Aynen öyle
İkinci konuda ise millet genelde arıza yakmasın diye araya orta susturucu koyuyor kat yerine. Ne kadar etkili olur bilemem. Ama alt devirlerin şimdikinden kötü, hiç olmamasından iyi olur diyebilirim.
Aracın Corolla 1.4 d4d olduğunu varsayarak yazıyorum. Dizelde araçta düz boru ardındann kat iptalini yapıldığında ses direk artıyor. Bende catback kullanıyorum şu an 1.3 corsa'da. Zaten bizim araçlarımızda en azından benim şu ana kullandığım 3 tane dizelde orta susturucu yoktu. Son susturucu takmak aracı azda olsa tıkıyor susturucu free-flow olsada. Hele silencerla kullanırsan iyice tıkanır. Turbo araç için en güzeli kesinlikle düz boru. Eğer aracında sadece son susturucu varsa benim öyleydi çünkü egzozcuya gidip son susturucuyu bi söktür. 2-3 tur atıp aracı dene derim. Sesi dinlemek açısından. Eğer hoşuna gitmezse geri taktırırsın. Amaç max performans almaksa düz boru+kat iptaliSes olmasın performanstan biraz ödün veririm dersen kat iptalini yaptırmazsın. 61lik bile kurtarır bu arada corollayı. Back pressurela işin yok çünkü.
her türlü ses artar diyorsun yani. slincer olayının bu kadar ne gatif yönde etki yapacağını düşünmemiştim. Orta susturucu olup olmadığını bende bilmiyorum açıkcası genel analamda konuştum ben eğer yoksa kat iptal edip duz borudan önce küçük bi susturucuyla ardından devam eden düz boru ve slincersız son sustucu herhalde daha iyi olur. Yani kat iptalinden sonra orta sustucu herhalde çok tıkmaz aracı. Dedim ya amaç ses çıkmasın. Bu arada yorum için çok teşekkürler aracımda Corolla d4d![]()
Şu an kat iptali yok ama içeride çok az bi fark oldu ses açısından bende. Çıkan seste güzel diyorlar ama daha adam akıllı dışarıdan dinleyebilmiş değilimKat'ı boşaltırsam ses bununla beraber bi tanede dolmuş hattı alsam iyi olucak ondan eminim
Ben ilk yaptıracağım sırada Yavuz abi magnex kullandığını ve o susturucuyu tercih etmemi söylemişti sesin adam akıllı çıkması için.
kat iptaliyle her devirde performans artisi yakalrsiniz hele ici dagildi ise.. tecrube ile sbt defalarca..
borular asiri genis sapmadiginiz yada orta iptal olmadigi surece alt devir gitmez..
en sonunda aracı sıkıştırmaktan katı parçaladım arıza ışığım yandı diyagnozla baktık katalizör hatası verdi
arıza ısıgını nası söndürebilirim yanıltıcı adı altında bi kaç post okudum ama ne oldugu muamma sanırım![]()
Aracın kaç bindeydiki parçaladın? Yerine orta susturucu falan koydur madem öyle oldu. Arızayı sildir. Ya da seninde dediğin gibi yanıltıcı sensör bağlıyorlar. Yanlız çıkma mıkma bi kat bul ileride lazım olabilir. Eski kat'ınıda sakın bırakma emin ol sandığından daha değerli egzozcu için![]()
orjinal katların pahalı oldugunu biliyorum asla bırakmam
araç 101 binde nası parcaladım bende bilmiyorum şaşırdım açıkçası arızayı sildirdim ama silen usta bu tekrar yanar dedi ve tekrar yandı![]()
http://www.techturkey.com/forum/show...F0%FD+sens%F6r
kendinde yaptırabilirsin, hepsiburada da var![]()
kendin yapmak istemezsende hazır yapılmışı var
http://www.tuningpiyasa.com/?urun-de...e_Aparati.html
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)