biliyorum blowsuz kullanmak zararlı...ama cogu yabancı videolarda direk turbo sesi var.bu adamlarımn turbosu cortlamıyomu?asıl sorum kısa sureli kullanımlar icin bow kullanmasak cabuk zarar gorurmuyum(turbo)
biliyorum blowsuz kullanmak zararlı...ama cogu yabancı videolarda direk turbo sesi var.bu adamlarımn turbosu cortlamıyomu?asıl sorum kısa sureli kullanımlar icin bow kullanmasak cabuk zarar gorurmuyum(turbo)
Fuck The System !!!
bişe olmaz. her bovsuz turbo ölseydi![]()
dv tak
canın sıkılınca bov tak
Saçma sapan konuşan yok öncelikle belirteyim. Lütfen daha düzeyli başlayalım yazıya. BOV olmazsa hemen turbo yanar kül olur diye bir şey yok. Siz böyle düşünüyorsanız orasını bilemem. Pardon da hangi dizelde firma çıkışı BOV takılı öğrenebilir miyim? Ya da hangi turbo benzinde?
sizin bov dediğiniz illa ses çıkarmasımı gerekiyor acaba? dizellerde benim gördüklerimde ve uğraştıklarımda hep elektrik ile çalışan bov var aynı zamanda daha benzinli bir motorda bov olmadığını görmedim eğer örnek var sunarsan iyi olur sevinirim neden böyle bir saçmalık yapılmış araştırmak isterim hemen yanar kül olur diyen yok, ama yanlış bir uygulama surge hiç bir şekilde istenmez motordan geri dönen fazla hava pali ters yönde dönmeye zorlayacak şekilde kuvvet uygulayacaktır bunun az yada çok olması pek bir şey ifade etmiyor uzun yada kısa vadede zararlı bir durum söz konusu ve bu yüzden pali kıran yataklarına zarar veren turbolar mevcut
saçma kısmı şahsınıza değil yazdığınız yazıya
körler sağırlar
vag grubu icin 710n oem diverter valve, ses cikarmaz ama gorevi bov ile ayni..
![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
subaru dada var evoda da . audi turbolarda . vs vs hepsinde var .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
butun yeni jenerasyon turbo arabalarda bow vardir. degisik isimler ve tipler altinda hepsi ayni gorevi yaparlar. genelen recirculating dedigimiz, olculmus havayi tekrar emis hattina veren sistem tercih edilir.
genelde stock olarak bow deılde dıverter valve dıye gecıyor.tool'un resmını koyduguda 1.8t'lerde kullanılan dıverter valve zaten kendısıde belırtmıs.cıhan arkadas sanırım stock makınalarda bow sesı duymadıgı ıcın yok dıye bılıyor.dıverter valve olan makına,fıltresıde stock yanı kutu ıcıyse eger cok cok az ses cıkarır.
benim sorma sebebim turbo sesini cok seviyorum ondandıama halen yabancıların o sesine deli oluyorum,yapmamak icin kendimi zor tutuyorum
zamanında bir kac gunlukte olsa ole gezdim
her ne kadar zararlı oldugunu bilsemde sordum.tesekkur ederim
![]()
Fuck The System !!!
surging sesine benzer ses verebilen bovlar var eğer bulabilirsen onları kullan dicem ama bence ses takılma çokişlevi önemli surge yapmasın basınç kaçırmasın kafi
![]()
körler sağırlar
kelebeğe yakınken .Bizde bu konuyu dükkanda kendi aramızda tartışmıştık genelde yüksek güçlü araçlarda kelebeğe daha yakın takıyorlar.
Benim okuduğum yabancı makalelerde genelde turboya yakın montaj yapın deniyordu. Ama kendim denemedim bilemiyorum. Ben olaya BOV açısından yaklaştığım için araçlarda yok dedim. Aynı işlevi yapan başka parçalar olayını düşünmedim. O zaman arkadaşın işi daha da kolaylaşıyor. O parçalardan bir tane taksın ve sessiz şekilde işini halletsinTabi sonradan montajı BOV gibi kolaysa.
çokta yakın olmasına gerek yok akış düzenini engelleyebilir bovun varlığı daha uygun bir uzaklık seçilebilir, turbo çıkışı daha uygun bence(turboya daha yakın)
körler sağırlar
" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)