selam ustam bende 87 doğan var bende turboladım sağolsun formdaki arkadaşların bayağı yardımı dokundu hepsine teşekkür ederim öncelikle tavsiyem şudur; eğer şahin turbolayacaksan kesinlikle lpg heleki ekonomik bişey olsun diyorsan artı kolay fazla sıkıntısı yok
kendi sistemimde audi 80 lerde kullanılan dörtdelikli turboyu kullandım blow-of var çakma blos lpg mikseri var normal karbüratörlü lpg beyni var açıkçası ben hareketli basınca biraz uzayan araba istiyordum istediğim oldu dyno ya çıkmadım ama 90 hp 1.9td golf var kardeşimde kafa kafaya gidiyor turbo lpg de blos şart ben 260 tl verip aldım blostan önce stop etme boğulup zor çalışma rölantide dengesizlik vs bir sürü sıkıntı vardı hepsi blostan sonra bitti basmayınca biraz kısık kullanımda kayseri de şehir içi 24.5 krş/km uzun yolda 19.1 krş/km gazı 292 den alıyorum po dan bu arada ben sıfırdan komle kendim yaptım motoru pistonlar nural goetze sekman 0.4 honlama çelik silindir kapak contası çift tarafı çelik olandan ayrıca radyatör polo radyatörü soğutma sistemini volkswageninki ile aynı kapalı devre yaptım hararet 120 lerde bile su kaynatma olayı yok bu arada çift kademeli çiftli fan var yanlız benimkisinde pistonların üst noktalarından alma yapılmadı bu yüzden basıncı 1 den altta tutuyorum yoksa vuruntu oluşuyor pistonun kafasını aldırırsan vuruntu sorunun kalmaz ama sakinde kullansan yakıtın çok olur fazla yakar