Bastan baslayalim, simdi 100bar + bir makina oneririm oncelikle. Yakindan dikkatli tuttunuz mu kaba kirin cogunu alir fakat bu sizin ne tur bir wax yada sealant kullanidiginizla da alakalidir. 100bar bir makina ile orta derecede tutusla Nanolex Sealantlarin cogunda kirlerin %80 i cikar(camurdan bahsediyorum). Yaz aylarinda zaten toz moz ufak camurlar hic sikinti bile olmaz.
Karcher 100bar uzeri makinalar kac para su an bilemiyorum. Sampuan olarak ben getirttigim urunu kullaniyorum, Nanolex Reactivating shampoo. Fakat kesinlikle eldivene ihtiyaciniz olacak. Her yikama 20ml Litresi 110 tl, eder 40-50 yikama.
Bu eldiven Aquartz olabilir, Microfiber Madness olabilir mesela. Ayrica Swisswax in Washpudel adli urununu kullanabilirsiniz bunlardan Swisswax ve MM i tedarik edebilirim, MM nispeten pahalidir.
Bez konusu feci muallak bir konudur fakat su ana kadar kullandigim en kaliteli bezler Microfiber Madness tir. Yurt disindan siparis isiyle ugrasamam derseniz Chemical Guys tan yada Uber dedikleri bezden temin edin. Uber erdem boyada vardir, bunlar ortalamanin uzerindedir. Fakat en muhtesemini istiyorum derseniz MM de karar kilin.
Kesinlikle tek bez kullanmayin, acik renk bez kullanin. Bezin rengi acik olursa aracin neresi kirliydi ve sildiginiz belli olur, o tarafiyla arabayi cizmeye devam etmezsiniz. 2 bez kullanmanin faydalari da ne bez kullanirsaniz kullanin geriye bir nem tabakasi kalacaktir. Bunu da en yumusak bezle almaniz iyi olur daha az cizmek adina.
Camlar icin ayri bez kullanin, camlar icin daha kalin dokulu sert fiber bezler kullanilabilir. Bu tarz bezler cok cok daha az iz birakir camda.
Kurularken drying agent olarak kullanilan Quick Detailerlar var bunlardan da temin ederseniz isiniz kolay.
Not: Dikkatli inceleyin, arabanizin cabuk toz tutmasinin asil buyuk sebebi bir bezle araba kurulaninca arabanin uzerinin nemli kalisidir. Araclarin agir tozlanmasinin en agir sebebi ilk 30dakikadir. Ondan sonra zaten toz yapistigi icin, daha cok tozun gelmesi an meselesidir.
Cok net soyluyorum, basta harcayacaginiz 500-600-700tl civarindaki paralarda bir harcamayi kafadan 2 sene kullanirsiniz tek aracta ; ) (Sampuan haric) Bu ilk yikama esnasina basta vereceginiz paraya hic acimayin. Ilk aldiginiz seyler cok uzun sure dayanacaktir. MM bez 1 senesini doldurdu, 0 iyla farki cok az birsey sertlesmis. Karcher makina, tas gibi, eldiven sikintisiz, cam bezi yeniyle ayni.
Arabanizi kendiniz yikayacaksaniz ilk odeyeceginiz parayi kaale almayin, acimayin. Haftada 20tl verseniz yikamaya bu parayi cok cok rahat cikartir malzemeler