User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
77 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: oto yıkama açmak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese merhaba,
    Aramızda bu işi yapanlarda olduğu için buraya sormak istedim. Hem yeni iş açacak olanlara da bi fikir de olabilir.

Bu yıkama / temizlik konusunda çok çeşit istek,talep,müşteri olmasına karşın, yapılan işlemlerde az seçenek var. İç,Dış, İç/Dış gibi. Acaba bu seçenekleri çoğaltsak işlem hacmi artarmı ? müşteri daha bi memnun olurmu ? herkes ne sattığını ne aldığını bilirmi ? diye düşünüyorum. Örneklendireceksek ;

Mesela stage hesabı gibi . ( hatta yanlarına ücreti ve zamanı da yazarak )
    Stage -1 .. Yalnızca su tutma ( 3 TL. 15 Dk. )
    stage - 2 .. Dış yıkama ( ince detay ) ( 5 TL. 20 Dk.)
    stage - 3 .. Dış yıkama ( full detay ) ( 7 TL. 30 dk. )
    stage - 4 .. iç dış ( kaba temizlik ) ( 5 TL. 20 dk )
    stage - 5 - iç dış ( ince temizlik ) ( 10 TL. 30 dk. )
    stage - 6 - iç dış ( full ince temizlik. buhar falan felan ) ( 15 TL. )
    Şeklinde bir liste yapılsa.( ilersine motor temizlik, boya koruma, parlatma vs. ekleyebildiğinizi ekleyin. ) zamanlar ve fiyatlar tamamen atmasyondur.

Böyle bir liste olursa, gelen müşteri ne istiyosa o işlem yapılır. böylece su tutturan adamla, kıl müşteri ayrılmış olur. Herkes ödemesini de ona göre yapar.

Bilmiyorum bu yöntem tutarmı ? para kazandırırmı ? ( aynı zamanda müşteri de tabi. ) yoksa çok daha yorucu bişi mi olur ? ( gerçi iş yapmayı katlarsa, yorgunluk çekilebilir )
    Bence tutar bu fikir. Sizinde Fikrinizi almak isterim. ( hem bir müşteri olarak, hem bu işi yapanlar olarak. )
    Saygılar,

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayatta en zor şey insanlarla uğraşmak bu iştede kimseyi kolay kolay memnun edemezsin o yüzden zor bir işe girişiyorsun Allah kolaylık versin
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim oto yıkama açmak hiç problem değil. 10 liraya dükkan tutar 10 lira masraf edersin açarsın bi oto yıkama. işte yaparsın. ama önemli olan nokta sana gelen müşterinin bir defa aracı yıkandıktan sonra tekrar seni tercih etmesi. insanların beklentilerini tahmin edemezsin işin içinde olmadan. yani ne var ki araba yıkamakta diye düşünme. adamlar araba yıkatırken öyle şeyler istiyolar ki bazen. lastigin yanagını parlatıyosun adam içeriye de sür diyo. bunla karşılaştım ben inan bana ne bilim adamın arabasını yıkıyoruz adam gidiyo. ertesi gün geliyo koltuga kusmuş adam. siz yıkadıktan sonra oldu bu diyo. abi koltuga naptık biz diyosun. yıkarken kusmuşsunuz diyo birisi geliyo yıkadıktan sonra benim arabamın teybi çalışmaz oldu diyo. abi teybe nolacak diyosun. su kaçmıştır diyo

yani iş dışardan bakınca kaymagı bol bi iş gibi. yani dükkan sahibi oturuyo adamlar çalışıyo patron para sayıyo mantıgı var biraz aslında. sakın öyle düşünme. araç temizligi konusunda insanlarla ugraşmak çok zor. yapma demiyorum elbette yap. ama iyi bir yer yap. adam geldigi zaman bi oto yıkamada talep edebilecegi herşeyi bulundur mesela. boya koruma detaylı temizlik falan gibi işler için ya sen çok hakim ol konuya ya iyi bi ustan olsun. ve sakın 20-25 bin lira gibi rakamlara ben bu işi hallederim gibi bişey düşünme. hakkıyla bu işi yapmak istersen minimum 50 bin liraları çıkar gözden.

Allah kolaylık versin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hizmet sektörü zordur..

iş yapılcaksa, fiziki mal ticareti yapmak en temizi..

ha bide raf ömrü olmayan, modası geçmeyen ürünlerin ticaretini yapmak lazım

burakk. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Lquin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi günler herkese.inşallah bu yaz oto yıkama açmayı planlıyorum.sizce bi markanın bayiliğinimi almak mantık yada kendi kendimemi bişeyler yapmaya çalışayım?birde oto yıkama için güzel isim önerilerinde bulunursanız sevinirim ))
    etiket işi görüyor başkan.
    Çeyrek Mühendis

meLaNchoLic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatıyorum ama yeni konu açmakda istemedim.. hepsini okuduk sayfaların...

Bir yer bulduk çok yakınında başka yıkamacı yok.. en yakındaki yıkamacı 2 km uzaklıkta..

Bulduğumuz yer iki katlı altıda üstüde camlı bir mekan.. Alt kat showroom tarzı üst katın balkonu bile var.. genişde biryer.. dış kısımlarındada geniş alanları var 350m2 civarı.. Alt katta yıkama boya koruma vs gibi işlemler yapıp aksesuarda satıp... üst katınıda bekleme salonu olarak kullanıp çay kahve makinaları ve 1 2 tane PS atıp vakit geçirebilecekleri bir yer olarak kullanmayı planlıyoruz.. Ancak mekan için aylık 10bin TL kira bedeli isteniyor..

Böyle biryerde sıfırdan bir oto yıkama açmak ne kadar mantıklıdır karar veremiyoruz.. Mekan anayol veya cadde üzeri değil ama bulunduğu mahalle geniş biryer ve birkaç kişi memnun olduktan sonra mahallede kolayca tanınıcak biryer olabileceğinden eminiz.. Dedikodu çabuk yayılır burda

Ekeleyebileceğiniz önerileriniz varsa.. Kirayı ve sabit giderlerin dışında kar da edebilirmiyiz fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim..

Herkese iyi forumlar
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu kızın memeleri anadoluda 9 çocuk doğurupta emzirememiş kadınlarınkine benziyor ama biri ünlü oluyor digerleri tarlada ugrasıyor

ido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 bin kira bedeli bence yıkama için ugrasma ay dedin 30 gün hemen geçiyo anlamazsın vallah stopajı-işcisi elektrik su derken 15bin minimum buda 20 liradan hesaplasan 750 araç yıkaman gerekir macera olur bence

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oto yıkama ve 10.000 tl kira
    kirayı bile çıkaramazsınız bence

Boldenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oto yıkama ve 10.000 tl kira
    kirayı bile çıkaramazsınız bence
    Bence de. Direk batış olur ilk aydan
    Byte-R
    instagram: dogancglr

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30-40 m2 dükkan bulun 60.000 max rakama kredi çekip satın alın ayda 900 tl gibi taksidi olur hem iş yaparsınız hem mal sahibi olursunuz.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ana caddede bile olmayan bir dükkan için 10k demek kafadan 1-0 mağlup başlamak demek..

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kira bence de ciddi manada yüksek. 10 k tl kira , 3 tane de kalifiye personel çalıştırsan onların da aylık 1500 * 3 = 4500 lira eder. elektriği suyu , malzemesi falan ayda 16 bin lirayı bulur gideriniz.

günde 25 liradan 20 tane araba yıkasanız uygulamalar hariç aylık 15.000 tl eder. bir nevi kiraya çalışmış olursunuz.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.000 çok, öyle bi mekana en iyi ihtimalle farklı tarzda bi cafe falan iş yapar. yıkama uygulama falan bunlarla donecek iş değil

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam naptın kira çok fazla hiç bulaşma bence . benim kuzen bayan kuaförü kent etli pidenin karşısında aşağı tarafta 2 katlı dükkanı vardı. işlek yer bilirsin o bile senin bu dediğin meblanın yarısını ödemiyodu ki seninki ana caddede diğilmiş

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk etap için 350m2 çok büyük olur.

ECD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlısı olsun inşallah tutulur ve para kazanırsın. Ben şu isim konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Arkadaşlar yobazlaşmayalım lütfen Tamamı İngilizce veya yarı İng yarı Türkçe tabela isimleri nedir Allah aşkına. Tamamı Türkçe bir tabela işletmenize daha çok yakışacaktır..

ahmet_xy
    Misafir
    10bin lira kira iyiymiş. en güzeli böyle yüksek kiralı dükkan sahibi olmak

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm antalyadakı arabaları yıkasan. ancak kirayı ödersin. 10.000 tl kira ne la :/
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temizlik, tek tip kıyafet, detaylara önem veren yaptığı iş üzerine eğitimli personel olsun, marka çok mühim değil, bir marka bayisi olmasın da bir çok markayı kullanıp bu markaları mekanda paylaşırsın, yer 10 numara olsun personel işten bir haber olduktan sonra hiç bir anlamı kalmıyor, bir çok örnek bu sitede bile yaşandı, bir çok bayisi olan var ve yapılan işin aynı olmasına rağmen gereken özenin aynı standartlarda olmamasından dolayı tepki gören.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)