mesajını aldım ancak kontörüm yoktu cevap veremedim msn adresim okan_everest@hotmail.comekle konuşalım
![]()
mesajını aldım ancak kontörüm yoktu cevap veremedim msn adresim okan_everest@hotmail.comekle konuşalım
![]()
bakalım maddıyat ızın verırse yaz sonıu gbı belkı dırek pıston yatak kalın conta ıle bırlıkte 0.9 flan basabılırız
1500 dolar paran varsa yerinde olsam yavaş yavaş parça toplardım,benden sana tavsiye acele etme böylesi daha zevkli görüceksin,hemen yapıyımda bitsin dersen pişman olabilirsinparça konusunda düzenli bir araştırma yapmalısın...
önce piston,kol,yatak,conta unuttuğum bir kaç şey olabilir ortalma 1000 dolar + civarı tutar
daha sonra gt2871r veya 2860r 0.60 a/r li ball bearing bir turbo 1000 dolar + civarı ( yada daha uygun olan ball olmayan precision turbolara bakabilirsin )
cast manifolt +downpipesi ile beraber ortalma 150-200 dolar civarı ( imkan varsa daha farklı bir seçim yapabilirsin )
Precision intercoller (350 hp ) 300 dolar civarı ,,
Rc 550 cc enjektörler ,2.el temiz bululabilirsen ortalama -350,400 ytl
AEM - Fuel / Ignition Controller (F/IC) - 450-500 dolar
böyle böyle gidersin ben kafadan yazdım ama , birazda senin ne istediğine bağlı![]()
ben once 0.5 barlık bı baslangıc stage ı sora para olunca ılerde motora gırıp daha yuksek basınc ıcın urascaz yanı dusuncemız bu ama bılgılerın cok degerlı teşekkurler..
makınam cigerlı ııde senın eskı sahıbınde hıc sorun cıkmamısdı bende dusunuodm baya sende nıe cıktı dıe makına bttı demekkı gazlamaktan...
işi garantiye alıp. piston,kol,yatak,kasnak diye devam etmek lazım. geçici süreliğine o paralara belki bişiler yapıp 10-20hp (artık neyse) gibi güçler alınabilinir. ancak bi süre sonra yetmicek. bu işin sonu turboya kadar gider.idareten gelecek güçler için verdiğiniz parada turbo için gereksiz bi mazeme olabilr.kısaca para boşa gidebilir..
su an 2 plan var eer 3.000 dolar lık falan bı butce olursa max olarak 0.5 barlık bı turbo baslangıcı
5.000-6.000 arası olursa atmosferık olarak su ıslemler yapılacak
1.yuksek sıkıstırmalı pıstonlar
2.cometic conta
3.beyin
4.dereceli egzantrik
5.jackson racing buji kabloları ve ngk iridyum bujiler
6.apexi safc
7.60mm egzost boruları
5-6bin bütcen varsa kendi motorunu satıp b16swaplayabilirsin 30hp ve ufku açık bi motorun olmuş olur. listeden 30hp kazanç saglayabilirmisin şüpheli kaldıki si için cok fazla kaliteli egzantrik seçenegide yok bildiim kadarıyla.
turbo olayına giriceksende d bloklarının yaglama olayını iyi araştırmanı öneririm.
allah utandırmasın kolay gelsin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)