Herkese selamlar,
Aracımız 2015 model Golf 7 Opak Siyah
Aracın sahibi 1 yıl kadar önce aracına "seramik kaplama" yaptırmış fakat 1 yıl bile dayanamadan uçup gitmiş. Ödediği bedel de epey bir bedelmiş bu sözde uygulama için.
Araç öncelikle ValetPRO Foam Combo 2 ile yıkandı. FC2 uygulama öncesi yıkama için harika bir ürün. Yüzeydeki kirler çok ciddi anlamda akıp gidiyor. Wax üzerindeki etkisi sanırım olumsuz yönde olacak diye düşünüyorum henüz test etme şansım olmadı. Ürünün köpük yoğunluğu ValetPRO'nun her zamanki gibi çok yoğun harika...
Araç 1:5 sulandırma yapılarak yıkandı.
Ardından Chemical Guys Maxi Suds II ve çift kova tekniği ile yıkandı.
Aracın durumu oldukça kötüydü ve opak siyah olmasından dolayı polisaj çok zorlu oldu. Pasta olarak Menzerna FG400 + LC Yün ped kullandım.
Cutting bittikten sonra. Scholl S30 ve ardından S40 ile polisajı tamamlamış oldum.
CS uygulamasından önce camlara Gtechniq G5 uyguladım ve ardından CS uygulamasına geçtim ve bittikten sonra G5'i sildim.
9 saat bekledikten sonra Gtechniq Exov2 uyguladım ve boya koruma işlemini sonlandırdım.
Jantlara Gtechniq C2v3 uyguladım.
Plastiklere Gtechniq C4 uyguladım.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Herkese selamlar,
Aracımız henüz 5km'de olan Fiat Agea.
Araç öncelikle ValetPRO Foam Combo 2 + Foam Lance ile yıkandı
Ardından Adams Car Shampoo ve Çift kova tekniği ile yıkandı
ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıldı ve kil uygulandı.
Bayiden ricamız üzerine aracı yıkamadan teslim ettiler. Sıfır çizik olduğu için Finishing Pad + Menzerna FF4000 ile hızlı bir polisaj ardından koruma altına alınmaya başladı.
Boya koruma olarak Gtechniq Crystal Serum Light + C2v3 uygulandı
Plastiklere ve motora Gtechniq C4
Camlara Gtechniq G1
Jantlara Gtechniq C5
İç plastiklere Gtechniq C6
İç piano blacklere Gtechniq CSL uygulandı.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Araçlar ateş ediyor maaşallah. Bora bey bu işlemleri yaparken taş izi gibi yerlere rötuş zımpara gibi işlemler yapıyormusunuz acaba
Herkese merhabalar,
Uzun zamandır sokaklarda gördüğüm bir gün gelse de uygulama sonrası ne gibi sonuçlar doğuruyor dediğim kırmızı Clio sonunda geldi
Araç çok enterasan bir boyaya sahip çoğunuzun bildiği üzere ve hakkında bir çok şehir efsanesini de beraberinde getiriyor. Bu boyaya pasta yapılmaz gibi efsaneler
Aracımız henüz 600km'de 5-6 yıkama görmüş ufak tefek çizikleri olan bir araç.
Öncelikle aracı ValetPRO FC 2 ardından Adams Car Shampoo ile yıkadım.
ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıp polisaja başladım.
Araçta enterasan çizikler mevcuttu. Bazı panellerde Rupes LHR 75 ile bölgesel çalıştım kimi panelde LHR21 polishing pad + S3 kullandım. Oldukça karma karışık polisaj işlemi ardından S30 ve S40 uygulayarak polisaj işlemini de bitirdim.
Boya koruma olarak Gtechniq Crystal Serum uyguladım.
Jantlara Gtechniq C2v3,
Camlara Gtechniq G5,
Plastiklere Gtechniq C4 uyguladım.
İç aksama komple Auto Finesse Spritz, piano black aksamlara ise Gtechniq Crystal Serum uyguladım.
CS sonrası araçtaki yansımalar ciddi oranda arttı ve renkle birlikte çok hoş yansımalar yakaladık.
Umarım sizler de beğenirsiniz
Zaman ayırdığınız için teşekkürler![]()
Herkese selamlar,
Aracımız Seat Leon FR opak beyaz.
Araç ilk olarak ValetPRO FC2 ardından Adams Car Shampoo ile yıkandı.
Ardından ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıldı.
Ardından 1 saatlik kil işleminden sonra Menzerna FG400+Yün Ped ile polisaja başladık.
Ardından 2500 ile çok az olan hareyi gidererek polisaj işlemini bitirdim.
Plastiklere Gtechniq C4
Boya Koruma olarak Gtechniq Crystal Serum Light
Camlara Gtechniq G5
Zaman ayırdığınız için teşekkürler![]()
Herkese selamlar,
Aracımız 2005 Honda Accord. Araç oldukça yıpranmış ve önceki sahibi tarafından hor kullanılmış.
Araç bir çok parçasında kimisi lokal kimisi komple boyalıydı. Boya olan alanlarda derin zımpara izleri bırakılmış. Vernik atmaları vs. meydana gelmişti.
Öncelikle araç ValetPRO FC2 ardından da Gtechniq G-Wash ile yıkandı.
Yıkama ardından ValetPRO Dragons Breath ve kil uygulaması yapıldı.
Araca Rupes + Yeşil Pad ve Scholl S3 ile polisajına başladım. Ardından S30 ve S40 ile polisajı tamamladım.
Boya koruma olarak Gtechniq Crystal Serum
Camlara Gtechniq G5
Plastiklere Gtechniq C4
Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Herkese selamlar,
Aracımız Mercedes C180. Araçta kuş pisliği kurumuş ve benzinlikte çok bilen bir usta kazımaya çalışmış. Araçta çok derin çizikler meydana getirmiş. Çözmek pek mümkün değildi fakat şansımızı denemek adına RDS olan bölümlere 2500 zımpara yapıldı fakat yine de bana mısın demedi.
Araç ValetPRO FC2 ardından Gtechniq G-Wash ile yıkandı.
ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıldı.
Kil uygulaması yapılarak polisaja başladık.
Makita + Yün Ped ile Menzarna FG400 ile çiziklerden arındırıldı.
FG400 ardından Scholl S30 ve S40 ile polisajı tamamladım.
Ardından Menzerna Top Inspection ile yüzeyi temizleyip ardından Gtechniq C2v3 ile koruma altına aldım.
Camlara da Gtechniq G5 uyguladım.
Aracın içi açık renk döşeme olduğu için su dökülse leke yapıyormuş. Araç sahipleri bu konudan oldukça rahatsızdı.
Kumaşları ValetPRO Carpet Cleaner ile, derileri ValetPRO Leather Soap ile, iç plastikleri de ValetPRO APC ile temizledim.
Kumaşlara Gtechniq I1,
Derilere Gtechniq L1 AB,
İç Plastiklere de Gtechniq C6 AB ile koruma altına aldım.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Herkese selamlar,
Aracımız yeni alınmış 2013 model Peugeot RCZ.
Araç bana teslim edildiğinde renginden dolayı ne kadar heyecanlandığımı tahmin edemezsiniz
Araç Başakşehir'den geldiği için oldukça sıcaktı ve soğuması için yaklaşık 1- 1 buçuk saat bekledik ve yıkamaya başladık.
Aracın sahibi motor temizliği istediği için ilk olarak motordan başladık. Motoru 1/1 Bilberry ve fırça ile temizledik ve duruladık. RCZ motoru oldukça kapalıydı ufak tefek soketleri maskeledik sadece. Yıkama ardından 303 Aerospace Protectant ile korumaya aldık.
Motor temizliğinin ardından aracı ValetPRO FC2 ardından da Gtechniq G-Wash ile yıkadık.
Ardından ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıp kil bezi ile kil uygulamasını yaptık.
Maskelemenin ardından polisaja başladık.
Makita+Yün Ped FG400 ile çiziklerden arındırdık.
Cutting işlemi bittikten sonra. Rupes ile PF2500 ve SF4500 ile polisaj işlemini tamamladık.
Polisaj ardından Menzerna Top Inspection ile yüzeyi temizleyip ardından da Gtechniq Crystal Serum uygulamasına geçtik. CS sonrası yansımalar inanılmaz derecelere geldi ve heyecanı yitirmeden Exov2 uygulamasını yaparak boya koruma faslı kapanmış oldu.
Araçta az miktarda plastik aksam vardı hepsine Gtechniq CS uygulayarak koruma altına almış olduk.
Camlara Gtechniq G5 uygulaması yaptım.
Jantlara da C2v3 uyguladım.
Dışı bittikten sonra aracın iç temizliğine geçtim.
Paspasları ve taban halılarını süpürdüm.
İç plastikleri Adam's Total Interior Detailer ile sildim.
Koltuklar ve kapı döşemelerini ValetPRO Leather Soap ve deri fırçası ile temizledim. Temizleme ardından Fenice Leather Protector ile koltukları ve yan döşemelerin bakımını yapıp korumaya aldım.
Ön camda film olmadığı için güneşe maruz kalacağını düşündüğüm ön göğüslüğe de Gtechniq I1 AB uygulayarak aracı tamamlamış oldum.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim...
Herkese selamlar,
Aracımız araç değil suv değil minibüs otobüs gibi bir şey
Araç Mercedes GL350 opak siyah. İçi dışı oldukça kötü haldeydi. Aracı akşam 10 gibi teslim aldım ve ertesi sabah 6'da yıkama ile maraton başladı.
Öncelikle jantlar ve davlumbazlar temizlendi.
ValetPRO Foam Combo2 ile ardından da Gtechniq G Wash ile yıkandı
Yıkama ardından Auto Finesse Iron Out ile demir tozlarından arındırılıp kil ile son temizliği yapıldı.
Uzun bir maskeleme ardından Makita+Yün Ped Menzerna 400 ile polisajına başladım.
400 ardından 2500 ile hare-hologramları arındırdım. Işıklara güvenemedim güneşe çıkarıp bir kontrol edelim dedim ve sonuç :
2500 ardından 4500 ile finishingi yaparak polisaj işlemini sonlandırdık.
Polisaj sonrasında kromlara metal polish ile oksidasyondan ve matlıktan kurtardım :
Ardından boya koruma olarak Gtechniq Crystal Serum ve ardından Gtechniq Exov2 ile korumasını tamamladım.
Plastiklere Gtechniq C4, camlara Gtechniq G1+G5 uyguladım.
Ardından aracın içine içim 7 kişilik bir araç olduğunu düşündükçe her nekadar geçmek istemese de geçtim
Taban halısı :
Koltuklarda kot boyaması, kir herşey mevcuttu. ValetPRO Leather Soap ve ValetPRO Leather Brush ile koltukları temizledim. Kot boyası çok zahmetliydi onlara Fenice Ink Remover ile temizledim.
Deriler bittikten sonra Gtechniq W5 ile diğer aksamları temizledim. Taban halısı için ValetPRO Carpet Cleaner + Puzzi ile mis gibi oldu.
İç aksamlara Gtechniq C6 AB, ahşaplara Swissvax Wood Polish uyguladım. Derilere Fenice ile bakım yaptım ardından Gtechniq I1 AB ile korumaya aldım.
ve final fotoğrafları :
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...
Herkese selamlar,
Aracımız 2012 model VW Scirocco. Araç bir siyaha nasıl zulmedilir onu anlatan bir sanatsal çalışma barındırıyodu. 2012 yılından beri uygulama görmemiş ve çok kötü şekilde yıkanmış.
Öncelikle aracı ValetPRO FC2 ardından da Gtechniq G-Wash ile yıkadım.
Ardından ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırdım ve kil uygulaması yaptım.
Maskeleme ardından Makita + Yün Ped ve Menzerna 400 ile polisaja başladım. ***** VW boyası ve siyah olunca tek vuruşta sonuca gitmek pek mümkün olmuyor. Genel olarak 2 vuruş ama bazı bölgelere 3-4 vuruş yapmam gerekti.
400 ardından 2500 ve 4500 ile polisajı bitirdim.
Polisaj ardından yüzeyi Menzerna Top Inspection ile temizleyip Gtechniq Crystal Serum ile koruma altına aldım.
Plastiklere Gtechniq CS, camlara Gtechniq G5 uyguladım.
Aracın içini süpürdükten sonra Adams Total Interior Detailer ile silip işlemi tamamladım.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler...
Herkese merhabalar,
Aracımız Alfa Romeo Mito opak siyah.Aracı buluşmaya gelenler hatırlayabilir burada bir demo yapılan araçtı. Dr Beasleys' Formula 1201 uygulamıştı Görkem araca.
Aracın durumu oldukça kötüydü fakat yumuşak Alfa boyası işimizi kolaylaştırdı. Öncelikle araç ValetPRO Foam Combo2 ile ardından da Gtechniq G-Wash ile yıkandı.
Yıkama ardından Auto Finesse Iron Out ile demir tozlarından arındırılıp peşine kil uygulandı.
Maskeleme işlemiyle birlikte Makita+Yün Ped ile Scholl S3 ile çizikleri arındırdım. Ardından Scholl S30 ve S40 ile polisaj işlemini bitirdim.
Polisaj işleminden sonra Zymöl Carbon ile aracı koruma altına aldım.
Opak siyah araç ve carnauba waxın birleşimi gerçekten insanı heyecanlandırıyor.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)