gece gece ne güldüm ha ahashd
Printable View
Aynen alternatif yakıtlar öncelikli, sıfır araç almak büyük israf.
Bu yüzden avrupada birçok ülkede cng var.
Fiatın doğalgazlı araçları var. 1lt mutiair cngli fiat dolu italya.
O kadar ucuzki, elektrikli araçla aynı neredeyse tüketim değerleri. BU aşamada elektriğin tek avantajı emisyon ve sessizlik vs olabiliyor.
Siz çok güzel bir yere parmak bastınız aslında; "arabanı alıp çöpe atıp sıfır elektrikli araç almak bir külfet bir gider ve israf"
Bu yüzden elinizdeki aracı hibrit araca çevirebilecek bir sistem olmalı, eski araçlar, yada kullandığınız araçlar (nasıl gidip lpg takılıyordu) onun gibi bir kit ile hibrit olacak.
Aynı şekilde ağır vasıtalar, kamyonlar, otobüsler, iş makineleri ve en çok dur kalk yapan ticari araçlar için.
Pek yakında Türkiyeden çok büyük bir atılım gelecek bu konuda.
bu konuda cng nin atık olarak geri dönüşümü nerdeyse sıfıra yakın yani gayet yeşil bir enerji.. cng dediğimizde bilmeyen kardeşler için diyim evlerimizdeki doğalgaz..
insanlar bu yeşil enerjide bir araba merkezli bakıyor ama büyük firmalar bu mantıkda bakamaz yada ülke stratejisyenleri..
senin aracın elektrikli olsun hadi imkansızya isterse 2000km menzili olsun bir şarjla .. sofrana gelen domates peynir dizel kamyonlarla gelmiyormu aldığın kıyafet elektronik gereçler çinden amerikadan ordan burdan dizel yakıtla çalışan gemilerle gelmiyormu et alıyorsun onu bunu alıyorsun dizelle çalışan yük trenleriyle gelmiyormu sanayide üretimde kullanılan pek çok makine araç gereç benzin yada dizelle çalışmıyormu zaten adamların esas önceliği bu alternatif yakıt önce bu araçlar için düşünülüyor tabii dolaylı yoldan bizlerede yarıycak..
burda herkes konuşurda desemki at arabanı çöpe git sıfırdan cebinden 70-80 bin tl para çıkart elektrikli araba al.. kim alır ?? :) kimse tabiki...
peki aracını kime satabilir ben niye alıyım elektrikli uzun menzilli araba varken benzinli yada dizel eski çağın aracını.. o araç senin elinde kalır çöp olur.. yada hurdaya verirsin üç beş bin tl verirler.. buda büyük verimsizlik büyük israf ve sürdürülebilirliliği yok.. dünyadaki ekonomik veriler ortada bırakın türkiyeyi dünyada yok böyle yüksek gelirli ellerindeki bütün arabaları çöpe atıp hurdaya verip sıfırdan elektrikli araç alabilicek gelire sahip bir ülke..
elektrikli arac icin senelerdir var muhabbetine katılıyorum 3 4 sene once autoshowda renault tam hatırlamıyorum baska markada olabilir suyla calısan motoru vardı... Anladıgım kadarıyla dunyadakı yakıt kaynakları bitmeden tam bir gecis olmayacak
3 beslemeli değil mi bu motor ? sc tc ebooster denilen zımbırtı.
tesla modellerinden bahsedilmiş tam okumadım yazıları ama sunu söyleyebilirim elektirikli araç üretmek yürütmek gercekten çok zor içten yanmalı motorlara gore daha basit daha stabil ve daha uzun ömürlü
yanlız!!!
batarya charge ve batarya ömrü ve bartaryada kullanılan madde bunlar hala aşılması gereken problemler bunun için bazı firmalar markalar yarı hibrit araçlar üretiyor.
Yani küçük hacimli içten yanmalı bir motor koyoyor ama bunu jeneratör olarak kullanarak bataryaları sarj etmek amacıyla kullanıyor fakat buda bataryanın ömrünü kısaltıyor. Bana kalırsa bir maden yada sanayide bulunup uzun omurlü bataryalar çıkana kadar elektirikli araçlar argelere devam eder.
1500cc ile bmw formula1 de yüksek güçleri 1980lerde aldı hatta aldığı motorun blogu bmw e21 ve e28 gibi bazı araçlarda M10 blok olarak kullanıldı e30 m3 un s14blogunun alt mimarisini m10 blok oluşturmuş bir kaç yıl önce baya araştırmıştım
1.0tfsi şuan a1de kullanılıyor sanırım
Daha uretime koymadilar diye saniyorum
Polo 1.0 suan 40.500 tl olarak satılıyor. Bu motorun olduğu polo 50 falan olursa şahsen alırım. Yazılım Cooler DP :)
50 olucagini asla sanmam, ayrica sanirsam pololardan cok golf ve sciroccolarda kulanilicak. Maliyet olarakta sadece hacim bakimindan dusunmemek lazim, sonucta isin icine giren arge ve yatirim var. Bunlar fiyatta cok oynama yapicaktir, ve beklenildiginin aksine pek de ucuz olmayacaktir, bence tabi...
A1 1.0tfsi var, autoexpress incelemiş bakmak isteyen olursa
Audi A1 1.0 TFSI Sport review | Auto Express
1.0 motor 268 beygir gerçekten bu hacme göre çok iyi bir değer. Bmw bunu önceden aldı ayaklarına hiç girmicem çünkü bu motor bir aile arabasına takılacak.
Yolda ki çoğu arabaya şakalar yapacaktır da eminim :) Lakin herkes sahibi olmaz sanırım özel R serisi ile gelir sanırım. Türkiye yede gelirse çok iyi olur.
Kafam da bir kaç soru var.
1-) 2.000cc 268 lik bir motorla baş edebilir mi?
2-) Ömrü kısa olacaktır ama ne kadar kısa olur ?
3-) Kaç psi da çalışacak ve kaç ayda bir turbo yenilicez :D
Bu konuya ayni sebebten yazmistim tekrar yaziyorum. MALESEF, forumumuzda ve ulkemizde hala boyle aci yorumlar gormek cok uzucu. Hala eski kafaliliktan kurtulamadik. Adam o kadar arge, yatirim yapmis, biz turk kafasiyla hala uretime gecicek ve yuzbinlerle uretilecek bir urune, kirik diyoruz, bozuk ve dayaniksiz diyoruz. Artik bu eski kafaliliktan kurtulmak lazim ama sizin sorulariniza yine de cevap veriyim ve kucuk birsey de ekliyeyim, bu tip motorlar, f1 teknoojilerinden esinlenerek yapilmis motorlardir.
1-) Evet torku 2.0 tfsi motordan daha dusuk olabilir, sonucta stroke ve bore oranlariylada alakali birsey ancak hicte olu bir motor olcuagini zannetmem AMA yakit tuketimi ve emisyon degerleri cok dusuk olacaktir. (buna vergi gibi unsurlarda dahil)
2-) Omru kisa olmaz, motorun stock halde insan gibi bakildigi surece. Bugune kadar hangi motor dagilmis, uretim bandindan cikinca. Siz kirin, ben vw yerine sizden ozur dilicem.
3-) Tekrardan ayni durum, hic oynamassaniz motorla ve iyi bakarsaniz (periyodik) alayci bir sekilde bahsettiginiz turbo degistirmek soz konusu bile olmayacaktir, (ekstrem ornekleri saymassak: 200k ustu gibi kmleri )
Tabi bunlari yaziyorum ama sizin zaten bu araci alacaginizdan ya da bu aracin ulkemizde ne kadar degerinin bilineceginden supheliyim... Umarim benim gibi baska forum uyeleri ve genel otomobil kullanicilari biraz acik goruslu ve yenilikci olurlar, ya da onlari olmaya davet ediyorum. Sonucta zaman ilerliyor, teknolojiler gelisiyor. Dogal kaynaklar da tukeniyor... devir "downsizing" devri (turkcesini bilmiyorum). Bmw i8 i yapiyor, maclaren son model aracinda elektrikli motor kullaniyor ve hacim dusuruyor. Is vw ye gelince neler deniyor. Bu tarz dusunce yenilikleri haksiz ve cahil bir bicimde baltalamaktan baska bir ise yaramaz, ve bu tarz dusunen kisinin de geri kalmasindan baska bir seye sebeb olmaz.
Neyse, cok konustum, param olur insallah da turkiyeye gelirse 268 hp'lik model, soz veriyorum ilk ben alacagim, test edip buraya yazacagim, motor kirilirsa da, turbosu firtlarsa da ilk ben burda paylasim yapacagim ve hakli oldugunuzu kabul edip bu laflarim adina sizden ozur dilecegim.
gören de tüm firmaları kullanıcı dostu sanır ha. arge yaptılar milyon dolarları yatırdılar da dsg şanzıman ne oldu? çatır çutur patlamadı mı? eskiden 400-500binde mercedesler el değiştirirdi şimdi 300bin km deki özellikle de yeni araçlar içindeki arabalara kaç kişi yaklaşmak ister? kim diyebilir ki bir aile aracının turbolusu atmosferiği kadar uzun ömürlü? eskidendi o en sorunsuz haliyle müşteriye malı ulaştırmak. şimdi kobay artık tüm kullanıcılar hem de her sektörde. gti'lar su gibi yağ yakarken 2-3 yılda anca çözdüler sorunu da onda da normalin çok fazlasını yakıyor araç.
senin mantığınla gidersek koca firma o kadar arge yaptı o kadar teknoloji üretti ama neden bu sorunu standart bir motor seviyesinde piyasaya sunamadı?
VW bu sefer acama 100 km de kac litre yağ yakacak motor yaptı.: )
Bakalim çıksın yollara he bi
Bende senin gibilere hastayım. Gelmesine karşı değilim gelisin alın ben şahsen param osla dahi almam. 1.000cc motordan 286 hp almak bilek ister.
1) bayiden o alınan 15 km sonra arıza yapan c180 var bu ülkede onca ar-ge boşa gitmiş.
2) 1.000 cc den 286 hp almak için 2.0 bar ın üstünde olmak lazım bu turbo o basınca katiyen 200.000 km dayanmaz. 0.5 bar basan arabanın turbosu 150.000 de çortluyor ,
Dar görüşlü değilim 1-2 cümleme bakarak bana cahil diyemezsin. ben gelmesini belirttim zaten göremediğin için bunları yazmışsın. Ben gerçekçiyim sadece hacim ne kadar ufalırsa çıkan sıcaklık-basınç o kadar fazla oluyor maalesef bu küçük motor büyük işler için o kadar zorlanacak ki patlayacak :)
Doğru devir yenilikçilik devri bir şey ne kadar yeniii ne kadar teknolojik olursa o kadar çabuk bozuluyor. Ben bunun doğru olduğunu İspat ederim ama siz aksini ispat edemezsiniz.
Downsizing = küçülmek tir. Ne kadar Küçük hacim devri olsa da Büyük Hacim her zaman kazanır. Avrupa da yeni yasa çıktığı için firmalar hacim küçültü firmaların yani doğayı pek s*kledikleri yok(Tesla Hariç). Yasa çıkmasaydı Şuan hala v12-v8 li ferrari- Mustang çıkardı. Ayrıca Türkiye de vergi fazla olduğu için Yüsek hacimden kaçıyorlar bu da sizin fikrinizin doğmasına sebep oluyor. Ama Yüsek hacimli bir arabanın koltuğuna oturduğunuz zaman bu düşünceleriniz uçacaktır :)
@Tayfun.O Kardeş sen çok bilgili birine benziyosun boşver sen kaile alma.