aracın uzerındekı turbosu td04 ise bence cok gerek yok 1.2 basınclara 1 bar cont. 1.1 peak le arabanız daha tadında olur kanısındayım he 1.2 bişey olurmu belki olmaz ama
ben basmazdım zaten fındık turbo eyer orjnaliyse tabi orjnal tmic olduğunu var sayarsam sıcak uflıycegını dusunuyorum.1cont 1.1bar peak iyidir![]()
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
daha detaylı yardım edecek birileri yokmu
kısa ve net
1.1 üstü basmayın bassanızda zaten bişi deişmicek (turbonuzun kapasitesinden dolayı) boost saatiniz varsa aaa 1,3 1,4 vuruyor dersiniz,bir çok arkadaşında sölediği gibi fön makinesının ötesine malesef geçemiyor.Ayrıca gürsel arkadaşında sölediği gibi geri kalanları yapmassanız o bastırdınız 1,1 de asıl görevini yapamıycaktır,üstü basınclarda da kırılırsınız.
basınç arttırmadan once arabayı sogutmak en onemlisi eger ki motor icine girmicekseniz front mount intercooler almanız gerek araba ısınmaz...headers-up pipe-benzın pompası-cold air intake vs gibi parçalar alıp basıncı arttırmak daha mantıklı olur ama enınde sonunda motor kırıcak en iyisi hic ugrasmadan bastan forged motor yaptırmak
tamamen motorun içindeki kondisyonla ilgili,olur veya olmaz demek yanlış olur sizin aracınızda olmaz diğerinde olur yada 2 ay olmaz 4 ay olmaz bişi olmuyor dersiniz bir gün sıcak bir havada bir bakmıssınız kırılmıs bence 0,1 için stok motorda değmez risk almaya heleki o turboda...şimdilik böyle binip ileri zamanlarda motorun içine düzgünce girip kullanmak istediğiniz ayar ve güce göre bir turbo seçip ona göre hareket etmek en mantıklısı...18g bunların arasında bana göre en mantıklısı bende zamanında çok araştırmıştım hem şehir içi kullanımı güzel hemde otobanda hemen nefesı kesilmeyen bir turbo,beklentilerinizin neler oldunu bilmiyorum ama...
beklentim fazla değil gazcı adamında teki değilim hafta sonu aracım çluk çocuk hafta sonu gezeriz bu arada motorumu yeni yaptırdım stok olarak topladım yalnızca pistonları stı yaptık forget leyecek kadar gazcı değilim peki stı intercooler vede ayar olarak 0.9 1.2 yapsak nasıl olur turbo içindeki jiletlerimde değişti daha büyüğüyle
turbo içindeki pallerinizin değişmesinin sizin için çok çok büyüt artılar kazandırıcagını sanmam,ayrıca zaten front mount intercooler la o turboyu kullanırsanız aracanız cok fazla zewksiz olucaktır,turbo buyudukten sonra fm ye gecersenız daha mantıklı olur.
anlattılklarınıza göre en iyi setup sti setupıdır vf35 sti cooler we enjektörleri bu şekilde daha zewkli olur benim şahsi fikrim,ama daha iyi bilenler vardır.
Turbonun uzerindeki damgaya bak kardes, TD04 ise ayarla falan ugrasma bence, direk STi turbo tak..VF43 vs iyi gelir sana..400HP crank civari cikar duzgun yapilirsa STi setup.
TD04 1.0bar iyidir, basinc 0.7lere duser devir sonu..
VF43 veya benzeri 1.1bar (zaten redline civari 0.8e duser, yapacagin birsey yok bu konuda)
TMIC setuplarda motor isindikca beyin rotara ceker, gazlamaya devam edersen buyuk problemler olur, FMIC tavsiye ederim ama ebat secerken turbo secimine gore karar vermen lazim, ayrica borulama kisa olmali, ve hava akisi saat yonu tersine olmali. Bu sayede sogutulmus have turbonun uzerinden gecmez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)