Herkese merhaba,
Aramızda bu işi yapanlarda olduğu için buraya sormak istedim. Hem yeni iş açacak olanlara da bi fikir de olabilir.
Bu yıkama / temizlik konusunda çok çeşit istek,talep,müşteri olmasına karşın, yapılan işlemlerde az seçenek var. İç,Dış, İç/Dış gibi. Acaba bu seçenekleri çoğaltsak işlem hacmi artarmı ? müşteri daha bi memnun olurmu ? herkes ne sattığını ne aldığını bilirmi ? diye düşünüyorum. Örneklendireceksek ;
Mesela stage hesabı gibi . ( hatta yanlarına ücreti ve zamanı da yazarak )
Stage -1 .. Yalnızca su tutma :) ( 3 TL. 15 Dk. )
stage - 2 .. Dış yıkama ( ince detay ) ( 5 TL. 20 Dk.)
stage - 3 .. Dış yıkama ( full detay ) ( 7 TL. 30 dk. )
stage - 4 .. iç dış ( kaba temizlik ) ( 5 TL. 20 dk )
stage - 5 - iç dış ( ince temizlik ) ( 10 TL. 30 dk. )
stage - 6 - iç dış ( full ince temizlik. buhar falan felan ) ( 15 TL. )
Şeklinde bir liste yapılsa.( ilersine motor temizlik, boya koruma, parlatma vs. ekleyebildiğinizi ekleyin. ) zamanlar ve fiyatlar tamamen atmasyondur.
Böyle bir liste olursa, gelen müşteri ne istiyosa o işlem yapılır. böylece su tutturan adamla, kıl müşteri ayrılmış olur. Herkes ödemesini de ona göre yapar.
Bilmiyorum bu yöntem tutarmı ? para kazandırırmı ? ( aynı zamanda müşteri de tabi. ) yoksa çok daha yorucu bişi mi olur ? ( gerçi iş yapmayı katlarsa, yorgunluk çekilebilir )
Bence tutar bu fikir. :) :) Sizinde Fikrinizi almak isterim. ( hem bir müşteri olarak, hem bu işi yapanlar olarak. )
Saygılar,