konunun özüne dönücek olursak :) birkaç hp az çıkmış gibi gözükse de dynodan kaynaklıdır diye düşünüyorum hayırlı olsun tekrardan..
Printable View
konunun özüne dönücek olursak :) birkaç hp az çıkmış gibi gözükse de dynodan kaynaklıdır diye düşünüyorum hayırlı olsun tekrardan..
bujiler tamam edge yada motul var sirada :)
Yağ eksilmiyor demek performans alıyorsunuz demek değil.O zaman kamyon yağı koyun .
Otomobiller standart yada standarta yakınsa , fabrikanın önerdiği viskozitede yağ kullanılmalı.Type R için 10W60 acaip gereksiz kalın.Ama basma ezberci mantıkla kullanılmaya devam ediliyor.
Type R a üst viskozite max 40 yağ konmalı.
ctr standart ıse 0-30 un ustune cıkmak mantıksızdır. vtec motor yag eksıltır aracım yag eksıltıyor dıe kalın yag koymak mantıksızdır. bızım 10-60 koymamızın sebebı k-pro dan snra araca daha fazla devır cevırtmemız ve rollınglerde top speed e gıtmemızdır. uzun surelı gazlamalarda aracı sogutma fırsatı olmadıgı ıcın 0-30 0-40 5-40 gıbı yaglar ısı dan dolayı daha cok ıncelıyor. bız ısı yukselmesınden dolayı dusen vıskozıte degerını kalın yag koyarak kapatıyoruz.
ınce yag herzaman daha performanslıdır. vtec ın orjınal yagı aslında 5-40 tır. ama tr de fabrıka 0-30 onerıyor. vtec 5-40 ta gayet guzel olur. eksıltme olayına kesınlıkle takılmamalı. yag eksıltıyor dıe araca koyulan yag yanlıs yag degıldır.
GTR 0-40 kullanıyor standart yenı nesıl mobıl. Erdemın dedıgı gıbı bende suan mobıl motorsportu denıyorum. aynı zamanda shell 10-60 ı da denıyorum.
CTR nın orjınal bujısı 7 sogukluktur. k-pro lu butun araclara ben bkr7eıx verıyorum. ya da ırıdıum olmyana bkr7en-11 verıyorum. belkı havasındandır bılmıyorum ama nem ın cok oldugu bolgelerde ızmır ıstanbul bkren-11 den baya memnun olunuyor. kpro lu aracların coguna ızmır ve ıstanbul ben bkr7en11 verıyorum. ırıdıum u az araclar kullanıyordu o da Oz` ısterse.
yag degısımlerını de kısa aralıklı yapmamak lazım. aracın uzerınde kı yag ın mınımum 8000km max 12000km de bır deıgıstırılmesı gerekmektedır. halk dılınde 3000km de bır yagımı degıstırırım 5000km de bakım yaptım mantıgı yanlıstır.
Yağ olayına katılıyorum o yuzden motul 5-30 veya 5-40 fiyatı alacam yarın olmadı 0-30 edge koyacam . dyno uzerinde neden arac 100 devir civarı geç vtec actı onu merak ediyoruum ama cıkan sonuc gayet saglılı diyor acaba sıcaklıkla ilgili birseymi vardı ??
hafta ici yagı ve bujiyi degisitirip cuma gunu tekrar aynı dynoya cıkacam bakalım herhangi bir fark olacakmı ??
Bilgi paylasımında bulunan herkese tşk ederim..
1-2 beygiri kovalamın nekadar anlamı var bilmiyorum ....
sağlıklı bir otomobile sahipsin bence yağ seçimini doğru yap ve bin sonuçta standart Type-R.....
dikkatimi çeken 4.viteste ölçüm yapılmış birde hiç detaylı değil dyno çıktısı.. bence siz paşaya bi uğrayın yağ değişimi ve bujiden sonra..birde orada dynoya çıkın
Kısmetse c.tesi paşaogluda randevu alıp dynoy cıkacam farkı gormek için.
ugur senin araban 246hp çıktıgında rbc yoktu hondasquad.com dyno çıktısını koymuştun öle yazmıştın.senin gibi rol yapan birinide ilk defa gördüm o gece belki 40 kez bastık 2 veya 3 kez yürüye bildik vites kaçırdın,,sipirelim patladı,,erken bastın,,şanzımanım sorunlu dedin vs vs.RBC+GURUP+BASKIN FARKLI SENDE??ODA 1-2 BOY FARK EDER ETMEZ KAÇ YÜZ METRE GEÇMİŞTİN BENİ??hem senden ve arabandan bahseden biri olmadı niye atladın anlamadım????
Orj. filtresini buldum almayı dusunuyorum sizce güçte +/- bir fark olurmu ?
Araç filtresine kadar stock olacak kısmetse :)
dynoyu koydugumda yoktu rbc ewet.. rbc siz 246 hp idi rbc yi daha sonra taktım hatta sende rbc nin farkını görmek istiyorum diye denemek istemiştin hatırlarsan... ayrıca o denemede benim baskım farklı değildi orjinaldi senle denedikten bir hafta sonra falan değiştirmiştim sebebi *****... ben zaten birkaç yüz metre geçtim demedim senin kafa kafaya gittik demen üzerine eğer o akşamki aynı gitmekse geçsem nası bi fark olucaktı acaba anlamında dedim... "atlamak" konusuna gelince benden başka o kombinasyonla 246 hp çıkanı görmedim de ondandır belki ;) neyse oldukça yersiz ve gereksiz bi tartışma konuyu daha fazla kirletmeye gerek yok heralde..
- tabiki olur :)
http://img196.imageshack.us/img196/4682/nisan.jpg
Çok fena hızlı gider bizim ufaklık :D
masallah ufaklık yakışmış direksiyona,emniyet kemerini tak ama :) allah analı babalı büyütsün...