User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: Cayir cayir yansin İstİyorum !!!

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cila vs ile uğraşmayın vernik tabakasını ne kadar az kusurlu/kusursuz hale getirirseniz o kadar parlaklık alırsınız.Ufak çizikler,hareler vs yansımayı bozarak güzel parlaklığın önüne geçer.

Önce polish ile çizikleri giderin(ehil kişilerden yardım almanızda epey yarar var). Sonrada wax mı nano mu sorusunun kararını verin. Wax olacaksa altına birde glaze uygulayın derinlik katar , ancak waxın clenar free olmasına dikkat edin yoksa altındaki glaze'i temizleyecektir.

Nano yaparsanız nanonun koruma süresi çok daha uzun.Ve fiyatıda mantıklı.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ANIL ERCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Senle real'de gerçekten bi gün karşılasmak istiyorum Şimdi ve daha önce bana dediklerini yüzüme söylede görelim kaç kilo var Hem şu pasta compound'uda ögretirsin uygulanması bakalım nasılmıs.
    ogünde gelir elbet alır eline tartarsın
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Nano cayır cayır parlamaz, islak goruntu icin once sıkı bir polisaj.
    ustunde dogal cila/wax sureceksin.
    tavsiyem wax olarak collinite 915. super parlar...

poliisaj o kadar iyi degilse cizik kapatan urunleri dene, ikisi bir arada urunlerdr is yapar. Hareli arabada meg nxt iyi iş yapar cizik kapatir, ayni sekilde autoglym srp ve chemical guys cherry wax yada butter..
    Built to fall....

E46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ANIL ERCAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi sırasıyla yapacaklarınızı sölüyorum size maliyeti vs. hepsini yazıcam ve arabanız showroomdaki sıfır arabadan 5 kat daha parlak göz alıcı olacak

1. Adım Aracı Meguiarsın Mor renkli Cilalı sampuanıyla Yıkayacaksınız..

2. Adım Aracı iyice kuruladıktan sonra Temiz tozsuz bi bölgeye alacaksınız..

3. adım Meguiars'ın Compound Çizik çıkarıcı pastasını Aracın her yerine Ped İle sürüp Bi müddet bekleyip Temiz biz bezle Sileceksiniz (Bu Uygulamayı kesinlikle tozsuz, güneşsiz ortamda yapın Aracın kaportasına güneş vurmasın ve Uygulamayı polisaj makinasıyla yaparsanız çok daha iyi sonuç alırsınız)

4. adım Meguiarsın Hare gidericisini Tıpkı Pasta gibi arabanın her yerine süreceksiniz ve Bi Müddet bekleyip temiz bir bezle sileceksiniz..

5. Adım Meguiarsın Sıvı cilasını arabanın her yerine süreceksiniz ve bir müddet bekleyip onuda Temiz bir bezle sileceksiniz.. (Tıpki pasta ve hare giderici gibi)

6. Adım Meguiarsın Sentetik Boya korumasını Aracın her yerine sürüp bir müddet bekleyip onuda temiz bir bezle sileceksiniz.. Ve pasta cila Boya koruma işlemimiz Sona ericek..

7. Adım Jantları Meguiarsın Jant temizleyici ve parlatıcısı ile güzelce Temizleyip parlatıcaksınız..

8. ve son Adım Lastikleri Meguiars'ın endurance yada Sonaxın extreme Jel parlatıcısı ile güzelce parlatıp Aracın Karşısına geçip 1 Fincan nescafe alıp Saatlerce Nasıl ışıl ışıl parladığını alev gibi yandığını izleyeceksiniz..

Bu Uygulama adımlarınızı yaptığıunızda gerçekte aracınız mükemmel derecede parlayacaktır. Pasta cila boya koruma hare giderme işlemlerini polisaj makinasıyla yaparsanız cok daha iyi sonuç alacagınıza %100 garanti veririm.. Bu ürünleri temin edin derim tahmini 150 200 tl civarı bi fiyat tutacak bu ürünler Ama %100 harika ürünler.. Yaklasın 5 6 saatinizi alır gibime geliyor ama aracınız için değer..

Şu Havalar bi düzelsin aynı işlemleri kendi aracımada yapıcam şimdiden iyi uygulamalar
    çok teşekkürler
    Peugeot 206 RC Feline -1.4 Hdi

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda bence de aranılan nano değilde bol dolgulu glaze ve carnaubalı wax

E46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    glaze benim bildiğim kadarıyla polisajla atılıyor elle atsak olurmu. bi makina alacamda priz yok takacak
    Peugeot 206 RC Feline -1.4 Hdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nano cayır cayır parlamaz, islak goruntu icin once sıkı bir polisaj.
    ustunde dogal cila/wax sureceksin.
    tavsiyem wax olarak collinite 915. super parlar...

poliisaj o kadar iyi degilse cizik kapatan urunleri dene, ikisi bir arada urunlerdr is yapar. Hareli arabada meg nxt iyi iş yapar cizik kapatir, ayni sekilde autoglym srp ve chemical guys cherry wax yada butter..
    Nano cayir cayir parlamaz deme be deme be

Konuya gelirsek,

Benim tahminim bu araca kesinlikle polisaj lazim. Bu Meguiars ta olur, Scholl de olur, Menzerna da olur. Duzgun kaliteli malzemelerin kullanimi zor degildir fakat finisaj tecrube ister, ilk defa yapacaksaniz sonrasinda profesyonel birine gitmeyi once goze alin.

Sistemin isleyisi;

Araci guzel bir kille (CG, Meg, vs vs) temizleyeceksin. Kil ile temizlerken kil kaydirici yada bagzilari sabunlu su kullaniyor, ben Chemical Guys Luber yada Meg vs quick detailer kullaniyorum.

Her markada cizik giderici yani daha yogun tanecikler iceren asindiricilar olur(Meguiars 105, Scholl S30, digerlerinin modelleri aklimda degil). Bunlardan biri ile pedini secip kucuk bir alanda deneme yapacaksin. Baktin cizikler gidiyor istedigin gibi oldu ama hare kaldi, komple devam edeceksin.

Sonrasinda ise daha ince taneler iceren urunlerle hareyi gidereceksin(Meguiars 205, Scholl S30 gibi.). Eger derin sert hare biraktiysan istemeden, bagzen 2. kati gecmen faydali olabilir. Meguiars 205 Non Diminisihing kategorisindedir, yani icindeki parcalar kaybolmaz incelmez diledigin yerde birakirsin ama ne kadar haresiz kalir bilemezsin. Scholl de ise parcaciklar kuculerek yok olur. Biraz uzerinde calisman lazim. Bu asamadan sonra kararini verecegin nokta su olacak; Nano mu yoksa geleneksel wax+ Glaze mi.

Iki sistemden once de IPA ile araci silip hare kalmis mi diye kontrol etmen lazim. Eger bunu yapmayip geleneksel boya korumacalar gibi pasta isleminden sonra IPA ile silmeyip altinda kalan harelerin vs(Kalmissa, varsa) lerin uzerine atarsin Glaze ve sealanti. 3-5 yikama sonra hersey geri gelir.

Geleneksel i ben anlatmayim herkes birseyler yazmis. Nano koruma yapacaksan IPA veya daha saglam bir kac alkol var, bunlardan biri ile sileceksin. Hata kalmissa arkasinda duzeltip tekrar sileceksin eger ayna gibi olsun istiyorsan. Arac tozsuz, mumkun oldugunca nemsiz kapali bir yerde olmasi lazim. Hava sicakliginin +5 derecede olmasi lazim Nanolex icin fakat bagzi markalar +18 de verimli oluyor. Bu asamada makyaj pedi yada urunun icinden cikacak olan aplikatorlerle urunu duz cizgilerle uygulayacaksin. Kimi urunu hemen silmek lazim, kimisini 30-45 dakika bekletip sileceksin ve 24 saat suyla temasi olmayacak. Ozet bu.

Ha ben bunlari yapmak istemiyorum; aracim biraz daha parlasin istiyorum. O zaman Nanolex Washcoat yada bilimum cilalari kullanabilirsin. Washcoat nispeten daha pratiktir ugrastirmaz. Chemical guys Black light, jetseal kombinasyonu guzeldir. Uzerine birde V07 atarsan gayet guzel olur.
    Chemical Guys Türkiye | Profesyonel Oto Bakım Ürünleri + Araç Yıkama Kimyasalları
    Boyassi-Meguiars-Standox-Duxone-Dupont-Sata-3M-Teroson-Sunmight : www.boyassi.com

Buralardan diledigin urune ulasabilirsin uygun fiyata. Kafayi daha tam toparlayamadim, daha detayli birsey istersen yada sorarsan spesifik noktalari, aciklayabilirim

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tecrübe sahibi arkadaşların ve benim dediğimiz gibi iyi bir polisaj ile yüzeyi kusurlardan arındırmak şart.
    Böyle bir yüzeye wet mirror finish + jet seal 109 ne fark sağlıyor derseniz ıslak görüntü sağlıyor ve su kaydırma özelliği..

Bahsi geçen malzelemeleri kullandığım zaman şu şekilde ir görüntü ortaya çıkmıştı kendi aracımda sanırım istediğiniz de böyle bir görüntü
    Arşive baktım bunları buldum.

'' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah bi acayip olmus

serkanOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel olmuş maşallah.. bizde veriyoruz sonax a lafa gelince düzenli boya bakımı yapıldı diyoruz.. valla bilgi ve tecrübe başka bişi..

istanbul da bu bahsi geçen ürünleri bulabileceğimiz özel bi otomarket vs benzeri birşey var mı yoksa net ten mi temin edebiliyoruz sadece ?

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özgür abi otoparka neden çapraz koydun 2 araçlık yer kaplıyosun haha D

bu arada ampul gibi olmuş RC

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    masallah bi acayip olmus
    EyvAllah hakıkaten bende arşivden çıkarıp bakınca iyi olmuş .Özellikle sıcak renklerde çok bariz belli oluyor ıslaklık efekti..

Alıntı serkanOC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel olmuş maşallah.. bizde veriyoruz sonax a lafa gelince düzenli boya bakımı yapıldı diyoruz.. valla bilgi ve tecrübe başka bişi..

istanbul da bu bahsi geçen ürünleri bulabileceğimiz özel bi otomarket vs benzeri birşey var mı yoksa net ten mi temin edebiliyoruz sadece ?
    Öğrendiklerimin hepsini forumlardan benden daha tecrübeli kullanıcılardan öğrendim, inanın içinde ilgi olunca öğrenilmeyecek bir şey yok..
    Türkiyede şu an 2.el veya sıfır olarak sadece jet seal 109 var ama linkini verdiğim siteden temin ederseniz 150 TL kargo dahil 2 kişi alıp bölüşürsünüz para değil sanırım çook uzun süre gider..

Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özgür abi otoparka neden çapraz koydun 2 araçlık yer kaplıyosun haha D

bu arada ampul gibi olmuş RC
    Kardeşim tek sıra parkta kapı çarpıyor adamlar ne yapalım az küfür yiyoruz ama

Beyaz parlamaz diyenlere gelsin diyecez sana da merak etme ..Ama kırmızı ve siyah dışında gerisi bu kadar bariz ampul olmuyor tabi ışığı iyi ayarlamak lazım..

örn :

'' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)