User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kat iptali

kayaakin
    Misafir
    Alıntı BlackEmperor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sesi arttıran kat iptalimi orta susturucu mu ? bende ikilemde kaldım bu hususta catback düşünüyorudum ama orta sustucu ile ses çoşma eğilimde o yüzden orta susturucuyu bırakıp kat iptal edip arayada 51 lık boru ve slincerlı bi son susturucu kombine etsem çok mu fanteziye kaçmış olurum. Amaç min ses max perf.
    evet mantıklı gözüküyor? bilgisi olan yardımcı olabilecek? orta sustrcu duracak + kat.iptali + 51 boru + güzel bi son susturucu ????

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bullet07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uff corba oldu valla postlardan hiç birşey anlamadım

şimdi ben katı iptal edersem manifolddan direk susturucusuz bi cıkıs alıyorum ( son susturucum hariç) buda alt devirlerimi öldürüyormu bumu?

Şöyle bişey denesek katı söküp araya ufak bi susturucu eklesek sağlıklı bi back pressure yakalayabilirmiyiz ?
    Aynen öyle

İkinci konuda ise millet genelde arıza yakmasın diye araya orta susturucu koyuyor kat yerine. Ne kadar etkili olur bilemem. Ama alt devirlerin şimdikinden kötü, hiç olmamasından iyi olur diyebilirim.

sesi arttıran kat iptalimi orta susturucu mu ? bende ikilemde kaldım bu hususta catback düşünüyorudum ama orta sustucu ile ses çoşma eğilimde o yüzden orta susturucuyu bırakıp kat iptal edip arayada 51 lık boru ve slincerlı bi son susturucu kombine etsem çok mu fanteziye kaçmış olurum. Amaç min ses max perf.
    Aracın Corolla 1.4 d4d olduğunu varsayarak yazıyorum. Dizelde araçta düz boru ardındann kat iptalini yapıldığında ses direk artıyor. Bende catback kullanıyorum şu an 1.3 corsa'da. Zaten bizim araçlarımızda en azından benim şu ana kullandığım 3 tane dizelde orta susturucu yoktu. Son susturucu takmak aracı azda olsa tıkıyor susturucu free-flow olsada. Hele silencerla kullanırsan iyice tıkanır. Turbo araç için en güzeli kesinlikle düz boru. Eğer aracında sadece son susturucu varsa benim öyleydi çünkü egzozcuya gidip son susturucuyu bi söktür. 2-3 tur atıp aracı dene derim. Sesi dinlemek açısından. Eğer hoşuna gitmezse geri taktırırsın. Amaç max performans almaksa düz boru+kat iptali Ses olmasın performanstan biraz ödün veririm dersen kat iptalini yaptırmazsın. 61lik bile kurtarır bu arada corollayı. Back pressurela işin yok çünkü.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sedece kat iptali yaptim motor rahatlasin die yakit artti gibi

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı Can_t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle

İkinci konuda ise millet genelde arıza yakmasın diye araya orta susturucu koyuyor kat yerine. Ne kadar etkili olur bilemem. Ama alt devirlerin şimdikinden kötü, hiç olmamasından iyi olur diyebilirim.

Aracın Corolla 1.4 d4d olduğunu varsayarak yazıyorum. Dizelde araçta düz boru ardındann kat iptalini yapıldığında ses direk artıyor. Bende catback kullanıyorum şu an 1.3 corsa'da. Zaten bizim araçlarımızda en azından benim şu ana kullandığım 3 tane dizelde orta susturucu yoktu. Son susturucu takmak aracı azda olsa tıkıyor susturucu free-flow olsada. Hele silencerla kullanırsan iyice tıkanır. Turbo araç için en güzeli kesinlikle düz boru. Eğer aracında sadece son susturucu varsa benim öyleydi çünkü egzozcuya gidip son susturucuyu bi söktür. 2-3 tur atıp aracı dene derim. Sesi dinlemek açısından. Eğer hoşuna gitmezse geri taktırırsın. Amaç max performans almaksa düz boru+kat iptali Ses olmasın performanstan biraz ödün veririm dersen kat iptalini yaptırmazsın. 61lik bile kurtarır bu arada corollayı. Back pressurela işin yok çünkü.

her türlü ses artar diyorsun yani. slincer olayının bu kadar ne gatif yönde etki yapacağını düşünmemiştim. Orta susturucu olup olmadığını bende bilmiyorum açıkcası genel analamda konuştum ben eğer yoksa kat iptal edip duz borudan önce küçük bi susturucuyla ardından devam eden düz boru ve slincersız son sustucu herhalde daha iyi olur. Yani kat iptalinden sonra orta sustucu herhalde çok tıkmaz aracı. Dedim ya amaç ses çıkmasın. Bu arada yorum için çok teşekkürler aracımda Corolla d4d

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    her türlü ses artar diyorsun yani. slincer olayının bu kadar ne gatif yönde etki yapacağını düşünmemiştim. Orta susturucu olup olmadığını bende bilmiyorum açıkcası genel analamda konuştum ben eğer yoksa kat iptal edip duz borudan önce küçük bi susturucuyla ardından devam eden düz boru ve slincersız son sustucu herhalde daha iyi olur. Yani kat iptalinden sonra orta sustucu herhalde çok tıkmaz aracı. Dedim ya amaç ses çıkmasın. Bu arada yorum için çok teşekkürler aracımda Corolla d4d
    gürültü istemiyosan kanka, kat iptal- düz boru- iç çapı 60 lık bi orta sust- direk çıkış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu an kat iptali yok ama içeride çok az bi fark oldu ses açısından bende. Çıkan seste güzel diyorlar ama daha adam akıllı dışarıdan dinleyebilmiş değilim Kat'ı boşaltırsam ses bununla beraber bi tanede dolmuş hattı alsam iyi olucak ondan eminim Ben ilk yaptıracağım sırada Yavuz abi magnex kullandığını ve o susturucuyu tercih etmemi söylemişti sesin adam akıllı çıkması için.

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gürültü istemiyosan kanka, kat iptal- düz boru- iç çapı 60 lık bi orta sust- direk çıkış
    aynen bro böyle yapcam galiba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kat iptaliyle her devirde performans artisi yakalrsiniz hele ici dagildi ise.. tecrube ile sbt defalarca..
    borular asiri genis sapmadiginiz yada orta iptal olmadigi surece alt devir gitmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kat iptaliyle her devirde performans artisi yakalrsiniz hele ici dagildi ise.. tecrube ile sbt defalarca..
    borular asiri genis sapmadiginiz yada orta iptal olmadigi surece alt devir gitmez..
    arac honda jazz 1.4 83 hp yedigi neki ettigi olsun
    KA Style

kayaakin
    Misafir
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sedece kat iptali yaptim motor rahatlasin die yakit artti gibi
    peki performans nasıl?

kayaakin
    Misafir
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

kat.iptali iyidir diyeblrmyz ? çevreye verdigimiz co2 ve ses kirliliğini saymazsak ?

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı kayaakin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kat.iptali iyidir diyeblrmyz ? çevreye verdigimiz co2 ve ses kirliliğini saymazsak ?
    iyidir. ama muayeneden geçermisin bilemem. herhalde gecersin gaz testi yapılmıyorsa...

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en sonunda aracı sıkıştırmaktan katı parçaladım arıza ışığım yandı diyagnozla baktık katalizör hatası verdi

arıza ısıgını nası söndürebilirim yanıltıcı adı altında bi kaç post okudum ama ne oldugu muamma sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyidir. ama muayeneden geçermisin bilemem. herhalde gecersin gaz testi yapılmıyorsa...
    Şu anda emisyon'a girmiyor Tüv'de ama yakında oda yapılacak(mış)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en sonunda aracı sıkıştırmaktan katı parçaladım arıza ışığım yandı diyagnozla baktık katalizör hatası verdi

arıza ısıgını nası söndürebilirim yanıltıcı adı altında bi kaç post okudum ama ne oldugu muamma sanırım
    Aracın kaç bindeydiki parçaladın? Yerine orta susturucu falan koydur madem öyle oldu. Arızayı sildir. Ya da seninde dediğin gibi yanıltıcı sensör bağlıyorlar. Yanlız çıkma mıkma bi kat bul ileride lazım olabilir. Eski kat'ınıda sakın bırakma emin ol sandığından daha değerli egzozcu için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinal katların pahalı oldugunu biliyorum asla bırakmam

araç 101 binde nası parcaladım bende bilmiyorum şaşırdım açıkçası arızayı sildirdim ama silen usta bu tekrar yanar dedi ve tekrar yandı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

http://www.techturkey.com/forum/show...F0%FD+sens%F6r

kendinde yaptırabilirsin, hepsiburada da var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BAHADIR24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.techturkey.com/forum/show...F0%FD+sens%F6r

kendinde yaptırabilirsin, hepsiburada da var
    harikasın kardeşim

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendin yapmak istemezsende hazır yapılmışı var
    http://www.tuningpiyasa.com/?urun-de...e_Aparati.html

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)