bunda ne sıkıştırmalara geliyor acaba :rolleyes:
Printable View
ne piston kullandınız? markası ne? hangi arabanın pistonu yada. pistonun kompresyon yüksekliği ve tepenin hacmi lazım. anca öyle net bilgi verebilirim. bide contanın kalınlığı ile kapak yüzeyinin taşlanıp taşlanmadığı bilgisi gerekir. ama ben ortalama olarak baktım 4cc dome verip comp height aynı tuttuğumda ince conta kapak yüzeyinden 0.010" taşlandığında 11.4 oluyor. ya bunlarda yanlışlık olabilir. çünkü senin verdiğim bilgilerde kol boyu 137mm gözüküyor. hesaplama programında 134mm veriyor d15b için. yanlışlık olabilir.
ya bro şu sıkıştırma hesabı nasıl yapılıyor bi söylesene ya çok bakındım ama bulamadım merakte ediyorum :D ya meraktan demeyinde ... :D
kol boyu 137 mm
kapak taslama yok
conta 0,30 veya 0,40 olması lazım
pm2 piston kullandım d15 pistonu kutusunda oyle yazıyordu
ama tepe hacmini ve yuksekliğini bilmiyorum.
jdm d15b kol boyu 137 olduğu için hesaplama yapamıyosunuz p08 kapak ecu p08 jdm stock sıkıştırması 9.5 eğer kolu 137 diye girerseniz 14 cr çıkar ve alakası yok o hesap makinesinde 45 e 45 jdm krank yok çünkü 45 e 42 görüyo yani ex e si kolu takmış gibi hesaplıyo benim de tahminim 11.5 cr çünkü kendimden biliyorum :D
hayırlısıyla su ayarları filanda bi yaptırırsam ondan sonra ak kara cıkıcak meydana:)
p08 kapak d16z6
pm4 kapak d15b gözüküyor ama.
eğer p08 ise 34.60cc yanma odası hacmin.
engine code: D16Y5 piston code:P2M volume:+2.70 Dish comp height:29.5
piston p2m değil pm2 miş :)
o konuda bi dingillik var yaa jdm d15b de pistonlarda kapakda ecu da p08 yazıyo ve obd1 olsa da distribitörü de farkı sanırım jdm usdm farkı olacak si distribitörüyle jdm inki aynı değil tevzisi ters mesela ve bağlantı ayağı da d16z6 da ise parçalarda p28 yazıyo usdm kapağa si distribitörü tak direk çalışırken jdm de çatçat vurup arıza veriyo hatta vida yuvalrı da ters teki ama usdm de yok öyle bişey :confused: 34.60cc mıdır kesin bişey söyleyemiyo insan
kapakta p08 yazıyorsa kapak yanma odası hacmi değişmez sabittir. 34.60ccdir
sonuçta o koda göre dökümü yapılıyor. diğer dist farklılıkları ile ilgili birşey söyleyemem.
pm2 piston bakıyorum da p2m ile pm2 aynı gözüküyor d16y5 motor için onunda yüksekliği 29.5mm olması biraz garip. neyse artık hayırlısı olsun diyorum vazgeçtim 11.5cr dır:D
şimdi sıkıştırma aynı derken piston yüksekliğini de göz önünde bulundurmak lazım sadece tepelerinin aynı olması birşey farketmiyor pinleri birbirine geçirip baktığında piston yüksekliği 1-2mm fark çok büyük bir fark oluyor.
ya yok kapak aynıysa distribitör yuvası niye uymaz bunların onu da anlamam :confused: neyse ben resimle açıklayım en güzeli bu pm3k üst ölü noktada duruşu p08le çok daha altda kalıyo not : o bloğu ben boyamadım :) bi de neden d16z6da daha büyük emme oluyo da gaz kelebeği küçük jdm de tam tersi ve jdm in emmede de p08 yazıyo bence bi usdm jdm farkı var onun savaşını yapıyoruz :) http://img4.imageshack.us/img4/6191/pm3k.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/pm3k.jpg/1/w3072.png
valla ansiklopedi gibi konu olmuş
Maşallah adaş araban çok güzel motoruda güzel oluyor , bittikten sonra güzel bir video alalım yürüyüşünü merak ediyorum.
jdm-usdm farkı herzaman olmuştur zaten piston sıkıştırmasında, egzantrik değerlerinde emme-headers-dist gibi farklılıklar.
benim tek demeye çalıştığım eğer kapağın üstünde p08 baskı halinde var ise o kapağın jdm usdm farketmeden yanma odası hacminin değişmeyeceğidir. pr3 kapakların 42.7cc sabit olduğu gibi jdm itr de o kapak var b16a da da b16a2-3 usdm ukdm jdm de değişmiyor. dist yuvasındaki değişiklik neden kaynaklandığı bilmiyorum. d serisi pek incelemedim birşey diyemem.
sıkıştırmayı sorma valla:) en mantıklısı bu saatten sonra düzgün bir saat ile ölçüm yapmak:D amma d serisinde piston var walla b serisinden daha karışık:)