Birde; bu teybin altındaki BRIGHT düğmesi ne işe yarar, yanındaki imleçlerle birlikte ??
Printable View
Birde; bu teybin altındaki BRIGHT düğmesi ne işe yarar, yanındaki imleçlerle birlikte ??
oncelikle hayırlısı olsun demekki arac yine size kısmet oldu:)
evc b moddayken o araba 230 240 hp rahat rahat verir stock halde ztn 220 falan cıkmıstı evc yokken sadece egzosla
arabanın motoru gercekten cok saglıklı ve verimli 260 ı hic zorlanmadan deviriyor ben uzunda yavaslar diye beklediğim halde inadına indiriyodu :D ama bi keresinde avans vurdu o yuzden top speed yaparken dikkat edin derim :D
turbo olarak 16 g tavsiye ederim bolt on olarak bu araca en mantıklı turbo bence hatta bi donem uzerinde takılıydı sonra sattık gitti :D
afr değerleri en son zengindi 11 falan yuruyordu araba bi değisiklik oldugunu zannetmiyorum.
hatta ankarada siyah bi gc8 vardı 16g turbolu ve full bolt on front mounth cooler falan bu aracta daha once ne varsa ondada aynısı vardı ve 320 330 hp civarlarında saglıklı bi sekilde yuruyordu stock sanzıman stok internal
konuyla ilgili kikboxer onur kardesim daha sağlıklı bilgiler verecektir...
Bu arabada para olarak ne var zaten ben bilmiyorumki??
aldımn geldim arabayı :D araç sahibi bana pm atarsa turbosu ne intercooleri ne, araçta başka birşe varmı? forgedmi değilmi?
subarunu zayıf noktası motorunda yatakları ve yag pompasıdır yag pompası redline a doğru basınc düşürüyo diye hatırlyıorm arabanda 12mm high flow yag pompası var yatak dökme dumunun engellemek için greddy triger takılmstı sanırım.Redline da çok kalma 7 binde max vites at motoruna bişey olacağını sanmıyorum.Arabanı sogukken gazalma ıyı bak yag bakımını cok gecıktırme 0 dan turboyu doldurup kalkma kısacası iyi bak arabana hiç bişey olmaz.Ankarada 370 hp olup 50 binden 180k küşür km kullanılms ve 180k da sadce 3 vitesi kırılmış bi subaru bile var ben 3 senedir rolling yapıyorum gazlıyorm sanzumanıma allaha şükür bişey olmadı he olmıycak anlamına gelmez ama iyi bakarsan öğle her dakka sanzuman kırmazsın
kıranlar varmı var sürekli hatır hutur giden adamlar.
300 hp içinse fmic vf35 güzel bi beyin enjektör headers up pipe göstergeler vs ytrlidir.
turbosu da coolerıda motoruda stock ama 140 binde falan motoru yenilenmis komple orjinal parcalar kullanılarak.
aracta seninde bildiğin dısında baska bisey yok en guzel tarafı coswort yag pompası (sokelim satarız demistim:D ) olması evc S HKS mantar, samco hortumlar, walbro pompa bu kadar baska bisey yok arabada :)
hiç 7000dd çevirmedim aldığımdan beri. 6500 civarı atıorum kesicisi bile kaça bilmiorum açıkcası. Son sürat denememde de evc a konumunda idi. 6000-6500 devir arası bir devirde 260 gördü araç.
Demekki a konumunda 0.6 barda iyice zengin çalışıyor olacak araç. Peki bu zengin çalışmasının bir nedeni varmıdır? Birde 1 barda yürüokenmi 11 afr ile gidio??
evt 1 barda da zengin calısıyor araba avans vurmadıgı surece ki 1 kere basımıza geldi oda d.p daki sensor deliği acıkta kalmıs o yuzden yaptı onun dısında sıkıntı yok...
bu arada 800 cc enjektorde var elimizde bu araba icin almıstık lazım olursa yigite mesaj atarsın:)
Stok enjektör varsa, 0.7 barda orjinal çalışan bir gc8 için 1 bara ayarlandığında bile zengin kalması biraz anormal değilmi?
Sadece bir walbro pompa ile bu halde olması beni düşündürüo...
bende td05 96 orjnal turbosuyla 1bar cont 1.1 peak 11.5 afr 11.6 fln görüyodum
arkadaslar guzel bilgiler aktarmis, cogunlugu dogru yerinde oneriler.
bir iki gozume takilan sey var,
ilki; subarunun yag pompasi ve yaglamasi zayif denmis ve birkac kisiden daha duydum ben bunu, oyle birsey yok arkadaslar. OEM pompa ile bile yaglama kaynakli bir sikinti olmaz, ki tune etmek icin takilan 12mm pompada subarunun pompasi. Yatak dokme problemleri genelde konuya hakim olmayan kisilerce yag pompasina baglaniyor ama alakasi yok, subaru avans gormedigi surece yatak dokmez veya yatak toleranslari duzgun birakildigi surece yataktan sikinti yasamaz yapilan motorda, aksini soyleyen yaniliyordur. stilar ile wrxler arasindaki yatak ve krank farki sti i buna karsi daha dayanikli yapar.
subaruda en onemli konu gerek motor gerek tune edecek kisilerin subaruya vakif olmasidir, eger subaruya hakim kisiler ile calisiyorsaniz kafaniz rahat olur.
ikinci konu; sanziman mevzu ona gelince td04 ile 1000 km de kiranda var, 16G 18G ile 100.000km gidende yani oncelikli olarak kullanici odakli sanziman olayi. Tabiki sti sanzimani veya ppg ile kiyasladiginizda gc8,wrx sanzimanlari peynir gibi kaliyor ama cok cok zayif sanzimanlarda degil. birkac dikkat edilecek husus ile 350hplerde bile uzun sure kullanilabilirler.
gc8 enjektorleri 96-98 de 380cc, 99-00 da 440cc.
wrx enjektorleri 440cc
sti enjektorleri 550cc
hat basinci 40psi civari, arabadan arabaya ufak farklilik gosteriyor, 38 cikanda var 42 cikanda var.
oem pompa 155lph
ne varmıs usturbunda onu cozemedim?
otomatik olanı bilmem ama 300 hp bi gc8 e sagdan aile spec binmedigin surece o kadar gidemessin.he tabi kırmamak icin inat edersen 400 hp subaruyada baya bi binersin orjinal sanzumanla..ama subarunun zevkini alacak sekilde bineceksen o iş yaş kesinlikle ve kesinlikle hic bisey olmasa 2 -3 sekromencler kesin gider
hiçbirşey olmaz400 beygire kadar 280 290Awhp ye kadar kesinlikle GC8 e hiçbişiy yapamasssın !!! 30R la adam gibbi kullanarak 500 beygir gezen var bence yanlış bilgi verme insanlara
sencronu nneden gittiği hakkında bana bilgi verirmisin Dişliyi anladık güçten gitti sencro neden gidiiyor
Elinde vf35 turbo olan?
Hayırlı olsun güle güle kullan!!
Sagol kardesim
yazılanların hepsini okumadım ama ankarada orhan ustanın benim aracım için dediklerini aynen aktarayım...
standart motorda sti ic 76lık düz boru vf35 turbo ile sağlıklı 300 hp alınır dedi ancak şanzıman kaldırmaz dedi... ayrıca forester şanzımanlarının gc8 şanzımanlarından daha sağlam olduğunuda söyledi, buna rağmen dayanmıyor.... ama benim şanzımanım 260 hp civarlarını kaldırabilirmiş tahminim gc8 lerdede sıkıntı olmaz herhalde... emin değilim.....
tabi bu insan gibi kullanmayanlar için geçerli, yani adam gibi kullanılırsa 300 hp falan hepsini kaldırırmış ama şahsi görüşüm gaza tıkarken o vitesi küütt!!! diye geçirmeyince hiç bir zevki yok :)
Bu araçlarda yağ olarak ne kullanalım? (marka ve vizkosite)
mobil1 10-60 kullanabilirsin , filtre olarakta orjinali yeterlidir .
WRX veya GC8 sanzimani, misal bir Honda Type R sanzimani ile karsilastirildiginda, dog-box gibi saglam duruyor. Ama 4wd bir aracta, tamamen standart bile olsa, vites atmayi bilmeyenler kasaplik yaptiklarinda, arac patinaja kalamayacagi icin butun yuk dislilere biniyor.
Araba kullanmayi bilenler, standart GC8 sanzimani ile 350+larda yuzbinlerce km kullaniyor, kullanmayi bilmeyenler araci aldiklarinin haftasinda disli kiriyorlar. Oyle kutt diye vites gecirmek degildir asil suruculuk, vitesi yerinden alip, duzgun zamanlama ile yerine takabilmektedir..
Ayrica yukarida Ozgun'un sordugu gibi, senkromecle gucun hicbir alakasi yok, yuku tasiyan dislidir, senkrolar sadece hizlari esitler, yani kasaplik yaparsaniz senkrolar gider, gucu artirirsaniz degil...
300hp nedense standart deger olmus, herkes hemen 300 olsun istiyor, Benzin dagitimi yetmeden, uygun hava gelip uygun zamanda ateslemeden bu guc olusmaz. Bunun icin ne gerekiyorsa hepsini yapmak lazim, bir ayagini eksik birakirsaniz o sandalye devrilir...
En basta pompa, enjektor, dogru beyin yonetimi, sonra turbo ve intercooler gelir. JDM modellerde GC8'in standart "minik" intercooleri ile millet yillarca 300hp gazladi, adamlar benzine ve yazilima dikkat ettikleri icin kirmadan kullandilar, simdi sattiklari araclara gaydacilar, araplar kangurular kiwiler biniyor...
bncedee önceee ıntercooları tampona all ve buyuk turbo hks catback eksozz 1.3 bar ayarlaa sorunsuz gaazla ortalama guc olarak 290 hp 315 hp guc alırsın dıye dusunuyorumm kendı gc8 henuz bu ıslemlerı yapmadım ama baska arkadasımın gc8 yaptık ortalama bu guclerdee ve sorunsuz kullamnıyoo
350 ye kadar iyi bir sürücü ise katil değilse gidiyor kaç defa yazıldı...
aracın motoru şanzumnı gayet sağlıklı...
sıkıntısız 260 görmesi kondisyonuı iyi olduğunu gösteriyor zaten...
vf35,sti intercooler,apexi power fc,q45 maf,göstergeler,wideband yola devam bence :)
http://www.cartechbooks.com/cartech/...ompare_ics.JPG
castrol edge 10 60
bu arada apexi beyin,q45 maf ve enjektörleri var elimde haberin olsun ;)
Hemen uygun birer fiyat alalim o halde
Yeni konu açmadan buradan sorayım dedim
forget internal , vf 34 turbo , HKS headers + cat back , walbro ile
2. ve 3. viteslerde 1,25 peak 1,1 yürüyorum AFR 10,5-11 arası okuyorum burada sıkıntım yok fakat 4. ve 5. viteslerde 1,4 peak 1,25 gibi yürüyorum 1,25 in üzerinde afr anlık gidiyor araç kesme yapıyor sanırım enjektörlerim bu basınca yetmiyor. Motor içine ve şanzumanıma güveniyorum sıfır ayarında çok şükür kullanmasını da biliyorum bu yüzden biraz daha basınç açmak isityorum.
Yani sorum 97 gc8 e beyin olmadan 550 cc enjektör takılabilir mi ?
Bilgisini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler...
takılır sıkıntı yok. bende safc var onuda alırsan güzel bir havba yakıt karışımı yapar devam edersin.11,5-12 lere ayarladığın zaman dahada fazla güç olarak dönüş yapar sistem sana.
çözülür, beklediğin hata.
yazdığın iyi oldu cevapları görmemiştim.yazmışlar halen 350 hp gc8 şanzumanı o kadar gider bu kadar gider diye...konuyu uzatmak istemiyorum o orj gc8 şanzumanıyla 350 hp gezen arkadaşlara gerçekten helal olsun çok zor bir görev üstlenmişler ayrıca 350 hp gc8 le şanzuman kırmayan biri niye subaruya binerki?gitsin dizel bi araba alsın en azından sıkıntı çekmez :)
hee bide dip not:bu konu açıldığında arkadaş aracı yeni almıştı ama yanılmıyorsam bu yazılardan sonra arkadaş şanzumanı kırmıştı :rolleyes:
Doğrudur fatih ben şanzımanımı 210 hp iken kırdım. Sonra şanzımanımı değiştirdim ve 1.2 bar peak kullanmaya başladım ve hiç sorun yaşamadım birdaha
işemesinde falan sıkıntı çıkmayacakmı benim aklıma o takılıyor ?
fatih elbette sen benden daha iyi bilebilirsin ama benim arabam bu setupla 1,4 1,5 barlarda çok saçmalamadığım müdettçe şanzuman kırmayacağına inanıyorum zaten 2.3.4. prizdirek sıfır olursada can sağlığı olsun ne diyelim mekanik sonuçta
yaw tabiki al 350 hp yaptım sokağı döndüm şanz kırıldı diye bişey söz konusu değil zaten...inş hiç kırılmasın ama bi max 15 20 k km sonra inş şanz hala ilk günkü gibi sağlam olur..
olayın bilmeklede pek alakası yok faruk kardeşim yapılıp görülen şeyler hee biri yazar 350 hp bana bişey olmaz hadi ona olmaz öbürü yazar hadi onada olmaz ama hiç bir zaman istisnalar kaideyi bozmaz.