benim 0-30 yazıyor yazın 5-30 kullandım ( ama aracı kullanmadım : )
birde farklı yaglar ile dyno verielri vardı en iyi 0-30 ile cıkıyordu diye biliyorum
zaten bilenler ve surekli rollinge cıkanlar 10-60 kullanıyorlar vardır bir bildikleri
Printable View
benim 0-30 yazıyor yazın 5-30 kullandım ( ama aracı kullanmadım : )
birde farklı yaglar ile dyno verielri vardı en iyi 0-30 ile cıkıyordu diye biliyorum
zaten bilenler ve surekli rollinge cıkanlar 10-60 kullanıyorlar vardır bir bildikleri
castrol edge 10/60 yaz kış hemde..
kışın ilk kontakta 10 kalınlıkta davranır 10W 60.
10W 40 dan farkı yok yani ilk çalıştırmada, turbo arabalarda genelde kalın yağ kullanılıyor.
benim de çok kafamı kurcalamıştı bu konu, en son özel serviste agip marka 10 40 yağ koydurdum, bir dahaki değişime daha bilgili bir seçim yapmak istiyorum bu seferki biraz yönlendirme ile oldu:(, 4-2-1 header aldım vize sonrası takılacak dc marka, kat iptal 51 düz boru oem son susturucu, aracımı devirli kullanmayı da seviyorum, ideal sıcaklığa gelmeden asla sıkıştırmam, castrol'ün sitesi 0 40 öneriyor vtec2'ye servisler 10 40 koyuyor, ben roll mode gezen birisiyim bana hangi yağ uyar acaba arkadaşlar ya?
tamam tersi 10W 60
10 ola sogukkenki vizkozite
biz de bu olayı yaklaşık 2-3 ay araştırdık (udtqu ile), deneyenlere sorduk, markaların içindeki kimyasal maddelere kadar aklınıza gelmicek detayları sora sora araştırdık :) bi sonuca varabildik mi derseniz, Motul yada Mobil1 arasında kaldık..
sonunda bir arkadaşımız aracılığı ile Motul 5W40 aldık.. (1.8t ,Rs ve impreza 1.5 araçlarına)
sonuçlar şöyle, 1.8t de eski yağ çok kötü olduğu için değerlendirmeye sokmak istemiyorm ama kötü yağ ile arasında 1 litre yakıt ekonomisi oldu..
impreza da eskiden herzaman en geç 8-10 bin gibi değişirdi ve mobil yada edge konulurdu, motul den sonra en az 0.5 litre yakıt ekonomisi ve çekişte çok büyük bir fark görüldü..
RS zaten motul kullandığı için bilmiyorm :) utku gelirse bişi yazacaktır belki..
bundan sonra Motul diyorm :)
motul şu anda pek çok pazarda lider durumda ama benim gözüm 20w50 kullanmayı yemediği için daha denemeye fırsat bulamadım, 10w60 ını henüz görmedim TRde.
Memnun olmanıza sevindim, zorla motul aldırdım size de :D
Şaka bir yana, benim RS'i aldığımdan beri hep motul koyuyorum. Benim araçta motulü başka yağ ile kıyaslayamam, ancak başka bir RS'te Mobil1'den sonra motul'e geçip, daha sessiz çalıştığını söyleyen arkadaşım var, yine forumdan, görürse o da yazar bişeyler :)
20w 50 mineral yağ:)
royal purple olsada denesek ;)