AĞır jantlar da paşanın dyno'sunda öyle arabalarda sorun çıkarıyor.
Benim cliom 117 savaş beygiri vermişti. kat iptalı , ss magnum ve filtre ile.....
Araban çok cici değil bir bakım yaptır bence.
AĞır jantlar da paşanın dyno'sunda öyle arabalarda sorun çıkarıyor.
Benim cliom 117 savaş beygiri vermişti. kat iptalı , ss magnum ve filtre ile.....
Araban çok cici değil bir bakım yaptır bence.
Built to fall....
bencede güç az , sahip olduğun filtrekitide clio'da çok verimli çalıştığını düşümüyorum(birebir olsa bile)
ECU üstündeki işlemciler komple tunerin istediği şekilde işlemler görebilecek bir program yazmaya müsait değil mağlesef. En azından OEM ECU için durum böyle. Ancak enjeksiyon ateşleme felan filan gibi haritalar ile vvt-vanos vs.vs. tarzı parametreler değişiyor. Kalkıpta vuruntu sensörünü yok say diyemiyorsun çoğu ECU'da.
Hem kıllar hemde korkaklar. Hem vergiden hem kaskodan korkuyorlar chip yaptırmadan 50 kere düşünüyorlar. Tuhaf millet vesselam.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
KN den daha iyi bir filtre kiti yok diye biliyorum benim aracım için üretilen. ama yerinin yanlış olduğunun bende farkındayım hemen motorun yanında. sanırım çıkma bir kaput alıp hava filresinin olduğu kısımdan bir havalandırma yapmam lazım.
--
tam bir yorum yapılabilmesi için aşağıdaki verileri inceleyebilirsiniz.
2009-05-12 14:45:51(chipden önce)
Motor gücü (ölçülen): 111.8hp @ 147 km/h / 5801 1/min
Lastiklerdeki güç (ölçülen): 93.9hp @ 147 km/h / 5801 1/min
Güç kaybı (ölçülen): 17.9 @ 147 km/h / 5801 1/min
Motor gücü (düzeltilmiş): 113.3 @ 147 km/h / 5801 1/min
Tork (düzeltilmiş): 151Nm @ 4623 1/min (motor)
Basınç / Isı (Standart): 1005mBar / 23 C (DIN 70020)
Yağ sıcaklığı: --
2009-05-12 16:21:56(chipden Sonra)
Motor gücü (ölçülen): 114.6hp @ 143 km/h / 5635 1/min
Lastiklerdeki güç (ölçülen): 92.9hp @ 143 km/h / 5635 1/min
Güç kaybı (ölçülen): 21.7 @ 143 km/h / 5635 1/min
Motor gücü (düzeltilmiş): 116.2 @ 143 km/h / 5635 1/min
Tork (düzeltilmiş): 161Nm @ 4529 1/min (motor)
Basınç / Isı (Standart): 1004mBar / 23 C (DIN 70020)
Yağ sıcaklığı: --
tekerlek gücü düşmüş ki?
yani aracının şu an daha kötü gitmesi lazım?
arada debriyajı mı bitirdin ne yaptın
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
şuanda o performans düşüklüğünü hissediyorum bende. aradım söyledim yarın tekrar gidicem.
ne garip birşey yahu
adamı chip yaptırdığına pişman ediolar![]()
Yaptırdığın firmanın işlerine daha önce tanık olmadım ve yorum yapmıyorum ama bu alışma mevzusunu ben iyice araştırdım. Arkadaşlar her ne kadar saçma dense de böyle bir durum sözkonusu,yazılımın yapıldığı yer beyin olsa da ve bu sistem elektronik olarak işlese bile chiptuning sonrasında kalibrasyon işlemi mekanik olarak işliyor,ancak bu uzun zaman alan bir durum değil..80-100km sonra ya da ortalama 2-3gün sonra aracınızdaki performans tam anlamıyla anlaşılabilecektir...
cat yok benim araçta lambda ışığının yanması performansa etki edermi..?
benim 2 lambdada headers ve decate takıldı ama arıza ışığı yine yanıyornasıl gittiğide ortada etkilemiyordur herhalde kanks
![]()
clioya kat iptali ile arıza ışığı yaktırmayı nasıl başardınız çok merak ediyorum.
İki girişli boş bir susturucu ile asla arıza yakmaz.
Built to fall....
iki sensör'de headersdan sonra zaten, montajı kontrol ettirin., ikinnci sensörü biraz geri çekin olmazsa.
Built to fall....
Chipten önce arabanın emisyon değerleri olması gereken değerdemi acaba ?
Aracının benzin pompa basıncın enjektör işemelerin kontrolü yapıldımı ?
Ayrıca silindir basıncın kaç psi ? Verim almak için en kötü 170/180 psi std motorda elde etmen gerekir.
Tekerler gücüm 90 çıktı demişsin. Burda fazla bir kayıp var.Bunun sebeplerini araştırmalısın.
Baskı balatanın durumu debriyaj ayarın vs... yukarda belirttiğim gibi emisyon değerin önemli.
Heryerdeki dyno lara güvenme.Paşaoğlunda ölçtürebilirsin orada doğru çıkıyor.Ama onlarda kw dan bhp ye çevirirken oranı yanlış kullanıyorlar.Çarpımı kendin yaparsan net gücü görürsün.
İmkanın var ise bilen bir bosch car servisinde manuel dyno ya girmeni tavsiye ederim.
Zaten bu yukarda saydıklarımın hepsi olması gereken değerlerdeyse chip işine sonra girmen gerekirdi.
Kolay Gelsin.
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
bana erol usta demeyincok konuşan ama hiç bişeyi bilmiyen biri ,memnun kalan birini göstersenize bana ?
adam e36 m3 ü dynoya cıkardı savaş abinin dyno dolu iken 1 saatte aracıın arızalarını kontrol edemedi ,oda yetmiyomuş gibi çalışan aracın enjektörlerini kontrol ediyordu aracımı zor bela kurtardım dyno ücretide cabası, herkese herşeye b.k atmasını biliyo ama işi bilmiyo
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)