6-7 senedir airbrush tabancam var ama hiç o adam gibi boya yapamadım .cok denedim ama doktor gibi bi elin olması lazım.
Printable View
6-7 senedir airbrush tabancam var ama hiç o adam gibi boya yapamadım .cok denedim ama doktor gibi bi elin olması lazım.
sprey ağızları çok geniş, bu ufak ufak atıyor :D
bu ürün nedir arkadaşlar? aracımdaki problem aynen bunun gibi vernik hasarı, adam bu ürünle çözüyor...
Vernik akıntısı için illaki o ürüne gerek yok, normal macun da kullanıla bilir.Videodaki üründe macundur, kabının üstünde yazıyor zaten 10-15 dolar gibi bir fiyatı var ebayda.
Öncelikle macun çekmesinin sebebi, zımpara yaparken boyaya kadar inmemek, macun çekmeseydi takoz kullansa bile akan kısmı zımpara yaparken akmayan kısımda haliyle zımpara yapacaktı ve boyaya kadar inecekti.Macun çekerek akan verniğin etrafının seviyesini eşitledi, zımpara yaparak verniğin sadece akan kısmını aldı sonrasında bütün macunu cıkarttı.
Yalnız bu profesyonel bir uygulama, macunu fazla çekersiniz sonra o macunun zımparası için 30 dakika uğraşırsınız veya macun ince olur vernik akıntısını tam alamazsınız oto boya çok sıkıntılı bir meslek.
teşekkürler şimdi anladım zaten bendeki akıntı değil, garaja girebilsem fotoğrafını çekeceğim...
Benim garajm olsa hiç düşünmeden kendim boyardm :) Elimde yatkn bu tür işlere daha önce 20 takım kadar jant boyadıım ama yer yok o yüzden arabayı boyayamıyorum :)
İstediğiniz rengi sprey tüpe bastırıp gayet güzel boyayabilirsiniz. hele boya opaksa 10 numara iş yapmanız mümkün.
ilk jant boyayarak başladım. Daha sonra corsalarımın tamponlarını boyamaya başlamıştım. Baktım herşey süper gidiyor birde lokal boya deneyeyim dedim. :)
Gri corsamın kaputunun ucuna taş gelmişti. sadece oraya macun işlemi yapıp lokal boyamıştım. ilk kaporta işçiliğimdi renk iyi tutmamıştı. birde geçiş için maskeleme yapmıştım fark çok belli olmuştu..
sonra opak beyaz corsamın arka çamurluğunu kendim boyadım garajda. Yüzey hazırlaması biraz zor oluyor. Opak olduğu için istediğin kadar boyayı taşırabiliyorsun nasılsa üzerine zımpara pasta yapınca belli olmuyor. 30-30 gibi bir lokal boyada sadece 2-3 yerde slikonlaşma olmuştu parfüm varken boyayı attığım için. onuda rotus zımpara pastayla çozmuştum:)
Daha sonra yine sprey astar boya vernikle passat tamponuna lokal boya yaptım. fakat tampon olduğu için daha sonra zımpara çiziklerini pastayla almak çook zahmetli oldu. bir daha uğraşmam mesela. komple boyamak çok daha kolay :)
Finali garaja gelen yine opak siyah bir rent a car accentin ön sıfır tamponunu üzerineki arka tamponu vearka sol çamurluktaki eziği çekiçle düzelttip macunladıktan sonra 50lt komp. ve üstten hazneli tabancayla yaptım ki kendimden beklediğimin üzerine bir sonuç çıktı.
Yarın harddiske bakıp bulduğum fotoğrafları atıcam..
Kimse şevkinizi kırmasın kaybeticek 2 şey para ve zaman. Kazandığınız tecrube ikisinede değer :)
http://i42.tinypic.com/x2sd49.jpg
burda benim ustanın aracı gocuk vardı duzelttim astar cektım ve boyadım
http://i40.tinypic.com/20fu938.jpg
burdada dıyer ustanın aracı o duzelttırmıştı kaportacıdan ben sadece astar atıp boya yaptım 2 sınıde aynı gun yaptım .birıne 300 tl istemiş kaportacı dıyerınede 400 istemişler .2 aracta satıldı gitti
bunları nıye paylaşrın dıye soracak olursan bence sen bıraz cekındıgın ıcın başlamıyosun bu işe sana cesaret olsun dıye paylaşmak ıstedım ufak bı tıyo yaptıkca tecrube kazanıyosun bıraz dıkkat ve tıtız davranırsan cogu ustadan guzel yaparsın .
sana tavsıyem paylaştıgın vıdyodakı boyasız pastayla bı dene olmazsa boya yaparsın .
Boya sabır isteyen bir iş abı öncelik ile onu belirteyim
ben arabamın lip ayna cıta hatta jantlarını dahı kendım boyadım
ılk basta temız bır ortam gerekıyor
ve boyanacak kısımı ıyıce temızleyıp macun zımparaya baslıyorsun
zımpara kesınlıkle cok onemlı
eger zemın duzgun olmaz ıse boya atılınca alttan zımpara ızlerı gozukur ve hıc hos olmaz
Bılal ustanın boyadıgı gıbı dısarıda boyarsan
boya pıslıklerı olur ve kesınlıkle rezıl etmıs olursun parçayı
Bu spreyle yapilan uygulamayi acikcasi senin arabanda bu kadar emekten sonra dusunemiyorum bulent abi.
Aman diyim :)
abı ankaraya bızım proje ıcın geldıgımde gelıp boyayım olmadı :D hallederız yanı :)
http://img571.imageshack.us/img571/4906/hbbn.jpg
garaj bu şekilde, dışarıda boyamam, ısıtma da var gerekirse UFO falan da yakarım, temizlik konusunda da sıkıntı olmaz...
ufak bi kompresor boya tabancası ısını gorur abı senın bu garajda