bence vazgeçsin gt den az yakan bi dizel alsın
yaw alması binmesin subaruyu anmasın hem sıkıcak hemde parasına kıyamıycak gitsin şahin alsın...reno 9alsın toros alsın...kartal alsın 87 eskı kasa doğan alsın ama subaru almasın adını anmasın lpg takanlarıda kınıyorum onlarda arabalarına satsınlar..utansınlar!!!! darlandım bee
antalyada istanbulda deli gibi taktıran subaru sahipleri var hatta lpglerine geç saatlerde alıyorlarbunlar bizim aramızda olmayan insanlar ama inanmıyacağınız kadar lpgli subaru var.Herkez arabayla bizim gibi mezara gitmeyi düşünmüyo bence taksınlar zevk onlara kalmış adamlar sıfır cayenne turbolara takıyo subaruyada taksınlar
..emin olun bu amerikalı çok beğenilen yapılan firmalar bu ülkede olsalardı bu fiyatlara benzin alsalardı kapılarına yazarlardı güle güle chip tuning hoş geldin tüp tuning
![]()
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
Bu yazıyı arıyordum detaylı bilgi için yeni buldum. Burayada 'Subieguy' nickiyle üye olan 'Barış' Abi' nin lpg ile ilgili yazısı:
Benim görüşüm, turbo ve performanslı bir araç ile, henüz hala iptidai kalmış olan LPG enjeksiyon sistemlerinin bağdaşmadığı yönünde. Atmosferikler için sistem az çok çözülmüş durumda (bence hala gelişme marjini çok büyük, daha çok ilgilenilmesi gereke konusu var) , ve LPG'nin ekonomik artısı kadar negatif yanları da biliniyor, ve amaç performans olmadığı için sineye çekiliyor.
Bahsettiğiniz konu, naçizane tahminimce; turbo olan aracınızın ilk boost geldiğinde LPG sisteminin yetişmemesi sebebi ile hava/yakıt karışımının fakir kalmasından ileri geliyor. Bu sorunu sitemizden AS Ağabeyimiz çift regulatör-çift LPG besleme ve tank basıncı belirli bir miktarın altına düştüğünde direk benzine geçme usulü ile başetmiş idi, ama onda da kurulan sistemin elektrik tesisatının fabrikadan hatalı üretilmiş olması sebebi ile sistem benzine otomatik geçmediği için conta yakma ve hararet sorunu başgöstermiş idi.
LPG'de kapalı devre lambda kontrolü içeren bir tekilduran beyin olmadığı sürece, benzin enjektörleri sinyalinden alınan T'lerle kumanda eden mevcut sistemlerin bence uzun vadede turbo araçta başarı addetmesi pek mümkün değil. Bir de buna, ideal şartlarda (belki) uyumlu çalışabilen bir LPG enjeksiyon sisteminin, Subaru boxer ve turbo yapısını bilmeyen kişilerce, standart kalibrasyonlar üzerinden basmakalıp gidilerek "ayarlanması" bence sistemin başarısız olma ihtimalini çok artırıyor. Şu anda her LPG montajcısında bir adet kendinden menkul "tuner" bulunduğu , ve yaptıkları işin, İtalya'dan kendilerine gönderilen "map"ları araçlara yüklemekten ve her araca atmosferikte öğrendikleri "Gaz ayarı" üzerinden attıklarından mevcut olduğu için, AFR'si, avansı, boost kontrolü ayrı birer canavarcık olan turbo subaru'larımız bu "ehilliği tartışılır" ellerde
kaçınılmaz arızalara yol alıyorlar.
Kısacası, bence uğraşmayın, ama madem bu yolda para ve zaman harcadınız, daha da harcamaya niyetiniz var ise, Turbo aracınızı LPG ile yürütmek için, atmosferik ayar ve ekipmanın yetmeyeceğini kurulumu yapacak yere öğretin, ekstra regulatör ve besleme, belki daha büyük enjektörler ve daha da önemlisi, atmosferik araçlardan farklı AFR (hava/yakıt karışımı) ve boost ilk geldiğinde akselerasyon zenginleştirmesi olarak anılan düzeltmelerin doğru yapılmasını talep ediniz.
Saygılarımla,
Barış
bundan 2 sene önce ankarada arkadaşımın çalıştığı lpg firmasında 0 km sti ya uygulama yapılmıştı bizde çok konuşmuştuk bu konu hakkında yapıldıktan 6ay sonra ankara-istanbul arası yatak sardı 160 ın altına hiç düşmemiş sahibinin dediğine göre
Benimde kafam buna basmıyor işte.. Madem ekonomi düşünüyor ve LPG dönüşümü yapıyorsun, ne işin var top speed lerde?
benim satacağım kişi aldıkdan sonra bilsem lpg takacağını inan satmam öle tiplere,
new project GTR 280SX
https://www.instagram.com/gtr_280sx/?hl=tr
bence bayrampaşaya yakın biryerde oturuyorsa CNG (doğalgaz) taksın, hem LPG nin yarı fiyatı hemde motorun ömrü açısında daha yararlı birşey..şahsen ben turbo aracıma CNG düşünüyorum ama hala araştırmalarım sürüyor.
Arkadaşı vazgeçirmiş durumdayım.araç kefeni yırttı.
![]()
bencede vazgecsin veya 1.4 1.6 daha ekonomik bir arac alsın![]()
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Bence yazık performansa yonelık arac ıcın lpg ters orantılı bence , ekonomı dusunuluyorsa madem ,dizel bir araba almak en mantıklısı , lpg arac için cokta saglıklı bırsey değil , ama gunumuz benzın fıyatları bazen bunlara sebep oluyor fakat ben sahsı dusuncem , gıdıp subaru ya lpg taktırcagıma hıc bulasmam ekonomık bırsey alıp oyle dewam ederım yoluma ... saygı duyarım herkesın dusuncesıne ,bu şahsi fikrim ...
Geçen hafta aldığım Focus'un 11lt/100km yakması sebebiyle LPG taktırmaya götürdüm, 2 araba gittik, Impreza'yı LPG'cinin önüne bile çekmedim, biri resim çeker yalan uydurur rezil olurum diye![]()
merhaba arkadaslar ben daha önce cok sayıda Subaru Forester araca lpg montajı yaptım.Egerki aracda herhangi modifikasyon yok ise özellikle chip herhangi sorun olmaz.Taktığımız kitte turbo araclar için 2.5 bar map sensörü var.Bunun yanında silindir basına 60 hp ye kadar destekleyen enj. var.Kalibrasyon konusunda ise iş aracın benzinli haline kalıyo.Eğer benzinli hali düzgün ise kalibrasyon yolda sürüş esnasında yapıldığı için program direkt olarak benzinli halinden az miktarda zengin yürüyecek şekilde kendini ayarlıyor.Tabikide görsel olarak bir cihaz yardımıyla afr yi ayarlamak herzaman daha iyi olur ama programın kalibrasyonun kaliteli olması ve programı yapan kişin teknik bilgisi bu anlamda ön planda.bnece eger arac sıkıntısız ise yani benzinli hali düzgün ve herhangi bir modifikasyona maruz kalmamaıs ise hiç bir problem olmaz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)