İnşallah :)) bakarsınız videolu olur :icon_tup:
Printable View
korhan abiyle senna iyi söylemiş dogru söylemişte bizim bahsettıgımız konu bu diil konu 2 aracın arasındaki kompressor farkı tabiki dediin speclerdeki araın 120 130 cıkması kofte oldugu manasına gelmez ...ama bu 2 araçta stok sayılır vede çıkması gereken deger bellidir fabrka cıkışı 200 cıkması gerekıyosa 180 cıkmışsa demekki kaçırma var dier araba muhtemelen daha yuksek cıkcaktır tabi sadece bu olamaz..
bnce siz aynı kompressor saatiyle aynı yerde bi olcturun eger onlarda birbirine çok eş değer cıkıyosa sorunu debriyajda arayın veya benzın pompası olabilir veya o yeni bakımdan cıkmış bujjılerı filtreler herşeyi yenidir snnki uzun zmndır duruyodur yani belli olmas bakmak lazım...tabikide soforlukte de olabilir :) bide arabaları deiştirin öyle deneyin
Benim yazdığım değer.Bahsettiğin 2jz motorlar için verilmiş bir değer değildir.Zaten öyle olsa 2jz swap yapılan gene sizin sitenizdeki konu başlığı altına yazardım yazıcaklarımda burdakiler ile aynı olmazdı...
2jz motorun bulunduğu karoser bir nevi yarış arabasıdır.Ve buradaki HGT lerin karşılaştırmasıyla bir bağlantı göremiyorum...
Konunun durumu itibariyle en alt düzey spor otomobillerden bahsediyoruz.Arkadaşlarda yanlış anlamasınlar bizim arabalarımızda öyle.Yarış için üretilmedi altımızdaki makinelerin motor güçleri.
Bu oran Atmosferik arabalarda 1/9 ile 1/11 arasında değişirken, turbo arabalarda ise 1/8 ile 1/9 civarındadır..
A.F.R Değerinede gelince elbette bu 12.5 değeri sabit bir değer değildir.Ama konuştuğumuz arabalar için bu değeri dyno üstünde gördüğünüzde mevcut motor gücü ney ise aktarması gereken kadarını tekere ileticektir.Yani bu emisyon değerini daha fakir yada daha zengine getirmek teker gücünü attırmak yerine düşürmektedir.
İllaki 12,5 değildir.12,5 Bir referans değeridir (+ ve -)' lerinde teker hp si max. yakalanır...
Bunuda zaten bu arabalarda yazmamın sebebi ise araçlarda ciddi hard bir atmosferik gücün olmamayışıdır...
Yoksa şuan bizde mi16 + stroker kit takılı bir makine 12.5 değerlerinde avans vurmakta.Yeterli olan mevcut yazılım yetersiz gelmekte.Ve bunun içinde piggy back ile gideriyoruz.Bu makineninde sıkıştırması 1/12 lerde.Elbette böyle bir arabada 12,5 A.F.R değerinden bahsetmek yanlış olur.
Şu bar konusunada okadar takılmıyalım.Her kaynakta farklı birşey yazıyor. 14,5 siz 14,7 demişsiniz ben 14.123 demişim.:)
Burdaki sorun çözülsünde biz yeterki psi bar konusunda bir orta noktaya varırız....
Arkadaşlar yardım istemişler bildiğimiz kadarını aktardık.Ne kadar yanlış doğru arkadaşlarımızın değerlendirmesine bırakıyorum.
Umarım işlerine yarar...
edit:Bold karakter kullanma!!
arkadaşlar benimde çalıştığım şirkette 2tane aynı araçtan var ikiside clio 2008 aynı gün trafiğe çıktı biri 67.000 km de diğeri 81.000 km de km si düşük olanı kullanan kişi çok kılçık pimpirikli ruh hastasının teki diğerinide ben kullanıyorum.bu km uzun yolda yapıldı pek şehir içi yok.iki aracıda devamlı kullanıyorum km si düşük olan araç 160-170 km hız geçmiyor hemde yokuş aşağı.diğeri düz yolda 180 görüyor hemde banamısın demeden. burda araçların rodajını belirtmek istedim rodajı ve arabanın sağır kalmamasıda çok önemli.şöför farkıda var tabiki.
Şimdi şu altta gördügün araç gayette güzel atmosferikte kendi kategorisinde en iyi diyebilcegim bi araç gayette güzel gider daha dün ölçtüm ama senin çizelgene göre kötünün iyisinden biraz yuksek cokta kafam karıştı bi yardımcı olabilirmiyiz köfte kategorisine girmeyelim sonra :)
http://i27.tinypic.com/vo9451.png
Tam hatırlıyamıyorum takılan pompanın değerini.Ama 6 bar civarlarındaydı.Ayriyetten gene ayarlı regülatör takılı.Öncelikle std enjektörleriyle 3 barda 200 cc işeme fazlasıyla yetersiz geldi.
Şuan için 350 cc enjektöler geldi.Bunlar ile tekrardan denenicek...İticiler mekaniğe çevrildi mekanik iticiye uyumlu dereceli egz. lerde bu sırada takılacak...
Piggy 'in bunların hepsinden üstesinden gelip sorunu çözceğini düşündüğümüzden genel anlamda sorunu kaldırmak istedik.
İlerde tekrar hacim daha da büyütülebilir yada turboya dönülebilir...Sağolasın....;)
Araba iyi gidebilir.Zaten ben 180 psi larda kompresyon basıncı olan bir araba kötü gider demedim.
Fabirkasyon değer 200 psi dır.Bunun vti side 106 sıda bahsettiğim sıkıştırma aralığındaki makinelerde bu böyledir.
Belirli kullanım süresinden sonra bu değer 190 psi lara geriler...
Aracın km si kaçta bilemiyeceğim ona göre bu değerler değişir...
0 yapıldıysada motor şuan gerekli fabrikasyon çıkışındaki kompresyon basıncını veremiyor demektir.Bunun konuşulup tartışılcak bir kısmı yok...
Sorun benim arabam yada benim buraya yazdığım değerler değil.
Sorun buradaki arkadaşların neticeye ulaşması...Benim yazdıklarıma değinerek konuları farklı yerlere çekmenin kimseye bir getirisi yok...
Ayrıca ben buraya kimsenin yaptığı yoruma alıntı yaparaktan girmedim.Varsa buradaki arkadaşların sorunlarına derman fikir düşünce vs... yazalım yoksada konulardan polemik yaratmıyalım...
İyi forumlar arkadaşlar...
edit:Kullanma Bold!!!
erkut bold yazmakla ısrarcı mısın? 1 kere yazdığında uyardım? biz bold karakter kullanıyor muyuz?
adamın tarzı var:D
buarada bu kompresyon değerleri motorun sıkıştırmasına göre mi oluyor?
Demi aynen :D
Uyardığın için sağol.Alışkanlık olmuş.Bir dahakine olmaz ;):)
noldu acaba durum :)
bazı araclarda (nissan da benzer bı sıstem var) bazı viteslerde dıslıye baglı bır sensor var yanı ornegın 3 e attıgında sensor ecu ya sınyal yollayıp ecunun avans ve benzın harıtasını degıstırmesını saglıyor.eger sızın araclarda da bu tarz bı sıstem varsa sorun bu bahsettıgım sensorden kaynaklanıyor olabılır.tabı bu sadece bır varsayım.
Bence hava debimetrede sorun olsa bu performans farkı yüksek hızlardan ziyade düşük hızlarda daha çok kendini belli eder gibime geliyor.Tabi yinede denemekte fayda var.Bakalım inşallah sorun çözülür. :)