sen bundanda alır eve koyarsın :D
Printable View
Ben iki aracimida goturdum birini toz.tutmayan cila ile sildirdim..x5ide buharla yikattim..sonuc ikisindede muhtesem.kesinlikle tavsiye ederim..sahipleride cok efendi insanlar..
Bende aynı kafadayım, susuz yıkama veya buharlı yıkamada illaki mikrofiber bez gövdeye deyiyor, illaki o boyaz çizilecek, kaçarı yok. Bu buharlı temizlemeyi ben anca iç mekanda, motorda ve davlumbaz içinde kullanırım.
Ya birde dikkatimi çekti, videolarda o tabancayı çok yakın tutuyorlar.
yok o ilk asamada belli olacak bir sey olmaz zaten anahtar gibi cizmez zaten illa ki, 2-3 yikama sonra bez cizikleri gorunmeye baslar genelde
kotulemek icin demiyorum sadece bilmek amacli sorusturuyorum
normal yikamadaki sunger+kurulamadaki bezlerin cizeceginden daha az cizer heralde :D
tarık oncelıkle sunu soylıyım basınclı olan her sey yuzeydekı tozu ıttıgı ıcın cızık olusturur kı kurulama kısmındakı bezınde cızık yapmasının temel sebebı budur.yanı yuzeydekı tozlar basınclı su yardımıyla ıtılerek temızlenmeye calısıldıgı ıcın ılk asamada tozlar gormesekte boyaya ınce cızıkler olusturur kı yıkamayla cıkmayan toz kır vb gıbı seylerde bez yardımıyla kurulanırken bır kez daha cızılır bnm mantıgıma gore buharlı temızlık basınc ve su kullanıyor ama avantajı sıcaklıkla beraber kırı yumusatması olsa gerek yanı . arabayı cızmeden yıkamak mumkun deıl tek mumkun olan daha az cızmektır.
Hımm ee güzel, benim 40 TL'ye sattığım new look trim gel olmuş 50 TL, 13 TL'ye sattığım miracle dryer olmuş 50 TL.
40 TL dediğim new look trim gel'in fiyatına çok diyerek 50 TL verip new look trim gel alanlara da saygı duyuyorum.
V32 serinin en agresif ürünü, V32-V34-V36-V38 şeklinde en ağır aşındırıcıdan en az aşındırıcıya (final) doğru rakamlar büyür.
V32 geride hare bırakır ki fotoğraftanda gördüğüm kadarıyla bırakmış. Bunu gidermek için hex logic padlerle V38'e kadar gitmek lazım.
Tavsiyem, V32 gibi ağır aşındırıcı kullanmadan önce mutlaka ve özellikle eski bir araçta boya kalınlığı ölçülmelidir. V32 sonrası kalan hareleri dairesel çizik gibi görüp defalarca aynı noktaya sakın V32 uygulamaya kalkışmayın, telafisi pahallı olabilir.
V32 kaç paraymış ?
Şampuanlar kaç para?
Mail attım şöyle cevap geldi,
Alıntı:
Temeniniz icin tesekkurler, ayrica, urunler ile ilgili olarak, yakinda web sayfamiz hizmete girecektir, sorularinizin cevaplari ve daha fazlasina ulasma sansiniz olacaktir.
Ilginize tesekkurler,
Kerim Zorluogullari
hakan o bezi nasil o fiyata sattin aklim almiyor. ingiltere fiyatlarina bakiyorum 40 kusur ediyor.
Asil aklimin almadigi o bezi ben nedrn alamadim:) berbat durumdaki suzuki boyasina 32 + 38 suprr oldu. degisik boyalarda degisik sonuclar almak muhtemel.
473 ml pastalar 60 tl dediler , bence etmez. 1 litre virtus 427 60 tl. super urun, hayatta cg almam.
CG açılana kadar bir çok yerde buharla yıkama vardı, piyasada ki buharla yıkayanalrdan farkı var mı?
ankara olsa bende gıderdim
Ben aracimi dun temizlettim , siyah renk sonuclarini pc den girince yazicam , cg deyim zaten suanda
Gördüm:) (passat)
Valla o gün forumda okudum, işim yoktu, yakın diye çıktım gittim bende, kalabalıktı baya.
İç mekan için inanılmaz başarılı olduğunu düşünmekle beraber, aracın dışı için sanırım sudan vazgeçmeyeceğim:)
Şu dikkatimi çekti, yeni arabalarda sonuç daha iyi, ama benimki gibi 98 model ve boyası ciddi miktarda eskimiş arabalar için, çizikler hepten görünür hale geliyor sanki.
Esnaf olarak yaklaşımları ve tavırları çok olumlu bence. Bıkmadan usanmadan anlatıyorlar. İnşallah tarzları hep böyle kalır.
Bigün bende götüreyim benim megane'ı iç dış komple bi buharlasınlar bakalım nasıl olcak :)
Sağolasın :), varolasın :), ben elimi ayağımı çektim, ama ürünleri ezbere biliyorum dileyene yardımcı olurum. (elimde çok çok az pasta kaldı ama satıp satmamakta kararsızım)
Ozan, giriş fiyatlarını yazmayayımda arkadaşların işleri bozulmasın. Ben bezlerde sürümden kazandım, satılmaz diye düşündüklerim çok çabuk bitmişti, satılır dedikleriminde çok az kısmı elimde kaldı.
Ben aynı pastaları 40 TL'ye satıyordum ki zar zor sattım ve halende elimde çok çok az pasta kaldı ama satıp satmamakta kararsızım.
Bana 40 TL fazla diye burun kıvıran arkadaşlar gidip dükkandan 60TL'ye aynı ürünü alırsa... neyse işte birşey söylemeyeyim, ama aklımdan geçen az çok anlaşılmıştır umarım.
Şimdi bana kimse yazmasın onlar ardiye, gümrük vergisi, kargo, kimyasal test, hede höde ödedi diye. Ben aynı ürünleri getirdiğimde yer altından kazıyla mı çıkardım. Diyeceksiniz sen getirdiğinden beri 2 sene geçti değişti fiyatlar kur zıpladı bilmem ne oldu. Bu arkadaşlar distribütörse, o gün benim getirdiğim giriş fiyatlarından çok daha uyguna ürünleri aldılar. Çünkü ben dealer'dım. Düşün ben uyguna almıştım, onlar hayli uyguna almıştır. Neyse, getiren ve alan arkadaşların haklarında hayırlısı olsun.
Bu arada, buharlı yıkama yeni birşey değil, seneler önce evlerin önünde park halindeki araçlara bu hizmeti yapıyorları, ne oldu o kişilere, puf.
Fırça çizer, sünger çizer, kirlere pH dengeli şampuanla ön yıkama yapmadan bezle dalarsan boya yine çizilir. Çizilmedi diyen arkadaşlara led'li fenerle çizikleri gösteririm, ama sonra da üzülmesinler, çizildi boya diye dizlerini dövmesinler.
Ayrıca bilmem kaç derecede çıkan buharı araç boyasının dibine kadar sokmanın mantığı nedir ki, daha iyi zarar versin diye mi. O cihazların kullanım kitapçıklarında önce göze az batan yerde deneyin diye yazar, yakın tutmayın diye de ibareler vardır; videolarda adam resmen saca kadar tabancanın ucunu sokmuş.
Hatırlatmak isterim, Türk zihniyetinin temelinde birşey olmaz mantığı yatar, size ne diyecekler tabiki birşey olmaz. Var mı bunun garantisi, tabiki yok.
P.S : Çizikleri görebilmek veya görememek tamamen ışığa ve açıya bağlıdır. Videolarda bir diğer dikkat çekmek istediğim nokta ise; adamın bez üzerindeki etiketi sökmediğidir. O size basit gözüken ve yıkama talimatının olduğu etiket öyle güzel boyayı çizer ki, hani buharla çizilmez ise o etiketle ben garanti veririrm çok şahane boya çizilir çünkü o etiket bezin kumaşından farklıdır.
Sonuç olarak çalışma şekli senelerdir yapılanla aynı, cg olduğu için bu kadar popüler oldu bence:)
Evimin karşı otoparkında 2senedir var buharla temizlik yapan, merak edipte1 kere yıkatmadım.Babam yıkatmış bir kere,iç mekanda kalan kokudan dolayı küfür etti hep:D
senin neler çektiğini biliyorum bnm az çok neler yapmak ıstedıgımı bılıyosun.
bugun eger meguıars pasta ve hare gıderıcı kullanıyorsam eger en buyuk etkenıde fıyatıdır.
valla bıgun gıdelım bızde bı tanısalım en azından .su fıyattan bunu bu fıyattan bu sat dıyemeyız elbet ama meguıarsla ılk basta yarısıcak fıyatlarda olmaları dezavantaj gıbıme gelıyor .techten su gunlerde 3-er 5 er arkadaslar gıdıyor dukkana ama 2-3 ay sonra ne olur bilemem.
kısacası seni bilen biliyor ne demek ıstedıgını konusmana gerek kalmadan anlıyor :icon_tup:
valla bende buharla yikamanin tutucagini pek sanmiyorum.. bahcesehirde ardicli evler diye bi sitede oturuyorum burda bazen goruyorum kangoolarin bagajinda bi buhar makinesi seyyar gelip kapinin onunde yikiyolar ama ayda yilda bi denk geliyorum onlarada :) zaten benim gunluk kullandigim jipi buharla yikamak icin en az 30-40 tane bezi kirletmesi lazim kirletmezse zimpara yapar gibi camuru arabaya sure sure cizmesi lazim :)
keşke gelseydin :) sanki çok uzaksın bi geçerken bakıp öyle gitseydin sağlık olsun :)
Ben dün aracımı yıkattım siyah renk zaten çoğu kişi biliyor
İşin artıları var mı ? evet var . Mesela arabanın sağından , solundan su damlamıyor, camları hemen açıyorsun iz kalmıyor , pratik 20 dakkada oldu bitti , dezenfekte ediyor , damlumbazları pırıl pırıl yapıyor , bijonları tertmemiz yapıyor bunlar çok güzel ayrıntılar
+olarak nedendir bilmem arabaya show car glaze sürmüş gibi bi parlaklıkta veriyor
İşin eksileri var mı ? evet var , Çoğu kişinin dikkatini çeken yer benimde dikkatimi çekti , arkadaş önce tamponu silip sonra tavanı silebiliyor , veya bunun benzeri gibi işlem sırası yanlış , ben kiri sökerken 3-5 bez değiştirir diye düşünüyordum ,sadece tek bezle halletti kabasını başka bezle aldı
Dışarı çıktığımda arkadaşla birlikte güzel mi ? güzel evet çok güzeldi ancak sonradan kaputta kalan toz tanelerini gördüm , sordum bunlar kill ile çıkar dedi ki hadi neyse dedim belki toz değildir , ordan ayrıldıktan sonra camdakileride görünce onların toz tanesi olduğuna emin oldum , neyse dedim bu kadarda olsun sonra benzinliğe gittim durdum arabanın yanına far vurur vurmaz çok güzel bez izleri gördüm :)
Yani sonuç olarak gri,kırmızı , beyaz vb renkler bu hataları göstermesede siyah renk çok güzel gösteriyor ,belirtiğim gibi arkadaşla arabanın etrafında gezdiğimizde o izleri far yansıyana kadar bende görmemiştim..görsek orda o arkadaşın arabayı tekrar içeri alıp halletceğinide adım gibi biliyorum çalışanları sahipleri çok düzgün insanlar bunuda belirtmeden geçemem, hakkını yiyemem o konuda kimsenin
Kılcal çizik muhabbetine gelincede ondan pek emin değilim hava karanlıktı ondan sonrada pek bakma şansım olmadı
tekrar yıkatırmıyım ? hafif tozluyken yıkatırım heralde ama bazı malzemelerini alcağımdan eminim.
Rıdvan'cım sağolasın, evet gidip bir ziyaret etmekte fayda var, böyle bölük pörçük fiyat almakta iyi olmuyor. Bir haftasonuna ayarlarız, haberleşiriz, baksın yapar gibi gideriz :) . Bende senin dertlerini biliyorum ve anlıyorum.
P.S : Türk milleti biraz meraklıdır ama araştırmayı hiç sevmez, işi bilenlerede ilk etapta hiç kulak asmaz, sallamaz, dinlemez ve bildiğini okur sonrada bakar ki bu bilen adamların hakikaten bir bildiği var o zamanda balıklama atladıkları işten vaz geçerler. Özetle, çizikler oluşmaya başlayınca bu işten vaz geçerler.
Bu arada, öyle bir işlemde mutlaka en az 5 tane bez olması lazım. Jantlar için en az iki adet, tavan için ayrı, bagaj için ayrı, kaput için ayrı ve belden aşağısı için yine ayrı ve kirlilik durumuna göre en az 4 tane bez olması lazım. Adam tek bezle aracın dışını temizlerse, çizik olmaması için mucize beklemek lazım.
Kim biri demişti, arkadaşlar cguys'tan eğitim almışlar diye, sanmıyorum orada tek bezle halledin dediklerini. Yani, burada bir kaç basamak ya atlanmış gibi duruyor ya da bu arkadaşlar işi çok iyi biliyor, bizim dünyadan haberimiz yok. (tabiki ilk seçenek :D )
Son olarak ( halen satıp satmamakta karasız kaldığım)elimdeki eser miktardaki pastaları vatandaşların fiyatının yarısına satsam mı acep :D :D (bu sefer eli mahkum fiyatı kırarlar :D , kötümüyüm evet hemde ultra kötüyüm ahaha :D )
hakan abi trim look gel i alamadgıma üzülenlerdenim
Giden arkadaşlar genelde memnun kalmış ama benim aklıma pek yatmıyor.
*İşletme açısından avantajlı oto yıkama ruhsatı alamayan yerlerde tek çözüm, zaten bu işin çıkış noktasıda bu adım gibi eminimki normal yıkama imkanı olsa buhar makinasına ellerini sürmezler.
*Bir sefere mahsus çok yüksek makina parası veriliyor ama suyu çok az harcadığı için işletme açısından yine avantajlı.
*Otomobili güzel temizler belki çıkmayan lekeleri çıkarır ama aynı zamanda boya korumaya zararlı olduğunu düşünüyorum özellikle yağlı wax ve selantları 1-2 seferde söküp atacağını düşünüyorum.
*Sulu yıkamada yıkamadan sonra tüm kir akıp gidiyor ama bu sistemde kirler köşelere aralara birikiyor gibi geldi.
*Kurularken bile çok kaliteli bezler kullanmamıza rağmen çiziyoruz, bu şekilde kirli yüzeye bezi sürterek çizilmediğine kimse beni ikna edemez.
Zor durumlarda imkanlar kısıtlıysa alternatif olabilir, yıkama ruhsatı olmayan bir işletmede boya bakım için gelen aracın temizliği yapılabilir ama sadece yıkama için gitmek çekici değil.
Şuan koca istanbulda ne gidebiliceğimiz nede tavsiye edebiliceğimiz yer var onada diyecek lafımız yok.
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler.
Serkanım üzülme ben bundan kullanıyorum o ecnebi işi üründen 100 kat daha iyi, önce ruganları parlatıyorum hız kesmeden direkt arabaya dalıyorum çok iyi oluyor :D
http://r.e-sirket.com/resimler/120000/121953.jpg
Hakan abi rica etsem senden bana bir liste yapabilirmisin örnegin
cila olarak şunu,wax olarak şunu,pasta şunu vb. gibi al dediğin ben anlamıyorum bu işleri sayence bizde yavaştan başlamış oluruz mümkünmü acaba böyle liste halinde yazabilirmisin
Hakan abi artık bir seminer vakti geldi çaylı kahveli kukili :D
koray abi senin araba japan bizimki frenc bizde olmuyo bu sünger yavşıo arabamıza :D:D:D:D
hakan abi deniyim onu sen tavsiye ediyosan vardır bi güzelliği :)
Halen Merak Ediyorum Gittim Kapıda Kaldım Bikere Birdaha Gitmeye Üşendim :) Beni Etkileyen Buhar Değilde Ürünler Onlarında Rakamı Yüksekmiş Sanırım Biz Toplu Alıma Devam Edelim Ozaman :) Arabamı Satmadan Birkere Buharla Yıkatırım Ama 25 TL Güzel Bir Rakam 5 Daha Koyarsanız Florya Corner Meguiars Mükemmel Yıkar A.Z Meguiars İle Sulu Sulu :)