bu ankarada gürcistan plakalı 3.30 ci la denemem 2 viteste bastık ayırınca direk bıraktım ben ...3.30 stock e46
buda 80-180 denemem yazılımdan sonra
aracım suanda 13.5 psi da yürüyor yazılım var soft bir şekilde gerisi stok .
bu ankarada gürcistan plakalı 3.30 ci la denemem 2 viteste bastık ayırınca direk bıraktım ben ...3.30 stock e46
buda 80-180 denemem yazılımdan sonra
aracım suanda 13.5 psi da yürüyor yazılım var soft bir şekilde gerisi stok .
downpipe yapmadığın sürece basınç açmak sıkıntı. Arabanın kmsi yüksek. Riske girme bence. Sekmanlarında problem yaşayabilirsin ısıdan dolayı. intercooler ve downpipe yapmadan basınç açma hiç. Araban yeni olsa sıkıntı değil ama şu anda senelerin yorgunluğu var üzerinde. Bu işlere gireceksen motora zarar gelmeden açıp sekman değiştir rektifiyesini yap kapat ondan sonra yükle. 400 bin km den bahsediyoruz ki az buz km değil. Allah korusun sekman vs kırdığın zaman masrafın katlanacak.
IN BOOST WE TRUST
güç olarak şu güce dayanır şuna dayanmaz demek zor. Şanzımanı yoran şey tork. Ama yüksek tork a dayanmadığı belli 180K km gidemeden şanzıman dağılıyor. Genelde de kimse otomatiği aliim de yükliim diye düşünmez volvoda. Çünkü zaten dayanıksız olduğu bilinen bi parça. Manual yapma olayı ise astarı yüzünden pahalıya gelir. Şanzımanı debriyaj tesisatı baskısı balatası. Yani sadece onu sök bunu tak değil olay.Bir çok parça değişiyor. Arabayı satıp manual alman daha mantıklı gibi.
IN BOOST WE TRUST
yurt dışında 350-380 hp 450-480 nm kullananlar var otomatıği zaten bende srekli gazlayan bir insan değilim ben biraz daha iyi olsun istiyorum bakalım downpipe ve eksoz yapılacak bugün boost saatimide taktım birazdan deneyecegim kac barda nasıl yürüyor.Filtre olarak bmw cda veya ota düşünüyorum eksoz filtre yazılımla ortlama 320 hp alınıyor deniyor bsr-heico-vivaperformance -autotech o güce oluşşam bana yeter birde tial bov ooo tadından yenmezsaglıklı bir m3 kadar gitse e36 yeter bana
![]()
hocam hepsi iyi güzel de, yazdıklarınla bazen antipatik oluyorsun, neden mi? iyi niyetinden en ufak şüphem yok fakat bazen öyle bir yazıyorsun ki, bu araba zaten 350-380 HP oluyor, yurt dışında şu güce dayanıyor vs... turbolu her arabanın potansiyeli vardır zaten bu ne volvoya ne renoya ne tofaşa has bir şey değil, o güçler basınç açılmadan, beyin ya da yazılım olmadan, intercooler ı büyütmeden çıkmaz... sadece egsoz ve yazılımla 70 HP alınabiliyorsa harika, benim 2,0T aracım da orijinal 330 HP, ben egsoz da yaptırdım komple, DP da, yazılım da, basınç da açtım, EVC de taktım, pompa da büyüttüm ayarlı regültör vs... hepsini topla 50 HP eder ancak... eskiden sadece filtre ile 15 HP alınırdı şimdi her turbo araç biraz oynanınca 70-80 HP almaya başladı???!!!??? şu anda araban e36 3.28 kadar gidiyor videodan gördüğüm kadarıyla, sen e36 M3 ten bahsediyorsun hedef olarak...
Şuanda araçımda sadece soft bir yazılım var .autotech heico ard gibi volvo firmaları sadece yazılımla ve eksoz ile 320 hp güç alınabildiğini söylüyor.stage yazılım paketleri ile.Bunlar ne kadar doğru ve arabanın yaşı ve km si düşünelerek benim aracımdan ne kadar alınır bilmiyorum o paketide satın alsam.Bu konuda bilğili olan palamut yani önderde baya bir potansiyeli oldugunu ama şanzumanın yüklemesen bile illakı sorun çıkartacagını söylüyor.Benim kendi yaptıgım araştırmalrda ve yasızmalar sonucu bu hazır paket yazılım yapan adamlar 1-2 viteste tork sınırı koyulması gerektiğini ve yurt dışında bu aracı yükleyenlerinde yag sogutucusunun yetmediğine değinmiş.Hard bir tune yapacak bütçem yok ama az çok volvo ile haşır neşir olaak neyden ne kadar güç alındıgını az çok önceki arabamdan anladım.Benim düşüncem sadece bu agırlıktakı ve bu şanzuma sahip araçtan ne kadar güç alabilecgim stok motor ve turbo ile.İntercoolerin bu arabaya turboyu büyütmeden pek bir getirisi olmadıgını önceden ugrasan arkadaşlar söylüyor.
intercooler hakkında ne kadar bilgin var bilmiyorum ama hiç bir stock arabanın üzerindeki intercooler bir sonraki stage yazılımı için yetmez. Bu evo da da geçerli renaultta yazılım yapmasan bile takman şart bence. Volvo da da aynı. Tamam öyle şak diye sekman kıran bir araba değil LPG kullanımı dışında ama sekman grubunun en büyük düşmanı avans. Metali yoran şeyde fakirlik. Basınç ayrı mesele. Evet üzerindeki turbo ile yazılımla sonuna kadar aç basıncı kıramazsın B52 leri. Ama avans vurmadığı ve fakire kaçmadığı sürece. Sen ateşlemeye retard vermesen bile emme manifoldu ve içeri giren havanın sıcaklığından dolayı yakıt düzensiz patlayacak yani knock oluşacak. emme manifoldunu ve giren havayı soğutmanın en basit çözümü intercooler. Turbo arabada CAI işe pek yaramaz çekilen hava turboda ısındığı için. Başka bir çözümü de emmeye methanol bağlamak. Yazılım ile basıncı açtığın anda knock potansiyelin artacak sıcaklıktan dolayı ki volvoda intercooler zaten yüzey alanı komple hava alan bir yerde değil Yurtdışı yazılanları takma. Sana teknik olarak gerçektende nelerin nasıl olması gerektiğini yazıyoruz. İsveçte adam 25 derece havayı zor görüyor. Sen burada sürekli yıllık ortalama 25 derecedesin.
IN BOOST WE TRUST
Söylerler, guc su olur derler bu olur derler, Ericsonn 450hp alir Magnussen der ki 500 e kadar yolu var, isvecli supersportun uzerine insa etmedi sonucta S60 i... sana her oneriyi o 300 almis bu 400 almis diye cevapliyorsun ama bu dediklerini bilen sayisi kac kisi? Sonucta 2.3 turbo bir motordan bahsediyoruz her arac gibi onun da potansiyeli var ama sen soft tuning yapip hard sonu lar bekliyorsun sana o hard sonuclari alman icin yol gosterenlere ise o firma sunu demis bu firma su gucu âlmis hic bir sey yapmadan nerdeyse diyorsun. Bu haliyle e36 M3 kadar gitsin yeter diyorsun bir de, kusura bakma ama aracin spor araba degil ne motoru ne sanzumani ne suspânsuyonu seni e36 m3 un yanina ile yaklastirma..z
bu dediğim firmalar sasmazdaki firmalardan değil müdür biri autotech birisi heico ben alınır alınmazı tartışmıyorum.bendeki araç spor araba ibaresinide kullanmadım zaten.nette autotechin hazırladıgı s40 t4 videolarını ve s60 t5 videolarını izlemni tavsiye ederim artı s60 r dediğimiz araba spor bir araba değilmi ve s60 2.3 t5 yazılımla sadece s60 r geçebiliyor.bununda internette çok örnegi var s60 r dediğimiz arabada m3 ayarında bir araba bildiğim kadarı ile burda bunları tatışmak istemiyorum hava koşulları vs vs firmaların satmak için yaptıgı polikalar vs bunlarlada isim yok ama heico bsr gibi firmalar kendini bu konuda yalancı konuma düşürmezler.Gemballa veya amg nin veya alpine in satıgı kitlerde ozaman yalan o mantıkla düşünürseniz .Bence sizin hic volvo tecrübeniz yok ben s70 t5 le çok araba geçtim milletin uçup kaçıyo dediği ve fotumdaki herkes bilir herkeslede denerim geçilmek veya geçmek gibi bir durum yok defelarca denenen bir şeyi söylemek istiyorum 3.28 kadar gidiyor demissinizde clio rs saglıklı bir 3.28 kaç boy önünde yürüdüğünü videolar mevcut en basiti benim kendi denemelerim var.eger 3.28 kadar gidiyorsa ben hiç birşey bilmiyorum demektir.
ben volvodan anlamam çok doğru tespit, zaten ben sana volvo ile ilgili bir şey yazmadım... RS M3 geçer, T5 S60R ı geçer, demek ki S60R spor araba, demek ki benim araba hepsinden hızlı... benim anladığım bu...
yazılımlı kadran videonu izledimde biraz yavaş geldi aracın bana bi sıkıntı vs olabilirmi
yakın arkadaşımda s60 2.4 t5 var idi 2-3 sene kadarda bindi çok fazlaca kullandımda stok 2.4 ler 260hp ama yazılım ile senin zaten bu guçlere çıktığını var sayıyorum alakası yok hızlanmada
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
eticet S60 R ın m3 ile yakından uzaktan alakası yok performans olarak. Ben megane ile düzgün bakımlı S60 R ile denedim. 3 ortasından sonra kopup gitmeye başlıyordum. O da tutunma avantajından dolayı ben sararken o kafa çıkarıyordu. S60R ile de T5 arasında dünya fark var. Şase aktarma vs. Arabanın videosunu izledim 100-200 ün kadran üzerinde 18 saniye ve bu en az 6-7 boy hızlanmış hali. Aşağıdaki video da normal bir S60 T5 in videosu. Araba manual 16 sn de çıkıyor. Yazılım vs yok. Düzgün yazılımlı olanlar 13 saniye civarında gidiyorlar kadran üzerinde.
http://www.youtube.com/watch?v=n_QYgVqr690
Araban 400 küsür binde. S70 ile geçtiğin araba clio RS. Ben stock type R ın yanında yürüyordum S70 ile. Yazılım vs de yoktu arabamda. Şunu anlatamıyoruz sana. LPG olayında da dinlemedin iddia ettin. Hem buradan ya ne yapsam ne etsem diye fikir almak istiyorsun gerçekten senelerdir uğraşmış etmiş bu işin içinde teknik bilgisi olan adamların laflarını dinlemiyorsun gidiyorsun sadece bir kaç foruma arabama şunu yaptım bunu yaptım diyen videosu olmayan foto koyan yapılanlara hızlandırılmış video diye dalga geçen adamın laflarını dinleyip onun kuyruğunda gidiyorsun. Çok iyi biliyordu da denediğiniz egzantrik neden olmadı. Arabaya standalone takmak çok mu büyük marifet. Kablolama diyagramı heryerde var. Sabrın varsa eline havya alabiliosan al harness ını kendin yap çok zor mesele değil. Standalone u takmakla iş bitseydi herkes uçar kaçardı. O standalone üzerinde 0 dan map i kim hazırlayacak. Ben yaptığım zaman remap muamma idi. Deli değilim arabamın beynini ingiltereye sizin dalga geçtiğiniz LPG ci BRC Racing e Bristol a yolladım.
Tekrar soruyorum senin niyetin ne? Gerçekten bilgi almak mı yoksa bize boşuna havanda su dövdürmek mi? Basınç saati olmadan arabamın basıncı aynı diosun afr düzgün diosun ama wideband de takılı değil. Motoru 400 küsür bine gelmiş bir arabanın ilk günkü gibi performans vermesini bekliyorsun ve veriyor diye iddia ediyorsun. Buraya ciddi ciddi öğüt vererek yazıyoruz. Yaptığımız uğraştığımız arabalar ortada. Bilmeden okumadan teknik bilgimiz olmadan yazan adamlar değiliz bunu anlasan zaten tartışmayız.
IN BOOST WE TRUST
alper her konuda aynı seyi diyorsunstok s70 t5 ile typer geçtın bir video koy diyorum sana koyamıyorsun bile ornek verdiğin araba manuel kendin kendine yanılgıya duşuyorsun.bana bir tane stok s70 ile typer geç ben sana arabamı hediye ederim bu kadarda iddalıyım.arabanda basınc saati vs yok demiisin basınc saatimde var merak etme gerçi şunuda bilmen gerekir basınc saati olmadan obd den de basıncı görebilyorsun.Ben benim arabam sıfır kondisyonda demedim ki 430 k d araç ve kondisyonu düzgün dedim .neyse sen hayalindeki yaptıgın bir aralarla anlat dur.varsa yaptıgın araba video koyda izleyelim bakalım olmasada yapmış diyelim benim iddam yok ki manuel araba ile otomatik araba arasında kac sn ye var bilyorsun değilmi onuda ben yazmayım sana istesen basınc saati baglı videoda koyayım onada bir yorum yap .Volvo diyemiyorki stok aracım 100-200 ü 16 sn sen nasıl söylüyorsun anlamıyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)