Peki ufak tefek bir işlem yapsak B16 veya b18 lerin oem manifoldlarını d16 ya takamazmıyız?
Yanı çok başarılı emme manifoldları var?
Printable View
Peki ufak tefek bir işlem yapsak B16 veya b18 lerin oem manifoldlarını d16 ya takamazmıyız?
Yanı çok başarılı emme manifoldları var?
pro serisi daha da sakat bence...skunk ın sitesine bakarsanız dyno üzerinde yapılan 2 test verisinde , birinde 4hp diğerinde 6hp veriyor...yalnız sorun bunları 7300 devirde vermesi yani sen döneceksin ki 9000 al o zaman , tr de hangi si dönsün 9000 o yüzden mantıksız geliyor. (çıtır modlu araçlarda)
malesef yapılması gereken hiç de ufak tefek işlemler değil bi ara ikisinin de contalarını üst üste incele ve bunu uydurmayı dene anklından eminim yenisini yapma fikri geçer :D
yalan söylüyo hiç aramaz bugün ben aradım hatta :hahaha:
hp değil gücü nereden alıp nereye taşıyosun bu emme için geçerli değil tüm yöneldiğin setup için geçerli bişey gücü aktardığın bölgeye güç taşırsan hp değerini bilmem ama o şey güzel yürüyecektir bi de her parça hep aynı hp leri vermiyo yani gaz kelebekli sıkıştırmalı portları işli bi araçta farklı yerlerde farklı değişiklikler görmem mümkün bence si motoru gücü üst devirlere taşıdığında ve aktardığında sinir bozucu bi makine haline geliyo
ben kendi deneyip gördüğüm deneyimi yazdım portların düz olması durumunda haklısın flow a hız katabilir ama hakkıyla yapılmış portları genişletilmiş ve polishlenmiş bir si manifoldunun yerini tutacağını hala zannetmiyorum ve benim elimde yaparken skunk2 emme de vardı yanyana koyup gayet güzel karşılaştırma imkanımda oldu ana kazan si ınkisi daha büyük...
evet ayhanımda bikaç tane murat arkadaşım var :D
JG Engine Dynamics te D16A9 için race ve street serisi emme manifoldları mevcut.Kendi manifolduyla uğraşıp boşa vakit harcamayın.
:D
vakitten ziyade verdiğin bütçeye karşılık aldığı güç önemseniyor burada....skunk2 veya edelbrock nereden baksan tr gelişi en iyi ihtimal 500tl + plate alıcaksın veya yaptırıcaksın 150-200 arası + taktım söktüm attım tuttum derken...geldi sana 750-800 sonuç (değişti heralde :rolleyes: , tabi tabi değişti :rolleyes: , değişmiştir :rolleyes: , değişti gibi :rolleyes: olmamalı , 800 tl bayılmışsın sonuç olarak...;)
Skunk2 veya edelbrock manifoldlar D16a sohc serisi için yapılmış manifoldlar.Fakat bu JGE firması D16a dohc serisi için üretiyolar bu manifoldları yani Skunk veya edelbrock la bunu kıyaslama.Veya hiçbiriyle uğraşma bitane custom ITB yap en azından emeğinin karşılığını alırsın.
Sıkıştırma için mutlaka yüksek olması verim bakımından artık olur.Ancak D16 dohc motorlar için yüksek sıkıştırma üreten bir tek firma var onunda ortalama geliş maliyeti 750 800 dolar civarında ve sıkıştırma 11:0 gibi bir değer veriyo.Veya d16 sohc ların sıkıştırmalı pistonunu kullanırsın ancak dohc ların silindir kapak cc si yüksek olduğu için max 10-10.5 civarı bi sıkıştırma sağlar.Bunlarla bukadar uğraşmanın anlamı yok benim fikrim.
Ayrıca b16 veya b18 in emme manifoldu takılabilecek gibi değil flanşla fln olacak iş değil yani,runner lar arası mesafe çok farklı birbirinden.