Vitesleri Adıyaman üstünden uzatmalı atıyorsa kırmaz heralde :D
Printable View
Malesef gc8 şanzımanını sorunsuz hale getirmenin 2 yolu var;
1- dog box: minumum maliyeti 5000tl oda genelde 2. el
2- sti şanzıman: tüm yürüyenle birlikte değişmek zorunda kalıyor şaft dahil, 2. eli 10.000tl
bunları yapmassanız ya 3-4. vites dişlileri komple kırılır, yada belirli süre sonra viskoz bozulur. 3-4 dişli fiyat takımı ko0mple 0 olarak 900tl, vizkoz ise 1650tl.varın siz hesap edin hangisi mantıklı?
sağolasın ilgilendiğin için aslında hepimiz aynı fikirdeyiz :)
soranlara evo lar gibi vites atıyorum diyorum yetiyor :D:D
dohtor işeme olayında bi sıkıntı olucak mı ?
kırmak dökmek yok güzel şeylerden bahsedelim :D
beyinsiz orjınal sensörleri üzerinde olan Gc8 e maks. kaç bar basınç açılabilir kendi mafı map işte ne varsa yani ben bu enjektörü stı 550cc ile değiştirdiğimde 1,4 - 1,5 yada maks. kaç bar basabılirim ???
Zaten 1.4 leri geçme aga, oraya kadarda sanmıyorum sorun yaşayacağını.
niye abi makinam tertemiz forget sıfır ayarında şanzumanım hakeza sıfır zaten neden geçmiyim abi vf34 kaç bardan sonra verimsiz kalır sıcak ufler acaba o 1,5 bassa onuda basarım zaten dıkkatlı kullanıyorum hıc bısey olmaz allahın ıznı ıle
max 1.7 diye biliyorum
cem peki bu basınç değerleri turbonun büyüklüğüne vs göre değişirmi atıyorum orj td04 ile 1,7 basabılıyorsun vf34 lede basabılırmısın bılmedıgımden soruyorum
yok standart beyinin en fazla izin verdigi basınc 1.7 td04de olsa gt30da olsa aynı
peki sıcak üflermi 1,5 lerde falan acaba güç ne alemde olur ki sanki çok güzel olur gibi bi his var içimde :D
maf ile alakalı basıncı basabilmen. maf üstünü okumaz. Bunun için q45 maf takıyolarki fazla basınctada devam edebilesin diye.
1.5 sürekli basabilsen mükemmel olur.
bu arada büyük enjektör (stı 550cc) takabılmem için beyin gerekiyormuş
benim yapmak istedigim setup iste bi bulamadım turbo :D vf34 1.5 cont.
kanka ama 1,3 de enjektor gidiyor %100 çalışıyo hatta kesiyor maalesef
senin enjektörler kaçlık faruk?
duty cycle yuzde 80den sonrası zararlı zaten enjektor icin... mafla devam ediyim diyorsan apexi powerfc +q45
380 liklerin yerine 440 lıkları beyin olmadan takabiliyorsunda, 550 liği neden takamıyorsun? varmı teknik bir açıklaması...
440lık enjektorle 1.2 1.3 kullanabilirsin rahatca bide wrxlerde reflash yapıp 565lik sti pink takılıyor bizede takılıyor diye biliyorum..
sanırım 440 cc
abi ben daha onlar uğraşmak istemiyorum power fc nın kablosunu mablosunu bulamıyon bulsan 1000 $ civarı mafla birlikte ona verene kadar 2 ye beyinlemap a geçerim vs vs de gerek yok suankı halıyle en verımlı nasıl olur onu arıyorum
440cc varsa teorik olarak 340 hp lere dek sıkıntısız gelebilmen gerek. Demekki geçiorsun 340hp yi.
Bu arada q45 ve apexi ile kimse ilgilenmiyormuş onuda öğrnedik :D
96-97-98 gc8 enjektoru 380 cc side feed
99- 05 gc8 wrx 440 cc 2001 e kadar side feed ustu top feed
Sti 550cc top feed
380cc enjektor yerine 550 cc enjektoir yaparsan araba altlarda zengin kalir cunku maksimum %15 duzeltme yapabiliyor cloose loopta 2008 e kadar.
Ayrica kutuk ve benzin yollarininda degismesi lazim side feedten top feed e gecisti, fakat benden size tavsiye enjektoru beyin takmadan degistirmeyin ve cok abartili yuksek basinc ve turbo kullanmayin. Kimse bobinini, buji kablosunu, maf sensorunu, oksijen sensorunu degistireyim demiyor anca buyuk turbo :) ondan sonra da arabalar zaten eski sensorlerde yipranmis araba niye kirildi oluyor.
yok canım 270 den fazla olacagını hiç sanmıyorum
teşekkür ederim paylaşımınız için.
Öncelikl enjektörlerimin net olarak kaçlık oldugunu görücem. Haricinde mtor içim forget dı bende yataklarım ve contamı sıfırladım. Bobin, buji kablolarım, bujilerim, Maf sıfır ve diğer incik boncuk ne varsa söküldü temizlendi kontrol edildi. Fakat kütük ve yolların değişmesi olayı çok sıkıntılı mıdır ki ?
arkadaşlar ben genelde 1 barda kullanıyorum aracımı vf43 turbom var 280 hp civarı bir güç alıyorum ve 3 le giderken normal seyirde dişli kırıldı araştırdığımda dişliler belli sürelerde ağrır yükle gittikleri için yoruluyorlarmış ve kırılmaları normalmiş o yüzden vites atışı ile kıranda var normal giderken kırılanda herşeyi vites atışlarına bağlamayalım bu araçlar 280 hp nin üzerinde sürekli kullanılmalarda vites kırıyor ben bunu öğrendim
hazır konusu geçmişken kafamı kurcalayan bir şeyi sormak isterim bu konuyla iniltili olarak. önceki siyah 98 imde sard 800 leri standart beyinle kullanıyordum afr değerlerim 10.50 ila 11.50 arasında değişiyordu walbro ve vf39 turbo ile sıkıntısız idi. daha sonraki mavi 98 imde ise gene vf39 wide bandı taktık standart enjektörler ile 12.50,12.80 gördük sonra 550 densoları taktık bu seferde afr değerim 10.00 a oturuyor ve araçta 5500 gibi bir kesiklik ve benzin kokusu oluyordu.standart beyin ile sard lar sağlıklı çalışırken 550 densolar niçin çalışmadı da beyin ayarından sonra normale dönebildi aradaki fark nedir teşekkürler.
AFR daha da zengin oluyordur ama wideband 10.00'dan düşüğünü göstermediğinden ne kadar daha zengin olduğunu göremiyorsunuzdur...
hayır ben onu demiyorum daha büyük enjektörle sard 800 le normal çalışır iken denso 550 ile zengine kalıp kesiklik yapmasının nedenini merak ediyorum.
Zenginlikten kesiklik olmazki! Fakirde oldugu gibi. Bence 2. Aracta atesleme sorunu vardir
buji kablolarında yada bobinden kesiklik yapabilir
gayet önemli bilgiler içeren güzel bir konu olmuş, denk geldiğim iyi oldu.
ben vf43 ve wrx ic ile 18.4 peak değeri (afr 10,5) gördüğüm oldu. bu değerlerde ne kadar güç üretiyor bilmiyorum ama şanzumanım stok olmasına rağmen çok şükür sıkıntı yaşamadım, yaşamıyorum. dişlilerimin wrx olması ne derece fayda sağlar bilmiyorum ama şu aralar idare ediyorum. sabahları 1 den 2 ye atarken, önce boş, sonra 2 ye atıyorum. çünkü bi 10-15 dakka yol gitmeden 1 den 2 ye direk geçişler rahat olmuyor.
teşekkürler aydın ve korhan reislerim.
Ozkan taktigin 550 densolar side feed miydi? Trden mi aldin yurt disindan mi? Cunku subarunun hicbir pazar icin urettigi arabada 550 cc sidefeed enjektor yok oem olarak?
Bir diger aciklamada sardlarin cok gerizekali derecede dead time a sahip olmasindan kaynaklanabilir, diyelim 12 voltta oem densolar 1 ms lag time yasiyor ve oem beyin ona gore tune edilmis ise gerizekali sard 2.5 3 saniye yasiyor olabilir ki ben sardlarin 800cc falan oldugunada inanmiyorum, ID, bosch hadi bir koseye birak rc bile sarddan cok daha hizli, kararli enjektor. Bence sard 800cc yi anca 100 psida falan iser. Bana sanki senin taktigin densolar high impedance gibi geldi, eger high impedance 12 voltta 4 amp ceken 3ohmluk enjektoru, 16 ohm 0.75amplik resistor ile surersen senin yasadigin gibi 550 cc enjektor deli gibi iser.
korhan reisim ilk önce onca işin arasından zaman ayırıp cevap verdiğin için teşekkür ederim.denso 550 cc side feed ti türkiyeden jay-b barıştan aldım onun söylemi side feed diye tamda emin değiliz aslında ne olduğu konusunda ve dediğin gibi deli gibi işiyordu.sard larda vardı bi gerizekalılık ve inanılmaz oem beyinle çok sağlıklı yürüyorduk.
350-400 hp aralığı için hangi marka enjektörü önerirsiniz? oem beyinle sürülecek gc8 için. yaklaşık fiyatları nedir?
oem beyin ile 350 - 400 hp zor değil mi abi yaw yani ne kadar sağlılklı olur ? nasıl bi setup gerekir tam olarak gerçekten merak ettim , şanzuman aynı zamanda ?
Faruk 350 diyelim biz ona. Güzel bir 18g taktığımızı varsaysak ve 1.3bar sabit bassak, yakıtta desteklese zaten bu güçler çıkar. yakıtı safc ile desteklicez artık.