ben philips 8k xenon kullanıyorum merceksiz, çoğu kişi mercek var sanıyo o nasıl olcak![]()
h kodu ile zinhar xenon olmaz yanlış bir terim olur o zaman sorarlar bu dükkanlarda satılan xenon kitler nedir diye..![]()
xenon d serisinin tekelindede değil bu xenonlar ilk standart fabrikasyon olarak halogen olarak araçlara takılsaydı sonradan d serisine geçilseydi şimdide halogenden xenon olmaz diyebilirmiydik yada çakma diyebilirmiydik..
sadece yukardada yazdığınız gibi d serisi daha iyidir h serisinde odaklamada flaman merkezinde sorunlar olur diyebilirdik..
bosch philips balast üretiyor sadece pazara satışı yok marka olarak.. zaten pazara marka olarak üretseler bu kendi bacaklarına sıkmak gibi bir şey olur tekeller oem olarak... bugün bixenon farlı bütün araçların üstündeki balastlar bu markalara ait.. balastta balasttır d serisi h serisi fark etmez.. Fason üretimleride var bunuda belirtiyim a markası b markası adı altında satılan..
uzatmıyım dediklerinizin çoğu doğru aslında katılmadığım kısımlarda anlatma üslubunuz farklı olsa onlarada katılıcam aynı şeylerden bahsediyoruz farkındayımda zinhar halojenden xenon olmaz derseniz öyle katılamam tabiki
d serisine oranla h serisinin verimi aynı değil gerekli detaylı şeyleride yazmışsınız ama tek ince husus var ise yazdıklarınız aydınlatmada çok derin farklar yaratan şeyler değil toplasanız sürücünün gözüne yansıyan ancak %10 luk bir verimsizlikden bahsediyoruz o farkıda kolay kolay çıplak gözle kimse algılayamaz..
Bunun youtube da testleri var merak edenler girip bakabilir.. orjinal comfort paketli mercek farlı halojenli sonradan takılan xenon kitli bir araçla aynı aracın elegance paketli orjinalden bixenonlu kıyaslamaları falan var testleri var..
Önceki sayfadada yazdım halojen xenon tamamen bir ticari mevzudur firmalar fırsat görmüş üretmiş.. sürücü sıkıntı sorun yaşamasın diye farı üstünde ciddi ağır bir modifikasyona dönüşüm girişmesin diye halojen xenon ampülleri üretmiş kısaca hayatı kolaylaştırmak adına.. bence o kadarda kötü değil..
eskiden bu xenonlar yokkende gene takan takardı gider 100wattlık ampüller falan vardı onları takar milletin gözünü kör ederlerdi bu günkü merceksiz xenondan pekde farklı bir şey değildi..
zamanında bende bixenon tavsiye ederdim herkese ama yapanlarında elinde patladı o sistemler millet gittti almanyalarda orjinal kitleri falan getirtti bir ton para saçıp şimdi herhalde hepsi sökmüşdür tüv otomatik yükseklik ayarlıyıcı istediği için..
o yüzden en azından yapılıcaksa bence şu an için en güzeli güzel kaliteli bir xenon kit 4300k yada 5000k ampül mercekli far güzel birde far ayarı kimseye rahatsızlık vermeden kendide maksimum görme kalitesiyle sürer..
Türkiyedeki sıkıntı saçma sapan ampül değerleri standart değer 4300k dır ama ne hikmetse firmalar görsellik olsun diye şekilli duruyor diye far üstünde 6000k-8000k-10000k gibi ampüller üretmişler.. 4300 bulamıyorsunuz pek talepde yok çünkü takdınmı sarımtırak yanıyor aslen olması gereken ama işde millet illa bembeyaz istiyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
cihan_06MLC60 isimli arkadaşdan 6000k xenon ürünü aldım teşekkür ederim.Şimdi bunu taktırıcamda herhani bir elektrikçi bunu takabilirmi zor birşeymidir ? (c4 hdi) Göztepe sanayide falan varmıdır kaça takarlar bilen varmı ?
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
4300 derim ben mercekte kullanıyorum uzay yolu gibi maşallah çok memnunum aydınlatmada
küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum
konu guncelken yazıyım
bosch plus 90 ampullerim geldi
ciddi fark var 4300k xenon gibi nerdeyse diyebilirm ozellikle uzunları yakınca mesafe ciddi uzamış hiç bukadar farkediceğini beklemiyordum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
H3 6000K Xenon arıyorum![]()
1881-193∞ Mustafa Kemal Atatürk
'10 Opel Astra H Sedan / 111. Years Limited Edition / 1.3 CDTI - 90 HP - 6 Man.
Hekese merhaba
16.30 da tuv randevum var. Parklarda beyaz mavimsi ledler kısalarda da mercekte 6000k mtec xenon var. Xenonları söktürücem ancak parklar sorun yaratıyor mu ?
aracda mercek yoksa yeni bir ceza geldi 400 tl cezası var artık xenonun. xenon alacakların dikkatine.![]()
Ohh şükür, göz almaktan başka bişi yok.![]()
Google da arattım ama herhangibir haber göremedim![]()
1881-193∞ Mustafa Kemal Atatürk
'10 Opel Astra H Sedan / 111. Years Limited Edition / 1.3 CDTI - 90 HP - 6 Man.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)