neymiş farklı sorular
Printable View
2silindir ducati 998cc ile 200hp alıo şaşırmıyosunuz turbo 1000cc mi şaşırttı hayret
Ahmet
bana kalırsa düşük hacimden basınç açarak bu kadar güç elde etmek akıl karı değil atmosferik her zaman daha uzun ömürlüdür.
şu anda iki arabamda 2.0 turbolu olmasına rağmen 2.0 turbo olucağına 3.0 atmo olsun benim için daha mübah.. delikanlı motorları severim. ama dünya ters yönde tamamen ticari güdülerde ilerliyor..
Bu motorun ilk cıktığında 15 dk ömrü olur sonra yazılım atılır :) :)
valla çok güzel değer
uzun vadede ne gibi sorunlar çıkarabilir diye düşünmeden edemiyor insanda ufacık motor sıfırlar geçersin gibi geliyor :D
Bundan 20 yil once 1.4 hacimden 180hp guc alinacagini soyleselerdi savas cikardi :) sasirmamak lazim
Duyurduklarına göre gerekli testleri aşamaları geçmiştir. Kalitesini, imajını düşürecek bir hareket yapacaklarını sanmıyorum.
helal beygir out, haram beygir in
Bir de TR'deki en düşük hacim-en yüksek beygir diye konu patlattık mı tamamdır
beygir almak kolay, bmw 1500cc turbo 1500 hp motoruda var, hemde blokları bmw'nin kendi hurdalığından alınmış bloklardı.
Günlük kullanıma ne kadar adapte olmuş bir motor olduğunu test etmeden bilemeyiz. Ben işin arkasında vw olduğu için önyargılıyım herzamanki gibi.
bmw 1983 yılında formula da yarışan brabham takımı için 1500cc de turbo destekli 840 beygirlik motor yapdı.. o yıllarda 1.5 de 840 beygir aldılarsa şu anda çok rahat bu teknoloji ile bmw mühendisleri 1.5 motordan 1500 beygir alırlar..
Ya hacim güzel bişey boşverin 1.0 ları 1.4 leri
Yurtdışında yaşasam silah dayasalar almam bu motoru..
Babalar gibi verimlilik abidesi 2.0 3.0 motorlar varken..
Orasını vw'a soracaksınız, daha piyasaya çıkmamış motor detaylarını bende bilmiyorum. :)
wrc motorundan; ebooster ile günlük kullanıma optimize edilmeye çalışılmış, turbo bir motordan 270hp gibi makul bir gücün alınabilmesi, günümüzde şaşılacak bir durum değil, ayrıca bu motorun kırmızı ile yazdığınız "normal 95-97 oktan benzin" ile çalıştığına dair herhangi bir yazı göremedim. Engineers promises (yani taahhüt etmek) demişler. ayrıca da okursanız "The company has not confirmed production plans for the high-performance straight-three." demişler, yani daha ortada fol yok yumurta yok, olmayan bir motorun hangi benzin ile çalıştığını bilip, bu gücü çıkardığından emin olabiliyorsunuz?
Haram beygiri bende sevmem ama adamlar geliştirmiş üretmiş.Biz ancak burada atıp tutarız.Üretmeye gelince tırt ileriye gideceğimize geriye gidiyoruz maalesef
helal olsun valla adamlar çalışıyor. Resmen tr ye göre araba üretmişler :)