valla kardesım cok detayını bılmıyorum ama cogu seyler farklıdır sıkıstırma oranları kullanılan bazı parcalar farklıdır tabıkıde :)
Printable View
kaan abı arabanı arabanı merakedıyorum cok dogrusu bıttıgınde gormek ısterım :)
evet o dediğin ve aradığın kişilerden biri buyrun benim, gurur duyarak ve maaşallah diyerek sölüyorum gerçekten yürüyen bi arabam var hemde nerdeyse stock hatta şuan bulunduğumuz forum için zaten tamamen standart bir araba bile diyebiliriz :) evet aracımda mk2 ,,,bununda kötü olan yada bana eksi yaşatan bi kısmını görmedim ,,zaten fabrika bir arabayı güncelliyerek niye daha kötüsünü yapsınki var mı böle bi mantık, katolog değerleri olarakta reel test sürüşleri olarakta mk2 zaten mk1 den daha hızlı ve daha az yakan bi araç,,,,sen benim açtığım konuları biraz takip et yada bi araştır bakalım noluyomuş vti ler le 106 lar la yada denediğim bi çok araçla ;) denediğim araçlarda yabancı değil hepside foruma üye ve arkadaşlarımın araçları o yüzden eğer bi yorumda buluncaksan ...ok atma şeklinde olmasın lütfen ...........
hatta sana şöle bi iddam daha var benim aracım seninkinden az bile yakıyodur yada olsun olsun aynı yakıyoruz diyelim,,o zaman şöle yapalım bence sende bi HGT al da boşa yakma benzinini biraz yürüyen bi araban olur en azından ;) ,,,sahip olmadığın kullanmadığın araçlar hakkında sadece internetten okuduğun bazı hurafelere inananak burda bize tekrar satma bence aynı laflarıda :heyoo:
samete daha once baska bir konuda sormustum daha once fiatın herhangi bir 2.0 20V motorlu aracını kullandın mı diye ve hayır demişti. Samet kusura bakmasın ama o soruma hayır dedikten sonra 2.0 20vler ile ilgili yorumlarını sahsen o motora sahip biri olarak pek objektif ve kayda deger bulmuyorum. Yürüyen hatta sahlanan, Görkem dışında baska bir HGT sahibi olarak :D
hgt leri kullanmayan bilemez benim kuzende vardı izmirde deli gibide gidiyordu sonra pert oldu gerçi ama....
demek istemem o ki hiç bir arabya netten okuduğum yorumlar doğrultusunda kötülüyemezsin ilk önce bin kullan neyin ne olduğunu anla he hoşuna gitmez ise söle şusu busu vardı sevmedim beğenmedim de
2 sene 98 mk1 hgt ye binmiş birisi olarak benım fıkırlerımı goz onunde bulundurursan cok sevınırım kardesım ve ben bu aracı 2.senesınde cok cıddı paralar harcayarak yuklemeye calıstım hgt evet kapı gıbı cok keyıflı top speed de gayet ıyı bı arac ama yaktıgı yakıttan zıyade cıkardıgı problemler yokmu sana ıllallah dedırtecek kapak taslarsın 2 gazlarsın hararet sorunları baslar gırersın termostatıydı fan musuruydu devırdaymıydı duzelmez sureklı sıkıntı sorun hepsını gectım bu arabanın parcası yıllarca kullanan adama var yoksa yok yanı oyle ucuz mucuzda degıl radyator bekledım ıtalyadan bı antıfrız yuzunden 700 kusur mılyona geldı sevmem ben cıkma parca orjınalı yok servısten sıparıs verdık sakın stobunu yada aynasını kırma evlat acısı gıbı helekı sanzumanı cok cabuk kalır elınde bı vtı ıle gtı ıle kıyaslayamassın bıle ostımden toplarsın sora parca parca kac paraya gelr oda ayrı bı sorun en basıtı satması ılla bı hsatasını bulucan o adamda para vermez he ederının cok cok altında alır kardesım benım dılım cok yandı yaslı baslı babamın arkadası amcadan 80 bınde aldıgım hgt den hardcore a gelmıyen bı araba ben uzak dur derım yok ılla alcam yuklıcem dersen mk1 ini al 147hp olanı mk2 ler yanı 155lıkler komple elektronık yazılım dahıl yapılmıyor sureklı elektronık arıza cıkarıyor vs herseyın mk1 ı makbul yasadıklarımı anlattım umarım bı fıkır olusturur sende .)
bravo hgt ye gerek yok ki bunun için bende punto hgt var hem öyle 2000 cc de değil 1745 cc birde gazlı ama yinede vti yada 207 gt gibi arabaları geçiyorum hemde filtre ve eksozuma kadar orjinalken:icon_tup: not:rolling drag ayrımı yapmadan 1not daha: bide ekonomik 55 tl lik gazla şehir dışı 330 km 1 ay olmadı denıyelı bunu
punto hgt ler iyidir ama sayısı bir elin parmaklarını geçmez
1,8 motorlu marealar var piyasada puntoyla aynı mototra sahip diye biliyorum
evet 3 tane var punto hgt ama marea 1.8 ile aynı motora sahip değil sadece benzerlikleri var görüntü olarak punto hgt lerde VDF teknolojiside kullanılmış sanırım değişken zamanlı subab olması lazım ben arkadaşın yazdığına istinaden yazdım fiat arabaları gitmiyormuş gibi birşey yazmak istemiş temizse ve bakımları zamanında yapıldıysa gayet iyi sonuçlar çıkarabiliyor küçümsememek lazım
ya fiatlar birazilyada el üstünde tutuluyor burda bir vti nasıl muamele görüyorsa ordada fiatlar aynı muameleyi görüyor.
tr de yapılan bir çok fiat var aslında gün yüzüne çıkmamış benim bildiğim 1 tane palio hl var 200+ hp de ki orj motoru 103 hp ;)
ewet arkadaslar haklısınız fıatı hep kucumsuyorlar dogrusu gıtmez bıtık pahalı parcaları ses var ıcraat yok gıbı yorumlarda yapılıyor aslında su coupeler var 220 bglık orjınal varya typer fln yanında hıkaye kalıyor s2000 fln cok ıyı gıdıyor gercektende yurt dısındakı mareaların bravoların ve bravaların motorları turkıyeye gelseydı sayet emınım herkes marea alırdı orjınal turbolu ozaman honda bu kadar cok atık olamıcaktı ama ıste fıatın turkıye ıcın vermıs oldugu karar o yuzden hondalar cok tutuluyor ! adamlar pert yapmıs hondaya bıle 14 15 ıstıyorlar bıtık arabalarına bıle 16 ıstıyorlar dogrusu o kosullarda en ıyı honda oldugu ıcın hem parca hem servıs ıcın modıfıyeye yatkın oldugu ıcın tercıh edılıyor! bu konu burda cok uzar gıder herkes butcesıne gore hareket etmekte :)
kesinlikle bilinçsiz modlama ve usta kurbanı konusuna katılıyorum cünku eskişehirde bu arabanın ustası yok cıvar ıllere gıtmek gerekıyor oda ayrı bı külfet,maliyet ve cidden herşeyi ile pahalı olan bir araba ayna konusunda ıse tam hatırlamıyorum ama cok yuksek bı mebla odemıstım bırmottan getırttım elektrıklı orjınal aynalarını cıkmacıları gezmek yada aranmak vs farklı ugras 12 13 milyara bi gti alıp 3 4 mılyarda harcayarak cok ıyı hale getırebılırsın ama bı hgtyı 12 13 e alıp ıyı hale getırmek kaca mal olur yururu nasıl olur bu da ayrı bı soru fakat sunu tekrar dıyorum aşırı keyifli bi araba yol tutusu vırajı sesı top speedı vsvs ama tanıdıgm sevdıgım kımseye tavsıye etmıyorum tertemız sorun cıkarmıcak olanı cok nadır oda hgt hastalarında ztn ekmegı yenınce duser ılana .)
son söz Allah keyifle binebileceğin sana sorun çıkarmicak cokta memnun kalacagın bı araba nasip etsin .)
haklısın kardesım pahalı gercektende eskı arabam ıcın kapı ıc yanlıklarını sormustum tanesıne 250 tl ıstemıslerdı yaptırmadım sonra yaptırayım dedım yoktu bulamadım hıc bıryerde cıkamacıdan aldım parlattım fln oyle yaptım! 106 gtılarda patlak fln dıyorlar gıtmıyo 12 13 e fln olan arabalar ıyılerı 15 16 arası gezınıyormus! sen daha ıyı bılırsın bıldıgım kadarıyla kardesım!
şu anki piyasa hgt nin temizini sorunsuzunu bulmaz çok çok zor zaten spor bir araç ve genelde genç kullanıcıların elinde
onun yerine aynı motorlu hlx in temizini bulmak çok daha kolay sedan olduğu için genelde ailecek binilmiş araçlardır ben hgt yerine hlx tercih ederim hem hgt den daha fazla donanıma sahip
emre benim kuzende 155 lik vardı hgt vardı oda baya kurcalamıştı hafif volan yazılım kelebek fln oynamıştı gayette sağlam gidiyordu izmirde rollerde baya boy göstermişti izmirli roll cüler bilir aracı şimdi aynı kişide bertone turbo var
oo guzelmıs abı tanısmak ısterdım kendısıyle yaptıklarıyla nasıl ne kadar gıdıyordu arabası guzel olurdu gercektende vıdeoları varmı ?
http://www.techturkey.com/forum/memb...ravohgt86.html
nicki bu pm at yardımcı olur neler yaptığı hakkında
çok sagol abı ızmıre geldıgınde goruselım abı senınle ! sende ne var suanda!
görüşelim yıl başında gelicem izmire
bende mk1 marea var şu anda lpg spec onla idare ediyoruz :D
oo guzelmıs abı hlx mı ? :) kac bg?
yok hlx değil 1,6 103 lüklerden aldıktan sonra pişman oldum zaten hlx almadığıma
hadı ya abı alalım sana hlx bende alıcam :) ama senı hlx kesmez sanırım hgt keser :)
yok tek kapı araba yaramaz bana bunca zamana kadar zaten yeterince tekkapı araç sahibi oldum yeterlidir bundan sonra aile spec takılıyorum zaten topu topu 1 tane filitre var onun haricinde kat. bile duruyor arabanın
hadı ya abı senın arabayıda modlamak lazım yapalım bırlıkte bıseyler!
kardeşim paran mı çok?yada heyecanmı arıyorsun.olmayanı yapmaya çalışıyosun bu sana çok pahalıya mal olur.neden denenmişi,yapılmışı yapmıyosunda hlx diye tutturuyorsun.2 tane 147 lik,2 tane 155 lik hgt binicisi olarak sana insanlık namına bulaşma diyorum.tabiiki son karar senin.ALLAH yardımcın olsun.
yok kardesım ya fazla ıcıne gırmıcem aılecek bınecek en ıyı araba o hem bıraz hızlı hem sesı guzel 0 motoru yapılmıslar var 13 e fln satılıyor bı turbo koycam ıste 225 bg fln alırsam yeter bana ıddam yok cok kaan abı bravosunu turboladı bakalım nasıl oldu gorucem ınsallah :)
orası oyle patlak olmayan var 12 13 e motorlarında yururlerınde sıkıntı var hor kullanılmıs dedıgm gıbı uste 4 5 mılyar harcayıp cokta guzel hale getırebılırsın ama 15 16 yada temızını bulursun ugrasana kadar bırazda speclerıne gore fıyatlandırıyorlar orngn ben 19 20 den asagı vermem cok fazla para harcadım ok gıbı araba bıde keyfe keder olunca fıyatlar yuksek oluyor sen hıc uzme kardesım kendını hgt den vazgec dınle bu kardesını .)
cok tsk ederım kardesım hgt almıcam zaten 13 mılyarım var ıste en fazla yanı sedan bır araba almalıyım yanı aılecek bınılcek ondan marea dusunuyorum kardesım bazılarıda 0 motor yapmıs satıyorlar 13 fln kıstırıp alayım dıyorum sonra modlarım onu bakarım keyfıme nasıl olur sence :)
yok eskı konu deıl kardesım yenı gıtmeyen cok dıyorlar gercektende temızlerı var onlarda resmen can yakar gıbı gıdıyorlar :) saglam yanı stocklar ıcerısınden :)
kardeşim bak ne kadar güzel diyorsun 13 milyar diye hgt zengin arabası al garaja koy oyuncak yap arabası oyle alacak durumun varsa al pıyasada araba dıye dolanan cogu arabayla yurursun saglam gıt turbola bıde...
ama benım butcem bellı bana sureklı masraf acmasın param oldukca ınce ınce yapıcam dıyosan ben denedım olmadı kardesım hgtye verdıgım paranın yarısından fazla parada saga sola verdım en son kızdım sattım hıc paraya 1 tane kazasıda yoktu aracın bedavaya gıttı pıyasasınıda bılen bırı olarak soyluyorum duzgunu 13 14 de etmez bakma koyduklarına elım ayagım sagım solum ufak tefek masrafı sana 2 mılyar yazar durduk yere sora acacagı masraflarda cabası ne portpolısh e gelıyo ne ınce contaya ne taslamaya ya devırdaım yıyıo ya termostat yıyıo tonla sorun yasadım ben tavsıye etmıyorum dedıgım gıbı umarım ıyı bı karar verır aldıgın araba ne marka olrsa olsn memnun kalırsın kardesım (HGT kötülemiyorum yaşadıklarımı anlatıyorum sevdiğim bi araba hgt keyifli bi araba ama can yakanından .) )
anladım kardesım cok sagol hayırlısı ya bakalım belkıde su yılbasından sonra araba alabılırım 0 duruma gore eger alamazsam sayet ya hlx alıcam ıste marea yada bıraz daha sıkıcam kendımı honda cıvıc alıcam 15 fln 1.6 ies baska cozumum yok kardesım :) hersey ıcın genede cok tsk ederım sana! ızmırde olsaydın gorusurduk! :)