0-30 yağ koyma bence :) kaputun altında yazıyor diye 80bin bakımında ben de yaptım hatayı 1000 km sonra tekrar değiştirdim, 10-60 ile
Printable View
0-30 yağ koyma bence :) kaputun altında yazıyor diye 80bin bakımında ben de yaptım hatayı 1000 km sonra tekrar değiştirdim, 10-60 ile
Ya konuyu sonuna kadar okumadım ama ne 10-60'ı standart araba için , 0-30 üzeri koymayın .
peki fn2 de 0-40 var 10-60 mı koymak lazım
3 gün önce bi arkadaşım vtı ya 0-30 koydu araba inanılmaz bi şekilde düşüş yaşadı 200km de kesilmeye başladı performans düştü vtec açışı belirginsiz bir hal aldı.. dün 10-60 edge koydu ve şu anda araç eski haline geldi vtec açışlar düzeldi ve kesilme yok ..
ben 0-30da 1000 kmde 1 litre yağ eksilttim 10-60da sorun yok o niye peki ?
@Bugra +1903 u gordum gecen aracı kullanıyorum eşim koptu yerlerde sola bir dondum burnumun ucunda besiktaş rozeti :) hasta fenerliyim ama sokmedim duruyor :)
Bu arada cok basmıyorum yağı ve buji sonrası bir daha dynoya cıkacam yaz sonu alışırım hrld araca , cuma işe gittim Gebze OSB de bizim fabrika 240 ı gecmedim frenler elden gececek simdilik cok basmıyorum.
Kış için ideali 0w-30 ama yaz için aklımdan 0w-40 geciyor ama neden herkes 10-60 diyor stock araca onu anlamıyorum.
Viskozite açısından 0w-30'mu, 10w-60'mı daha iyidir?
Yağın viskozitesinin uygunluğu kullanım yerine göre değişir. Örneğin 0W-30 çok ince bir yağdır. Motorun içinde rahatça dolaşır ve her noktaya ulaşarak yağlama yapar. 10W-60 ise daha geniş bir viskozite aralığına sahiptir ve çok sıcak iklimlerde, sıcaklık değerleri çok yükselen ve yüksek performans beklenen motorlarda kullanılır.
Castrol ün internet sitesinden alınıtıdır .
Ama diger tarafta araca göre motor yagı seciminde EDGE 0w-30 koyun diyor :)
Sıcaklık degerinden dolayı 1060 yazın mantıklı duruyor .
ben aldıgım ılk gunden berı 10 60 kullanıorum cok memnunum 10 60 gec ısınan bı yag ne kdr basmassakta ılllakı basıoruz:D gec ısınan yag ııdır.bırde soyle bısey var 0 30 kullanan arklarımın ctr lerı yag eksıltıyor 7000de 1 lt gıbı. bu yuzden 10 60 ı sewıyorum soledıgım gıbı 5 30da dusunebılırsınız.
3000-5000 km de bir yağ degisimi bana mantıklı, o yuzden yag eksiltme problem degi geliyor gerci 5000 km bu yil yapamam ama olsun cuunku aracı sadece hafta sonu gezmeye giderken cıkarıyorum:)
Bu arada acaba yag ve buji degisiminden sonra ne kadar fark edecek birde benim araca carbon clean yapılırmı :D
Ok sen yogunsun bu aralar gorusuruz .
0w-30 edge 4 lt bauhaus ta 110 tl artı 1 lt de 36 tl toplam 146 tl tutuyor .
aracı brandaladım kaldırdım artık cumaya bakarım devamına :)
iyiki kafa kafya yürüdün ertan abi bi de geçilsen kaç yüz metre fark olucaktı demekki neyse zaten geçilip de kabul eden birine çok fazla rastlanmıyor alıştık artık..
edit: ben o denemede 246 hp değildim 246+RBC emme manifoldu vardı ama sen yinede kafa kafaya gittik diyosan gitmişizdir ne diyim :)