User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
73 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 206rc

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

206rc

Merhabalar,
    ben Ankara'dan Mustafa, üyelerimiz bölümüne tanışmak için konu açmak istedim ama database error verdiği için açamadım. 04 model 206RC sahibiyim.

Aracım da chip tuning yerine piggyback için greddy e-manage bluebox veya smt6-smt7 kullanabilir miyim?
    bir de aracı yeni aldım ve hakkında çok fazl bilgim yok. motorda duyuğum kadarıyla gti dan farklı olarak vtec, vanos tarzı bir subap zamanlama sistemi varmış, doğrumudur. motorda gti dan artı olarak ne gibi farklılıklar var?

atmosferik modifiyede önerebileceğiniz ne gibi uygulamalar var?

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hoşgeldin. Forumda RC kullanmış ve atmosferik olarak yüklemiş arkadaşlarımız mevcut sana yardımcı olacaklardır.

Hayırlı forumlar dilerim.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhanalar. aracında bahsedildiği gibi değişken kam profili yani VVT sistemi mevcut. yurt dışında 206 rc kullananların hiçbirisi hazır chip uygulamasından verim alamıyorlar. ingilteredeki kullanıcıların tamamı remap işlemi yaptırıyor. ve bunu çoğunlukla dyno üzerinde profesyonel kişilere yaptırıyorlar. bu işi tr de yapan birkaç profesyonel isim var ancak 206 rc nin yakıt yönetim sistemini olan magnetti marelli 6 lp nin remap yapılması için gerekli bağlantı ekipmanları ve uygun map editleme programları kimde vardır bilmiyorum. superchips i tavsiye etmiycem pek bir işe yaramıycak. bu arada 206 rc için avrupanın batısı ile doğusu arasında çok ciddi yazılım farkı var. ingiltere ve civarı nispeten soğuk havaya sahip ülkelerde benzin kaliteleride düşünülerek fransadan gönderilen 206 rc ler 175 hp civarı veriyorlar. zaten olması gerekende 177. ancak yunanistan türkiye gibi ege ve itibarinden doğuya doğru araçlar 165 hp gibi değerler veriyorlar standart halleri ile. istisnayı bozan tr de araçlar duyuyoruz 181 hp gibi. ancak komple eksoz ve chip ile 170 veren araçlarda az değil. piggyback çok daha mantıklı chipten sonuçta ileriki zamanlarda aracına yapıcağın modlarda daha çok ayar imkanın olucak. ancak hangi piggybacklar uyumlu o konu muamma. hollanda da peugeotlar için en çok kullanılan piggyback SMT6 ve SMT7 oluyor. ancak genelde uyguladıkları araçlar elektronik gaz kelebeğine sahip değil. smt7 nin bu desteği mevcut ancak VVT konusundan da emin değilim. bluebox da bazı yazılım sorunları olduğunu söylüyorlar aem f/ic yada bluebox olmayan e manage bağlanamazsa smt7 bence çok büyük bir oranda başarı göstericektir. şu anda turbo uygulaması yapılan bir 206 rc var. onun projesi bittiği zaman kullandıkları işletim sistemi çözümünü standalone mu yoksa piggyback mi olduğu konusunda bilgileniriz.

atmosferik modlarda öneri cat cams firmasından egzantirik. sıkıştırmayı yükseltmek için yüksek sıkıştırma oranlı forget piston yada ince conta. ve çok iyi bir ayar. ama bana kalırsa sadece iyi bir CAI sistemi ve güzel bir map ile seni gayet tatmin edicektir.

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhanalar. aracında bahsedildiği gibi değişken kam profili yani VVT sistemi mevcut. yurt dışında 206 rc kullananların hiçbirisi hazır chip uygulamasından verim alamıyorlar. ingilteredeki kullanıcıların tamamı remap işlemi yaptırıyor. ve bunu çoğunlukla dyno üzerinde profesyonel kişilere yaptırıyorlar. bu işi tr de yapan birkaç profesyonel isim var ancak 206 rc nin yakıt yönetim sistemini olan magnetti marelli 6 lp nin remap yapılması için gerekli bağlantı ekipmanları ve uygun map editleme programları kimde vardır bilmiyorum. superchips i tavsiye etmiycem pek bir işe yaramıycak. bu arada 206 rc için avrupanın batısı ile doğusu arasında çok ciddi yazılım farkı var. ingiltere ve civarı nispeten soğuk havaya sahip ülkelerde benzin kaliteleride düşünülerek fransadan gönderilen 206 rc ler 175 hp civarı veriyorlar. zaten olması gerekende 177. ancak yunanistan türkiye gibi ege ve itibarinden doğuya doğru araçlar 165 hp gibi değerler veriyorlar standart halleri ile. istisnayı bozan tr de araçlar duyuyoruz 181 hp gibi. ancak komple eksoz ve chip ile 170 veren araçlarda az değil. piggyback çok daha mantıklı chipten sonuçta ileriki zamanlarda aracına yapıcağın modlarda daha çok ayar imkanın olucak. ancak hangi piggybacklar uyumlu o konu muamma. hollanda da peugeotlar için en çok kullanılan piggyback SMT6 ve SMT7 oluyor. ancak genelde uyguladıkları araçlar elektronik gaz kelebeğine sahip değil. smt7 nin bu desteği mevcut ancak VVT konusundan da emin değilim. bluebox da bazı yazılım sorunları olduğunu söylüyorlar aem f/ic yada bluebox olmayan e manage bağlanamazsa smt7 bence çok büyük bir oranda başarı göstericektir. şu anda turbo uygulaması yapılan bir 206 rc var. onun projesi bittiği zaman kullandıkları işletim sistemi çözümünü standalone mu yoksa piggyback mi olduğu konusunda bilgileniriz.

atmosferik modlarda öneri cat cams firmasından egzantirik. sıkıştırmayı yükseltmek için yüksek sıkıştırma oranlı forget piston yada ince conta. ve çok iyi bir ayar. ama bana kalırsa sadece iyi bir CAI sistemi ve güzel bir map ile seni gayet tatmin edicektir.

mapı yapamız işte schumi standalone takıp bütün teknolojiyi hiçe saymak mantıklı geliosa olabilir tabi
    Team PAŞAOĞLU

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

forget degil forged arkadasim
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu nie ağlatıcan şimdi beni bilmiyoz mu. italya dan haber bekliyos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    forget degil forged arkadasim
    sıkıştırılmış olucak unutulmuş değil harfsel düzeltme için çok teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabayı alırken dyno çıktığında tekere 140hp vermişti. bu nasıl bir değer, birçok RC lerin beklendiği gibi yürümediğini söylüyor. aussiefrogs.com daki rc lere baktım, adamlar 130hp civarı almış havalara uçuyorlar.

şimdilik Ankara da AST nin desteğiyle güzel bir cai yaptık,green storm kullandık sol sis farını iptal ettik, ucunu ordan çıkardık. şimdi sıra mapping de ama nasıl yapılcak,kim yapcak muallak.
    yine internette gördüğüm kadarıyla piggyback için greddy lerin veya apexileri RC ye göre pin out larını bulmak galiba zormuş. Ankara smt lerden iyi anlayan bir arkadaş var onla bi görüşmek lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krankta kaç verdi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krank belli değil, dyno nun databse inde RC de yoktu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekere 140 güzel rakam..aracının gidişinin fena olmadığını dusunuyorum...tabı hangı dyno olduğuda önemlı.. bu aracta guzel bi timingle ciddi gucler alınabiliyor..10 hp gibi..

bu arada schumi olayı acıkladıın iyi oldu yunanıstan turkıye 165, ıngıltere vs 175 bızde dıoduk youtubtakıler nasıl manyak gidıo böle

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıkcası yukarda bahsedile n Flash lamak haricinde hiçbir pisssgyback programı Aem FIC haric kasnağınla oynayamıyor açık konuşmak gerekirse flash a verdiğin para daha mantıklı

standalone da çekiş sistemlerin iptal olucak
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ecuyu flashlamak iyi bir sonuç vericektir ama chip yaptırdığın yer tork limitöre müdahale ediyorsa istediğn gücleri elde edebilirsin ....bana gelen çogu chip tuning yapılmış arabalarda tork limitörüne ellenmemiş oluyo buda alıcağın gücü büyük oranda kısıtlıyo..
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açıkcası yukarda bahsedile n Flash lamak haricinde hiçbir pisssgyback programı Aem FIC haric kasnağınla oynayamıyor açık konuşmak gerekirse flash a verdiğin para daha mantıklı

standalone da çekiş sistemlerin iptal olucak
    aynen öle +esp ve yol bilgisayarıda gidecek. pug larda dijital klima ecu kontrolünde. onun durumu muamma. o yüzden rc de standalone mantıklı değil. eğer herşeyi destekleyen bir sistem yoksa. şimdilik araştırma ve beklemedeyiz
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tekere 140 güzel rakam..aracının gidişinin fena olmadığını dusunuyorum...tabı hangı dyno olduğuda önemlı.. bu aracta guzel bi timingle ciddi gucler alınabiliyor..10 hp gibi..

bu arada schumi olayı acıkladıın iyi oldu yunanıstan turkıye 165, ıngıltere vs 175 bızde dıoduk youtubtakıler nasıl manyak gidıo böle
    evt ingilterede stock type-r ları kovalıyorlar (1 boy geride) map li rc ler ile. burda chipli rc 172 lik clio rs geçemezken oradaki remapliler 182 likleri çok rahat geçiyo. ayrıca sadece yunanistan değil. dubai bulgaristan vs.vs. karadenize kıyısı olan doğu ege ve akdeniz tarafları ecu dan farklı spec ile çıkıyor.
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ecuyu flashlamak iyi bir sonuç vericektir ama chip yaptırdığın yer tork limitöre müdahale ediyorsa istediğn gücleri elde edebilirsin ....bana gelen çogu chip tuning yapılmış arabalarda tork limitörüne ellenmemiş oluyo buda alıcağın gücü büyük oranda kısıtlıyo..
    tork limitörünü genelde ford kullanıyo. en son fiesta st de kullandı. peugeot larda tork limitörü varlığından hiç haberim yok duymadım.

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    torq limitörü yok 206 da Flashlamak mantıklı tabiki flash diyokrum yanlız çip tuning demiyorum Remap yani
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    torq limitörü yok 206 da Flashlamak mantıklı tabiki flash diyokrum yanlız çip tuning demiyorum Remap yani
    evt zaten sölediğim gibi superchip sin felan rc için olan chipleri hiçbir işe yaramıyor. zaten yurtdışında chip yaptıran kimse yok diyebilirim. herkez remap yaptırıyor.
    peki peugeot için remap yapabilecek kimse varmı. yada oz sen uğraşırmısın daha doğrusu

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi öyle bilmeye devam edin
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi öyle bilmeye devam edin
    hangi devirde ve hangi viteste devreye giriyor bu tork limitorü birde bana internette bunu senden başka söyleyen herhangi bir kaynak sölermisin. yanlış anlama amacım kavga çıkartmak değil bilgi edinmek.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

fastguy76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaynak bENİM

Remap - Chiptuning ?

İkisi de aynı işlem

Remap Bir mapin tekrar düzenlenmesi anlamındadır. Yeni ecu larde mikroişlemci kullanılıyor eski ecu larda ise eprom. ( Chip ) Yazılıp silinebiliri, veya tek sefer yazılablir oldukları için değiştirmek gerekiyordu.

neticede Epromdaki yada mikroişlemcideki verinin parametrelerinde yapılan değişikliğe chiptuning uygulaması denilir.

Ha epromu söküp yeni yazılmış tune edilmiş epromla değiştirirsiniz yada işlemciyi yazabilirsiniz.

206 gti ı ele alalım 29f400 bb eprom war son 200-2001 versiyonları sadece servis soketinden yazılabiliniyor.

Tork limitörüne gelince. Çoğu yeni nesil araçların ecularında bu war. Tork limitörünün mantığı avans haritasını kısıtlayıp gücü kesip şanzımana yük binmesini engelleyip ömrünü uzatmak.

Rc için çok güzel şeyler hazırlayabilirim .

Size bu arada örnek veriyim isterseniz. Geçenlerde hyundai Fx coupe war dı .aEM fFIC bağlayamışlardı . Onu bağladım artı üzerine Onun Yazılımını ( Chiptuningini , Remap ini yaptım ) ekteki resimlerde görebilirsiniz.

Ki hayatta bu ecu da bulunmaz diyeceksiniz.

Bosch Me7 ecu 29f400 bb eprom lu ( Servis soketi ve normal eprom ile de yazılabilir )

Mesela 307 1.6 16 v de de mevcut me7 ecu war ondada. Rıfat ustanın hazırladığı turbo . Remap chiptuning artık ne isim verirseniz işlemlerini bizzat yaptım grafikleri koyabilirm .

Tork limitörünün yerinin nerde devreye girdiğinin fonksiyonunun yada işlevinin sizin için bir ehemmiyeti yok . Ecunuzu tune edicek mühendisin yani remap yapıcak olan insanın bilmesi gereken bir unsurdur.

Neticede sözün kısası bilmediğiniz birşey için lütfen yorum yapmayın.

Barbaros

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)