hacım sende dsg den hızlı vites atıyodun ondan olmasın biz koparamayız hrld :D
zaten erhan da dedi 70 lik gelip son sus. 48 mm girecek amma sacma olur:)
Printable View
borular 60 gelir , oem sona bağlanır bence
ben o egzostla gazlamadım bile..silencerlı gibi bişey oluyor zaten..70 lik çıkıyor duvara çarpıyor gazla geri geliyor içerde dans edioyr :) spirel koparıyor -flanştan atıyor vidaları..mantıksız iş yani.. 2 yol var birisi +performans için arba yapmak biride normal kullanıma uygun araç yapmak. normal istiosan mugen alcaksn 2-3 hp alıcaksın catback yapcaksın 10 hp ye kadar alıcaksın ;)
Stock motor turbo kitlerinde bile saece down pipe oluyor gerisini oem kullkanabiliosun hondalarda
ille ki son noktalara oynanacaksa 3inch exhaust & piping tavsiye ederim .. arkdasma yeni Skunk2 RR 76mm egzos sistemi aldk EK K20swap ..yakinda dyno sonuclarni eklerim ..
Bu arada k20a2 ye cok guzel bir upgrade olarak JDM K20A TypeR camlarini oneririm arkdaslara ..
Ben Rbc+kpro yapma aşamasında ara boruları 70mm son susturucuyu ise megan76mm yaptım memnundum şimdi egzantrik var egsoz şimdilik yine aynı ;)
gece ruyamda parcaları almıs takmısım basıyorum basıyorum araba gitmiyor uyandım ne guldum yaw :)
orj. ara boruılar 2" geliyor performans icin en iyi 3" kullanılıyor bu nasıl celiskidir :)
günaydın serkan :D
bu arada jdm k20a egzantrikleri de fena fikir değil hani :)
type r ve rs en azından egzoz konusunda benzıyorlar :D
ses=guc baska recete yok.
70 mm ara borular sonda da 63mm susturucu olması lazım otoban için
drag içinse ne kadar free flow okadar iyi
evet fuat , jdm egzantrikler bizim araçlara ne katar? ne gibi değişiklikler gerekir? beyin? yay? şapka? ıvır zıvır?
aynen bende merak ettim-headers egzos cai+jdm cam ne faydası olur.kpro yokken??
yazılıma müdahale olmadan egzantrik bişey vermeyecektir sanırım
yazılım olmadan egzantriklerin bir faydası olurmu ki:beuj: fuat gerekn cevabı daha iyi verir ama sanırım yazılım isticek B serisinde egzantrik değişiminde yazılım şart ama K serisinde k20A egzantrikleri upgrade ne oluyor emin değilim..
oem K20A 8600 limitor var
k20A2 de 8200 limitör var
oem k20A2 yay lar ile skunk 2 satge 3 bile takablirsiniz ama 8200 devir dönmek şlartı ile usa de örenkleri mevcut
şapkalar zaten oem titanyum :)
itr cam ler deviri yukarı almadıkça cok işe yaramaz bakın cok işe yaramaz diyorum işe yaramaz demiyrum
k20 motorlarda dual spring yay olduğu için aslında jdm egzantirik için bile k20a2 yayları yumşak olabilir diye düşünüyorum takılmaz deil takılır
ama bi şekilde kapak açılıcaksa oem dual spring yayların içindeki küçük yaylardan alır takarım ben
bu arada şöyle bir konu buldum ;
http://www.k20a.org/forum/showthread.php?t=43261
şimdi ara boru ve son susturucuda ep3 lerde en verimli uygulama şudur diyebileceğimiz bir sonuç yok anladığı kadarıyla, bu konuyu netleştirsek?
peki filtre egzoz headers kpro ve stage 2 egzantirik varsa ara borular ve egzoz kaçlık olmalı?
Bu genellemeye bakılırsa 83mm fln olması gerekiyor stage 2 egzantrik ve filltre kiti var ise:D
83lük ara boruda biraz büyük olmazmı atmosferik için :D
Tabiki büyük bana sorarsan 71mm bile filtre kitli egzantrikli bir K20'ye çokta gerekli değil ama ilerisi için tabiki altyapıyı sağlama almış olursun iki iş yapmamış olursun..
bu durumda benimde egsoza el atmam gerekiyor sanırım,60 lık krom borular,60 lık hks-hi power son,1 aya kadar rbc ve k-pro takıcaz,dc headers toda ince conta ve aem cai var şu an aracın üstünde,en iyi ölçü 70 lık ara borular ve 70 son susturucumudur,bu şekilde kullansam ne zararı olur ?
Sıkıştırman ne durumda yani conta varmı ? piston yok herhalde.. Eğer SSR,Toda gibi büyük çap headers yoksa Dc race varsa sen boruları 70mm yap yetiyor ;) Birde izmirde senin arabanın giişini gördüm ayar varmı arabanda ?
Metin sanada 70mm diyorum 60 lık kasacaktır ;)
S3 müydü hatırlamıyorum tam :) Daha öncede Er typer ile denemişmiydiniz yanlışmı hatırlıyorum ayarsız gibi geldi bana,ayrıca ex.kasnak ayarı şart :) msn eklersen detaylı konuşuruz benimde specler seninkine yakın :) chiefkadir@hotmail.com
tamamdır kadir abi ekliyorum ordan devam ederiz.
Serp Dyno'ya girdim bugün :) Km devır olayını senkronıze edemedı arkadaş,max gücü 7830dd gördü kı alakası yok,km olarak 240 yapmasına rağmen 203km hesapladı vs. fazlada kurcalamdım düzeltelım ... dıye zaten vaktım de yoktu aldım pek aldım karneyı çıktım :)
254,4 hp 248,2 Nm
http://img300.imageshack.us/img300/1...010628dyno.jpg
Abı sen kac donuyosun su anda kadranda?