelim daha ucuz power fc var sıkıntımı yanı lütfen!
    Abi birde delicioustuning le bir irtibata geç bakalım.Reflash yapıyorlar
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonuç?

Her reflashin riski vardir. Standalone gibi avantaji oldukca bol bir secenek varken ozgun kalkipta illa riskli bi reflash yapalim demez tabi
    özgün yaparım ama yapmam diyordu zaten, yedekte bi beyin olsa bende bi denerdim vi-pec ecu alana kadar, huzur vi-pecte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickboxer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanan çok vardı ve hala var.Türkiyede zamanında gc8 ecu reflash yapılabildiği
    bilinseydi şuanda kimse flash korkusu yaşamadan takılırdı.
    Ecu uctu diyelim daha ucuz power fc var sıkıntımı yanı lütfen!
    Abi birde delicioustuning le bir irtibata geç bakalım.Reflash yapıyorlar
    ecu uçunca arabanın olduğu yerde yatma gibi bi olayı olmayaydı bende yaptırrdım knkacım zaten baya baya araştırdım ecusu uçan kişiler var uçmayanda var, ecutek ten kablo bile alacaktım zamanında adamlarla mailleştim ve bu konuyuda konuştum adamlar evet biz bile yapsak ecunuz cuflayabilir diyorlar, oem ecuya reflah biraz lades oluyor malesef :/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecutek i bende inceledim. Daha önce bilgim yoktu. Fakat sitede ecu versiyonuna dikkat etmek gerektiği özellikle belirtiliyor. ECU su uçanlar bu versiyon uyumsuzluğunu dikkate almadan flash yaptıysa mutlaka ecu uçaçaktır düşüncesindeyim. ECU versiyon listesi sürekli güncellenmektedir diyorlar.

Ayrıca adamlarda diyor zaten konuyla ilgili olarak;
    Fuelling
    The newer ae802 runs richer than the older versions. Since the early versions already run rich, this extra fuel will reduce power. The increased fuel will however increase cylinder cooling and move the knock point even further away. (Bu araçların zengin karışımda gittiğini zengin karışımın güç kaybına neden olduğunu belirtmiş)

EcuTek - Original ECU Comparison - EcuTeK Australia

EcuTek ProECU Subaru K-Line 99 - EcuTeK Australia

The list of supported ECU for Flash99 is shown below. This list is constantly being updated:

UK Impreza WRX - ae800
    UK Impreza WRX - ae801
    UK Impreza WRX - ae802
    European Impreza WRX - ae780
    European Impreza WRX - ae781
    European Impreza WRX - ae782
    European Prodrive P1 - ag340
    Japanese Impreza STI5/6 - af040
    Japanese Impreza STI5/6 - af041
    Japanese Impreza WRX Type 5/6 RA - ae480
    Japanese Impreza WRX Type 5/6 RA - ae481
    Japanese Impreza WRX - ae490
    Japanese Impreza WRX - ae491
    Forrester Turbo - af040
    Forrester Turbo - af041
    Forrester Turbo - ag050
    Forrester Turbo - ag060
    Forrester Turbo - ae901
    Forrester Turbo STI - ag380
    Forrester Turbo - af260
    Forrester Turbo - af261

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ve ayrıca adamların yaptığı yazılımla 98 oktan yakıt kullanmak gerekiyormuş...

Performance Reprogrammed ECU's - EcuTeK Australia

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1999-2002 Subaru Impreza / Forester | Delicious Tuning

Burada bana uygun ecu varmı acaba? Plug and play ( tak çalıştır ) ise çok güzel olur..Fiyatları ucuz geldi de

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halla hallah fiyatlar banada çok komik geldi, ancak abi şöyle söyliyim yanılmıosam bu ecular içinde hazır yazılımla geliyor, damlara kullandığın yakıtı vs vs yi söyliyorsun aracın speclerini falan söylüyorsun vs vs gibi, herhangibir kabloyla burada yazılım yapılması mümkünmü bi sorulmalı ancak şunu belirtiyim bu beyinler tamamen stoc beyin özeliklerine sahip, sanırsam oem dışında başka enjektör takamazsın yada çift map, launch control olmaz... ancak fiyat çok ama çok iyi....

bu arada hepsi plug and play senin araca uyumlu olanı 99 impreza rs, tabi sipariş etmeden önce oem ecunun üstündeki kodu ve soketlerinin fotosunu adamlara yolalyıp doğrulamakta fayda var....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)