ahaha:):) altdevirde evo ile denenir itina ile:):)
Printable View
mal ankarada valla;
gormeden almani istemem, her ustanin iyi-duzgun anlayisi farkli oluyor biliyorsun.. tekrar lazim olursa bin lira :)
kanka daha o kadar ustalaşamadık ls krangını d16 ya uydurmaya..:D
olum bizde bir tanemi araba var..
standart döküm oynanmamış kapakla nereye kadar gidebilir bu motorlar deneyen varmı?
nereye kadar gidebilir derken? atmosferik olarak 1.6 hacim olarak mı sordun?
NIF ın kapağı standart port polish yoktu valve size ları standart ve 400-500hp arası vardır yeterli oluyor kapak.
Yok yani kapağın standart flow u ile atmosferik olarak ne gibi rakamlar alınıyor diye merak ettim. sonuçta bugun çoğu modern motorun alt bloğu olukça potansiyelli hele ki vtec b16 lar standart kol ve yataklarla 10 bin e yakın dönebiliyor diye biliyorum.
bahsettiğim gibi hacimle oynanmıcak 1cc bile sonuçta piston çapı orjinal kaç ise orjinal çapıyla aynı piston kullanılacak yine blok orjinal kalacak yani kısaca dokunmayacaksın b16 fark etmez a b c 160hp b16 dan bahsediyorum kısaca turbo yapılmadan "yazılım, yüksek sıkıştırma piston, krank , subap , manifolt , throttle , headers , conta bunların hepsiyle oynanabilir ama blok dediğim gibi orjinal kalacak .. çıkarabileceğin rakam nedir :icon_tup:
240 alirim ben :)
tamam o zaman b16a ya deckplate yaparım:D sonuç değişmez:)
standart kol yatakla 10 bin dönerde kaç kere döner ne kadar verimli döner b16a devir için uygun bir motor ama b16b çok daha dayanıklı kol krank ve blok olarak sıkıştırmasıda daha uygun.
orjinal kapağı ne kadar iyi olsada,kapaktan bu işi bilen firmalar çok ciddi güçler kazanmakta hem atmosferik hem turbo setuplarında. en çok yapmak istediğim şeylerden biri.
vteckiller + arias yüksek şıkıştırma ile 240 lar alınır sanırsam ama benimde erak ettigim km. ömrü ne olur ?