Bir lpg montaj dükkanında gördüm wideband ölçüm yapan seyyar cihaz. Son susturucu ucuna klipsli geçmeli şekilde uzun çubuklu sensörü vardı. Çakmaklıktan güç alıyor, laptop üzerinden değer okunuyordu. Belki şehrinizde ekipmanlı bir lpg dükkanında varsa kullanılabilir. (Emisyon ölçen cihazlardan bahsetmiyorum, geniş bant ölçüm yapıyor.)
ben aracımda elm cihazı kullanıyorum kablosuz olan.. 30 liraya satılıyor.. telefonuna da torque programını kur.. basınc afr daha birsürü sensör görünüyor..
Elm ile gordugun hali mevcut oksijen sensorunun algilayabildigi kadardir.
Cogu aracin oksijen sensoru 14:1-15:1 araligini algilayabilir.
Tam gaz durumunda 11:1-13:1 araliginda afr degerleri gorulur.
Elm cihazi araciligi ile tam gaz afr si goruntulenemez cogu aracta.
konuyu hortlatmış gibi olmak istemem ama 1 senedir elm327 cihazını kullanıyorum.afr değerlerini net olarak 10.5 - 29.9arası net okuyabiliyorum.sanırım 207 rc sensörü bu konuda gayet başarılı.diğer araçların sensörleri için net bişe diyemem sadece küçük bi not olarak yazıyım dedim...ki eğer konu sahibi arkadaş hala bi wideband bulamadıysa elm327+torque programı ile hem ucuz hem kestirme bi çözüm sağlamış olur.hayırlı günler hayırlı kandiller.
Aracinizin kendi o2 sensoru wideband dir o yüzden. Narrow band sensorlu araclar o sekilde geniş okuyamaz.
1.6tdi.
Ecutech.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)