User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yeni Başlayanlar için Adım Adım Detailing Care [Yardım]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen heralde kil yerine sakız kullandın ben yapısan kil görmedim .ayrıca kili suyla da kaydırırsın olmadı sabunlu su kullanırsın hacı sakır bıle olur yeterkı yapmak ıste ayrıca bu kullandıgın urun apc ıse oda temızleyıcıdır deterjan gıbı yanlıs seyler denıosun bıde bunu nerden bulucaz bunuda bı acıkla yoksa polonyadan mı almamıs gerekıyor.
    Abi benim elimde mavi renkli markasını bilmediğim kil var, denemek için almıştım ama sabunlu su ile sürdüm hem yapıştı hemde fırça gibi çizdi.. Tekrar kil uygulamam hayatta
    ...

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi benim elimde mavi renkli markasını bilmediğim kil var, denemek için almıştım ama sabunlu su ile sürdüm hem yapıştı hemde fırça gibi çizdi.. Tekrar kil uygulamam hayatta
    kil deil o sakız .paketi acıldıktan kısa sure ıcınde bozuluyor dandık ebay killerinden ne yazıkkı killeri yapıstıgı yerden almak ıcın yıne kıl kullanmak zorundasın ayrıca killerin sertlık duyrumları vardır bazısı agresıflıgı yuksek olan aracı cızebvılır ama en saglam temızleyendır.meduım kullanımı ıdealıdır dıyebılırız.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen heralde kil yerine sakız kullandın ben yapısan kil görmedim .ayrıca kili suyla da kaydırırsın olmadı sabunlu su kullanırsın hacı sakır bıle olur yeterkı yapmak ıste ayrıca bu kullandıgın urun apc ıse oda temızleyıcıdır deterjan gıbı yanlıs seyler denıosun bıde bunu nerden bulucaz bunuda bı acıkla yoksa polonyadan mı almamıs gerekıyor.
    Bilt Hamber in Auto Clay iydi baya sertti yani elde zor zoruna sekil aliyordu. Dedigim gibi ben turkcesi ne bilmiyorum ilk defa orda gormustum boya satan yerlerde oluyor sorsaniz bilirler cok pratik kullanimi var ve cok etkili.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilt Hamber in Auto Clay iydi baya sertti yani elde zor zoruna sekil aliyordu. Dedigim gibi ben turkcesi ne bilmiyorum ilk defa orda gormustum boya satan yerlerde oluyor sorsaniz bilirler cok pratik kullanimi var ve cok etkili.
    bılt hamber in kili yapışıo enteresan mıs uzun sure kullandım hıcbısıkıntısını gormedım
    temızleme tınerınden bahsedıosun sen sanırım neyse tıner mıner bole seyler boyayı yumusatır gereksız.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EErgul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımlarınız için çok teşekkürler..verdiğiniz siteler işime çok yarayacak
    Rica ederim, işinize yararsa ne mutlu.
    Onur
    14' f30 316

Acurol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu açan arkadaşa tamamen katılıyorum, heryerde parça parça hangisini hangi sırayla hangi malzemeyle yapılacağı hakkında kesin bir bilgi edinemiyoruz. Bende kendim yapmak istiyorum fakat hangi markanın hangi ürününü kullanalım bilemiyorum. Konuyu takipteyim. Ben birde şu pad olayına girmek istiyorum. cutting pad finishing pad bi ton pad var hangi padi hangi ürünle hangi boya durumunda hangi devirde nasıl kullanacağız? Biraz fazla "hangi" oldu ama...
    Gott weiss ich will kein engel sein...

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler o ufak noname dandik killer yapışıyor aynen.Yapışma değilde sanki ufak bir alanda yüzeye dağılıyorlar.Ben kullanmadım ama detailingturkey'de çok söyleyen var.

Skoda Forum - Detaylı Araç Bakım Forumu - Detailing Türkiye Forum - Tekil Mesaj gösterimi - Mini Detailing Buluşması - 08.04.2012-

bskone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cümleten herkese hayırlı günler bu detailing işinde acemiyim bugün burdan okuduklarım kadarıyla gittim birkaç parça bişeyler aldım umarım dogru şeyleri almışımdır almamışsım uyarmanızı isterim öncelikle
    aracı yıkamak için Meguiars ultimate wash&wax(sarı şampuan) aldım + yıkama süngeri(yıkama eldiveni kalmadıgı için) aracı yıkıyıp kuruladıkdan sonra.
    Atas'ın waxy cream + Meguiars sarı elle ugulama pedini aldım ve uygulamayı düşünüyorum peşinden'de
    Meguiars'ın ultimate Quick wax (sprey şisesinde) sil parlat şeklinde kullanmak istiyorum izledigim yol Dogrumudur ?
    araç içi temizlik içi Atas vinnet genel temizliyici + torpido ve plastik aksam içinde Atas plak 2r (mat) aldım.

BamBam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya bir hort

Şimdi siyah aracımda ufak ufak harelenmeler başladı. Bazı yerlerde kılcal çizikler de var. Geçenlerde gözüme takılınca almıştım Sonax Çizik giderici cila diyerekten şu ürün:

Şimdi okucukça anladım ki önce boya yüzeyini bir temizlemek gerekiyor. Kil + su ile videolarda görüldüğü gibi o işlemi yapıcam ucuzdan bir kil alarak.

Ondan sonra yukarıda resmini koyduğum cilayı uyguluycam ped ve pamuk ya da microfiber bez ile.

Bunun üstüne bir de wax mı atılıyor? Hemen ardından?

Sıralama doğru ve yeterli mi? Son adımda ne yapmam gerekiyor? Varsa yanlış vsvs bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Autocreme lack glanz, anca parlaklık veriyor ve temizlik yapıyor, çizikleri gidermiyor ve ne yazıkki kapatmakta da başarılı değil.

BamBam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Autocreme lack glanz, anca parlaklık veriyor ve temizlik yapıyor, çizikleri gidermiyor ve ne yazıkki kapatmakta da başarılı değil.
    Anladım, peki ne önerirsiniz ince çizikleri giderip parlaklık vermek için. Sıralamam doğru mu?

Kil --> Cila --> Wax (3 ayda bir)
    Yıkama --> Sıvı cila (wax) (2 haftada bir)

fiyatları çok pahalı olmasın ortalama iş görsün yeterli diye düşünüyorum. heppsiburada gibi sitelerden ulaşımı alımı kolay iki marka model söyleseniz girişecem bu işe )

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı BamBam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım, peki ne önerirsiniz ince çizikleri giderip parlaklık vermek için. Sıralamam doğru mu?

Kil --> Cila --> Wax (3 ayda bir)
    Yıkama --> Sıvı cila (wax) (2 haftada bir)

fiyatları çok pahalı olmasın ortalama iş görsün yeterli diye düşünüyorum. heppsiburada gibi sitelerden ulaşımı alımı kolay iki marka model söyleseniz girişecem bu işe )
    Cila = wax ya da sealant'dır.

Kil + pasta + wax veya sealant

Çiziklerinizin durumunu bilemediğimden ezbere birşey söylemek doğru olmaz. Turtlewax ve sonax'ın renkli çizik maskeleyeci/doldurucu pastaları var, onlardan alıp üzerine de temizleyici ve doldurucu içermeyen cila uygularsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende son 1-1,5 aylık zaman diliminde detailing konuları okuyup duruyorum. Yavaş yavaş dizdiğim denediğim ve memnun kaldığım ürünlerden kurmaya başladığım bir çeyizim var. Tabiki daha deneyimli arkadaşların yönlendirmeleri doğru olacaktır. Aracımı sıfır almama rağmen ilk başlardaki bilinçsiz uygulamalrım nedeniyle daha doğrusu bez seçimimdeki yanlışlık nedniyle kılcal çiziklerim var.
    Bende her yeni başlayan arkadaş gibi çeşitli konularda çeşitli başlıklarda sorular aoruyor videolar izliyorum, inş mayıs gibi güzel bir detailing yapıcam aracıma kılcallardan kurtulacağım. Kullanacağım ürünler ve sıırası şu olacak sizin eklemek istedikleriniz var mı?
    Yıkama durulama
    İpa yıkama
    Kil
    Yıkama durulama
    Autogylm srp
    Fk1000p
    Yıkama durulama
    Nanolex washcoat
    Durulama kurulama
    Sonrasında haftada bir meq quik detailer
    2 haftada bir meq quik wax

Şuan quik detailer düzenli yapılıyor
    Camlarda hydrorep yada meq cam temizleyici kullanılıyor.
    Jant ve lastiklerde nasiol marka temizleyicilee iç kısımda vinet ve sonax genel temizleyici kullanıyorum.

Mf bezlerimi autogylm ile değiştirdim.
    Sarı meq pedlerden edindim.
    Şimdi ıber blue alma zamanıdır.

Mayıstaki uygulamada yakın arkadaşım polisaj konusunda derste vericek mis gibi olacak :-)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fantaziye gerek yok ...

Sonax Turuncu
    Yıkama için post.
    Uber Blue Mf bez
    No name kill
    Meg 105,205 veya Virtüs 427,473
    Glazeye gerek yok .
    İpa , Apc,Detap,Vinet,Plak2
    Fk1000p veya colli 915 veya 476s(parlatma için bol tüylü mf bez)

Eintell bp100 makina (padler iyi olması gerek)

Lake country turuncu , mavi veya meguiars bordo sarı padler

vur kırbacı

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyla alakası yok ama Ben arabamı kendım yıkıyorum kapının önünde kova kova su gıdıyor ama içime sine sine yıkıyorum.yanlız mesela araba camurlu yagmurlu bi gunun sonrasında yıkayacam sonax turuncu şampuanla,asıl kafama takılan bu camurlu arabayı once normal duru suyla ıslatıp o çamurları yumşatıp sonra mı sonaxla yıkamalıyım benim amacım arabayı harelendirmeden yıkamak nasıl bi yol izlemeliyim???
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı ıslat biraz bekle. Fırçadan uzak dur .Çift kova tekniği kullan. Tüylü mikrofiber bezler düzenli temizlenirse kurularken aracını çizmiyor. Böylelikle dairesel çizikleri artırmazsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendim meguiars'ın sarı şampuanı ile yıkıyorum eğer parlaklık az ise keyfime göre nxt 2.0 atıp kuruyunca ultimate quick detailer ile siliyorum.. eğer canım nxt 2.0 ile uğraşmak istemiyor ise quick wax atıyorum..Kimi zamanda yıkama sonrası ultimate quick detailer ile siliyorum.. Sünger olarak sonax'ın çift taraflı mikrofiber bezli ve püsküllü kırmızı süngerini kullanıyorum ve tabiki çift kova yöntemini.. Sizce nasıl bu kullandığım yöntem? Elimdeki ürünleri daha etkili bir şekilde kullanabilirmiyim?

Elimde sarı meg şampuan
    meg ultimate quick detailer
    meg ultimate quick wax
    meg nxt 2.0 tech wax

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı ıslat biraz bekle. Fırçadan uzak dur .Çift kova tekniği kullan. Tüylü mikrofiber bezler düzenli temizlenirse kurularken aracını çizmiyor. Böylelikle dairesel çizikleri artırmazsın
    Bide pasta cilayı yaptım arabaya ama çok ufak hareler var yani kılcallar biraz duruyor bunu cila ile geçirebilir miyiz??
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolgu yapan cilalar ile kısa süreli kapatırsın. Ancak 3 4 yıkamadan sonra tekrar gözüne çarpmaya başlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)