Astarı yüzünden pahalı olur. Aracınızın kasasında daha güçlü motorlarda var o yüzden turbolasanız ve biriyle yürüseniz kiöse şaşırmaz. Mazda3 te sonradan turbo yapılmıştı. Maliyetide 10-13 bin arası bir rakkamdı 105@180 hp 200-200 hp lik araçlarla kafa kafaya gidince bune len dedirtiyordu. Oldukça keyifli bir drum ama siz nekadar güç akırsınız bilemem ama yazılımı kim yapacak parcaları kim takacak bunlar hep bir soruişareti. Kimse custom yapılmış bir arabayla uğraşmak istemşyorlar. Çünkü senin aracına harcayacağı zamana 3-5 araca yaılım yapıp şükredeceklerdir ben unichip e 6 ay boyunca yazılım yaptırmak için uğraştım sonunda arabadan soğutuyorlar insanı. Dişimi sıkıp polo gtı aldım şimdi kime gitsemde yazılım yaptırsam diye seçme zevki bende. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama stock turbolu bir araba almaya çalışmak inanın hem sizin sağlığınız için hemde zamanınızı boşa harcamamak adına düşünün derim. Hım param çok oyuncak olsun diyosanız bir vw tech te yaptırmıştı arabamın ilk sahibi imkanı varmış zamanında bastırmış parayı herşeyin en iyisinden taktırmış oda bende yıllardır sorunsuz bindik ama mazda 3 e harcanan toplam masraf 17bin tl deymişmiydi bence evet ama o kasada öylebir güç zaten türkiyede yok diye. Ayrıca sadece turbolamak yetmiyor tüm değerleri görmeniz gerekli maxi ekran olmasa 10 kere motor yerdim. Egt,afr, olt. Gibi ya basıncı vs. Bir çok değeri görmen gerekli üst limitleri g
Farketmeden geçersen birde motorl uğraşmak zorunda kalırsınız. Yaparsanızda tavsiyem 0,7 barı geçmeyin zaten ort. %70 bir artış sizin alıştığınız gücün üstüne çok farklı hissettirecektir.