bencede evo'dan subaru'dan cupra'dan tokadı yiyince anlamı kalmıyo 2000 devirden itabaren yürümüşsünhem b serisi deil bu 6000de doldursun gt35i 4500de üfler o rollingide 2000 devirde yapıcak deilsin ya
Sc da arabanın motoru rolentiden itibaren basınçlı hava görüyo dolayısıyla sürekli bir yüklenme var motora
turboda 3000-3500 devirde turboyu devreye sokmadan yani motorunu yormadan istediğin yere git
bana göre turbo hem daha güçlü hem daha sağlıklı
rüyalarını gerceklestirmenin en kolay yolu uyumaktır
Hayır 2000 devirden itibaren sapık gibi yürümüyor ama olabildiğince lineer bir eğriye sahip (rbc yokken ki dyno).
bkz
Demeye çalışıyorum ki, siz anatomik olarak insan kafatası hacminden buyukbi turbo koyarsanız oraya, ne viraja girebileceksiniz, ne de günlük olarak kullanabileceksiniz. Çünkü inanılmaz dik bir tork eğrisi olacak tahminen 5500-6000 gibi (yada neyse) doldurup ancak 8500 devire kadar yürüyebileceksiniz.
Turbo tabiki daha zevklidir ama superchargerin sunduğu lineer tork eğrisi muhtemelen benim daha çok hoşuma gidecektir demek istiyorum.
Saygı duyuyorum görüşünüze, ama anlatma üslubunuz yanlış. Bu da benim kendi görüşüm sonuçta.
en sağlıklı yorum en doğru kişiden geldi
bu arada , hep söylediğim gibi , sc veya tc seçimi tamamen beklentilerle alakalı...
öte yandan , dou'nun söyledikleri de çok mantıklı kesinlikle...
ama dedim ya , aşırı beslemeye geçmek istemekteki esas amacı doğru belirlemek lazım..
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
SC'de de çatara patara yürüyebilirsinSC'de şöyle bir güzellik var anlık gelmiyor güç bir anda. Daha doğrusu pistte çok güzel işe yarıyor. "Dou"nn dediklerine o yüzden katılıyorum.SC'nin sesi bile benim için çok ayrı bir güzellik. Beklentiyle alakalı sonuç olarak. Devir saati niyetine hız göstergesi kullanmak da ayrı bir beklenti işte
O kadar çok güç FWD araç için benim gözümde fazla max 300 falan iyidir derim.
doucum alınmana gerek yok.
ben gayet dosthane yazdım.
ha birde şu var.
eğrin güzel evet.
ama sana şunu söyliym
bir k20a2 asla headers cai egsoz kpro ile 248 hp 241 nm veremez.
bak şimdi.
bendede hıdır cai egsoz rbc kelebek kpro vs vs parçalar var.
ben diyorumki iyi bir ayar ile alıcağım max güç 240 hp civarıdır.
bak vb typerı biliyor herkes.
249 hp dyno su var.
geldi bursada debriyajı bitikti cc stage 2 mi ne takıldı sıfır.
2 ye 2 denedim 2-3-4-5 sonuna kadar yarım boy öndeyim (ki ben yarım boyu önde olmaktan saymam)
eee nerde o 249 hp ler.
burda arkadaşlarımızın arabasıydı
sanırım minik kardeşlerimizin ismi geçiodu sahibi olarak veya arkadaşlarının arabası olarak.
yaw benim denediğim typerda cai hıdır egsoz vardı
versin versin 212 hp 215 hp mx.
nerde o aradaki 35 hp ?? yıllık iznemi çıkmış ??
yani demem oki okadarda fazla takılma dyno sonucuna.
bence bir typer stock internal ile 240 hp nin üstüne çıkamaz.nos hariç.
hele hele o nm de neyin nesi
192 nm çıkmış 241 nm ye 50 nm ya.
ya bak bu araba canım ciğerim yılmaz kardeşimindi ayarlarını yapan güneş ise sohbetim az çok olmuş sevdiğim bir insan.değer veriyorum her ikisinede.
haaaa yalanmı asla değil.ozaman sıkıntı nerde dynoda çarpanda vs vs
bendede vardı o hp lerde typer 250 hp deniliodu.
varmı öyle bi dünya ya.
bana sorarlardı kaç hp diye derdim tüm bursaya 235 240 arasıdır maxxx.
yani k20a2 de öyle hıdır 10 hp cai 10 hp stage 1 cams 15 hp kpro 10 hp yok artık le bravn ceyms.
tr deki bu benzin ile 10 yaşına girmş araçlarımızla eyvah diyorum.
cai takıosun dynoya çıkıosun 215 hp
ya yok böyle bişe.
cai typerda sadece 4 sonu itibari ile etki etmeye başlıyor.
dc headers takılıo 3 boy denilio ya yok böle bişe.
artık kesin olarak iddia ediyorum ve kabul ediyorumki buzamana kadar bize flim izletmişler sonu hüsranla biten.
gel doucum bursaya dynoya sokiym seni o araba 235 hp max vericek.
benim hazırladıımda öyle.
sakın alınma darılma.bu sana değil genel yapılmış bi değerlendirme.
,
Ya ben rakamlarda değilim,
Rakamdan kesinlikle bahsetmedim. Hiç bir type-r o rakamları vermez, benim stock dizel aracım "referans" sayılan dynoda 10 hp yukarıda veriyorsa hiç bir dynoya güvenmem ben. 100 küsür hp de 10 hp oynuyorsa, varın siz düşünün ekstrem güçteki araçların ne kadar oynayacağını.
Ben eğriden bahsettim tamamiyle o eğri neyse o dur, tamam vtc nin etkisiyle altlar tabi ki dolu olacak -ama- lineer bir eğri benim için daha önemli. Zaten dynonun amacı aracım ne gücü veriyor meselesi değil, eski ile yeni arasındaki fark olmalı bence.
Yoksa tabi ki turbo daha iyidir, daha fazla güç alınır, yakar, yıkar, coşar atlar zıplar 5. viteste km telini koparır kim nasıl betimlemek isterse betimleyebilir.
Ben diyorum ki, fwd bir araçta günlük kullanım için, viraj kabiliyeti için: N/A > SC > TC. Özellikle Type-r gibi bir araç için bunu savunuyorum. Bana kimse fwd bir araçta 4500-5500-6000 de aniden gelen 400-500 nm tork ile viraj kasabileceğini savunamaz, hele ki type-r gibi sürüş hissiyatı *** gibi olan-ancak yol tutuşu koni yada coil ile biraz adam olabilen bir araçta hiç hoş olmaz, kimse kusurabakmasın. 4 çeker araçta bile *** baş ayrı taraflarda olabilir bu durumda.
Kısaca ne orada yazan beygirleri savunuyorum, ne de dynonun doğruluğu-geçerliliğini.
Ha yarın öbür gün kendime eğlence arayıp-kafayı kırıp ben de turbo yapabilirim, bunu yapmayacağım anlamına gelmiyor. Ama aracın kullanışlılığı bir noktada mutlaka kısıtlanıyor genetiği ile oynarsanız : 2+2 = 4, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer aracınızı yapacaksanız da bunu göz önünde bulundurmanız bir dost tavsiyesidir.
Saygılar.
kzasız belasız kardeşim.
bu arada ep3 ün yol tutuşu kötü değildir çok iyidir.
pistte 2001 wrx ile olan videosunu izlemeni tavsiye ederim 1.2 sn önce tamamlamıştır
alışınca bütünleşince bence mükemmel yol tutuyor.haksızlık etme beyaz büyüne.
,
hotheç teki tek araç bence typer.
bir cuprayı meganeyi focusu o sınıfa asla sokmam.
adı üstünde hot
s350 gibi hızlanan arabalar hot olamaz.
beni 5 boy geçsinler nemaproblema
ben geçilirken bile duyduğum ses ile yaşatığım vibrasyon ile dadmin olurum.
fakir ferrarisi typer ya.
bu işe n/a 106 katmıyorum
onlarda nallet arabalar yapılınca.çok yırtık oluolar.
,
neyi tartışıyorsunuz ya hepsini tadın na sc tc tavsiye ederim![]()
cheap & fast = not reliable
reliable & cheap = not fast
fast & reliable = not cheap
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)