kankam yatakları sakat kendisinin 1.1 1.2 max 1.3 derim ben içinide bilemesssin kapalı kutu almış arkidiş
Printable View
ne varmıs usturbunda onu cozemedim?
otomatik olanı bilmem ama 300 hp bi gc8 e sagdan aile spec binmedigin surece o kadar gidemessin.he tabi kırmamak icin inat edersen 400 hp subaruyada baya bi binersin orjinal sanzumanla..ama subarunun zevkini alacak sekilde bineceksen o iş yaş kesinlikle ve kesinlikle hic bisey olmasa 2 -3 sekromencler kesin gider
hiçbirşey olmaz400 beygire kadar 280 290Awhp ye kadar kesinlikle GC8 e hiçbişiy yapamasssın !!! 30R la adam gibbi kullanarak 500 beygir gezen var bence yanlış bilgi verme insanlara
sencronu nneden gittiği hakkında bana bilgi verirmisin Dişliyi anladık güçten gitti sencro neden gidiiyor
Elinde vf35 turbo olan?
Hayırlı olsun güle güle kullan!!
Sagol kardesim
yazılanların hepsini okumadım ama ankarada orhan ustanın benim aracım için dediklerini aynen aktarayım...
standart motorda sti ic 76lık düz boru vf35 turbo ile sağlıklı 300 hp alınır dedi ancak şanzıman kaldırmaz dedi... ayrıca forester şanzımanlarının gc8 şanzımanlarından daha sağlam olduğunuda söyledi, buna rağmen dayanmıyor.... ama benim şanzımanım 260 hp civarlarını kaldırabilirmiş tahminim gc8 lerdede sıkıntı olmaz herhalde... emin değilim.....
tabi bu insan gibi kullanmayanlar için geçerli, yani adam gibi kullanılırsa 300 hp falan hepsini kaldırırmış ama şahsi görüşüm gaza tıkarken o vitesi küütt!!! diye geçirmeyince hiç bir zevki yok :)
Bu araçlarda yağ olarak ne kullanalım? (marka ve vizkosite)
mobil1 10-60 kullanabilirsin , filtre olarakta orjinali yeterlidir .
WRX veya GC8 sanzimani, misal bir Honda Type R sanzimani ile karsilastirildiginda, dog-box gibi saglam duruyor. Ama 4wd bir aracta, tamamen standart bile olsa, vites atmayi bilmeyenler kasaplik yaptiklarinda, arac patinaja kalamayacagi icin butun yuk dislilere biniyor.
Araba kullanmayi bilenler, standart GC8 sanzimani ile 350+larda yuzbinlerce km kullaniyor, kullanmayi bilmeyenler araci aldiklarinin haftasinda disli kiriyorlar. Oyle kutt diye vites gecirmek degildir asil suruculuk, vitesi yerinden alip, duzgun zamanlama ile yerine takabilmektedir..
Ayrica yukarida Ozgun'un sordugu gibi, senkromecle gucun hicbir alakasi yok, yuku tasiyan dislidir, senkrolar sadece hizlari esitler, yani kasaplik yaparsaniz senkrolar gider, gucu artirirsaniz degil...
300hp nedense standart deger olmus, herkes hemen 300 olsun istiyor, Benzin dagitimi yetmeden, uygun hava gelip uygun zamanda ateslemeden bu guc olusmaz. Bunun icin ne gerekiyorsa hepsini yapmak lazim, bir ayagini eksik birakirsaniz o sandalye devrilir...
En basta pompa, enjektor, dogru beyin yonetimi, sonra turbo ve intercooler gelir. JDM modellerde GC8'in standart "minik" intercooleri ile millet yillarca 300hp gazladi, adamlar benzine ve yazilima dikkat ettikleri icin kirmadan kullandilar, simdi sattiklari araclara gaydacilar, araplar kangurular kiwiler biniyor...
bncedee önceee ıntercooları tampona all ve buyuk turbo hks catback eksozz 1.3 bar ayarlaa sorunsuz gaazla ortalama guc olarak 290 hp 315 hp guc alırsın dıye dusunuyorumm kendı gc8 henuz bu ıslemlerı yapmadım ama baska arkadasımın gc8 yaptık ortalama bu guclerdee ve sorunsuz kullamnıyoo
350 ye kadar iyi bir sürücü ise katil değilse gidiyor kaç defa yazıldı...
aracın motoru şanzumnı gayet sağlıklı...
sıkıntısız 260 görmesi kondisyonuı iyi olduğunu gösteriyor zaten...
vf35,sti intercooler,apexi power fc,q45 maf,göstergeler,wideband yola devam bence :)
http://www.cartechbooks.com/cartech/...ompare_ics.JPG
castrol edge 10 60
bu arada apexi beyin,q45 maf ve enjektörleri var elimde haberin olsun ;)
Hemen uygun birer fiyat alalim o halde
Yeni konu açmadan buradan sorayım dedim
forget internal , vf 34 turbo , HKS headers + cat back , walbro ile
2. ve 3. viteslerde 1,25 peak 1,1 yürüyorum AFR 10,5-11 arası okuyorum burada sıkıntım yok fakat 4. ve 5. viteslerde 1,4 peak 1,25 gibi yürüyorum 1,25 in üzerinde afr anlık gidiyor araç kesme yapıyor sanırım enjektörlerim bu basınca yetmiyor. Motor içine ve şanzumanıma güveniyorum sıfır ayarında çok şükür kullanmasını da biliyorum bu yüzden biraz daha basınç açmak isityorum.
Yani sorum 97 gc8 e beyin olmadan 550 cc enjektör takılabilir mi ?
Bilgisini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler...
takılır sıkıntı yok. bende safc var onuda alırsan güzel bir havba yakıt karışımı yapar devam edersin.11,5-12 lere ayarladığın zaman dahada fazla güç olarak dönüş yapar sistem sana.
çözülür, beklediğin hata.