User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: afr fakir turbo farklı

sonvedam11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

afr fakir turbo farklı

merhaba arkadaşlar;

araç orjinal yazılımlı 1.8T

yazılımın orjinal olmasının sebebi üzerindeki sorunları çözmek amaçlı tüm sorunları nerdeyse çözdüm kendimce, bir kaç sorun kaldı aklımda onlarıda bilgili kişilere danışmak istiyorum.

belirtmek isterim.

- oksijen sensörünü temizledim ölçtüm sorunsuz
    - gaz kelebegini temizledim (adaptasyon yapıldı)
    - manifold ısı sensörünü temizledim
    - n75 sorunsuz
    - maf sorunsuz sıkıtntısız fakat orjinalden yeri yaklaşık 40 cm uzağa konulmuş.
    - ateşleme modülüne bakamadım açıpta

bu koşullar altıda size sorularım şunlar olucak.

turbosu k04 225 lik olan bu araç orjinal yazılımda afr ye düşmesi normalmi afr

18 e kadar gidiyor . gaz kelebegini temizledikten sonra gaza bastıgımda bogulma yapma problemi çözüldü patır kütürde yapmıyor ama hızlanması biraz daha yavaş ve afr yüksek ayrıca 5 bin devirden sonra kanatlanıyor.

isteyen olursa videoda çekip yükleyebilirim. şuan orjinal yazılımla araç normalmidir ?

ahmetuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    18 afr ne ayak eger videbandın dogru olcuyorsa o arabayla bence sıkma allah muhafaza kırılır.

orjınal yazılım k04 le kullanılmaz yazılımına baktır arabanın

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maf ın yeride önemli keza mafın housingi çokdaha önemli, 1. si maf drek filtrenin azındamı? 2. si maf housing in çapı orjinalmı yoksa dahamı büyük?

ayrıca oksijen sensörünün temizlenmesi pek bişeyi değiştirmez bence değiştirmelisin.. bu arada fakire gitme nerelerde oluyor? devir ve yük olarak yazarsan dahada yardımcı olunabilir, üst devirlerde varsa bi sorun mafla alakalıdır... bide afr değerlerini yazarsan iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maf ın yeride önemli keza mafın housingi çokdaha önemli, 1. si maf drek filtrenin azındamı? 2. si maf housing in çapı orjinalmı yoksa dahamı büyük?

ayrıca oksijen sensörünün temizlenmesi pek bişeyi değiştirmez bence değiştirmelisin.. bu arada fakire gitme nerelerde oluyor? devir ve yük olarak yazarsan dahada yardımcı olunabilir, üst devirlerde varsa bi sorun mafla alakalıdır... bide afr değerlerini yazarsan iyi olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetuzun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18 afr ne ayak eger videbandın dogru olcuyorsa o arabayla bence sıkma allah muhafaza kırılır.

orjınal yazılım k04 le kullanılmaz yazılımına baktır arabanın
    boost selenoid beyine bağlıysa k04 le hiçbirşey olmaz beyin onu telafi eder orjinal basıncı bastırır...

ahmetuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boost selenoid beyine bağlıysa k04 le hiçbirşey olmaz beyin onu telafi eder orjinal basıncı bastırır...
    k 04 takılmıs aracı oem yazılımla kullanmanın bı manası oldugunu dusunmuyorum sadece bı anlamı olucakmı araba hızlanıcakmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k 04 takılmıs aracı oem yazılımla kullanmanın bı manası oldugunu dusunmuyorum sadece bı anlamı olucakmı araba hızlanıcakmı ?
    orjinal yazılımla keyfimize kullanmıyoruz arabanın sorunlarını çözüp yeniden yazılımlıyıcaz. ayrıca maf sensörü sıfırdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    k04 le kullanılmaz yazınca sanki turbo deli gibi basacakta yazılımdan dolayı araba fakire gidicekmiş, anlamında olmuş o yazdığın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sonvedam11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal yazılımla keyfimize kullanmıyoruz arabanın sorunlarını çözüp yeniden yazılımlıyıcaz. ayrıca maf sensörü sıfırdır.
    sıfır olması değil dediğim gibi maf housing i yani mas ın takıldığı filtre borusu orjinalmi? orjinal değilse çapı orjinallle birebir aynımı? bide hangi devilerlde hang ibasınçta aracın fakir olduğunu düşünüyorsunuz? fakir dediğiniz değerler ne? vs vs vs vs bunların hepsini yazmazsan kimse yardımcı olamaz sana hava kalır herşey...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır olması değil dediğim gibi maf housing i yani mas ın takıldığı filtre borusu orjinalmi? orjinal değilse çapı orjinallle birebir aynımı? bide hangi devilerlde hang ibasınçta aracın fakir olduğunu düşünüyorsunuz? fakir dediğiniz değerler ne? vs vs vs vs bunların hepsini yazmazsan kimse yardımcı olamaz sana hava kalır herşey...

şu şekilde turbodan çıkan boru göz kararı 60 küsür milim 20 cm hortumun uzunlugu anladıgım kadariyla o orjinal borusu devamına ek yapılmış sonra boru 70 küsür milim oluyor 72 mi 76 mı orasını bilmiyorum resim çekicem az sonra gönderirim...

ayrıca vagcom dan log almayı biliyorum hangi blokları alcagımı söylerseniz logta alıp koyabilirim.

edit

resimler geldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devir ve basınç ve afr değerlerinide alsan tam olarak iyi olur... hangi devir hangi basınçta hangi afr de araç?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buda Video arkadaşlar ayrıca bi boruyu dikkatle çektim onun nereye bağlı olması gerek normal şartlarda

1.8t - YouTube

0:56 daki boru

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi maf housing in orjinal değil.. o borular custom herhalde üzerinde aem etiketi var ama değil gördüğüm kadarıyla, maf housing inin çapı orjinaliyle aynı değilse eğer sorunun sadece yazılımla çözülür... ve yazmanı istediğim değerleri hala yazmadığın için daha net bi şekilde yardımcı olamıyorum sana... ayrıca n75 valfinin boru çapları biraz fazla göründü gözüme boruların sıkı olup olmadıklarını iyice bi kontrol et kaçak olmasın...

n75 valfi o beyaz hortumla mavi hortumun takıldığı zımbırtı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi maf housing in orjinal değil.. o borular custom herhalde üzerinde aem etiketi var ama değil gördüğüm kadarıyla, maf housing inin çapı orjinaliyle aynı değilse eğer sorunun sadece yazılımla çözülür... ve yazmanı istediğim değerleri hala yazmadığın için daha net bi şekilde yardımcı olamıyorum sana... ayrıca n75 valfinin boru çapları biraz fazla göründü gözüme boruların sıkı olup olmadıklarını iyice bi kontrol et kaçak olmasın...

n75 valfi o beyaz hortumla mavi hortumun takıldığı zımbırtı...

orjinaldeki gibi maf housing yok görüldügü gibi direk kite takılıyor oda 72 mm çapında ölçtüm ayrıca n75de sıkıntı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla halen daha değerleri yazmadığından başka diyebileceğim bişey yok. biyerlerden hava alıyormu onu kontrol et, oksijen sensörünü değiştir temizlemek bi işe yaramaz çünkü, bunların dışında alabliyorsan bi log al buraya koy, gerekirse yazılımı yapacak olan kisiye götür bide o baksın yazılımsal olup olmadığına, maf housing farklı çaptaysa sorun yazılımla çözülüğr dediüim gibi...

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maf
    blow off yuvasınamı takılmış? yoksa benmi yanılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maf
    valla abi bende ona bakıodum şimdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla halen daha değerleri yazmadığından başka diyebileceğim bişey yok. biyerlerden hava alıyormu onu kontrol et, oksijen sensörünü değiştir temizlemek bi işe yaramaz çünkü, bunların dışında alabliyorsan bi log al buraya koy, gerekirse yazılımı yapacak olan kisiye götür bide o baksın yazılımsal olup olmadığına, maf housing farklı çaptaysa sorun yazılımla çözülüğr dediüim gibi...
    1.8t afr - YouTube

buyur böyle video koyarsam daha açıklayıcı olur diye düşündüm not : şimdi çektim

Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maf

hocam o borunun uç kısımında hava filitresi var basıç olmayan yerde blow ne arar yada sen borunun yanlış boru olduğunumu söylemek istedin yoksa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sonvedam11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.8t afr - YouTube

buyur böyle video koyarsam daha açıklayıcı olur diye düşündüm not : şimdi çektim

hocam o borunun uç kısımında hava filitresi var basıç olmayan yerde blow ne arar yada sen borunun yanlış boru olduğunumu söylemek istedin yoksa.
    maf o flanşa cuk diye sıfıra sıfır oturuyormu önce bunu bi bilmekte fayda var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)