Arkadaşlar siyah renkte bir araç aldım. Daha önce siyah renk aracım olmamıştı. Siyah renkte bir aracı parlatmak için hangi ürünleri önerirsiniz ? Tavsiyelerinizi uygulamalarıyla verirseniz sevinirim.
Arkadaşlar siyah renkte bir araç aldım. Daha önce siyah renk aracım olmamıştı. Siyah renkte bir aracı parlatmak için hangi ürünleri önerirsiniz ? Tavsiyelerinizi uygulamalarıyla verirseniz sevinirim.
Öncelikle siyah arac aldığın için gecmiş olsunsiyaha en dandik cilayıda sürsen cayır cayır parlar ama çiziksiz gezme imkanın yok verniğini ünceltmeyi göze almadığın surece..Allah yardımcın olsun.Akşamüstü cık guneş gittikten sonra en guzel en çiziksiz renk ama gunes altında bakma arabana öle söliyim
bakımlı hali can yakan ama o halde tutması da zor bir renk. bizde bir adet siyah bi de lacivert araç var. sorarsanız koyu renk candır derim her zaman
detailing merakı varsa renk için en iyi tercih![]()
Fareclani dark glaze ini alip cizik maskeliyeceksin, makinen varsa makine icin olanini elle yapacaksan el icin olanini al farkli satilir dikkat.(3 ayda bir filan)
Kilcallari kapatmis olacaksin, daha sonra uzerine carnubali bir cila surdun mu 10 numara olur.
Senede bir kerede ince pasta yapip cila atarsin
Built to fall....
Klasik bir cevap, daha fazlası lazım bana
Hevesimi kursağımda bıraktınız Baran BeyŞu an itibariyle araçta göz zevkini bozacak derecede çizik bulamadım. 3 yaşındaki araçta bulunabilecek minimum seviyede çok çok ince çizikler var. Aracım Allah'a şükür boyasız.
Asil bir renk ama bakımı zor , haklısınız.
Makinem yok ama en kısa zamanda onu da temin etmeliyim. Carnauba wax olarak hangi markayı önerirsiniz ? İlginiz için teşekkürler![]()
Colonite oneriyolar ve ben 15 günde bır nxt yapıyorum sonuc iyi siyah çok iyi ni renk parlaklık acisindan kolay gelsin şimdiden
C R M performance
Eğer çizikler,hareler çok deil kılcal ise kapatayım derseniz Ag srp atıp kılcal çizikleri hareleri doldurabilirsiniz.Srp bir nevi dolgu malzemesidir. üstünede cila olarak colline915 wax +meguiars ultimate quick detailer güzel olur .Eğer çizikler çok ince gerek yok derseniz poorboys black hole glaze atıp hareleri gizler üstüne collinite 915 wax+meguiars ultimate quick detailer ile çok iyi bir parlaklık yakalarsınız bizzat denedimsiyah çok güzel renktir bakarsanız tabiki
![]()
polish-glaze-wax üçlüsüyle.
Aşındırıclığı az polishten aşındırıcılığı çok olana doğru gdilmeli.Önce ince sonra orta sonra ağır polish tercih edilmeli.Glaze özellikle siyahta çok güzel etki bırakıyor.Üstüne cquartz'la tam koruma sağlanır.yada collinite915'de iyidir.
siyah iyidir.Bakarsanız bağ bakmazsanız dağ olur misali kirlendimi çok belli eder çiziği çok belli eder ama şöyle sıfır rds'le özellikle gündüz dışarı çıktığınızda havası ayrıdır.
İlginiz ve öneriniz için teşekkürler.
Dediğim gibi çok ince çizikler var. Hareleri gizleyebiliriz. Collinite 915 olabilir. Bende özellikle siyah tercih ettim ama hadi hayırlısı. Öneriniz için teşekkürler hemşerim.
Herkez Collinite 915 önerdiğine göre, Collinite 915'te karar kıldık o zaman.
Ayrıca önerim şu;
6 ayda bir kil+srp+collinite 915 yapın.Mesela ben collinite kısmı hariç öyle yapıyorum.Ama ben sürekli kendim yıkıyorum.kendi şampuanım çift kova yöntemi+washmittle yıkıyonca birazda dikkat edince yeni kılcal çizik oluşumu azalıyor.Hatta olmuyor denebilir.
ilginç zımparalarda bile incelen seri giderken polish de hafifden ağıra biraz garibime gitti. İrfan hoca diyorsa bildiği vardır.
ben de laci arabaya 476s düşünüyordum o zaman değiştireceğiz.
konuyu dağıtmak istemezdim ama başka katı waxlar misal.
meg carnauba
ya da m26 denesek nasıl olur.
Aşındırıcılığı yüksek olan polish den düşük olana doğru gidilir .tam tersi yapılırsa ilk atılan ince pastanın bir anlamı kalmaz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)