Başka bir başlığa da yazmıştım, buraya da yazayım. Fiyatlarını fazlasıyla uygun gördüğüm bir sitenin linkini vereceğim. Siteden alışveriş yapmadım, nedir ne değildir bilemiyorum, kargo ücreti de var mıdır yok mudur bilemiyorum ama fiyatlar baya uygun.
Uygun diye starklips'ten elden nakit 51 TL'ye aldığım Meguiars NXT 2.0 bu sitede 41.60 TL (havale ile 39.52 TL). NXT'yi bir benzin istasyonunda da 55 TL'ye görmüştüm. Meguiars'ın kendi sitesinde şuanda göremedim ben ama iPhone Meguiars uygulamasında 53 TL olarak gözüküyor.
Site linkleri:
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Temizlik ve Bakm Otocity - Oto Yedek Para 7/24
Aksesuar - Temizlik ve Bakm - Koruyucu ve Cila Otocity - Oto Yedek Para 7/24
Bu da starklipsin ürünlerinin satıldığı site:
Kimyasal « reyondanal.com Online Otomotiv Yedek Parça Mağazası, klips, yağ ve bakım ürünleri
(Starklips'te dükkanlarda daha indirmli alabiliyorsunuz veya sitede indirim yapmışlardı bir ara, ben dükkana gittiğimde daha yüksek fiyat söylemişlerdi, sitedeki fiyatı gösterdiğimde fiyatı indirmişlerdi)
Kullandığım ürünler:
1- Meguiars Wash&Wax şampuan
2- ABD'den aldığım markasını hatırlamadığım Meguiars'ınkine benzer yıkama eldiveni
3- Kurulamak için güderi bez arexons wizzy almıştım bauhaustan 14 TL'ye. Önceleri mf bez ile kuruluyordum. Şuanda güderiye dönmemdeki nedeni(*) aşağıda yazacağım (kurulama mf bez ile de yapılabilir, bende 4 adet renkli mf bez var, markasını bilmiyorum, kullandığımda memnun kaldığım için bayadır aynı bezleri kullanıyorum, sorun yok)
4- Meguiars NXT Tech Wax 2.0 cila (el ile uygulama pedi içinde geliyor)
5- Cila silmek için yine mf bez (meguiars'ın şuanda sattığı sarı renkli supreme shine bezinden yok bende, eskiden satılan beyaz mf bezi var, heralde benzerdir birbirlerine)
Araca su tutuyorum
Wash&Wax şampuan + eldiven ile yıkıyorum
(*)Araç ıslak iken Sonax Hızlı Cila Sprey sıkıp güderi bez ile dağıtıyorum, bol suyu da almış oluyorum, bu işlem sırasında bezi sıkmıyorum ama doğal olarak hafif kurulamış gibi oluyorum aracı
Ardından mf bez ile tamamen kurulamak amaçlı ikinci (gerekirse üçüncü) kez geçiyorum
Sonrasında isteğe bağlı ped ile NXT sürülüp mf bez ile silinebilir.
Uygulama kolaylığı ve etkisinden memnun olduğum için Sonax Hızlı Cila Sprey kullanıyorum her yıkamada. Biterse bir tane daha alırım. Kurulamak için zaten önce bir kere yüzeysel geçip ardından bezi değiştirip tam kurulama yapıyordum zaten. Şimdi kurulama için ilk geçişte spreyi sıkıyorum, o şekilde geçiyorum, bana hiç bir ekstra yükü olmadı bu ürünün, o yüzden seviyorum. Sadece sağ el işaret parmağımda toplasanız 15-20 sprey sıkma yükü oldu o kadar
Çiziklerin giderilmesi-pasta işlemi için el ile uygulamak amacıyla üretilmiş ürünlerden de alsam forumdan üstadlar hiç bir etki göstermeyeceğini söyledikleri için vazgeçtim, arzu edersem uygulama yaptıracağım. Anadolu yakasında Sonax Göztepe, Avrupa yakasında AutoJoy diyorlar.
"Sonax butik icin dixi nickli Ahmet'e, Autojoy icin zipzip nickli Harun'a pm atarak irtibata gecebilirsiniz." denilmiş bir başlıkta.
Kolay gelsin
Edit: Ben kil kullanmıyorum ancak yine benim gördüğüm kadarıyla en uygun fiyatlı Meguiars Kil Seti (içinde quick detailer ve bir ufak sıvı daha var) ilk verdiğim linkte mevcut indirimli olarak. 59.20 TL - 56.24 TL Havale
Bir de Meguiars Ultimate Quick Wax var, genel olarak temiz, cilalı araçlara son rötüş olarak tabir edilebilir sanırım. Veya yıkama sonrası benim kullandığım gibi araç ıslakken değil de kuruyken sprey cila yapmak isterseniz Sonax hızlı cila yerine Meguiars Ultimate Quick Wax kullanabilirsiniz.
Not: Ben kuzenime hediye olarak aldım, pek memnun kalmadım gibi sanki. Fazla fazla silmek gerekiyor aracın üzerinden çıksın diye. NXT uygulasan daha az yorulurmuşsun gibi sanki. (Not2: aracın üzerindeki vernik katmanının az hatta belki de gitmiş olabileceğinden dolayı da böyle olmuş olabilir)