free flow derken ?
Yani back pressure atmosferik bir araçta olması gerektiğinden daha düşük. Bir diğer değişle soba borusunun içinde elyaf sarılı gibi bişey. Gaz çıkışının aracında olması gerektiğinden çok daha fazla olmasını sağlayacak geri tepkimesiz bir son susturucu tercih edilmiş. Alt devirlerini iyice öldürücek bir son susturucu takılı aracında
indirect orta susturucu koyarak back pressure arttırılamaz mı peki bilen arkadaşlara soruyorum ? yanlış anlaşılma olmasın kendim bilmediğimden
Neden düz boru? Turbo araçlar yaygınlaşana kadar düz boruda yaygın değildi. Düz boru turbo beslemeli araçlarda güzel verim verir. Ne kadar hava o kadar güç mantığıyla işlediğinden. Atmosferik araban var takabileceğin universal orta susturucu son susturucular var. Bu yönde güç almayı dene derim.
Açıkçası indirect orta susturucu kullanan eden görmediğimden şimdiye kadar bu konuda herhangi bir fikrim yok ama tamamen mantık yürüterek konuşuyorum bu seferde üst devirler ölecektir. Alt devirler fazla canlanır üst devirlere tırmanırken eskisine göre sıkıntı yaşanır. Yoksa zaten araçların fabrikadan çıktığında hali hazırdaki mevcut geri basıncı gerektiğinden oldukça fazla. Fazla olan basıncı dahada arttırmanın bi faydası olmaz. Aksine düz borunun tersine bu seferde fazla sıkışır motor.
benim söylemek istediğim yine borular genişletilir, katalizör iptal edilir, son susturucu konur yüksek flow yine sağlanır, fakat alt devirleri biraz ayakta tutmak için orta susturucuda genişletilmiş boru çapınca indirect kullanılır
Söylediğin mantıklı gözüküyor ama dediğim gibi hiç bu yönde güç almayı denemiş birini bilmiyorum. Bilen biri çıkar belki yanlış bilgilendirmek istemem. Ama indirect koymak yerine yine düz boru çekelim konuyu açan arkadaş gibi Kat'ı yerinde bırakalım, sanırım indirect susturucunun görevini katalitik konvektör başarıyla üstlenecektir.
ha bir de şöyle bişey var tabi; spor tip kat. lar da var![]()
katalitik konvertör ün flowu düşnüyorum ki indirect susturucu kullanıldığı zamankinden çok daha az olacaktır. kafama takıldı bu konu, zaman olsa da deneyebilsek. acaba alt devirleri canlı tutabilmek için katalizörün tuttuğu basınç fazla mı az mı , yoksa bir şekilde indirect susturucu , veya şu anda aklıma gelen egzozun bir kısmında boruyu daraltıp tekrar genişletmek ki bu pek de mantıklı değil![]()
Orjinalden fabrika çıkışı egzoz boruları daralıp genişleyen bu şekilde rezonans yakalayan araçlar mevcut diye biliyorum ama marka olarak bilemeyeceğim bi kaç yerde hatta bi kaç kerede bu forumda okumuştum sanırımÖrnek olarak veriyorum bi yerde 47mm oluyor boru genişliği sonrasında 51e çıkıyor. En güzeli araç için üretilmiş adı sanı belli dynoda grafikleri +ları -leri görülmüş susturucular tercih etmek. Eğer yoksade dediğim gibi motor hacmine uygun universaller. Sanırım en mantıklısı bu şekilde olur.
Kaya arkadaşım ben olsam kat'ı iptal ettirirdim yada araya başka susturucular koyucak olsam bu aradaŞu an ettirmiyorsam arabam dizel olduğundan ve düz boru mevcut olduğundan sesin magirus kıvamına gelmesini istemediğimdendir
Magnex slash cut'a param yetmedi alamadım yaşasın düz boru öğrenci spec.
![]()
![]()
Kaya arkadaşım ben olsam kat'ı iptal ettirirdim yada araya başka susturucular koyucak olsam bu arada
efendim anlayamadım can? ciddiyim gercekten anlamadım
Önce bi egzozcuna sor bulamazsan tekrar sorarsın
uff corba oldu valla postlardan hiç birşey anlamadım
şimdi ben katı iptal edersem manifolddan direk susturucusuz bi cıkıs alıyorum ( son susturucum hariç) buda alt devirlerimi öldürüyormu bumu?
Şöyle bişey denesek katı söküp araya ufak bi susturucu eklesek sağlıklı bi back pressure yakalayabilirmiyiz ?
sesi arttıran kat iptalimi orta susturucu mu ? bende ikilemde kaldım bu husustacatback düşünüyorudum ama orta sustucu ile ses çoşma eğilimde o yüzden orta susturucuyu bırakıp kat iptal edip arayada 51 lık boru ve slincerlı bi son susturucu kombine etsem çok mu fanteziye kaçmış olurum. Amaç min ses max perf.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)