türkiyede sadece 6 tane coupe turbo 20v 6 ileri olduğunuda hatırlatim bu arada :) o motoru yurt dışından ayarlamadıktan sonra boş hayallere kapılmayım derim ;) ............
Printable View
türkiyede sadece 6 tane coupe turbo 20v 6 ileri olduğunuda hatırlatim bu arada :) o motoru yurt dışından ayarlamadıktan sonra boş hayallere kapılmayım derim ;) ............
haklısın gorkem abı bı vıdeoda m3 le hgt nın yarısında hgt fecı uzuyordu ya harıkaydı :)
hlx veya hgt çok doğru bir seçim olur. sadece görkemin dediklerini yaparak çok güzel bi keyif alırsın fazlasına gerek yok bence bu arada benim şu anda takip ettiğim ve en çok beğendiğim hlx budur.
Fiat Marea 2.0 HLX 2003 Model 18.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 30360924
bravo hgt147hp olanla oynamak kolay ama 155 lik çokzor onnu usta zamanında çok met ederi bu aracı yapılmışıda vardı ama 1,6 motordu fiat coupe parcalari ve turbosu kullanılmiştı fena uzuyordu
Fiat Marea 2.0 HLX 1997 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 64447972
Düzgün duruyor ancak nedir ne değildir bilemem.
Selam Emre. Sormuşun sitede hgt turbo yapan bir arkadaşımız var Araç bitti bitecek kadar çok yol ilerledi. Onunla konuşabilirsin sitedeki nick'i Punto multijet(Kaan)
dusundugun kadar gıden araclar deıl dılınden anayan ustalar yok beyınsel cok sıkıntı cıkaran dengesız araclar cok fazla sensor var ve arızaları bırbırıne cok yakın her zaman arıza ısıgı yakmaz duzensız rolantısı bır gun cok ıyı yuruyen bır gun yurumeyen bır yapısı var dengesız ıtalyanlardan bır tanesı 2.0 motor bu guc bu torka ragmen vti a tutnamayan araclardan...ve yakıtı gercekten ocagına ıncır acagı dıktırır mubalasız sıkarak kullandıgında 18 lıtre yakıt gorebılırsın benden sana tavsıye uzak durman gereken bır araba...
valla samet kardesım lpglı olucak arabam benzınle kapıscagım zaman acarım oda sorun olmaz yanı :) yeterkı gorkem abının arabasına yakın bır sekılde yurusun :)
bırde samet arkadasımızın bır kac yorumlarını okudum hep kesıcıye gıttıgı ıcın yuksek yakıyormus arabası ben genelde sakın kullanırım canımı sıkarlarsa haddını bıldırırım sonra ıse cok yarısan bırısı degılımdır. altımda ınsıgnıa var sehır ıcınde 9.2 lt yaktırıyorum araba arada ufakta kapıstıgım halde katolog verısı 10.7 lt arabanın :)
bencede gorkem abı :)
aptalın biri çıkıyor leşi alıyor sonrada gitmiyor diyor bu da bütün hgt ,hlx lere çamur kalıyor gsi satsam hgt alırım tereddüt etmem
alı abı sakın ol :) takma kafana cogu kısıde boyle olusmus gercektende gıdenaraba var ıste gorkem abının arabası harıka gıdıyor nazar degmesın ıste baskada acıklaması yok yanı :)
ınsallah abı alıcaz bıtane cok temız moturu cok guzel yapıcaz bırseyler bırlıkte :)
maalesef HGT nin ustası parçasıda biraz sıkıntılı olunca biliçsiz ellerde gerçekten 1.6 bi araba performansına düşer hale geliyolar,ki ne yazıkkı bi çoğuda bu durumda şuan ,,sıkıntısıda bu zaten,,çoğu HGT sahibi honda yada pejo kullanıcıları gibi arabayı daha iyi hale nası getiririz demek yerine bu arabaya daha ucuz neyin parçası uyar mantığında :confused: ,,gördüğüm bi çok hgt den yada hlx den çıkan parçalar,,yanlış bujiler saçma sapan egzoz sistemleri,ne üdüğü belirsiz filitreler çıktığından yürüme olasılığı yok tabi,,,halbuki biraz araştırarak özen göstererek düzenli bakımları yapılıp binilseler bugün bu muhabetlere düşmezlerdi :icon_tup:
aynen gorkem abı napalım bızler duzeltcez ınsallah bu arabaları yavas yavas adımızı duyurcaz gıdıyormus fln dıceklerbu araba ıcın nasıl 206 106 lara patlak dıyorlarsa bızım araba ıcınde gıtmıyo dıyorlarsa bır kac tane gıden gorduklerı zaman gıdıyormus dıcekler artık :) bu arada gorkem abı yakıtın ne alemde ne kadar yakıyorsun! normalde kapıstıgında?
benim ilk arabam dogandı sonra mirafiori oldu 2000 tek kapi kaza yaptık çop oldu askere gittim geldim çok araç degistirdim en sonunda gene özüme döndüm italyan tipo aldim tek kapı yürümez durmaz 200 geçmez dıyediye kafami yediler ama hepsinin araçıda yalan oluyordu yolda arıza yapti parça bulamadık parça bulduk tamirci yapamadı snguduk sattık gsi aldım sözün kısası tamircisi yok denicek kadar az al hevesin kırılmasin bende olsam alırım ama önce tamirini yapicak birini bul .
valla genel olarak karışık kullanım diyebiliriz aslında,,,9.5 litre gibi bi ortalamam var şehir içi yarı gazlamalı yarı sakin diyelim rolinglrede dahil buna,,,geçenlerde tamamen şehir içi sabah akşam trafiğide dahil 250 lira benzinle 705km gibi bi yol yaptım,bunda hiç rolling yoktu ,,,, ortalamam 8.2 litre gibi bişi oldu ;) opet 97 oktanla kısacası km de 35 kuruş gibi bişi olmuş oluyo ,,,,
cok ıyı yakmıssın abı bence arabanın kmsı kac? benım gozumde 400 olur dıye bakıyordum dogrusu 400 de normal yanı :)
kardesım mk1 ve mk2 ye bındım ben tecrubelerime dayanarak konusuyorum mk2 almanı tavsıye ederım ıc mekan olsun gidiş olsun farkı var ama mk1 de gaz tepkimesi daha iyi veriyor araç mk2 de vis olayı güzel birden açılıyor araç bu aracı alırkende bu aracdan cıdden anlayan ustan olması şart parcası pahalıdır bazıları zor bulunabılır ama sonucta bulursun yakıtı bende mk1 lpg de 250 kuruş yardı mk2 benzınlı 130bındekı aracım 400 yakardı lpg li bir motorla benzıne ceksende görkem abının aracının yurudugu gıbı yurutemessın derım cunku performans ıstıyorsan hıc lpg takılmamıs bır hlx alıp benzınde 97 oktan bınmelısın ilk olarak gerisi ztn görkem abi söylemıs ben bıldıklerımle sana yardımcı olmaya calıstım turbo olayınada bence hıc gırme :) alacagın aracında rölantisine dıkkat et derim illet bişeydir
tsk ederım ewet rölentı eskı arabamda vardı mareadaa sınırımı bozuyordu resmen bır gun ıyıse 3 gun kotuydu. valla tercıhım ya ilk sahıbınden bulmak yada 0 motor yapmıs satanlar var oyle almayı dusunuyorum alırken dynoya cıkartcam arabayı kompresorlerını olcturcem ve servıse goturcem arabayı hersey orda cıkar benım lgsız almayı dusunuyorum dogrusu ben takmayı dusunuyorum bızım lpg yerımız var ordakı ustam harıka takıyor o yuzden sorun olmaz bakalım. sankı cok yuksek model araba alıyoz gıbı detaylıca arıyorum :) hayırlısı bakalım
ben hgt almadan önce çok karşı çıkan arkadaşım oldu. sonra hepsi kapak oldu :D sana bu araçlar ile ilgili tek soylicegim " Bakarsan vezir bakmazsan rezil eder."
sadece filtre ve son susturuculu egzos gerisi orjinal aracimda, egzantrik olduğunu bile idda eden oldu. hgtlerin o kadar adı çıkmış. umarim benim veya gorkeminki gibi bir 20v bulursun.
ınsallah abı senlede bakarız bırtane saglam makına bende cıddı cıddı yurumek ıstıyorum! :)
benim kanka da wardı 155 lik hgt sarı ,izmirde..önceden aman aman gitmiodu,sora emmeyi patlattı ( plastikmiş) sonra yenisi takıldı ,1 2 sensör değiştirdi arabanın kaderi değişti resmen.ama arkların dedikleri gibi usta çok önemli kardeşim ;)
sagolsun arkadaslar yardımcı olmaya calısıyorlar ıyıde usta bulursak arkadasların sayesınde tamamdır ozaman :)
hgt ve coupe turbonun motorları arasında turbodan başka hangi parçalar farklı ?
147 lik motorlar sanırım tipo ların üstünde olan motorlar ?
dostum o gucte bır arabaya bınıp vti tarafından yalan edıleceksen bınme hgt ler 5 sılındır araclar bı kısı cıksın bana gercekten yuruyen bır hgt tıpom veya maream var desın ... kımsenın arabasına laf atmıorum ama bu motorların kronık sorunları oldugunuda kımse ınkar etmesın yakıtı sınıfındakı araclardan cok daha yuksek oldugunuda kımse ınkar etmesın mk1 hgt ler guzeldır mk2 lerın gazkelebegı farklıdır dedıgım gıbı dılınden anlayan cok fazla adam oldugunu sanmıorum bı cok zaman sensor arızası yasarsın ve bu bı cok zaman arıza kaydındada gorulmez dılınden anlayan bır usta bulurum dıosan dusunme al mını ferrarı tadında hava emıs sesı vardır
valla kardesım haklı olabılırsın gercektende sımdı ızmırde bıtmek uzere turbolu bravo var bakıcam onada nasıl olmus dıye gorkem abının arabası normal stock vtılerle dalga gecıyor yanı pıyasada 0 motor yapıp satanlar var onlardan alıcam kısmetse temız bır tane ondan sonra oynucam onunla o fıyatlara en ıdeal araba yanılıyormuyum 12 13 e?